Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz mghltm #87297 üzenetére
Komoly ember TV-t nem néz, helyette inkább könyvet olvas: [link]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
mghltm
addikt
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Fricu
tag
-
Fricu
tag
válasz Zola007 #87271 üzenetére
Sajnos már nem tudom neked lefotózni, mert a csőtöréskor lecserélték simára.
A lényegében egy sima fagycsap, csak a kart egy kis kulccsal a közepén lehet nyitni zárni.
Tehát a zár a kar elfordítását akadáyozza meg akár nyitott akár zárt állapotában van, úgy is marad, csak a kulcssal lehet átállítani.Fricu
-
Fricu
tag
válasz diablo1984 #87270 üzenetére
De lehet, de évente egyszer akkor is kijönnek fotózni, most is erre készülve mentem ki.
Fricu
-
Zola007
veterán
KERESEK
tavaszi/nyár eleji költözéssel kiadó csendes lakást kettőnk részére az alábbi szempontok alapján:55 - 65 m2
≤ 80e + rezsi
nyugodt környezet/szomszédok
min. 2 egész szoba
felújított (ha nem is volt mostanság felújítva, de legalább rendesen karbantartott közműhálózat)
lehet részben bútorozott vagy bútorozatlan is
távhő vagy gázcirko
magyar fizetésekhez mérhető árkategóriábanHa valakinek szabadul fel vagy láttok esetleg ilyen hirdetést, kérlek jelezzétek priviben.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
psq
tag
Átérzem a helyzeted, igaz nálam, mondhatni saját hibából történ a dolog.
Kutyusom mókás kedvében félig kinyitotta a kerti fagycsapot (nekiszaladt a karnak), valamikor 2014 őszén, 2015-tavaszán észrevettük...
Szerencsére, el tudtam rendezni, hogy a csatornadíjat nem kellett kifizetnem, így "csak" 120 volt a bukó -
psq
tag
válasz zolikaDB #87230 üzenetére
Előlapi USB3 kivezetés némi extrával. Erről a címről rendeltem jan. elején, akkor ákcijós volt 7$-ért cserébe kb. 17 nap alatt a kezemben volt. A minőségéről nem tudok nyilatkozni, azóta is itt pihen az asztalon. Lusta voltam még berakni a helyére, főként, hogy pillanatnyilag nincs is USB3-as eszközöm...
(külsőre amúgy egyben van) Eladni nem adom, mert majd egyszer talán valamikor belekerül a masinába... Kérdésed lenne róla írj, védő esetben akár ki is próbálom -
Blabcsi
senior tag
válasz Beerdrinker #87277 üzenetére
Az a baj, hogy múltkor már a templom egere adott kölcsön, azt se tudtam még visszaadni...
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Zola007
veterán
Ha valaki képben van konzol (PS3, x3610) ügyben, dobjon rám egy privit
-
Blabcsi
senior tag
válasz Beerdrinker #87265 üzenetére
Szép asztal, gravirozva még szebb lenne!
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Ha valaki szokott Spar-ban vásárolni, és nem gyűjti az új Állati Rekordok matricákat, akkor szívesen fogadnánk. Két albumot "kell" kigyűjteni.
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
bobace
addikt
Van egy eladó Dell Optiplex GX150-es gépem.
PIII 1Ghz, 2*256 Ram, CD-olvasó, 60GB Samsung HDD (44%), Integrált VGA, hang és háló, 2+2USB, Floppy, Windows 2000 Prof matrica, WinXP rajta.
Mondjuk 3e Ft.Illetve van egy nagyon retro Win95-ös gépem is, ha valakinek kell. Abszolút működik Ajánlatokat várok rá.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bob011
aktív tag
Keresek bármilyen állapotú soros portos nyomtatót. Privátot írj!
-
-
Fricu
tag
válasz #05304832 #87252 üzenetére
Mert a hiba miatt senki nem tudja bizonyítani a tényleges fogyasztást.
Sem a vízmű, ő csak a mérő állást mutogatja, és sem én nem tudom bizonyítani, hogy nem onnan locsolt mondjuk a környék.
A vitás (mérőhiba, lejárt hitelesítés, szerelési hiba) esetben a törvény rendelkezik róla, hogy az utolsó rendben lévő év átlagfogyasztását kell alapul venni.
Nálam azért szívás, mert az átlag alapja az építkezés nagy fogyasztású időszakára esik, míg a hiba alatt nem volt fogyasztásom, mert áll az építkezés és nem lakik ott senki.
De még így is "szerencsém" van, mert ha a csőtörés (szivárgás) nem a plombált részen keletkezik, hanem az én szakaszomon, akkor az egész 300 ezret rám verik. Esetleg, külön kérvényre (de az már nem jár) elengedhetnek a csatorna részéből a számlának.Fricu
-
Fricu
tag
Pontosan így van.
A szívás nálam az, hogy az átlagszámítás alapja pont az építkezés magas fogyasztású időszaka volt. A meghibásodott időszakban nem volt kint a kutya se, nulla volt a fogyasztás, csak az éves leolvasáskor derült ki a hiba.
Én persze elzártam mikor levonultunk, de a bejövőt nem lehetett az általuk felszerelt kulcsos csap miatt.
Egy lakott ingatlannál nem ért volna kár, az átlaggal kb. rendben lennék, de így... lényegében kétszer kell kifizetnem az akkori vízszámlát.Fricu
-
copass
veterán
az idei év sutyerák díját az a fickó kapja aki a malompark előtt a járdán fészbukozik zenét hallgatva...
mindezt bringán és a bringaút mellett!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
Real Ghoost
aktív tag
-
mamusz11
tag
Hali
Itt is megkérdem
Húgomnak kellene tablet...
Ezeket nézegettem:
Asus MeMO Pad 7 ME176CX 16GB (újracsomagolt 25kért 1 év garival)
vagy
Huawei MediaPad T1 7.0" Wifi 8GB új 2 év garival 25500ft
Melyiket vegyem vagy tudtok jobbat ebben az árban?
Mindkettő az edigitalnál lenne![ Szerkesztve ]
Learning never exhausts the mind!
-
mrbig25
őstag
válasz mrbig25 #87170 üzenetére
Eladó:
■ Phanteks Enthoo Evolv ITX ház. Ár: 13000Ft
/Fekete külső, fehér belső, plexis oldallap, szép állapot, doboz és tartozékok/...
-
Sanyabá
senior tag
válasz ngabor2 #87246 üzenetére
Hallgass rám, mi már nem 1-2-őt cseréltünk le ezzel a módszerrel.
Ha nem akar meg mozdulni, akkor meg lehet magát a szárat is ütögetni minden irányból, és bíztos hogy ki esik!
Ha nem boldogulsz, holnap bent leszek Db-e, és szólj!A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
-
Fricu
tag
Igen, az utóbbi másfél év alatt nulla a fogyasztás, mert egy építés alatt álló házról beszélünk, ahol még értelemszerűen nem lakik senki, és az építkezés is áll (pénz hiányában..)
Van persze valami havi alapdíj, pár száz forint, de az soká" jön ki 95000-re.Aki hitetlenkedik - joga van - de elküldhetem a papírokat..
Fricu
-
Fricu
tag
válasz #05304832 #87210 üzenetére
Persze.
A mérő mindkét oldalán van hollander, hogy cserélni lehessen, és mindkettőt műanyag plomba védi.
Én, ha előbb észreveszem sem tudom meghúzni a plomba eltávolítása nélkül.
A plomba utáni a saját fagycsap el van zárva, a ház fele nem folyhat víz, de eddig a bejövőt nem lehetett elzárni a kulcsos csap miatt.
Állítólag ezt olyan helyre szerelik, ahol még nem laknak, vagy nem állandóan, pl. hétvégi ház.Ezt 2012-ben a legutolsó óracsere alkalmával szerelték így, azóta összesen 78 m3 fogyasztásom volt. Most 602-t olvastak le..
Fricu
-
sto1911
veterán
Beleolvastam a "ne blokkolj" topikba, Parci mar egy erosebb velemenyert is tiltana a "potyautast"; meg mindig nem latjak, hogy mar nem miattuk jar ide az ember, hanem a kozosseg es annak tudasa miatt...
-
-
Kickass
őstag
válasz Kickass #87193 üzenetére
ELADÓ:
- Sapphire R9 270X Dual-X - 35k
- Kingston 16GB microSD+SD adapter - 2k- ELKELT -
diablo1984
veterán
-
zolikaDB
veterán
válasz mghltm #87225 üzenetére
Hm, a meses ipari hulladek synthol?
Urak, ket dologban keresek segitseget!
1, van valami ertelmes youtube letolto kiegeszito firefoxhoz?
2, Hatul van USB3-as kimenetem, ezt szeretnem az elolapra varazsolni (a lap: [link]) Mikeppen lehetne ezt kivitelezni? Marmint van olyasmi 5.25-os elolapi okossag, amin van USB3, meg talan kartyaolvaso? Ezeket mire kell kotni az alaplapomon? Ebay-en lehet ilyesmit ertelmes kivitelben venni? (Ami nem a 3$-os ipari hulladek kategoria) -
sto1911
veterán
válasz #33253120 #87222 üzenetére
Ez odaig nem is lenne baj, csak igy meg hogyan vallaljak felelosseget az oraert, amikor az en tombomnek, plusz a mellettem 1 vagy 2 tombnek van kulcsa hozza? Ez ha csak a lakasok szamaval szorzom fel, akkor maris also hangon 120-180 lakas, de ugye lakasonkent tobb embernek van kulcsa, igy mar siman hozzafer 500 ember + aki csak ugy illetektelenul bejon, mert pl. a csodamagneszaras ajto egy kalap sz@r.
-
mghltm
addikt
mindig csodalkozom, miket el nem visel egy emberi szervezet 1
mindig csodalkozom, miket el nem visel egy emberi szervezet 2
van18+-osvideo a befecskendezett folyadek sebeszeti uton torteno eltavolitasarolstill 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Sanyabá
senior tag
válasz ngabor2 #87215 üzenetére
Ne úgy csináld ahogy a képen van! Fogj egy akkora átmérőjű fadarabot, vagy akármit amit ütni lehet, mint amekkora a teleszkóp ill. kissebbet. , és nagy kalapáccsal adjad neki, persze a lábcsillagot valaki meg közben tartsa!
[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
törölt tag
válasz PindurAnna #87202 üzenetére
Mert kertes házban ha földkábeles csatlakozásod van, akkor a kerítésnél tud áramtalanítani. Ha légvezetéked, akkor simán le tud vágni az oszlopról csak téged. Ezekben az esetekben zárható a villanyóraszekrény abban az esetben ha mérő leolvasható marad. Újabbaknál nem csak a látható, hanem a műszeres leolvasás is számít.
Míg társasháznál téged egyedül, nem tudnak áramtalanítani ha lezárod. És ez a csoportosság miatt tűzrendészetileg is aggályos.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Youtube-on újabban a videók automatán HD-ban indulnak el?
-
Mika1227
őstag
Eladó VGA-m!
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Zsoleszhun
addikt
Ez az ph-s adblock vs prémium téma jól megosztja az embereket, de megint oda lyukadunk ki, hogy Magyarországon élünk és úgy sz@patnak a multik, ahogy akarnak...
¯\_(ツ)_/¯
-
ngabor2
nagyúr
Hogyan lehet egy gázliftet kiszedni egy székből? Ezt megtaláltam, de valahogy nem jött be. Hiába ütöttem erősebben/többször, hiába próbáltam csőfogóval, semmi.
[ Szerkesztve ]
-
dudikpal
senior tag
-
Dan-szan
senior tag
Azt esetleg tudja valaki , hogy a NAV mennyi idő múlva küldi az adóvisszatérítèst? Úgy rémlik a beérkezéstől számított 30 napon belül kell, de hogy ez 30 munka vagy naptári nap azt már nem tudom, illetve hogy egyáltalán ez e még a szabály.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Fricu
tag
De
én szóltam a vízműnek, hogy a mérőjük felém eső hollandere alól folyik a víz (a mért oldalon!).
A mérő előtti bejövő csap kulcsos (!!!), nem lehet elzárni mert náluk a kulcs (mikor kijöttek a hibát elhárítani, ők is letörték,mert a kulcsos rész már szétrohadt), a hollandereken plomba mindkét oldalon, nem szabad piszkálni.
Fogyasztás: 600m3, ki is számlázták a 300ezret.
Hosszas levelezés, perrel fenyegetés után most jóváírtak 200-at, de még így is maradt közel 100, amit ki kell perkálni.
Pechemre az átalányidő amit figyelembe vettek, az építkezés ideje volt (aki locsolt már beton, tudja miről beszélek), ezért 0,24m3/nappal számolták el az egész évet, noha most lakatlan az ingatlan, és az előző évben csak erőgyűjtés volt, áll az építkezés, a csapot se nyitottuk ki még.Szóval én vettem észre a hibát, jelentettem, fogyasztás nulla, a költség: közel 100 ezer.
Csak azért mert egy hanyag szerelő nem húzta meg rendesen a hollandert 4 éve.Az, hogy te jelented be, semmit nem változtat azon a tényen, hogy szabálytalan a vételezés, és ennek a költségét, büntijét, stb. rádverik.
Annyit nyerhetsz, hogy rövidül az időszak.
Ez ma a jogállamiság itthon, ez van.Fricu
-
mezis
félisten
Nekem a lakáson kívül a bejárati ajtó előtt van a villanyóra lezárt üvegajtós szekrényben.
Szerintem valami hasonló megoldást ki lehetne csikarni az eON-tól is, bizonyára kellene taratani egy kalapácsot is a szekrény közelében az üveg betöréséhez.
(Régebben láttam villamoson hasonló célú eszközt veszélyhelyzet esetére.)
A kelletlenkedő látogató ellen meg valamelyes védelmet jelentene. Kombinálható ez riasztóval is.mezis
-
nagyúr
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
seadrone
őstag
Sziasztok!
Szerintetek a debreceni, vagy a szoboszlói élményfürdőbe érdemes kilátogatni egy fiú - egy lány felállásban?
Köszi -
PindurAnna
Közösségépítő
válasz arpeen2 #87200 üzenetére
Sajnos vannak különböző szabályok az e-onnál. Pl. itt panelban nem viheted be a lakásba a saját villanyórád, nem zárhatod el, kertes házban meg akár 20 lakatot is tehetsz a villanyóra szekrényre
Nem értem akkor ezeket az eltérő szabályokat..
(#87201) sto1911 ez is felmerült nálunk is, de itt sem lehetett. De azért érdekes ha valaki unatkozik és pl letép egy plombát a nyitható ajtón keresztül az órádról már meg is gyanúsítanak hogy lopod az áramot. De ha te jelented be és nem ők veszik észre, akkor nem gyanúsítanak meg..
[ Szerkesztve ]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
sto1911
veterán
válasz PindurAnna #87197 üzenetére
En nem az ajtora akartam tetetni, hanem az ora kore egy lezart dobozt, de azt se engedtek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...