Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
Hi!
van koztetek olyan, aki ugy kottetett be netet, hogy nem azon a cimen lakik, hanem csak berlo? amennyiben igen, ugy mire volt szuksege annak igazolasara, hogy o ott lakik? vagy ez senkit nem erdekel, csak fizesse a szamlat?
valaszaitokat elore is koszonom
Udv: VladimirR
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz attiati #10109 üzenetére
a µTorrent mellett siman osszejohet meg tiz kapcsolat, az annyira nem sok (bongeszok is egyre tobb kapcsolaton mennek, windoze is kommunikal, ntp, frissitesek), imho vedd lejjebb a limitet
a masik kerdesedre nincs otletem
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
szeged, topnetPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz kabelmania27 #10255 üzenetére
megjavult szerencsere, egy reconnect megoldotta (nem sokkal azutan, hogy irtam)
-
rt06
veterán
válasz A_ScHuLcZ #10275 üzenetére
esetleg ha van otthon kalodo regebbi geped, no meg persze kesztetesed es szabadidod, ossze is dobhatsz egy router-t
nekem jelenleg egy dual p3-as (2x450MHz, 1GB SDR SDRAM) latja el tobbek kozt a routolasi feladatot is
emellett dns-kiszolgalo, dhcp-, web-, ftp-, email-, teamspeak-, es par mas egyeb szerver, dyndns es 2 torrent kliens is fut rajta, grafikonon kovethezo, melyik gep mennyit hasznalja a netes es sok mas haszons dolgot tud, amit egy mezei router nem (pl ket internetkapcsolatot hasznalok egyidejuleg)
80/25-os netet szepen kihasznaljateny viszont, hogy nemi hozzaertes es szabadido (a ketto forditottan aranyos) kell az osszeallitasahoz
-
rt06
veterán
válasz Larssonka #10280 üzenetére
nekem nemreg kotottek be, de semmifele regisztracio nem volt (szeged)
csinalsz is valamit a halozaton, vagy mindennemu forgalom nelkul is osszeszarja magat?
igy latatlanba amugy a router-ed szar, elso korben probald meg anelkul is
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz Larssonka #10282 üzenetére
belkin router-ekkel nem igazan talalkoztam, de csak bongeszestol azopknak sem kellene megfekudnie
nem fut a hatterben valami p2p progi (vagy rosszabb esetben valami gaz gonos szoftver), ami nagy szamu kapcsolatot epit ki? kb 100 egyideju kapcsolat folott egyes olcsobb router-ek hajlamosak eldolni
esetleg nezd meg ugy is, hogy egyszerre csak az egyik, majd csak a masik gep van rakotve, ekkor is bedol-e mindket esetben
-
rt06
veterán
-
rt06
veterán
válasz Gubek-Einste #10352 üzenetére
dns feloldas nekem is ugyanezt a cimet adja vissza (digi, szeged), es mind a ping, mind a traceroute mukodik
-
rt06
veterán
szeged, topnet (80/25)
meres #1:
meres #2:
-
-
rt06
veterán
válasz BullZeye #10609 üzenetére
adott egy otthoni felhasznalo, es adott egy igeny, hogy o szeretne a 25-os tcp porton bejovo kapcsolatokat fogadni
t-online ugyfelszolgalat: felhivom, elmondom mit akarok
- adjam meg az ugyfeljelszot
- megadom
- inditsam ujra a dsl modemet
- ujrainditom, 25-os tcp port nyitvadigi "ugyfelszolgalat": felhivom, elmondom mit akarok
- megegyszer elmondom
- elmagyarazom, hogy az elobbiek mit jelentenek
- csak fixip-hez lehet, fizessek erte havi 4k-hint: lehet dinamikus ip-hez is, ami harom dolgot jelenthet: 1) az ugyfelszolga nem ert ahhoz, amiert odaultettek; 2) hulyenek nez; 3) hazudik
-
rt06
veterán
válasz Jostee #11355 üzenetére
mtu ertek mekkorara van allitva? esetleg annak a novelesevel probalkozhatsz (1472, 1492 ertekeket szoktak pppoe kapcsolathoz beallitani)
illetve mivel tesztelsz? sima egyszalu ftp letoltessel is ennyire lassu?
-
rt06
veterán
válasz Jostee #11357 üzenetére
akkor valoban eselyes, hogy (mint tobben irtak) nem birja a router cpu-ja a netkapcsolat nagy sebessege miatti terhelest (bar egy 170mhz-es procinak birnia kellene)
ahogy nezem, van benne dos vedelemmel ellatott tuzfal, probald meg teljesen leloni, talan segit valamit
ugyanigy lodd ki a portforward es port trigger szabalyokat is, de tul sokat ne varj tolukPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz InfiniteReality #11361 üzenetére
apro pontositas:
Egyébként olcso hálózati eszközök (főleg az ilyen es ehhez hasonlo hulladek* routerek)*: es meg mielott valaki belekezdene, itt nem arrol van szo, hogy edimax vs tplink, mert a kulonbseg annyi, hogy az egyik korabban, a masik kesobb fekszik le, de mindketto lefekszik, s ennek eleresehez meg sem kell eroltetnem magam
viszont most ez elgondolkodtatott, lehet belovom a p1-esem, megnezem, az mit bir a 80/25-bol
-
rt06
veterán
válasz InfiniteReality #11363 üzenetére
igen, tudom hogy nem egyenerteku, mas technologia, de annyira, hogy tudjam a teljesitmenybeli kulonbseget, nem masztam bele soha
nem is emiatt gondoltam kiprobalni a p1-est, hanem erdekessegkeppen"A Cisco/Linksys RVS4000-et nem nevezném olcsó és hulladék routernek. 300Mhz-es CPU-ja volt, 50/20 helyett, ~20/10-et bírt."
az a router, ami nem kepes egy 50/20-as netet kihasznalni, igenis hulladek
az olcsonal pedig lehet nem voltam egyertelmu, de a soho router-ek nekem mind ebbe a kategoriaba tartoznak"Mostani MikroTik RB750G 680Mhz-es CPU-val átviszi a teljes sávot max 90%-os terhelés mellett."
ez a 90% is rengeteg
en sokaig egy 450-es p3-at hasznaltam, az tartos 80mbps torrent (tehat sok szal, raadasul kb 60%-ban titkositott, amit szinten ez a proci dolgozott fel) letoltes mellett sem haladta meg a 10-15%-os terhelest (ugy, hogy a gepen futott meg jopar dolog)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
befele 25-os porton kivul szur mast is a digi? nem sikerul elernem kivulrol a dns (tcp port 53) szerverem, es hirtelen nem talalok semmi hibat
-
rt06
veterán
jelenlegi tapasztalatok szerint megrendelestol kb mennyi ido, amig tenylegesen be is kotik a netet? (szeged, diginet 200)
-
rt06
veterán
arrol tud valaki valamit, hogy a digi esetleg szuri-e az 53-as port bejovo forgalmat?
-
rt06
veterán
válasz Gejza1981 #29267 üzenetére
25-os van (ki- es befele is), azt nem is tagadjak, es csak fixip-vel lehet feloldani (szerintuk azert, mert egyebkent technikai akadalya van, valojaban csak balfaszok, vagy a fixip dijara utaznak)
viszont most vettem eszre, hogy egy ideje mintha az 53-as is lenne (nem tudom miert, vagy miota)
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz Lin3Lord #29273 üzenetére
ebben a bekezdesben egyebkent az a legszebb, hogy nem lehet az o smtp szerveruket relay-nek hasznalni, es akik telefonon, email-en keresztul valaszolnak a kerdesekre, azok tul sutak ahoz, hogy megertsek mi az a relay, mire jo, es hogy az o smtp szerveruk ehhez szarul van beallitva
-
-
rt06
veterán
válasz maxima #29290 üzenetére
"A Digi SMTP szervere továbbítja ezen a porton vagy saját szervert
(pl postfix) használsz? Ez utóbbi esetben reverse DNS nélkül minden
esetben eljut a levél a címzetthez?"sajat relay-em van az aws-nel (foleg a bejovo levelek miatt), es van sajat dns-em is, viszont a reverse nincs beallitva
eddig minden level elment, kiveve, amit a digi-nek kuldtem, toluk (ha relay-nek akarom hasznalni oket, vagy ha ok a cimzettek akkor is) visszapattan 550-es hibaval, miszerint virus/malware van a levelben (nincs)ez olyan masfel-ket eve van igy, elotte tudtam oket relay-nek hasznalni, aztan egyik naprol a masikra elkezdett 550-es hibat dobalni (es az ugyfelszolgalattal mar magat a problemat sem tudtam megertetni, nem hogy segitseget nyujtottak volna a megoldasban)
amit meg ki kell majd probalni, hogy a korabban linkelt aszf-ben levo 30-as korlatot igy is fenntartjak-e (eleg kis forgalmu levelezesrol van szo, szoval eddig nem igazan futottam bele)
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz maxima #29295 üzenetére
"Reverse nélkül nemcsak a Digi dobja vissza, ez a jobbik eset,
van olyan is aki mindenféle jelzés nélkül -> dev/null"szerencsere eddig nem volt ebbol gondom, legalabbis amennyire tudom, minden levelem megerkezett
viszont nem is vagyok benne biztos, hogy ha be is allitanam, minden esetben szamitana, mert ugye a digi-nek is van ra beallitasa (pl.: 185-29-82-179.pool.digikabel.hu)"Ez a kód nem vírusra utal hanem "reject mail" mintha az adott postafiók
nem létezne."igen, tudom, de a teljes uzenet igy fest:
"<ugyfelszolgalat@digikabel.hu>: host inmx.digicable.hu[92.249.128.162] said:
550 Malware/spam detected, transmission denied (in reply to end of DATA
command)"Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hardcore café
- Milyen mosógépet vegyek?
- Politika
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD