- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gabonetta #371 üzenetére
Értem, csak ha váltanál le róla, akkor kötelezően előtte kell mindennel (fiókkal) és nem csak utána lehet és ajánlott, mert seed kódot belőle nem nyersz ki, és a suppport is csak annyit ír, hogy váltsd le kompletten fiókonként. Míg mondjuk másból sokkal sokkal kinyelri váltás célzattal ezeket.
-
ledgeri
nagyúr
Az pont nem jó, és ajánlott, mert bizonyos körülmények közt, ha valami megeggyezik, akkor fülölírhat mezőket, bejegyzéseket!
#353 Gabonetta Authy-nál meg van felhasználóbarátabb, kevésbé szolgáltatásba-záró opció is!
#354 Hmmz Most sem kell telefon, sem google fiók, de felhő sem!
-
kammler
senior tag
-
kammler
senior tag
Mert eléggé elkezdődött a krvanyázás, mikor még nem ez volt a terv. Aztán a szokásos trükk lett. Csináltak egy hajmeresztőt, amiből tudnak engedni, ha balhé van. Mert ők lám, kompromisszumkészek. Itt most minden fillér kell nekik, jövő évtől rettegés van. Ezt inkább nem vállalták be.
-
kammler
senior tag
Na figyelj. Valami órási bajban vannak, azt az aláírást korábbra ígérték. Most megint nincs kész. Ha egy funkció egy szoftverben nem elérhető mindenkinek, akkor az nincs. Ugyanis nem úgy hirdetik, hogy digitális aláírás elindult, fokozatosan kerül bevezetésre a felhasználóknál. Simán kiírták, hogy van. Ha valaki kérdez valamit a google play-en, és nem ezzel kapcsolatos, arra válaszolnak. Az ezzel kapcsolatos kérdéseknél néma csend. Csak ugye tóni veri az asztalt, meg amúgy is derogál nekik azt mondani, hogy hát késés lesz. Ezeknek akárki is elhiszi, hogy van, csak nem mindenkinek? Lehet, hogy úgy van, de ki hiszi el? Volt, aki megkérdezte tőlük emailban, decemberben. Azt írták januártól.
-
st6969
őstag
válasz
SzaSza0909 #341 üzenetére
Próbáld most, nekem dél óta működik, végig viszi az újra regisztrációt. Biztos, ami biztos, nyomj egy újraindítást előtte.
Erkölcsi bizonyítványt kellett lekérnem egy új álláslehetőséghez, amit ha Ügyfélkapun keresztül igényelek, az ott olvasható tájékoztatás szerint kizárólag postán küldik ki.
DÁP appon belül 5 perc alatt megvolt a tárhelyen. -
RR-13
őstag
Mivel sokakat érinthet, ezért azt gondoltam, hogy egyértelmű volt, hogy csak összefoglaltam (mindenkinek is), hogy pontosan hogyan alakulnak a jogszabályok alapján az illetékfizetési kötelezettség, mert nem olyan egyértelmű, ahogy elsőre gondolná az ember.
Nem állítottam az ellenkezőjét mint, amit te írtál, ha olvastad, akkor láthattad, hogy tisztában vagyok vele, hogy melyik kiállítási ok alapján lesz illetékmentes a személyi, hiszen írtam ezt is:
"Az illeték fizetése alóli kivételek meg az alábbi rendelet módosított változatának 36/A. §-ban olvasható.."
Én pl. nem cikkekben olvastam csak a díjakat, és a kivételeket, hanem az összes érintett jogszabályt ismerem, azt is, ami nem jelent még meg. -
RR-13
őstag
válasz
Gabonetta #358 üzenetére
Eddig erről sehol nem olvastam, hogy valakinek már ott lenne az appban az eAláírás.
Nekem az IdomSoft azt mondta dec. 19-én telefonon, hogy nem értik, hogy került ki az alkalmazás, eAláírást is tartalmazó friss verziója, mivel még nincs is kész a funkció.
Most meg azt olvasom, hogy már kész van, de fokozatosan kapják meg az ügyfelek. (nálunk a családban még senki nem kapta meg, azért is kérdeztem itt meg)
-
RR-13
őstag
Valakinek már látszódik a DÁP appban az eAláírás lehetőség
-
RR-13
őstag
Lehet, hogy tudod is, de sajnos ez az évente egy alkalommal illetékmentes dolog 2025. február 01. napjától hatálytalan lesz az illetéktörvényben.
Helyette a következő szöveg lép majd az Itv. IX/7. pontjába:
"a személyazonosító igazolvány, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiállításával, pótlásával szembeni jogorvoslati eljárás"Az új díjakat majd a 2025. február 01. napján megjelenő, elvileg az alábbi rendeletben lehet majd hivatalosan olvasni:
19/2024. (XII. 31.) MK rendelet az egyes okmányok kiállításával és a postai kézbesítéssel kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díjak mértékérőlAz illeték fizetése alóli kivételek meg az alábbi rendelet módosított változatának 36/A. §-ban olvasható, ami szintén 2025. február 01. napján lép majd hatályba:
1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról -
fil
őstag
A felhasználó + jelszó sem volt kötelező eddig sem. Lehet személyesen intézni az ügyeket, bemenni a hivatalokba, leveleket írni és a postán feladni stb.
Az ügyfélkapu és hasonlók csak azoknak vannak, akik kényelmesebben akarják intézni az ügyeiket. Nem való mindenkinek.
Nem az a hiba hogy bevezették a 2FA-t, hanem az, hogy egy meglévő szolgáltatást úgy vezettek ki, hogy az utódja még nincs készen. -
-
Hmmz
aktív tag
Ekkora sz*pást ráeröltetni a népre, durva
Az ország felének nehézséget okozott a fhnév+jelszó belépés is.
Majd biztos megoldják a +, de pláne a dáp-otSzegény könyvelők meg ügyfelek, majd ott lesz az appba 100 token, de nehogy frissitsd a telefonont mer megdöglik, vagy ne akarjál tel.-t cserélni, de tönkre se menjen soha, nehogy leejtsd mert meghaltál, puff milliók, meg a stressz..
-
-
Croft-21
őstag
Az erkölcsi bizonyítványt én is lekértem, nekem is csak homokóràzott, de közben jött email, hogy tárhelyemre dokumentum érkezett. A dap-on keresztül beléptem és letöltöttem, viszont a dap-ban továbbra is csak homokóràzott. Aztán egy újraindítás után már az alkalmazásban is megjelent a legutóbbi dokumentumok között.
-
Gabonetta
aktív tag
Ennyi hülyeséget is régen olvastam. Annyiban igaza van, hogy az aláírásnak működnie kellene, de a többi...
-
st6969
őstag
válasz
SzaSza0909 #339 üzenetére
Dehogy oldódott. Egy gané az egész. Erkölcsi bizonyítvány kellene, de nem postán, hanem digitálisan "azonnal". Ezt meg úgy tudom, hogy csak ezzel a fos applikációval lehet.
"Ismeretlen hibába ütköztünk" üzenet neked is? -
SzaSza0909
csendes tag
Ez megoldódott? Ugyanezen küzdök asszony telóján (Z Flip 5, Android 14).
Nekem decemberben S24-en 3 perc volt az egész, itt meg szopok a konkrét hibakód nélküli hibaüzenettel (a fejlesztési vezetőt jól meg kellene simogatni egy puha fotelbe ültetve, aki ilyet approve-ol!).
eSzemélyivel csinálom, wipe cache/data volt már, másodszorra is ugyanott áll le -
Gabonetta
aktív tag
válasz
kovacs65 #336 üzenetére
A tarhely.gov.hu oldalon kattints arra, hogy bejelentkezés DÁP mobilalkalmazással, utána DÁP alkalmazás megnyitása, ott engedélyezed a belépést a weboldalnak és visszamész a böngészőbe, ami közben frissült, és be is vagy lépve. A DÁP alkalmazás Tárhely belépése csak ezt a linket nyitja meg egyébként.
-
st6969
őstag
Igen, közben megtaláltam én is, köszi. Végig is csináltam a regisztrációt ismét. De a végén "ismeretlen hibába ütköztünk" hibaüzenettel leáll és nem tudom befejezni. De mintha itt lenne egy olyan rész, hogy majd értesítenek, ha tovább léphetek, és úgy lehet befejezni
De akkor meg miért nem azt írja?
Erre emlékszik valaki, hogy hogy is van ez? Talán push üzenet jön? És az mikor? -
-
kovacs65
őstag
Mobilról hogyan tudok belépni a tárhelyemre a DÁP-pal, ha QR kódot kellene beolvasni?
-
kammler
senior tag
Totális összeomlásban vannak. Megy a hülye duma, digitális aláírás elérhető. Az orruk alá dörgölték, hogy márpedig, de nem. Erre ők, hogy ja, hát még nem mindenkinek. Ezzel is elkéstek, és ha nem mindenkinek elérhető, akkor nem elérhető. Szóval bajban vannak. Nyilván úgy kommunikálnak, mintha nem.
-
st6969
őstag
Sziasztok!
BÚÉK mindenkinek!
Egy ideje fent van a DÁP alkalmazás, működik is (vagy legalábbis azt hittem...rendőri igazoltatás QR kód megjelent, adatok megjelentek).
Tegnap rányomtam az erkölcsi bizonyítványra. Csak homokórázott. Na, mondom biztos valami szerver oldali hiba. Ma újra próbáltam, ugyanaz. De mást sem tudtam előhívni (sem adatokat, sem QR kódot igazoltatáshoz). Hát akkor biztos nálam van hiba az applikációval, így töröltem először a gyorsító tárat (az nem oldott meg semmit), majd az alkalmazás összes adatát. És most nem tudok visszalépni
Csak a regisztrációt engedi! Ez komoly, hogy minden alkalommal (telefoncsere, teljes visszaállítás, vagy bármi miatt törlöm az alkalmazást) újra kell regisztrálni??? -
-
-
-
-
Köszi szépen!
Ez az alkalmazás nekem fent is van a telón, azt nem tudom a későbbiekben működni fog-e, vagy kukázzák és csak a DÁP marad.
Közben magamnak elkészítettem az ügyfélkapu+-t. Ahogy nézem a DÁP-hez szükség van a személyi mellé kapott plasztik kártyára, na azt nem tudom hol lehet és biztosan nem lett aktiválva annó.
Gondolom akkor lesz majd egy utam a kormányablakba.
-
-
Sziasztok!
Amennyiben valakinek csak az eeszt megtekintéséhez szükséges az ügyfélkapu, melyik megoldás lenne a legegyszerűbb a jelenleg még működő ügyfélkapu helyett? Habár ahogy nézem, asztali gépen csak az ügyfélkapu+ van, mobilon pedig a DÁP mobilalkalmazás. Korábban olvastam egy cikket, hogy ha valaki nyilatkozik, hogy lemond az adatai fokozott biztonságáról, használhatja tovább a régi ügyfélkaput is. Ez igaz lehet?
Köszönöm szépen!
-
ledgeri
nagyúr
Alapból gagyi, hogy kiadja egy ember valaki másnak olyan kulcsát, amivel az oda juthat, ahova másképp, saját kulcsával is megtehetné.
Ha nekem elfér 100 TOTP kulcs 100 fiókhoz a telefonomon, akkor a könyvelőnek is megoldható feladat (1000 kezelése nem 10x nehezebb).Ha a NAV bevallás emiatt csúszik, akkor rosz a könyvelő, és váltani kell! Az meg megint más hogy ha a könyvelőt törik, akkor hogyan magyarázza ki a könyvelő ügyfélköre, hogy nem ő lépett be, hanem a könyvelőnek kiadott adatával a bárki. (és nem a könyvelő)...Ahelyett, hogy "a könyvelő adataival bárki".
-
-
-
Gabonetta
aktív tag
Az alapvető probléma az, hogy kialakult egy jogellenes gyakorlat az Ügyfélkapu használatára a könyvelőknél és az ügyfeleiknél az utóbbi ~15 évben. Az adóügyekben, sőt gyakorlatilag minden ügyben eljárhatna meghatalmazottként a könyvelő anélkül, hogy az ügyfele ügyfélkapus azonosítását kellene használnia.
-
csendes
addikt
Eddig az ügyfél megadhatta az ügyfélkapu azonosítóját és a jelszavát a könyvelőnek. Most a könyvelővel valahogy meg kellene osztani a kulcsot is, ez sem feltétlenül mindenkinek egyszerű. A könyvelőnek meg annyi profilt létrehozni a mobilján a hitelesítő alkalmazásban, ahány ügyfélkapus ügyfele van. Persze az utóbbi asztali gépen is megoldható, ha valaki kicsit utánanéz
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest