Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Diák66
őstag
-
dchard
veterán
válasz
üzenetére
Csodás.... Egy darab vezetékkel jobb vételt tudok elérni.... Ebből is látszik, hogy mit nem kell megvenni

Műanyagot szedd le, és jobb kézzel bal váll felett mehet a szelektívbe.
Kuter:
A végeredmény mindenféle mérés nélküli elfogadása nekem sérti a műszaki igényességemet, azt pedig nehezen hiszem, hogy az emberek nagy százalékának lenne otthon antenna analizátora, vagy vektor hálózat analizátora
Akinek van, az sem feltétlenül tudja helyesen használni, ez a tapasztalatom... Szóval inkább vásároljanak tisztességes antennát a házi buhera helyett. 
-
magyarc
tag
válasz
üzenetére
B593S routert én is csak az ebay-en találtam 50+15EUR-ért és 60 USD-ért az Aliexpress-en. De tartok a külföldi rendeléstől, hogy biztosan működnének-e a Digi-vel. Lenne még a fentebb említett B593U-12. Annyi különbséget találtam, hogy az S-22 támogatja a TDD 2600MHz-et és HiSilicon chipsetes, míg az U-12 Qualcomm. Gondolom az antenna ugyanaz lehet a kettőben, vajon a chipset számít a jelerősségnél? A B525 egyébként szintén HiSilicon chipset-es és cat6-os, míg a B593S cat4-es ha jól gondolom, szóval papíron az 525 elvileg jobb is lehetne.
A TP-Link TL-MR100-as vajon milyen lehet? Elég impozáns LTE antennái vannak. -
-
dchard
veterán
válasz
üzenetére
Ha van lehetőséged távolabb rakni őket, az mindneképpen ajánlott. Nem beszélve a helyes elrendezésről: [link]
A bázisállomás szektor sugárzójában is így vannak elrendezve az elemek, ergó neked a vevő oldalon is annak megfelelően kell a polarizációt beállítani a maximális nyereség érdekében. -
dchard
veterán
válasz
üzenetére
Hát, nem rosszabb a kültéri antennával sem (RSRP, RSRQ ugyanaz vagy picit jobb a külső antennával), inkább az a a probléma, hogy nem látványosan jobb a külső antennával... A SINR-rel vigyázni kell, mert forgalom függvényében is fluktuál. Az RSRP a leginkább jól összehaosnlítható paraméter, mivel az nem függ semmitől, kizárólag a vételi körülményektől. Antenna hangoláshoz is az RSRP-t kell maximumra lőni. A SINR-t pedig figyelni kell (minimum, maximum, átlag) 1-2 napon keresztül. Az RSSI teljesen lényegtelen, mivel az az interferit is beleméri (összes környező állomás).
-
dchard
veterán
válasz
üzenetére
Na igen. A pontos irányra állításban/elhelyezésben fontos, hogy látható legyen elsősorban az RSRP és a SINR.
Ezt a sarokban erősebb témát már többedjére látom, szóval bőven itt az ideje tisztázni a dolgot:
Igen, valóban lehetséges, hogy sarkok közelében elsősorban a DL jel a falakon keletkező visszaverődések miatt nagyobb jelszintet mutat, mint máshol. Ebben az esetben a falak úgy működnek, mint egy parabola tükör. De. A kérdés az, hogy az ilyen verődésből származó jel minősége vajon milyen lesz? Nem csak az a kérdés, hogy 20%-kal erősebb. A másik kérdés a feltöltés, ami a felhasználónál lévő eszközök adásteljesítmény-korlátja miatt mindig gyengébb. Ugye 1800MHz-en 95MHz a duplex távolság. Vajon a feltöltés mennyit romlik azáltal, hogy rálátás helyett a sarokba rakom az eszközt?
A tanulság az, hogy minden esetben törekedni kell a rálátásos elhelyezésre, akár a routerről, akár külső antennáról van szó. Lehet vásárolni jó minőségű antennákat is, nem csak kínai vackot, amiknek valóban van számottevő nyereségük.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
üzenetére
Én egy Mikrotik hAP ac2-t használok, egy HUAWEI E3276 HUAWEI E3276s-150 modemmel.
Annyi megjegyzés, hogy a Mikrotik beállítása nem feltétlen magától értetődő, és a jelenlegi dollár árfolyam mellett ez a modem sem túl olcsó (nekem már régebben megvolt, még a Digi előtti időkből). Cserébe semmi gondom nincs vele, sokszor hordozom magammal, mint mobil WiFi állomás. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Kb. a felére csökkent az internet sebességem fél év alatt, és ennek szerintem az ilyen ügyeskedők az okozói.
Akkor méltóztassa a drága szolgáltató betartatni a szabályokat amiket hozott, van rá eszköz úgy hívják hálózatmenedzsment főleg egy ilyen kis kapacitású hálózaton. Csak annak licenszelése nem olcsó játék. Pedig nekük is érdekük lenne.
De ez anno a Telenort sem érdekelte, inkább megszüntette a korlátlan netes csomagját, az nekik olcsóbb volt. -
válasz
üzenetére
Hát én azért tudom, mit csináljak. Sajnos a Digis lefedettség még messze nem tökéletes, Telekom meg mindenhol van 4g. Ha meg mégsem, van 3g. Ráadásul mindenütt a Telekomos van megadva. Meg arra azonnal megjön minden sms is. Szóval az az első kártyám, a Digis az játszós csak. Ha meg utazom, akkor meg főleg.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
üzenetére
[Ki uralja a jelenét, értsd : Somogybabod (meg a Digi-s rádióállomás) jelenét, HA perpillanat nézve rá a Wikipedia lapjára nincs ott az ami a csatolt képállomány
"tanúsága" szerint szerepelt azon a weblapon?
Ez kérdő mondat kedves Orwell fan-társ, kérlek (mint én is offolok) offold be ide reflexiód
] -
ÁrPi2
senior tag
válasz
üzenetére
Oh. Eltűnt Gabás és Somogybabod!
Tehát 1984.?!
Eszembe ötlött hogy megborzongató az is hogy a tán vitathatatlan szakmai respektű
közvéleménykutató Pulai András pl. el is mondaná az ÚjinformációkTV-ben (bizonyára felvilágosítólag, a tudatlan törzsközönségnek) hogy nem eltűnt Somogybabod hanem nem is volt. Warning :-) Fact and Reality check needed. ()
-
-
gabe_
őstag
válasz
üzenetére
Nekem konkrétan a melóhelyen (egy jó nagy pléhcsarnok), ahol eddig hallgattam a netes rádiót/podcastet, pénteken tűnt föl, hogy annyira leesett a térerő, hogy már akadozik az adás. A digis térerő visszaesett nulla és egy pálcikára.
Arra gondoltam, hogy vagy felraktak valami gsm blokkoló kütyüt, vagy valami torony eshetett ki.
(Aztán a blokkolót elvetettem, mert dual simes a telefonom, és a másik, T-s sim térereje nagyjából ugyanúgy 2-3 pálcikás.
(Most a cellmapper a T-re -105dBm-t, a digisre -117dBm-t ír) -
SV21
tag
válasz
üzenetére
Köszi a választ!
Sztem otthoni router elég lesz neki, nem nagyon akarja hordozni, de ha mégis, akkor meg ott az otg verzió.
A lényeg, hogy ezzel szeretné kiváltani az otthoni netet, sebességben ez sem lenne több mint amit jelenleg használ, na de nem mindegy hogy 5k vagy csak 1
Egyébként ezt is vissza lehet adni, ha mégsem jön be a dolog? És olyankor teljes hónapra kiszámlázzák vajon
-
4Grider
félisten
válasz
üzenetére
Nekem 525-n bevált a külső antenna. Nem csinál óriási ugrást, viszont a sávszélesség sokkal stabilabban van 70 Mbps körül ott, ahol használom, míg belső antennával egyik pillanatban hol ilyen értéket mérek, hol olyat (+-20-30 Mbps és csak +30 esetén van ott a 70-nél)...
-
amargo
addikt
válasz
üzenetére
B525-ről sok jót ítak eddig főként külső antenákkal.
Ha jól értem, akkor használtad a sima Digi mobil-t most akció keretében "ingyen" osztogatott simmel is (amit nem lehetne router-be rakni) és simán ment nálad? Utána váltottál az előfizetéses DIGI50-re (ez már mehet az aszf alapján is router-be) is és azzal is megy?Milyen APN beállításokkal próbáltad, ha megkérdezhetem?
A többi szolgáltatónál beraktam a simet és egyből lejött az APN beállítás, Digi-nél kézzel adtam meg az 'internet'-et. -
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Ha routerről kapja a jelet, akkor természetesen nem tudja, de ha pl. külön wifin tartod a vezetékes és a mobilnetet, akkor a mobilos wifit még mindig beállíthatod metered networknek. De pl. ha a mobilomról osztom meg wifin a netet, akkor tudja valahonnan. USB stick / beépített modem esetén meg alapból is felismeri.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
üzenetére
Ha Band 3, band 20 és a Band 1 is egy tornyon van akkor azt egynek számolja vagy többnek? Azért az látható, hogy a többiek inkább a band 20 - at használják, szóval olyan nagy előnyük nem lenne, ha a DIGI is használhatná.
Romániában a Telekom ki akar szállni a businessből, mert erős a konkurencia, ki tudja mi lesz itt nálunk is. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
üzenetére
Te írtad, hogy a Digi stabilabb, sebességben sem nagy a különbség, ezt az ország 100%án tudja? Mert én nem írtam, hogy az ország 100%án ilyen. Nyilván lehet találni olyan helyet ahol jobb a Digi, de a jelenlegi lefedettségével és frekvenciájával nem konkurencia a többieknek országosan.Egyébként miért csak a b20at írod, van más frekije is a Telenornak. Békéscsabától BPig elég nagy területét járom az országnak, kb a teljes Duna-Tisza közét hetente, plusz az ország többi részét ritkábban, Digivel bajban lennék.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
üzenetére
Akkor te szerencsés vagy, hogy amerre jársz ilyen jó a térerő, autópályák jól fedettek, de azért Dunántúlon sok a fehér folt.. Azt viszont hogy sebességben hozza a Telenort nehezen hiszem. Nekem is Digis és Telenoros simek vannak a telómban, de Telenor sokkal gyorsabb vidéken is.
-
-
válasz
üzenetére
Ha fizetőssé tenné (ahogy már írtam, ez a szolgáltatás még nem alkalmas rá, nagyon sok helyen megszakad, szakadozik, pedig 3 torony is van a közelemben), akkor bárki előfizethetne, használhatatlan lenne a szolgáltatás szinte azonnal. Te nem bánnád, mert egy torony alatt laksz, illetve nem utazol pl a Dunántúlon. De sok millióan nem így vannak.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Végül sikerült a Huawei E5577s fw update windows 10 pro 64 bit alatt: a második Balongot megette, a driverek azért nem mentek fel, mert a telefonom és a Hilink miatt már fenn voltak. Így az E5577-s már felismerte a Digi hálózatot, és pin, apn, stb. kérdések nélkül csatlakozott a hálózathoz, elég jó sebességgel BP_XI:
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
De ha azt veszed többet kaptál, mint az az ember, aki szétszedte a műanyag keresztet és kiderült, hogy van benne két hasonló módon beforrasztott "pálcika. Ezért nem érdemes kínából rendelni. Neked azért több anyag jutott, csak hát nem jó.

Nem olyan olcsó ott sem. Ezek szerint 16-ért, nem olyan rossz a B593u-12.