- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clever0
senior tag
válasz pityuco #17390 üzenetére
Ha a szerelési díjban benne van a koax kábel is, akkor nem érdemes előre dolgoznod. Ha mégis te akarod befűzni, akkor a réz jobb, mint a rézbevonatos (bár már alig kapható) és a 3-4x árnyékolású is jobb, mint a 2x-es. Ha hosszan megy kültéren, akkor a feketeszínű talán jobban bírja az UV-t, mint a fehér, de beltérben meg csúnyább. Sokat számít a csati: Jobb a krimpelős, mint a csavarós. Pár darabért nem érdemes szerszámot venni, ezt esetleg meghagyhatod a szerelőnek.
-
Clever0
senior tag
válasz Winnie The P #17326 üzenetére
Promó, vagyis egy új műsoruk bemutatása. Én is túlzásnak érzem és szerintem több haragos nézőt szereznek vele, mint jövőbeni rajongót.
-
Clever0
senior tag
válasz dareyou90 #17168 üzenetére
A nagyobb antenna nyilván jobb, de nem biztos, hogy érdemes cserélni. Előbb próbáld meg az antenna négy szélét megnyomva megnézni, hogy változik-e a jelminőség! A fejen is lehet csavargatni picit, bár az nem nagyon szokott elmozdulni, míg az antennát a szél elállíthatja. A 11823 H mellett érdemes a 12687 H és V TP-kre kihegyezni, nálam ezek a leggyengébbek. Nekem 100-as antennám van, de felhős idő esetén éppúgy elmegy a jel, mint korábban a 80-as diginél. (Hozzátartozik, hogy a nem műszerrel, hanem csak a beltérivel állítottam be.)
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz dareyou90 #17162 üzenetére
De azok DVB-S kódolásúak, a problémásak meg DVB-S2-t használnak. Olyasmi ez, mint hogy mono rádióhoz és fekete fehér tévéhez kevesebb jel kellett, mint sztereóhoz és színeshez. A DVB-S2 jobban tömörít, ezért kevésbé viseli el a hibákat, mint a DVB-S.
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz Formaster #17137 üzenetére
Úgy sem. Ha a fejet nem középre teszed, akkor a fókusz ">" alakú lesz, ezért magasságban lehet két találat, de oldal irányban akkor sem. Ez nem olyan, mint a yagi antenna, aminek melléknyalábjai vannak és a tereptárgyakról visszaverődés sem nagyon fordulhat elő, mint a földi antennáknál. A számoló oldalak arra jók, hogy legyen esélyed megtalálni a holdat az égbolton. Az oldal és a Te mérésed is tévedhet 1-2 fokot. A skew nekem sem stimmel.
-
-
Clever0
senior tag
válasz Formaster #17118 üzenetére
Fordítva. A prímfókuszos antenna volt előbb, az szabályos kör alakú. Későbbi találmány az offset (ami eltolást jelent). Ez egy prím antenna felső részéből kivágott szelet, hogy az antenna síkja Európában minél függőlegesebb legyen. Legtöbbször ovális, (amit a műhold körnek lát) de léteztek kör alakúak is.
Ezektől függetlenül, ha az egyik polár jobban jön, mint a másik, akkor a fejen kell fordítani, hogy egyformák legyenek. Budapestre és 0.8w-re számolva ez 17.31° Azimut és elváció számolása[ Szerkesztve ]
-
-
Clever0
senior tag
Nekem fekete Humax Digi IV boxom van, az sem hdmi-s, de fogja az S2 TP-ket is. Ezek a TP-k érintettek: 11823H, 11843V, 11977H, 12456V, 12687V.
Itt látod, hogy melyik műsorok vannak rajtuk: Csomagok: Digi TV HDTV[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
Korábban volt olyan, hogy aki előfizetett a Digifilm-re, annak olcsóbb volt a beltéri díja.
-
Clever0
senior tag
válasz tkomlosi #16639 üzenetére
Igen: 12130H 28000 7/8 netboard Digi TV, kingofsat Thor 5
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz tkomlosi #16621 üzenetére
A neten (parabola)talált adatok szerint:
Hálós 83x91 nyereség: 35.4 dB
Tele 57x61 nyereség: 37 dB
Tele 76x82.5 erősítés: 38.86 dB
Tele 85x90 erősítés: 39.5 dB
A különbség 4.1 dB vagyis a hálós nyeresége 10.38%-al kisebb, mint egy teli a két konkrét antennánál, még a 60-asét sem éri el.[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz kpeter0121 #16606 üzenetére
Az olvasottak szerint az Amiko HD8260+ kezeli.
-
-
Clever0
senior tag
válasz Gyurka6 #16548 üzenetére
Minden Digis TP a felső (11.700-12.750 GHz) sávban van. Régen minden magyar adó H poláros TP-kről jött, csak néhány zene csati és a Fashion TV volt V-s, ezért nem okozott gondot a felfűzés vagy osztás. Most már a TP-k fele V-s, ezért könnyen kialakulhat az, hogy az egyik boxon H-s, a másikon V-s TP-n lévő műsort akarnak nézni, ami nyilván nem lehetséges.
-
Clever0
senior tag
Műhold fejről jövő kábelt nem lehet úgy osztani, mint más antennát, mert itt vissza irányú jel is van, azzal vált a H-V és alsó-felső sáv vétele között. Ha a két beltéri más adót vesz, akkor a vezérlőlejek egymást leronthatják. Egy kábelt csak úgy lehet osztani, ha egy időben csak egy box működik.
-
Clever0
senior tag
válasz adamka16 #16429 üzenetére
Az ismertebb márkák megfelelnek: Inverto Black Ultra, Inverto Red extend, Hirschmann CS 320, Gold Twin, Opticum Red Rocket. Kell még jó minőségű 3x vagy 4x árnyékolású kábel és krimpelős vagy kompressziós csati, de gondos kivitelezéssel a rácsavarós is megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz Draken #16396 üzenetére
A kártya a beltérivel párosított, ezért nem teheted a tévébe. Miért koax kábellel vannak összekötve? Scart vagy még inkább HDMI kábellel jobb képminőség lenne.
Ha tényleg antennakábellel vannak összekötve, akkor a tévét be kell hangolni a beltéri által sugárzott csatornára. De ehelyett 3 RCA végű kábellel kössétek össze a videó és sztereó ki és bemeneteket, ha nincs más.[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz TXF370 #16295 üzenetére
Másik topikban egy hasonló problémára írtam:
Ez a hatósági előírás. Ha találsz LCN beállítást, azt kapcsold ki! Ha nem, akkor sajnos újra kell hangolni a tévét úgy, hogy nem adod meg a szolgáltatónál a DIGI-t. Ha ez kevés, akkor országnak nem Magyarországot választod ki.
Samsung tévéhez vannak csatornarendező progik, feltételezem, hogy Philipshez is. -
Clever0
senior tag
válasz dethroner #16240 üzenetére
Te is megtalálhatod a szükséges adatokat pl. innen: http://hu.kingofsat.net/pos-0.8W.php SID: 2570, VPID:587
-
Clever0
senior tag
válasz #72010496 #16238 üzenetére
Bocs, lemaradtam. Mikor DIGIMINI-re váltottam, akkor még nem volt, azóta nem követtem a változásokat.
Amúgy innen leolvashatók az adatok, az egeret a név felett tartva: Csatornakiosztás[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz m.zmrzlina #16095 üzenetére
Nincs rajta gyári visszaállítás?
-
-
Clever0
senior tag
válasz tigipuf #15874 üzenetére
Azért a régi fejeket jól meg kell nézni. A Digi által majdnem 10 éve felszerelt fej kupakja már körben megrepedt, előbb-utóbb az esővíz is bejutna rajta, a fagy meg tönkre is tenné. Nem volt észrevehető baja, de egy másik műholdas cucc rendelésekor kértem fejet is és kicseréltem.
-
Clever0
senior tag
Megérkezett az E! is, sajnos csak SD-ben: ÚJ SZÓRAKOZTATÓ CSATORNA A DIGI MŰHOLDAS KÍNÁLATÁBAN
DFlash: A többi Discovery-nek sem örülnél?
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz bigangel #15746 üzenetére
Esetleg ezeket: Csomagok: Digi TV
-
Clever0
senior tag
válasz sajog159 #15663 üzenetére
Hol láttál Cool HD-t? Műholdon szerintem nincs. 11804V TP-n van UPC/DIGI közös, 12643H-n van DIGI saját, lehet, hogy ez utóbbi megszűnt. kingofsat 0.8W
A saját honlapjukon még a 12643H-t írják: digi tv csatornalista műhold[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz krisztian98 #15575 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy a 12643 V TP (Prime, Mozi+) a legérzékenyebb erre. Budapesten a skew 17.3°.
-
Clever0
senior tag
válasz Adam8199 #15544 üzenetére
Nem írtad a pontos típust, de feltételezem, hogy a második készüléket az első OUT csatlakozójából hajtod meg. Ilyenkor rendszerint az első készülék vezérli az LNB-t, vagyis meghatározza, hogy alsó vagy felső sáv, H vagy V polár. A második beltérivel csak azok a csatik jönnek, amik ezen az előszűrésen átmennek.
-
Clever0
senior tag
válasz Anonymus23 #15523 üzenetére
Fenntartom, hogy ez nem ennyire egyszerű és nem jó bármilyen bolti osztó, főleg, hogy azok legtöbbször földi vételhez való 1 GHz-esek. Itt egy példa, ami jó lenne: 2-Way Coax Cable Splitter 2Ghz A felső határfrekije még ennek is kérdéses, mert a cimkén 2050 MHz látszik, az oldalon 2400 MHz-et írnak.
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz Anonymus23 #15520 üzenetére
A fej vezérlése miatt az osztónak az egyenáramot is át kell engednie mindkét végéről a közös bemenet felé. Van ilyen egyáltalán?
-
Clever0
senior tag
válasz unicumnext #15345 üzenetére
A rozsdás tányér a napszívta fejjel nem kell egyik szolgáltatónak sem. Visszaadandó a beltéri+távirányító+tévével összekötő kábel.
-
Clever0
senior tag
válasz sajog159 #15161 üzenetére
A CSATORNAKIOSZTÁS szerint 12563 MHz-en jön a Mozi+. A 12723 MHz Slovak Telekom. A 12643 MHz Digis, kipróbálhatod azt is.
-
Clever0
senior tag
válasz Landr0ver #15083 üzenetére
- A nagyon bonyolult beállítás már lehet, hogy nem kell. "bacus" csak a sok felesleges csati miatt panaszkodott.
- Bármilyen beltérit vagy tévét hangolsz be, sok csatornát fog megtalálni még akkor is, ha csak a szükséges TP-ket keresteted le, neked kell kiszűrni a felesleget és sorba rendezni a maradékot.
- A boltokban rossz az adatlap, a 8260+ végén a "+" jelzi, hogy CI+ van benne. -
Clever0
senior tag
válasz Landr0ver #15078 üzenetére
Az Amiko 8260+ némi szenvedés árán szerencsés esetben működik és van benne DVB-T tuner is.
Itt olvashatsz róla: 8260+ keresés[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
válasz Tompika777 #15063 üzenetére
Videomagnó vagy DVD lejátszó próba?
-
Clever0
senior tag
válasz Tompika777 #15061 üzenetére
Ahonnan szerezték a tévét, ott hogy működött?
-
Clever0
senior tag
válasz Tompika777 #15058 üzenetére
A teletext képet a digitális adatokból a tévé állítja elő. Kb. annyi adat jön, hogy rajzolj ki egy fehér "A" betűt piros háttérrel. Szerintem is a szín normával van baj, mindegyik eszközön PAL valamit kell beállítani. Ki lehet próbálni antenna bemenetről is. Ha úgy jó, akkor a SCART kábel bekötése nem teljes, azt kell cserélni.
-
Clever0
senior tag
válasz mislovicse #14945 üzenetére
Ha nincs benne műholdvevő / hátul rácsavarós antennacsati, akkor sehogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Új állapotú M2 Mac Mini
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest