- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Arni9010
aktív tag
-
zuzu000
őstag
Hát elméletileg meg kéne, hogy csinálják, ha körülményes, ha nem
amúgy jó fejek voltak a szerelők, de nálunk nem volt nagy munka.
ZoleeHU (#20982): Ez a típusa: zxa10 f625g
Van egy UPS kimenete is, abba mit kell dugni? Most a lan1-ből megy a routerbe.[ Módosította: radi8tor ]
-
zuzu000
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem is jott a 60 napos levél a 48 munkaórás befáradással, hetfon megyek. Miskolc, remeltem hogy elerheto lett mert a caracom (elozo szolgaltato jopar eve) egesz durvan optikazott a hazakig.
Telefonom is van szoval yehaa.
-
front3r
őstag
válasz
radi8tor #20977 üzenetére
Nem kaptam számlát sem. Annyi változás történt, hogy az ügyfékapun eltűnt a szolgáltatások közül a Topnet a címsorban, de ha kilistázom, akkor még ott van a Topnet.
Nálam telefon is van, szóval az én esetem azért más mint a tied.
Még az sincs nálam beleírva, hogy mi a kiépítési határidő. -
zoltan6
addikt
nekem is jött az email tegnap hogy menjek be szerződést kötni,voltam is az ügyfélszolgálaton,annyi hogy jövőhét csütörtökre beírtak,hogy akkor jönnek bekötni,azt mondták majd a szerelő hozza a szerződést.
-
Sziasztok!
Személyesen ügyfélszolgálaton, vagy neten érdemes rendelni a szolgáltatást? Vagy mindegy?
Kerepesről van itt valaki? Megy ott a 200/50-es csomag?Linksys WDR3600 elvileg elbírja ezt a sebességet simán, ugye?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
laciiiiiii #20969 üzenetére
Router már megvan?
-
laciiiiiii
csendes tag
nekem mára ígérték az 1000-res bekötését 11-12 között...már mindjárt 5 és senki sehol...kösz digi
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Flashget
félisten
de itt van ez is
DIGINet korlátok nélkülgondolj csak a steamre..ma már nem nehéz rajta elérni a 350GB adatot és teljesen legálisan csak pénz kérdése mennyi játékot vesz rajta valaki, illetve ki hányszor tölti le a 20-30GB-os játékokat.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Ez most, hogy is van? Az alábbi kitétel alapján az 500-as és 1000 csomagnál havi 350GB a keret, vagy annak 3 havi átlaga? Nekem nem teljesen tiszta a vastagbetűvel kiemelt rész miatt?
"A Szolgáltató a DIGINet 500 és DIGINet 1000 szolgáltatás igénybe vétele kapcsán túlzott mértékű
használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap
átlagában a 350 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja. ""Amennyiben az Előfizető a
szerződésszegést a Szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg,
azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 350 Gigabyte
adatmennyiséget, a Szolgáltató" -
^Boss
őstag
Valaki esetleg tudja, hogy a 11.kerületben a fehérvári úton mi az oka, hogy évek óta megállt a duna felöli oldal felé a terjeszkedés? kb mindenhol máshol van, váltanék már UPC-ről, az árak okán szerintem nem lennék egyedül, mégsincs semmi fejlemény.
info: itt régen családi házak voltak, mostanában azonban újépítésű társasok épültek, így már bőven meg is érné nekik a dolog...
nem jártam még a topicban, de ha valami belsős/közelálló lenne esetleg, akkor kérem nézzem már utána, hogy lehetne tenni ezért.
köszönöm -
törölt tag
válasz
Tournament #20958 üzenetére
Akkor viszont a ZTE ONT zxa10 f625a újabb típus. (Én csak a ZTE ONT zxa10 f625 adatait/adatlapját találtam meg.)
... de könnyű kideríteni bármelyik eszköznél: A számítógép gigabites ethernet portját rá kell dugni egy gigabites ethernet kábellel az ismeretlen portra és pl. a Windows a hálózatoknál kiírja az elméleti maximális sebességet. Amennyiben ez Gigabit, akkor gigabites a port.
-
Tournament
aktív tag
válasz
#29810560 #20955 üzenetére
Van gigabites porja de csak az 1.es onnan tudom mert nekem se ment 100 főlé a tőbbi porton
Csak nálam nem ide dugta be a szerelő mert nincs visszajelző led , vagyis kivan égve nálamgondolta a szerelő biztos rossz
ZTE ONT zxa10 f625a 1 G port
ZTE ONT zxa10 f625G 4 G port -
törölt tag
válasz
Arni9010 #20956 üzenetére
Nekem is úgy tűnik.
...és akkor KáZéé-nél is ez az alapvető gond. Nem csak a kábel.
Persze az is gond, de valószínűleg ezért közösítették majd osztották nála a kábelt, mert az ONT úgysem tud többet ethernet oldalon 100 Mbit/sec-nél, így nem volt érdemes gigabites ethernet kábelt+telefonkábelt levinni a padlásról.
-
törölt tag
válasz
zuzu000 #20951 üzenetére
Most néztem utána a neten az általatok írt ONT-knek.
Lehet, hogy ezek még csak 10/100-as ethernet portokkal rendelkeznek? (Legalább is az adatlap szerint igen.)
... mert, akkor mégiscsak ONT csere lesz a TopNet-hez (gigabit-hez.)
(A fehér ONT-ken már van Gigabites ethernet port.)
-
Thaddeuss
tag
Na tegnap este megkötöttem ugye a szerződést az 1000-esre, most hívtak, hogy holnap reggel jönnek is bekötni, úgyhogy boldogabb nem is lehetnék (xiii. ker. vág utca, panel)
-
oba
addikt
köszi a választ...
megnyugodtam
-
zuzu000
őstag
Nekem is ugyanolyan ZTE switchem van, egy koax megy bele, innen egy a telefonba (ilyen vékony utp kábel, nem tudom a nevét), egy a routerbe (cat5e). De a zte-nek csak egy koax bemenete van, hogy lehetne megoldani, hogy külön legyen a telefon és a net? adnak még egy switchet?
-
oba
addikt
Ha "okos csomag" -ot rendelek a digitől abban muszáj, hogy legyen telefon? Vagyis ha nem kérek telefont akkor az itt feltüntetett árak már nem érvényesek?
Azért kérdezem, mert ahogy olvastam itt is, a telefon miatt egy érpárt befognak, és azt nem szeretném. Vagy a 100 v. 200 mbites csomagnál ez mindegy? -
radi8tor
MODERÁTOR
Kíváncsi leszek, hogy lesz holnaptól 1000-es netem, ma még 100 mbites switch-re vagyok kötve.
-
KáZéé
tag
válasz
zsolt501 #20934 üzenetére
1-es portba van dugva a hálókábel. Viszont nekem a telefon is arról működik. Úgy van megoldva, hogy kijön a telefon kábel a modemből, valamint kijön a hálókábel. Egy összegző csatlakozóval ezek össze vannak fogva 1 db hálókábelbe, ami úgy 10 méteres, mert így jön le a padlásról a jel, majd itt lent szét van szedve újra egy telefon csatlakozóra és egy utp kábel csatlakozóra.
-
KáZéé
tag
Sziasztok!
Elég sok hozzászólás van a témában, nem győzöm mindet elolvasni.
80/20-as netből lett 200/50-es netem. Router csere kell természetesen, de ez a kisebb probléma. Elvileg a hálókártyám gigás, tehát az bírja a sebességet. Bekötöm a rendszert úgy, hogy a routert kihagyom belőle, és így sem jön 97/50-nél gyorsabban a net. A kérdés az, hogy ezt a "ZTE ONT zxa10 f625a" cuccot nem-e kellene lecseréltetnem? Vagy kijön majd egyszer a DIGI és lecseréli magától? Szerződés szerint szeptembertől állok át a gyorsabb internetre, viszont a sebességnövekedés a feltöltésből ítélve már megtörtént, csak a letöltés nem akar gyorsabb lenni. Mit tegyek szerintetek? Hol a hiba? -
Gejza1981
tag
válasz
szaszapi #20924 üzenetére
köszi, de mostanában nem pakoltam catalystet
cimboránál 2 utcával arrébb mióta elkezdték piszkálni a sebességeket azóta ilyen ordas kicsi értékeket mér
nálam eddig rendben volt a sebesség csak éjjel volt egy fél óra, hogy ilyen bűngáz érték született...szerintem nem lokális probléma ez, mert facebookra is többen postolgatják a silány értékeket
az átalakítás körüli piszkálgatás lesz az ok... -
LSL1337
őstag
Jó, bocs hogy nyáron nem követek egy napi 200 hozzászólásos topicot.
Köszi a linket/router nevet amúgy!
Következő kérdés:
QoS bekapcsolása után is tartható a gigabites sebesség? Valakinek van ezzel tapasztalata?
nem tudom itt PPoE mennyire befolyásolja a sebességet -
törölt tag
Kecskeméten sem volt még meg az emelés. Itt 30 napos határidővel vállalták a kiépítést a Gigabit-nél. Szerződés megkötve, kíváncsian várom a fejleményeket.
-
szaszapi
őstag
válasz
Gejza1981 #20913 üzenetére
Más probléma is közrejátszik mostanában,amivel beszívtam én is.Nekem is 1-2Mb/s volt a letöltési sebességem,míg a feltöltés tökéletes volt.Egy másik fórumban találtam meg a hiba okát.Akiknek amd-s vga-juk van és véletlenül mostanában rakták fel a catalystet,ott a hiba.Feltelepül az AMD Quick Stream ami a videó streamelésre lefoglalja a sávszél elég nagy részét,ha ezt eltávolítjátok,visszaáll a normál sebességetek.
-
Flashget
félisten
válasz
Fehér Csaba #20922 üzenetére
Van akinek meg 30 nappal vállalták. Akkor ez megint változás...
-
Fehér Csaba
csendes tag
Én egy hete irtam alá a csomag modosítást az ügyfélszolgálaton a DIGI 500-ra
nálunk sincs még eszköz csere szóval nálunk is még csak a 100as csomag érhető el.
Én is TOP-netbe vagyok.De a 90 napos határidőt vállaltak és nem 30-al
Oktober 24 ig biztosan megfog történni de az Ügyfélszolgálatos csajszi azt mondta hogy ez sokkal hamarabb is megtörténhet .
-
Flashget
félisten
mert a fb-on ezt válaszolták ill. a honlapon is írták korábban, de látom már kivették a szövegből.
a kiépítés sosem szerepelt az ÁSZF-ben hol fog x időre létesülni mely településeken így ez sem fog megjelenni benne. Akivel szerződnek arra viszont kőkemény határidő van ellenben kötbér jár. -
ACE-
addikt
Nekem 15-én regisztrálták az igényemet, úgyhogy tegnap lejárt a 15 nap, és nem kaptam semmit. Írtam nekik levelet, félek hogy vizsgálat nélkül élből válaszolnak majd, hogy nálam még nem elérhető, és majd szólnak ha elérhető lesz...
Egyébként többen írtátok, hogy év végéig vállalta a Topnet emelését. Egy a gond ezzel, hogy ez sehol sem szerepel ÁSZF-ben...
-
sethyx
csendes tag
válasz
Flashget #20916 üzenetére
Tudom, csak azt hittem, hogy amikor jönnek megnézni a kíépithetőséget - valószínű van köze a mai emailnek ahhoz, hogy tegnap délután egy digis autó állt a ház előtt
-, akkor egyből cserélnek is ha szükség van rá. A lakásba nem jöttek be, sőt nem is kerestek.
Sebaj, türelem gigabitet terem. -
sethyx
csendes tag
Na reggel jött nekem is az email, mehetek kötni az 1000-est (pedig egyelőre csak 100-as switch van az épületben).
IX. kerület, Haller utca (Zöldliget lakópark). -
Gejza1981
tag
6 éve van digim, de ilyen gyengén még a büdös életben nem muzsikált...
hja és topnet lenne elvileg, biztos beáztak a vonalak... -
Lin3Lord
tag
egyébként XXI. kerületről tudni valamit? valakinek van már aktív 200, esetleg 500 vagy 1000 csomagja?
-
Locsi
senior tag
Kíváncsi vagyok, hogy a Dlink Dir-826l tényleg tudja majd EZT.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
Jackie_Chan #20906 üzenetére
nekem is 92/27 lett a 80/25 egy pesti társasban (nem panel), 1043 v2-vel
rátoltak egy kis kakaót pluszban, bár ennyi erővel az uploadot is megnyomhatták volna -
TeeJay
félisten
válasz
laciiiiiii #20903 üzenetére
tegnap linkeltem egy router tesztet ott a TP-Link WDR3600 WAN to LAN sebességben 940megabit körül teljesített, de a WDR4300 is 930megabitet tolt
ha meg lesz a cucc tesztet kérünk több magyar speedtest szerverrel mérve
illetve ami engem nagyon érdekel az az hogy egyidőben hajtva a le és feltöltést mennyi jön ki mert a 100/50-nél eléggé limitál a 100-as port ilyen téren -
Jackie_Chan
senior tag
válasz
front3r #20901 üzenetére
80/25 Top net ami van jelenleg ami 92/27et csinál jelenleg.Nincs megemelve 200ra.. Panelban lakom Miskolcon. Tp-Link 4300as a routerem 1043 v1et cseréltem erre 1 hónapja kb..Cat5e a kábel amit anno behúztak,de direkt húztam Cat6ost ki teljesen a digis boxig,hogy arra kössék majd a gigabitet ha jönnek 1x.
-
Drenadar
veterán
válasz
-
Sonja
nagyúr
válasz
NETGEAR Nighthawk
-
laciiiiiii
csendes tag
holnap délelőtt kötik a digi 1000-ret.
Milyen routert vegyek szerintetek? Olyan kell, amiből a legtöbb kijön. Nem érdekes, hogy milyen usb-s, meg esatás...
Linksys wrt1900ac, Linksys EA6900, vagy NETGEAR Nighthawk AC1900?
(A pénz nem mérvadó)köszi
-
TeeJay
félisten
válasz
Jackie_Chan #20900 üzenetére
szabvány levél ne aggódj, én is ilyet kaptam (vagyis a lakás tulaja) hogy egyelőre technikailag nem lehetséges az 500 és 1000-es csomag de 30napon belül jelzik ha mégis történik változás.
panelben vagyok és csak switch csere kell szóval majd a jövőben változik a helyzet -
front3r
őstag
válasz
Jackie_Chan #20900 üzenetére
Leírod nekünk a körülményeidet, hogy milyen neted van most, milyen kábel, switch, stb? Sajnálom
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest