Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
Sziasztok, most kezdtem el szakdogámat írni egy cégnél(Delphi), remélem a legnehezebb résszel kezdtem:
Szal egy olyan progit írok ami autók bérbradásával foglalkozik.
Olyan komponenst szeretnék csinálni, melyben ki lehet jelölni azt az időszakot amiben a bérlőnél van az autó:
Az eladó kiválaszt egy hónapot, pl 2008 augusztus, és annyi oszlop jelenik meg ahány napos a hónap (ezt már le tudom kérdezni Delphiben), és annyi sor, ahány autó van (ezt majd persze adatbázisból kérdezi le)
A bérlő azt mondja hogy XY autó kell neki aug 11-25. között, akkor az eladó egérhúzással kijelöli a naptárban a kérdéses napokat az autó sorában, majd felugrik egy párbeszédablak ahova be kell írni a bérlő nevét/telszámát és hogy érdeklődő e, vagy ki is fizeti az előleget (ennek van színkódja, mondjuk érdeklődő:szürke, fizetett: zöld, úton van már: piros). A párbeszédablak bezárása után a megfelelő cellák egyesülnek, kiszineződnek és beleírják a bérlő/érdeklődő nevét. Persze utólag egy kattintással vissza lehet hívni a párbeszédpanelt és megváltoztatni a színt, vagy törölni egy visszamondott bérlést/érdeklődést.
Eddig ezt a cégnél egy Excel táblával oldották meg, és bevált a módszer, az egész hónap átlátható (persze ha egy bérlés átnyúlik köv hónapra, akkor valahogy meg kéne jeleníteni a kérdéses napokat.
Valahogy így kéne kinéznie.
Már nézegettem a StrinGridet meg a DrawGridet, de valahogy egyik sem felel meg: nem lehet cellákat egyesíteni, hogy a név középre kerüljön, és nem tudom összehúzni akkorára a cellákat hogy beleférjen egy hónap a képernyőbe.
Ha valaki tud segíteni azt megköszönném a jövőben várhatóan lesznek még kérdéseim
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan! Glsswrks Hana
- Bontatlan! Tekkusai Phantom
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő