Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Bambanő háza tája
- Internet fejlesztés országosan!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Ha veszek egy Dell Latitude-ot 3 év NBD garival, HDD-vel, de SSD-t veszek bele, a gyári vinyót meg eladom, akkor ugrik az egész gari, vagy a gép többi részére megmarad, vagy hogyan működik ez?
Köszi!
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Dell E6430-hoz pontosan milyen típusú töltő kell, és honnan lehet azt legolcsóbban beszerezni? Lehet utángyártott és használt is (hacsak nem tanácsoltok mást).
Köszi!
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Ha vettem egy Latitude-ot, és a gyári vinyót egy régi laptopban használom (újba SSD megy), majd 3 éven belül meghal, akkor ki fogják cserélni garanciálisan, ha visszateszem a Dell-be, vagy ezzel lényegében buktam a garit a (HDD-re)?
Üdv,
Mauzes -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Mivel a Dell Latitude E6430-hoz kapott Windows telepítőm nem tartalmaz semmilyen drivert és Dell szoftvert, de nekem az előtelepített rendszer eléggé tetszik, van arra lehetőségem (és ha igen, akkor hogyan), hogy a full gyári rendszert valahogy backupoljam, mondjuk 2-3 DVD-re, majd arról bebootolva egyszerűen visszarakja nekem az eredeti rendszert?
Ez azért lenne jó, mert a win telepítés, majd megfelelő driverek keresése, majd megfelelő szoftverek keresése elég körülményes, így meg egy az egyben meglenne egy kész és jó rendszer.
Van egyébként egy recovery rejtett partíció, olyan 7-8 GB, rajta egy recovery.wim vagy hasonló fájl, ha ez esetleg releváns.
Köszi!
-
Mauzes
addikt
válasz Tenken #29337 üzenetére
Szia!
Én nem a klónozásra gondoltam, hanem hogy tudok-e teljes eredeti rendszertelepítőt (2-3 dvd mondjuk) készíteni valahogy a rendszer recovery dolgai, partíciója segítségével.
A klónozásnál a rendszerem mostani állapotát tudnám másolni, a recovery-s dologgal pedig a gyárit.
-
Mauzes
addikt
válasz soldi3r #29339 üzenetére
Majd lecsekkolom, van-e valami backup software rajta.
És te létrehoztál ilyet? Ilyenkor bootable telepítőt hoz létre? Hány DVD-re fér rá?Más téma: a Dell Latitude E6430-hoz nem kaptam driver telepítő lemezt. Mivel szerintem sokkal praktikusabb lenne egy újratelepítésnél a Win felhúzása után egy ilyet használni, mint egyesével levadászni a megfelelő drivereket a honlapról, be tudok szerezni valahonnan utólag egy MEGFELELŐ efféle csomagot, exe vagy iso?
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani, hogy a Win ne lecsatolható eszközként érzékelje a Latitude dvd-meghajtóját? Mert szeretném, ha csak akkor lenne ikon, ha mondjuk pendrive-ot csatlakoztatok, ne pedig állandóan. Tudom, hogy az ikon elrejthető, de nekem nem ez a célom, és a dvd-t nem akarom lecsatolni soha (egyelőre).
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
A gyári vinyóról klónoztam a rendszert egy SSD-re, a vinyót kivettem és külső vinyóként akarom használni. De gondoltam, a gyári vinyó maradhat backup rendszernek, és nem törlöm teljesen, csak csökkentem a gyári partíciók méretét, létrehozok egy újat az adat partíció, a rendszer és recovery partíciókat pedig elrejtem (a betűjelet elveszem), hogy csak a külső vinyó adat partíciója látszódjon.
Erre most kíváncsiságból, hogy működik-e a backup-om, megpróbálok a külső vinyóról bebootolni, amin a gyári rendszer még rajta van, hát nem tud. Kíváncsiságból kivettem az SSD-t, vissza a gyári vinyó, nem tud.
Mi lehet itt a probléma? Hiszen az érintetlen 2 gyári partíció még megvan a vinyón, annyi, hogy létrehoztam egy újat is. Ezt fullra bebuktam vagy valahogy megjavítható a gyári rendszer a vinyón is?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Azt hogy lehet beállítani, hogy a Dell E6430-am alvó állapotból ne csak a bekapcsológomb megnyomásakor ébredjen fel, hanem bármelyik billentyű felébresztheti? BIOS-ban nem találtam ilyet...
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen teszem-e fel a kérdésem:
lehetséges-e, hogy a Windows más color profile-t használjon a Dell notebook-om kijelzőjéhez, illetve a Samsung TV-hez, miután csatlakoztatom HDMI kábellel? Tehát hogy automatikusan felismerje, és a color management automatikusan váltson profilt attól függően, hogy melyik monitor aktív.
Tehát,
ha csak a belső kijelző megy, akkor menjen A profil,
ha csatlakoztatom a tv-t, de egyszerre mindkét kijelző aktív, azaz tükrözöm a képet, akkor menjen B profil,
ha csak a TV aktív, mert a kijelző le van csukva, akkor menjen B profil.Mert eddig nem sikerült, manuálisan kell váltogatnom oda-vissza, és mindkettőn csak azt használja. Még azt sem sikerült elérnem, hogy csak egyszeri alkalommal váltson profilt, és újraindításnál visszaállna (hogy legalább csak akkor kelljen váltanom, mikor a tv-re rádugom, majd újraindításnál visszaállna a belső kijelző megadott default-jára magától).
Ötletek?
Köszi!
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell E6430-as notebook-om. Az mitől lehet, hogy amikor töltöm az akksit, akkor iszonyatosan belassul a gép, és kb. használhatatlan? Ilyenkor a CPU 100%-on pörög. Azokban az esetekben, ha a töltő úgy van bedugva, hogy nincs bent akksi, vagy az akksi bent van, de nincs töltőre dugva, akkor teljesen jól működik.
-
Mauzes
addikt
válasz Core2duo6600 #45877 üzenetére
A gép i5-3210M 2,50 GHz, 6 GB RAM, nincs dedikált grafikus kártya.
Töltőből kétfajtát használok, 65W, az egyik outputja 3,34V, a másiké 5V. Mindkettővel előjön a hiba, amit írtam. -
Mauzes
addikt
válasz BullZeye #45981 üzenetére
De ha ez valóban így van, nem kellene akkor is leszabályoznia, ha akksi nélkül van bedugva a töltő? Márpedig akkor nincs ilyen hiba.
Másrészt ez a probléma egyáltalán nem jött elő a használat első két évében.
A gépet amúgy refurbished vettem, de zsír újnak látszó gyári töltő volt hozzá, LA65NS2-01, PA-12 family.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude 6430-as gépem full gyári rendszerrel (Win 7 Pro 64 bit). Jött egy értesítés, hogy frissíthetek ingyen, de végleges Win 10-re.
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
1. Származhat-e ebből bármi gond a laptop működésére vonatkozóan? Ezalatt elsősorban driver vagy hasonló problémákat értek.
2. Ez befolyásolja-e a Dell gyári rendszer backup-ját (miszerint vissza tudom állítani azt a gyári állapotot, amikor kibontottam az új gépet anno; ezt már csináltam is egyszer). Mert ha az megmarad, akkor miért ne próbálnám ki a 10-et, legfeljebb visszaállok 7-re, de ha eltűnik, akkor azért nem biztos, hogy belevágnék a frissítésbe.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
NBD garanciát szeretnék érvényesíteni Dell Latitude E6430-hoz. Melyik szervizt vagy milyen módot ajánlanátok?
U.i.: az a problémám, hogy állandóan kiírja a rendszer, hogy adapter is not recognized, és nem tölti az akksit. Ha nincs benne akksi, akkor tudom használni (persze az üzenetet ekkor is kiírogatja). Viszont akksit tölteni elég nehéz vele, néha tölti, amikor nincs bekapcsolva a gép, és úgy dugom rá.
Hallottam erre olyan választ, hogy biztos nem hozzá való a töltő. Csakhogy nálam 2 évig semmi ilyen probléma nem fordult elő, csak az utóbbi időben...
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van olyan Latitude gépekhez, hogy hivatalos driver csomag, ami egy adott géphez minden szükséges driver-t egyszerre telepít? Hogy ne kelljen egyesével kikeresgetni a különböző komponensekhez.
-
Mauzes
addikt
válasz somasz #58630 üzenetére
Köszi, ez nagyon jó, nem is tudtam róla.
Viszont van már frissebb, ami Win 10-et is támogat: Dell Command Update.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Miért van az, hogy a Dell Command Update nem szedi le a wlan-hoz a driver-t? És miért van az, ha Dell support oldalon service tag alapján akarok driver-t keresni, akkor csak egyetlen driver-t talál?
Bónusz kérdés egy másik gép kapcsán: FHD felbontású E7440 esetében miért olyan rusnyák egyes Window-os elemek/szövegek? Pl. ezen a képen látszik, hogy egyes menük szép tiszták, mások (itt a mail settings, de sok egyéb) meg mintha valami felskálázott alacsony felbontású szövegek lennének, elmosódva.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Adott egy Dell E7440 laptop a legfrissebb driver-ekkel. Audio: Realtek High-Definition Audio Driver, Version: 6.0.1.6070 ,A00, Release Date: 22 Jul 2015.
Azt a bug-ot tapasztalom, hogy a Win 10 esetében a médiák hangereje "lejátszási szünetek" után magától visszaáll az 50-es értéknek megfelelő hangerőre (tehát maga a csúszka nem mozdul el az eredeti értékről, de a hangerő mégis megváltozik magától és az 50-esnek megfelelő hangerővel szól tovább a hang).
Példa: a Win hangerő 30-asra van belőve, és nézek egy youtube videót. Leállítom a videót és megnézek egy másik honlapot (vagy egy másik szoftvert használok, tök mindegy). Visszamegyek a youtube-re és folytatom a videó lejátszását, és a hangerő jóval hangosabb. Megnézem a win hangerőt, az továbbra is 30-ason áll. Na most, ha a pont a csúszkára kattintok (mintha pont az eredeti 30-as szintre kattintanék), akkor nem történik semmi, továbbra is hangosan szól. De ha csak egy nagyon picit átállítom 29-re vagy 31-re, akkor egyből leugrik a hangerő arra a szintre.
Valakinek tapasztalt hasonlót? Van ötlet, hogy javítható?
-
Mauzes
addikt
válasz szabonagyur #59395 üzenetére
Lehet eltérő az audio chip? Látod, itt is többen írták, hogy náluk is szar, illetve külföldi fórumokon is látom.
-
Mauzes
addikt
Sziaszok, adott egy Dell E6430-as laptop gyári rendszerrel (Windows 7). A rendszerem totál beszart, Win indításnál kékhalállal újraindul.
- Csökkentett módban sem jó.
- Ha azt választom, hogy "Számítógép javítása", akkor bejön a rendszerhelyreállítási beállítások ablak, de rendszerkép helyreállításhoz nem talál rendszerképet, rendszer-visszaállításhoz pedig talál ugyan visszaállítási pontot, de utána helyhiányra hivatkozva nem tudja elindítani a vsszaállítást
- Az indítási javítót el tudom indítani, de nem talál hibát, azt írja, hogy "az indítási javító nem tudja automatikusan megjavítani a számítógépet.Mivel gyári a rendszer, korábban tudtam olyat, hogy indítás után a Dell logó alatt valami gombot nyomkodok, ekkor bejött a recovery menü és a gyári rendszert vissza tudtam kompletten rakni. De most nem tudom elérni a recovery menüt, legalább is F8-at nyomkodva nem történik semmi.
Szóval totál meg vagyok lőve. Bárkinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest