Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
amol
addikt
válasz
JimKirk
üzenetére
A TFT monitorok teljesen más elven működnek mint a CRT-k, és csak natív felbontáson lesz tökéletesen éles a képük, mivel fizikailag annyi képpont található a panelen. Kisebb felbontásnál egy pixelt nem egy képpont alkot, így elmosódott lesz a kép. Én jelenleg 1600x1200-as panelt használok kisebb felbontásban, ennél elég kicsik a képpontok ahhoz, hogy ne legyen nagyon homály, de korántsem éles.
Magyarul a TFT , LCD stb kijelzők csak a maximális felbontáson lesznek szép élesek. A kicsi betűk valóban zavaróak tudnak lenni, én is féltem, két dolgot lehet tenni:
- hozzászoksz (ehhez még talán nem olyan nehéz)
- keresel egy számodra megfelelő DPI-és betűméret-beállítást az xp-ben. A Vista valamivel jobban kezeli ezt a kérdést. Pedig ha normális ''scaling'' lenne a rendszerben, akkor bármekkora felbontáson lehetne olvasható betűket használni.
Ha 1440x900-as kijelzőn állítasz be 1280x800-at akkor nem húzza szét, mivel a képerány ugyanaz, de megintcsak homályos lesz. -
Quent1n
senior tag
válasz
JimKirk
üzenetére
Még annyit h sztem a TrueLife -ot felejtsd el ha szabadban, vagy olyan helyen ohajtod használni, ahova a nap besüt. Már volt szerencsém látni TrueLife -os gépet miota érdeklödök Dell notik iránt, és hát elég gáz. Mondjuk filmnézéskor sötétebb helyen viszont tleg szebbek a szinei valamelyest. Javaslom ha teheted nézd meg mind a truelifde mind az antiglare kijelzővel szerelteket és dönts. Sztem fontos dolog hisz mégis azt bámulja az ember-
-
amol
addikt
válasz
JimKirk
üzenetére
Szét lesz húzva és csúnya is lesz. Van olyan lehetőség, hogy megtartsa a képarányt, ilyenkor fekete csík lesz a kép jobb és bal oldalán.
Az 1280x800-as felbontás áll legközelebb az 1024x768-hoz, mivel a magasság számít (800 és 768), viszont egy 15,4''-es széles kijelző kb. 2 centivel laposabb mint egy 15'' 4:3-as. A kettő együttes hatása miatt kb. 8% az eltérés, ennyivel kisebbek a betűk a wideon.
Miért ragaszkodsz az XGA-hoz (1024x768)?
Mellesleg nem találkoztam még olyan 15,4''-os kijelzővel, ami 1440x900-as felbontást tudna ezelőtt, de szerintem jó lépés. Az még nem eredményez túl kicsi betűket, viszont megnöveli a munkaterületet.
Sajnos a Latitude-ben nem lesz ilyen
[Szerkesztve] -
-
amol
addikt
válasz
JimKirk
üzenetére
Jó választás, csak figyelj hogy 3 év garanciával vegyétek, és akkor itthon lehet rá bővíteni még 2-t. Jelenleg itthon csak szervíz garancia lesz rá, mivel nem itt veszitek. Bár nem hiszen hogy nagyon szükség lenne a szervízre.
Megjegyzem, nem biztos hogy itthon sokkal drágább lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Futás, futópályák
- LEGO klub
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S - i3-8130U I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest