- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Digitális Állampolgárság Program
- Kis színes abszurdisztánból
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #162865 üzenetére
Akkor nem Ai, nem automatizáció, hanem tágabb fogalmazásban : technikai fejlődés.
A legtöbb aki a színpadon áll szerinted élőben Eminem? Nekik is szövegírók írják ám a szövegeiket, és valószínűleg tátika az egész. Nyilván az teljesen más ahogy pl Veszprémben csináltam, hogy kiálltam pár ember elé egy színpadra és akkor alapra elhadartam a szöveget, imádkozva, hogy ne bakizzak bele. Szegeden más volt, ott full impro volt az egész, de ott kb semmilyen nyelvi modellel nem mentem volna semmire, ha csak nem súgja a fülembe, hogy mi legyen a következő szavam.
1. Ludditás story : milyen Ludditás story? Itt le vagyok maradva, ezt kifejtenéd?
"mert minket úgy adtak ki még az iskolából, hogy az a szakma amit te tanultál, az így fog működni hogy semmit nem kell csinálnod, és nyugdíjig jó vagy" - így van, de ez már a 2000-es évek eleje óta nemigaz, manapság csak egyre jobban felgyorsul. Nemrégiben elgondolkodtam, hogy ki kéne tanulni valami stabil szakmát, de ötletem sincs, hogy mi az ami érdekel, ami nem lesz full elavult 3 év múlva, és meg is lehet élni metszetekbe beleesik.
Mindenesetre ma tanulni kell, akiben nincs meg ez a hajlam (és rengeteg embert tudok itt a faluba is, inkább csatornát takarít közmunkás béren, csak az iskola padba vissza ne kelljen ülni, még úgyse, hogy kapja a rendes fizetését közben), az elég hamar kirostálódik. És ez lehet sajnos egy ördögi kör is, mert napi 8-12 óra munka és család mellett bizony az emberek nagyon nagy részének esze ágában sincs (energia/idő híján) tanulni.2. Z gen : Egyrészt örömteli, hogy ők már úgy gondolják, hogy az életnek nem arról kellene szólni, hogy a munkahelyeden rohadsz meg heti sok órában, de ezt feljebb kifejtettem.
Ami a bérigényüket illeti, az is érthető, ma sokkal drágább az élet mint 10-20 éve. Persze sok birkának csak addig terjed az esze, hogy most mennyivel jobb mint 10-20-30 éve mert többet keres, erről is írtam.
Az, hogy egyébként nem tudnak egy feladatra koncentrálni, meg pont a mobiltelefonoknak, szocmédiáknak és tiktok-oknak köszönhető, úgy érzem, hogy lesz egy generáció amivel nagyon komoly problémák lesznek figyelem ügyileg. Ők annyiból rosszabbak munkára, hogy amellett, hogy minden kezdő hibát elkövetnek, még figyelemzavaruk is van. Egyébként pont ezért gondolom azt, hogy ez a generáció a saját jól felfogott érdekében is mindent elfog követni (meg az attitűdje miatt is) hogy a technikai fejlődés arra menjen, hogy minél kevesebbet kelljen dolgoznia. És akkor itt jön az amit feljebb írtam, hogy mind munkáltatói mind munkavállalói oldalról az lesz az érdek, hogy minél kevesebb embernek kelljen dolgozni, csakhogy annál több lesz a munkanélküli. Ha a munkaalapú gondolkodásunk maradunk, akkor ezek az emberek egyrésze bűnöző lesz, egyrésze éhen hal, de már előtte kiesik a gazdaságból mint fogyasztó, és azt régóta tudjuk, hogy nagy baj, ha a fogyasztás visszaesik, elránthatja a gazdaságot is. Szóval gondolkodni kellene, mert ha eljön a fordulópont meglepően hamar Haiti lehet az egész világból."hogy pl a fűnyíróra, botmixerre, tévére, villany oldalon ugyanolyan elfizud lesz, mint a mobiltelefonra" - na az hiányozna még! ígyis tele van a hócipőm, hogy mindenből szolgáltatás akar lenni Egyrészt folyamatos money drain, másrészt nem megoldunk egy problémát (veszel egy fűnyírót és van), hanem csak kezeljük a problémát (megveszed a fűnyírót, de ha nem fizetsz, olyan mintha nem lenne). Egyébként ez a modell is abba az irányba vinne, hogy a fizetésed jóval nagyobb részét kell a napi megélhetésre elköltened mint mint korábban, vagyis még esélytelenebb lesz - az amúgy arányaiban is - jelentősen megdrágult lakásra/kocsira.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Politika
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...