Új hozzászólás Aktív témák

• tusi74

őstag

válasz lao ce #248 üzenetére

Köszi,

'' 'startup plus' kenyelmi szolgaltatas rogton az elso rekordot allitja be a kepernyon', ez az idezetem copyrightos ''

Ne félj, nem idézem, sehol, főleg nem a védésnél, mert arra nagyon adok, hogy
    amiről csak 1 mondatot tudok mondani, vagy mástól hallottam, azt nem mondom, mert egy járulékos kérdésre már nem tudok válaszolni, és jól beégek.
    Igyekszem a védésnél majd azokról a részekről beszéni, amit én találtam ki.
    Viszont egy orosz lapon találtam egy kész algoritmust, hogy lehet a StrinGrid mezőiből ideiglenesen Combobox-ot csinálni. Ezt egy az egyben beillesztettem,
    csak nem 1 oszlopra, hanem 4-re csináltam. Na ezt még azért át kell tanulmányozni, mert néhány részről nem pontosan tudom, mit csinál, és ha belekérdeznek, marha cikis lesz. Magamtól viszont nem említem meg.

Próbálkoztam a debug-gal, de képtelen vagyok megtanulni.

PL. Tegyük fel, hogy van egy while ciklusom, hogy
    i:=0;
    while...... do
    begin
    ...
    i+:=i+1;
    end;

és az i-t szeretném figyelni. Akkor hova tegyem a breakpointot? Aztán mit csináljak, hogy lássam az i változását?

A Computerbooks-os Programoozzunk Delphi 7 rendszerben c. könyvet használom, meg pár ilyen algoritmusos könyvet, de ez sehol sincs leírva.

Van egy ilyen államvizsga tétel is, de gyakorlatban sosem csináltuk az egyetemen, hiába kértük az oktatót. Folyton azt mondta, nem lényeges, nekünk
    sosem lesz rá szükségünk. (egyetemi képzés)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés