- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz fenergie84 #87098 üzenetére
+1 a ThinPC-re. Jó cucc.
-
dudikpal
senior tag
válasz fenergie84 #87095 üzenetére
Kell egy frissen telepített win7(csinálsz neki 1 partíciót), norton ghosttal csinálsz a partícióról egy ghost fájlt, azt egy pendrivera teszed, és arról bootolva rághostolod az ssd-re.
-
Zola007
veterán
válasz #65675776 #87093 üzenetére
klór-trifluorid elég durca, még a tűzálló azbesztet is meggyújtja
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
dudikpal
senior tag
válasz fenergie84 #87091 üzenetére
Miért nem ghostolod, ha telepített állapotában ráférne?
-
törölt tag
válasz Zola007 #87090 üzenetére
Nekem is csak ismereteim vannak a témában, de érteni nem értek hozzá. Akkor értenék a rakétatechnikához, ha meg tudnék tervezni mondjuk egy kompozit hajtóanyagot. Mondjuk egyszerűbbhöz van itthon kb mindenem. Az alap dolgok egyáltalán nem bonyolultak.
Érdekes egyébként, hogy a NASA oldalán is csak oxigént említenek az égés definíciójában. Ennek egyébként az az elsődleges oka, hogy ez a legegyszerűbben hozzáférhető anyag, mert elég sok vegyület tartalmazza. Emiatt használnak előszeretettel különféle savakat oxidálószerként (salétromsavnak ugye 76,3%-a oxigén, kénsavnak 65,3%-a).Ráadásul a tiszta formában való előállítása sem annyira bonyolult és drága. De pl a NASA is próbálkozott fluor alapú oxidálószerekkel, csak a kezelésük okozott elég komoly problémát. Pedig pl a klór-trifluorid színtiszta oxidálószer lenne, igencsak aggresszív ráadásul, amihez képest az ózon kispályás. Ettől függetlenül igencsak szépen táplálja az égést. De pl alumíniummal és magnéziummal adalékolt teflon is egészen szépen égne zárt térben, azaz külső oxigén nélkül, csak a vegyületben levő fluor segítségével.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tudja valaki véletlen a Dremel bolt ünnepi nyitva tartását?
fontos!https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
fenergie84
addikt
Na a win7 starter nem megy fel az SSD-re, mert csak nettó 7,4 gb, a telepítőnek meg 8,7 gb szabad hely kellene...
Nem tudtok másik win7-et, ami esetleg felmegy?
windows thin pc? -
Zola007
veterán
válasz #65675776 #87087 üzenetére
megfelel, csak mivel rajtad kívül itt senki nem ért hozzá, elég egyoldalú lenne a vita
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
pohár
félisten
válasz #05304832 #87018 üzenetére
pedig de, én még anno 16-ért vettem Retro dzsekit (20k volt eredetileg, de valami kuponnapok voltak), manapság is lehet ennyiért kapni (vagy Devergo akár)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
válasz Zola007 #87086 üzenetére
Nemzetközileg elfogadott definíció szerint az égés sincs oxigénhez kötve. De igazából meg sem lep, hogy Mo-on máshogy tanítják. Bevett szokás, hogy átveszünk egy szót idegen nyelvből, aztán jól kiforgatjuk a jelentését.
Egyébként rakétákat miért ne keverjük ide? Az égőterükben lezajló reakció miért nem felel meg az égés definíciójának?
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz #65675776 #87085 üzenetére
Nem, de kérlek 2 dolgot ne keverj most ide: a nyelvtan és a rakétákat
nekem anno azt tanították , hogy az "égés" szót a kémia csak az oxigénnel való egyesülésre használja, minden más anyaggal történő redoxireakció esetén az oxidáció szó használata helytálló az oxidálószer erélyességétől függetlenül.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
rayoliviero
veterán
5 m Tech + Link Wires CR Interconnect Coaxial Rca-Rca: 1000 Ft
3 m Hama optikai kábel: 1500 Ft
1,5 m Canyon optikai kábel: 500 Ft
3 m HDMI 1,3-as kábel (aranyozott csatlakozó): 800 Ft
Bty akkutöltő (AA, AAA, 9V-os akku): 500 Ft
-
mong08
tag
válasz diablo1984 #87082 üzenetére
Egészségügyi problémák miatt is ragaszkodhat az alkohol mentességhez, nem csak vallása miatt.
Lehet akár gyógyult alkoholista, és az íze miatt inná. Több alternatíva is van. Illik mindet tiszteletben tartani !Ha nem látsz horgot a számban ne fárassz !
-
diablo1984
veterán
válasz diablo1984 #87081 üzenetére
hameg török, akkor egri bikavért, mert az nem bor, hanem a bika vére....
(#87083) mong08: persze, nem is tiszteletlenségből írtam amit írtam,pl: ez is egy lehetőség, de pl egy gyógyult alkoholistának bort adni az íze miatt kissé abszurd számomra.....
a megfogalmazásból amit Zola írt én inkább vallási nézetre gyanakodnék, lehet hogy vakvágány, de ahogy kérdezte, ahogy írt, inkább egy más kultúra képviselőjére gondolnék.[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
válasz Zola007 #87080 üzenetére
ebből, mivel nem azt írtad, hogy régebben született itt mint én, arra tudok következtetni, hogy bevándorló de nem a nagy brancsal jött, hanem már régebben. vegyél neki rózsavizet, vagy kölyök pezsgőt! ha a vallása nem engedi, akkor az alkohol kivont bor(ami szerintem ugyanúgy tartalmazhat valamennyit) is allah ellen elkövetett bűn, nem csak a csutkára részegedés......
-
Zola007
veterán
válasz diablo1984 #87079 üzenetére
nem
és a nickneved alapján régebben él ebben az országban mint teMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz mong08 #87076 üzenetére
az nem égés, hanem egyesülés
Égésnek definíció szerint az oxidációt, oxigénfelvételt nevezzük.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tahepa
senior tag
Csak gazdagok az emberek...a zsibinél a parkolójegyem még egy félórát engedett volna.Felajánlottam a parkolóóránál sorban állóknak hogy ingyen átadom...nem kellett senkinek...érdekes....
-
Zola007
veterán
válasz Sebestyen01 #87069 üzenetére
Imádom a megkövült csőlátást
Van
Ráadásul szőlőből.
Utólag vonják ki az alkoholtartalmátmong08: van olyan embertársunk, aki nem iszik/nem ihat alkoholt bizonyos okok miatt, neki szeretnék kedveskedni
Az instant vízhez pedig annyit, hogy van, létezik, vegyészként te is állítottál már elő. Nem más mint a hidrogén égésének végterméke[ Szerkesztve ]
-
mong08
tag
Sajnos van.. sőt Norbi már kitalálta a cukormentes kólával készült alkoholmentes VBK-t(vörösboros kóla) is.
Innen már csak egy lépés az instant víz.Ha nem látsz horgot a számban ne fárassz !
-
Sebestyen01
őstag
-
diablo1984
veterán
lehet szőlőből, csak nem forrik ki.....
-
erik365
senior tag
válasz Zola007 #87067 üzenetére
Törley alkoholmentes pezsgőt láttam már a tacskóban, egy próbát lehet, hogy megér.
Szerk:esetleg
ez?[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
Calogero
addikt
HP 3500 színes lézer nyomtatóhoz alábbi alkatrészeket keresek
RC1-1248-000CN HP Intermediate Transfer Bell
RC1-1247-000 HP Lever, Itb Coupling 1vagy működőképtelen HP3500 nyomtatót amiben ezek az alkatrészek jók.
-
Zola007
veterán
Tudja esetleg valaki hol kapok a városban alkoholmentes bort?
Nem viccelekMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
XmoD
senior tag
Tristar IK-6176Tristar IK-6176 1 éves keveset használt indukciós főzőlap eladó, apró esztétikai hibával. (A fehér csík megbarnult rajta a hőtöl.)
A hétvégén csak 8 ezer !!!
Gari: Nálam 3 nap. -
törölt tag
Egyszer régen ki volt fúrva a fülem, és volt egy olyan fülbevalóm, ami ezüst, nem túlzóan nagy, és vastag karika, és az alsó részén kicsi részen egy vastagított minta futott... Elhagytam a régit, és most gondolom úgy, hogy venni kellene valami hasonlót. Hol tudnék?
Kis adalék: Az egy mérettel nagyobb ebből volt régen a rosszfiújelvény.
Valami ilyesmire gondolnék, csak sokkal szolidabb kivitelben. A vastag rész max 2-2,5* legyen vastagabb a vékony résznél, és ne legyen benne ilyen extra dudor a harmadekkora vastag részen. Régebben bejártam rendszeresen a boltokat, de a legtöbb helyen azt mondák, hogy ilyet 2002 óta nem tartanak, mert nem divat. Hol érdemes erre rámenni? -
fenergie84
addikt
válasz Zsoleszhun #87059 üzenetére
Köszi!
A többieknek is!!
-
Zsoleszhun
addikt
-
törölt tag
válasz fenergie84 #87048 üzenetére
Windows Thin PC.
-
Blabcsi
senior tag
Én is egy kis linuxban gondolkodnék a helyedben.
Más:
Egy ilyet elfogadnék.....https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
törölt tag
Tiny Core Linux. Igaz annak lehet egy 8 MiB-os is elég lenne.
-
fenergie84
addikt
válasz Zsoleszhun #87053 üzenetére
Nem lesz neki kevés a 8 gb SSD?
-
laccczka
tag
válasz Chesterfield #87044 üzenetére
Esetleg a Dentland
Feleségem, lányom odajár évek óta és csak jókat mondanak róluk.
"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.
-
Zsoleszhun
addikt
Windows tiny7 rev01 évek óta ezt használom kis gépekre, lehet magyarítani is, az enkóron megtalálod
¯\_(ツ)_/¯
-
mghltm
addikt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
erik365
senior tag
-
fenergie84
addikt
Szasztok!
Egy 8 gb-os SSD-re, milyen oprendszer megy fel, amit jóformán csak netre lenne használva?
Az XP-n kívül...
Van valami "herélt" win 10, stb? -
mghltm
addikt
válasz erik365 #87045 üzenetére
2016. március 14. hétfő – szombati munkarend
normal esetben ezek vannak nyitva szombaton:
Múzeum utca 3., 4001 debrecen
Debrecen 1 postaFüredi út 27., 4039 debrecen
Debrecen 20 Malompark postaKishatár út 7., 4031 debrecen
Debrecen 19 Auchan postaKishegyesi út 1-11., 4031 debrecen
Debrecen 21 Tesco Postaholnap kerdezz ra ezeknel
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
erik365
senior tag
Hétfőn lesz nyitva posta?
Nem találtam egy normális nyitva tartást..1.4 T-jet M32
-
Chesterfield
őstag
Tudtok olyan fogászati rendelőt, ahol
-ügyes doki van
-van szájsebészet
-foglalkoznak fogszabályzással isés mindezt egy helyen?
köszi
-
seadrone
őstag
üdv!
a környéken hol van lehetőség lovagolni?
vagyis inkább elég a száron vezetés
1 alkalomról lenne szóköszönöm
[ Szerkesztve ]
-
BLeP_i
tag
-
Zola007
veterán
válasz Chesterfield #87032 üzenetére
Azért van ennek egy "kulturált" oldala is.
Rendelek neten Praktikerből egy kerti grillt, betonkeverőt vagy egy 6 kW beépíthető kandallót.
Azért ezeket tényleg nehéz újra eladni, ha valaki visszaküldi.
Szóval azért a vásárló is vállaljon némi felelősséget.Mondjuk olvasson utána interneten, hogy milyen kávét főz az adott gép vagy keress valaki, akinek ilyen márkájú van és kóstolja meg nála, mielőtt megveszi.
Vagy vegyen hozzá legalább egy új szitakészletet, takarítsa el tényleg alaposan kiáztatva a kiegészítőket vagy ilyesmi.De az, hogy pl. a Mall.hu-nak úgy küld vissza a vásárló szendvicssütőt "ajándéknak szántuk, csak ki lett bontva" megjegyzéssel ,közben meg rá van száradva a sajt és a kenyérdarabok.
Tudom, mert én vettem meg másodszorra. Persze én is visszaküldtem, szó nélkül visszavették nagy bocsánatkérések közepette.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
_seth_
veterán
válasz Salex1 #87030 üzenetére
Notit vettunk amire rendszert is mi raktunk, lehuztuk a foliakat, stb. Nem volt gond belole. Bar a kavefozo tenyleg erdekesebb temakor
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Salex1
őstag
válasz rayoliviero #87006 üzenetére
Az a baj, hogy a 14 nap csak akkor él, ha nem volt használva a termék. Egy kávéfőzőnél pedig ennek a nyoma nem tüntethető el.
Viszont van egy eladó Senseo-m, ha érdekel valakit. (Az asszony szerint túl light-os kávét készít, de ő nem mérvadó...a reggeli adagja 4, kotyogóssal főzött)
-
csizs
aktív tag
Asrock Ad2550-Itx alaplap VGA, DVI-D, HDMI kimenet
A termékhez meg van a doboza, kábelei!
320GB-os Sata2 2,5 Noti HDD 100/100-as
plussz 2gb ddr3 noti ram
egyben eladó: 19k
[ Szerkesztve ]
1x éve a prohardveren!
-
-
rayoliviero
veterán
-
Zola007
veterán
válasz #65675776 #87019 üzenetére
Hanza munkaruha, Decathlon
márkából az Olangot ajánlom[ Szerkesztve ]
-
Fricu
tag
válasz schulc99 #87010 üzenetére
Azért ez mégiscsak egy szánalmas ország.
Bizonytalan származású, nevű, korú, stb. emberek ezrei sétafikálhatnak(tak) keresztül az országon, letarolva mindent.
Büntetlenül, állami, rendőri, katonai, MÁV-os segédlettel.
Egy magyar srácot meg bilincsbe verhetnek órákra egy (pár) primitív barom gyanúja miatt.
Szembeköpjük saját magunkat.
Rohadjon meg mind, aki felelős érte.Fricu
-
Zola007
veterán
válasz Bjørgersson #87015 üzenetére
Hanza munkaruha, Decathlon, Skála
-
Bjørgersson
félisten
10e Ft-ig bezárólag hol érdemes a városban normális átmeneti dzsekit keresni? Fórumban már voltam, semmi értelmeset nem láttam.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
tibbike01
őstag
-
schulc99
aktív tag
Én pont ezért kérdeztem rá itt. Ha netán gondom lenne, akkor nehogy megvezessenek.
Az Edigitálnál amúgy is van egy csaj aki nem igazán vásárlóbarát.Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
schulc99
aktív tag
válasz Zola007 #87009 üzenetére
A történet lényege, hogy az egyetemista srác 90%-os utazási kedvezményre jogosító igazolványát a kalauz hamisnak ítélte és emiatt a srácot bilincsbe verték, hamisítás miatt. A MÁV pedig még meg is büntette.
Az ügyvéd szerint egy telefon tisztázta volna a dolgot, de jó magyar szokás szerint a hosszabb és bonyolultabb utat választotta a hatóság.Itt megnézheted a riportot: [link]
Elég elgondolkodtató, hogy bárki a rendőrségen köthet ki bilincsben, ha egy másik embernek éppen rossz napja van, vagy hülye ahhoz amit éppen csinálnia kéne
[ Szerkesztve ]
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
-
schulc99
aktív tag
Elég baj, hogy egy egyszerű óra csere is ilyen "veszélyeket" rejthet.
Néha azaz érzésem hogy ügyvéd és egy közjegyző jelenléte nélkül már nem érdemes ebben az országban semmit csinálni.
Mondjuk nem is kell messzire menni, csak a tegnap esti Házon kivitelben szereplő horgász eseté elég tanúságos történet, az egyetemista történetéről nem is beszélve.
Azért, köszi a tanácsot.Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
hcs57
addikt
válasz schulc99 #86981 üzenetére
Még a csere előtt készítsz nagy felbontású fotókat a régi óráról, valaki jelenlétében, aki majd esetleg tanú lehet. Ha a szerelők, vagy utána bárki előjön a mesével, akkor te tudod mutatni az előtte készült fotókat, hogy akkor még nem volt ott a sérülés, így a sérülést a szerelők okozták.. s ha megkérdezik, miért fotóztál, akkor elmondod, sajnos több esetben volt már cserekor ilyen probléma, ettől akarod megvédni magad..
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Zola007
veterán
a megrendelés helye számít az átvétel helyétől függetlenül.
ott van a honlapjukon is, múltkor is mondtam neked: [link]
"A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a vásárló és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól a Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A vásárló az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállás joga a szaküzleteinkben történő személyes, illetve a partner pontjainkon történő átvétel esetén is gyakorolható. A vásárlónak az Elállási/Felmondási nyilatkozatát a Cégadatok között feltüntetett telefonszámon, postai vagy e-mail címen van lehetősége érvényesíteni. "
[ Szerkesztve ]
-
erik365
senior tag
Nem tudja valaki, hogy hétfőn Németországban feladott csomag mikorra érkezhet meg? DHL,szállítja kint, itthon gondolom átveszi a posta.
1.4 T-jet M32
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPad Pro 11 2024 Wifi + Cellular 256GB M4 Garanciális
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.