- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz dethroner #16601 üzenetére
Samschannel editor ez van. De pont annyit tud, mint a chansort, lehet sorrendet rendezni, törölni a nemkívánatos csatornát és átnevezni. Semmi többre nem alkalmasak ezek.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Cabaye89
csendes tag
válasz dethroner #16249 üzenetére
Samsung H6500-as smart tv-m van. Ha esetleg valakinek ugyan ez a típus lenne, szerintem működne a dolog. Egyik ismerősömnek is ugyan ilyen tv-je van és én szoktam neki csatornalistát frissíteni, úgy hogy sajátomat rámásolom pendrive-re és feltelepítem az övére. Tehát elviekben működhetne...
-
Clever0
senior tag
válasz dethroner #16240 üzenetére
Te is megtalálhatod a szükséges adatokat pl. innen: http://hu.kingofsat.net/pos-0.8W.php SID: 2570, VPID:587
-
dsd1
tag
válasz dethroner #15236 üzenetére
Nem az lenne a lényeg hogy Mucsaröcsögén laksz vagy Budafokon, hanem az hogy megválaszthasd hogy magad szereled vagy szerelőt rendelsz a Digitől (vagy akárhonnan). Meg ha már az antennát szóba hoztad, nem muszáj most sem a Digi lavórját használni, ha neked a 120-as átmérő a szimpatikus akkor veszel olyat egy webshopban és arra kötöd rá a beltérit.
-
dsd1
tag
válasz dethroner #15233 üzenetére
Te viszont az voltál, miután sokadik hozzászólásodban is azon rugóztál hogy milyen ördögien nehéz munka a felszerelés meg a beállítás és pálinkával meg helyközi buszokkal példálóztál. Úgyhogy hamar feladtam az érvelést, vannak viták amik parttalanok és egy ponton túl már kb senkit nem érdekelne, akkor meg minek koptatni a billentyűzetet...
-
tigipuf
senior tag
válasz dethroner #15220 üzenetére
Mondom átálltam a T-ről csak állítani kellett,de amúgy megcsinálom az általad felvázolt esetben is bármikor,nagy ész nem kell hozzá ,tételesen akkor szerintem alapról indulva:
1 darab ütvefúrógép
1 darab létra
4 darab tipli
(most ez ugye egy teljesen új hálózat kiépítése 0-ról)
1 db krimpelő fogó(nem létszükség vannak szerelhető csatlakozók)
kábelek tányér stb,meg kb annyi ész mint egy hangyányak belőni a műholdat,mivel hdmi-n kiviszel 1 monitor+beltéri,és nézed amikor meg bejön a digi,örülsz és jelszint alapján esetleges korrigálás.
ja és ha nagyon fatökű vagy akkor rákötsz 1db 2-3 ezres satfindert és akkor műszerrel is igazolhatod,hogy mi a faszért fizettem 8 rugót a szerelőnek vajon?[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
dsd1
tag
válasz dethroner #15216 üzenetére
Hát nem is azt írtam hogy Laci bácsi majd megoldja maga, de ha ez a választási lehetőség müködik másoknál a Digihez képest sokkal nagyobb előfizetői szám mellett, akkor azért csak életképes konstrukció lenne. És előfizetőből is több lenne nekik, mivel így több külföldre költözött magyar juthatna előfizetéshez anélkül hogy kamubeszereléseket kelljen csináltatni valamelyik itteni családtagjuknál.
-
dsd1
tag
válasz dethroner #15214 üzenetére
Nagyon elavult a Digi hozzáállása a műholdas beszerelési és szervizelési kérdésekhez, plusz az értékesítési gépezetük, árazási politikájuk is eléggé amatőr. Az alap az lenne hogy ha előfizetést akarsz tőlük venni, akkor elég lenne bemenni egy értékesítési pontjukba, ahol megkötöd a szerződést és átveszed a beltérit/CAM-ot, mintha csak mobilelőfizetést vásárolnál. A kiszállásos beszerelésnek, szervizelésnek csak rendelhető opciónak kellene lennie. Azoknál akik prepaid rendszerben is értékesítenek műholdas szolgáltatást, ott ez teljesen magától értetődő.
-
frovery
senior tag
válasz dethroner #15204 üzenetére
Nem(csak) a felhasználók terén van a gond, hanem azzal, hogy nagyon válogatós a készülékek terén.
UPC Directnél bedugod a sima kártyát, szinte minden régi és mai készülék kezeli.
A Digi CI+ camot használ amiben párosítva van a kártya. Nagyon sok mai készülék sem kezeli, ha meg kezeli, akkor gond van vele.
A Diginek pedig nem üzlet kiszaladgálni minden problémás előfizetőhöz, mert nem jól kezeli, vagy egyáltalán nem kezeli a készüléke. Ez rengeteg + energiát és + pénzt jelent a szolgáltatónak. Csak kártyás előfizetést pedig egyáltalán nem szeretnének, mert az kódváltással is járna, ami náluk nem alternatíva.
Ma már minden más szolgáltató tanult az ingyenes kiszállásokból eredő pénzkidobásra, így kiszállási díjat kell fizetni. Így már nagyon sokan meggondolják, hogy kihívjanak e szerelőt vagy sem. -
tigipuf
senior tag
-
Voice24
őstag
válasz dethroner #14357 üzenetére
Én is kérdeztem múltkor ezt, de akkor nem jött rá válasz. Igaz, annyiban különbözik a kérdésem, hogy én Kaon beltérivel nézem.
Chester99: nekem majdnem 3 hét volt, mire bekötötték. De akkor meg annyira beindultak, hogy egy óra eltéréssel két szerelő is hívott, hogy időpontot egyeztessünk...
[ Szerkesztve ]
-
gofry
senior tag
-
törölt tag
válasz dethroner #14256 üzenetére
Hát, normál esetben reset, vagyis 0 csatival indulni. Aztán LG-nél így: A THOR 0,8-at kikeres, majd pedig a felesleges TP-ket kitöröl. A megmaradt kb. 20-21-et kézivel behangolni, ilyenkor mehet a Hálózatkereséssel is. A HD csatik miatt 1-2 TP-t szerkeszteni kell majd. Amikor már csak 1-2 csatornát keresel olyankor maradjon tiltva a hálózatkeresés. Hangolás után mehet a ChanSort. Samsumgon is valami hasonló lehet a folyamat. Pikk-pakk, megvan gyorsan az egész.
Tipp: ugyanilyen h6400-as tévével rendelkező ismerőst keresel, akinek van kész szerkesztett listája(60-70 db?), és kölcsönadja/feltölti neked valahová. Asszem működhet így is, de nem biztos. -
ladlac
tag
válasz dethroner #14256 üzenetére
Én sem találtam rá megoldást. Hiába írtam be azokat a transpondereket, amiket a Digi használ, azon vannak bőven más csatornák is. Feladtam, elcsesztem egy csomó időt, de sorba vannak rakva. Ráadásul akár PC-n programmal, akár a tévén távirányítóval kitöröltem a felesleges csatornákat, mindig visszatértek a végére szóval most ~100 és 362 között tele vagyok olyan csatornával, amiket nézni sem tudok. Mondjuk a mindennapokban igazából nem zavar, szóval hagytam is.
-
bitovi
tag
-
törölt tag
válasz dethroner #14244 üzenetére
Vagy nem lehet menteni? Nemtom Samsungot nem hangoltam még. Lehet új transzpondert kell felvenni. Nálam így jön sorba ez a Tr.:
Frekvencia: 11977
Polarizáció: vízszintes
Mintavételezés: 30000
Átvitel: DVB/S2 (ezt DVB/S helyett kell választani)
Ezek után kimegy a Jelerősség, és a Jelminőség 100%-ra,
Majd Mentés, vagy OK, vagy Kész, stb. valamelyiknek kell lenni ott.
Utána kézi hangolással csak ezt az egy TP-t kell behangolni.[ Szerkesztve ]
-
Piwi
veterán
válasz dethroner #14229 üzenetére
akkor én vagyok az ellenpélda ugyanolyan tv-t vett apósom mint én ( UE55F6640SS ) ,nekem be van kapcsolva a frissités ( jelenleg a 2113 verzió fut rajta),após kikapcsolta amikor megvette,neki valami 1200 körüli van fent és még jelezni sem jelzi hogy van frissítés pedig ugyanúgy rajta csücsül a wifin a tv-je..
ezt tapasztaltam a saját a bőrömön,nem a szomszédom testvérének a sógorának az unokája írta
Aki az ördöggel cimborál, az a pokolban ébred ;]
-
Wasquez
senior tag
válasz dethroner #14213 üzenetére
Ez nem teljesen lényegtelen? Megvettem és az enyém, és addig tökéletes volt, amíg nem baszták szét a szoftverbutítással! Samsung TV-m van! Miért érdekes?
Ha régi a kocsid, amit megvettél, akkor a cégnek, akitől vetted, jogában áll kijönni, a kompjúteren visszavenni a teljesítményéból, és az extrákat lebutítani?
Ha nem basszák szét, nekem tökéletesen megfelelne még jó pár évig, de most csak a bosszúság van vele!
Már napjában 5x lefagy mindkettő, lehet, nem véletlenül csinálja ezt, üzletpolitika, hogy cseréljem le!?PC
-
Watt25
veterán
válasz dethroner #14214 üzenetére
Két lehetőség:
1. A 600-700 csatorna közül kitörlik azt, ami nem kell.
2. Csak azokat a TP-ket keresik le, amelyek a Digi-hez tartoznak.
Első esetben sokat segíthet a Chansort nevü program. (Telefonon keresztül í]y sem lesz egyszerű.)
De a lényeg: nincsen olyan opció, a tévékben, hogy "csak magyar" csatornák. De egyébként is, tévétől függ, hogy mit kell csinálni, típust pedig nem írtad.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
törölt tag
válasz dethroner #13707 üzenetére
Kész átverés volt az a szerelő. Nem kell 4K-t fizetni a kártyáért, mert havidíjas: AKCIÓ: első CAM 0 Ft/hó
DIGI Film előfizetés esetén), e nélkül: 200 Ft/hó -
Flashget
félisten
válasz dethroner #13705 üzenetére
Ez egy méretes baromság.
Én magam üzemeltem be tavaly kollégámnak H6500-on Digi tányéroson és szemmel látható volt a különbség. A tv-nek jobb a tunerja mint ezeknek a beltériknek. De ez mindenhol így van a CI+ jobb mint a beltéri legyen az UPC vagy Digi.
Digit a Thor 0.8-on kell keresni ott van az UPC Direkt is asszem. Csak az a nem mindegy, hogy melyik sat csatlakozóra kötöd a koaxot, ha 2db sat bemenet van a tévén. (2 koax kábel a PIP funkció miatt kell)[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Anonymus23
veterán
válasz dethroner #13705 üzenetére
Állítólag nem szebb a képe egyiknek sem, viszont bonyolultabb telepíteni és ha új csatorna kerül be a kínálatba, a KAON automatikusan frissíti, míg a kártyával ezt kézzel kell megcsinálni, és elég sokan szívtak itt vele első alkalommal. Ha nem nagyon értenek az ilyesmihez, akkor szerintem inkább a KAON.
Kaon hátránya:
- a plusz fogyasztás (szerintem elhanyagolható igazából)
- Ha átrendezed a listát, magának visszaállítja, de lehet kedvencek csatornalistát csinálni, amit bekapcsolás után 4 kattintással el lehet érni (mi így használjuk már több mint 2 éve, teljesen megszokható), de a kedvencek listába nem kerül bele értelemszerűen az új csatorna, de a saját listáját folyamatosan frissíti, onnan pár kattintással bármikor átrakható és rendezhető ízlés szerint.
- plusz helyet foglal a TV mellett.Pozitívumai úgy külön nincsenek szerintem, egy alap HD sat box, tudja amire kitalálták.
;) - The Power of the Light Side
-
Fuvaros
senior tag
válasz dethroner #13680 üzenetére
55 lb650-et vettünk tavaly, én 2.5 ről nézem, de 2 ről is lehet nyugodtan, meg 5ről is
mivel a mai tvk nem remegnek, ennek már nincs jelentősége.
a jó szeműeknek vagy minőségre érzékenyeknek messziről is zavaró a rossz képminőség.manapság akkora tvt vegyél, amekkora elfér ill amennyi pénzt szánsz rá
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Watt25
veterán
válasz dethroner #13680 üzenetére
Ahogy nézem ezt a diagramot, a műholdas digi alig gyengébb sd-ben mint a mindigtv, upc páros. Hd-ben meg köröket ver a mindigtv-re és a upc kábeltől is jobb
Ez pontosan így van. (Illetve én annyival egészíteném ki, hogy SD-ben mind pocsék, nincsen szignifikáns különbség.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Fuvaros
senior tag
válasz dethroner #13676 üzenetére
sd csatornák képminősége nemcsak a felbontástól függ. ha eredeti jó minőség, akkor egy sd adás is élvezhető 55 collos tv-nél 2 méterről is.
a Diginél elég változatos a képminőség, a tömörítéstől is függ.
Tegnap este több adó is hibás volt, a filmes adók 10 mp ént leálltak sercegtek stb
3 e Ft ért mit akartok?
[ Szerkesztve ]
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
-
Watt25
veterán
válasz dethroner #13596 üzenetére
Az emberek különbözőképpen veszik észre ezeket a dolgokat, de konkrétan én bármilyen CRT tévén is kiszúrom, hogy a műholdas Digi SD képminősége okádék. (Lehet vitatkozni, de én úgy érzem, hogy ez a megfelelő szó rá.) Márpedig LED tévén még jobban kijön ez...
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
törölt tag
válasz dethroner #13596 üzenetére
Semmiképp ne maradjon szerintem, jól beállított antennával a digitális adások is megfelelő minőségűek, sokkal jobbak, mint egy CRT-n a homályt nézni. Van ugyan pár töltelékcsatorna, ami gyengébb minőségű, de sokszor a forrás is közrejátszik.
Az új műholdat már fellőtték, remélhetőleg hamarosan még több HD csatorna lesz ezáltal, pl. a filmcsatornák, bár DigiFilm, AMc, Film+ elég jók most is. Ezeket gondolom HD-be fogják adni.
Meg ugye vannak különbségek, amikor valaki 4m-ről néz egy 20"-os CRT-t, ahol szinte semmi részlete már nem észlelni, majd hirtelen 1m-ről nézi a 40"-os vadiúj lapos tévéjét. Megtörtént eset. -
válasz dethroner #13584 üzenetére
igen egy 82 cmes igaz hogy csak HDready felbontáson,de ott is látszika különbség a 2 csatorna között.
A természetfilmes discoverinél meg szinte pixelhelyesen éles kép van .
M4 nél meg még a logo sem tiszta ott is észrevehető pixelesedés.
Még talán a müsorok közti reklámok hozák a szintet,de a sugárzott adásnál már nem.F1-et néztem ma a szabadedzéseket és a GP2es futamot az alatt ilyen , azt hogy a foci alatt milyen nem érdekel.
DE 80mld-ért meg igen is legyen HD b@sza meg.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Óra topik
- Suzuki topik
- Path of Exile 2
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest