- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
EasyR
aktív tag
üdv mindenkinek!
egy kis segítséget szeretnék kérni!
ext3 file-rendszer alatt vissza kellene állítani (undelete) az egyik könyvtárban pár véletlenül törölt file-t!konkréten egy megosztott és felcsatolt mappából win alatt kitöröltek pár képet és pár html dokumentumot, amit jó lenne visszarakni!
(/share2/al mappa, azon belül volt kb. 10-10 kép és htm file)nem vagyok nagy linux guru, illetve a házi szerveren csak parancssoros op. rendszer van.
le tudná valaki nekem írni, hogy konkrétan mit is csináljak? (milyen progi, milyen lehetőségek vannak, illetve mit is írjak be a parancssorba?)
nagyon fontos lenne! előre is köszönöm!
-
EasyR
aktív tag
válasz
bambano #3854 üzenetére
szia!
korábban nem volt vele problémám!
tegnap este tettem bele egy másik vinyót is, amit szintén megosztottam a sambával. erre megy a 24-30mb/sec-es másolás. tehát az eredeti hdd-vel lesz valami.
egy tanács hatására lefuttattam egy filefrag-et egy nemrég létrehozott kb. 800megás file-t!
ezt írja rá:
64303 extents found, perfection would be 1 extent
gondolom ez nem jót jelent!
okozhatja a problémát ez is?
ha igen, akkor mi a teendő?még egy kérdés, ami kicsit off:
gondolom, hogy a routerem (dlink dir-825) áteresztő képessége miatt nem megy a nagyobb sebességű másolás egy normál vinyóra. (router charts-ot néztem, kb. 215mbps ~ 26-27Mbyte/sec).
tud valaki ajánlani hozzá egy gyorsabb megoldást (kb. 50-60mb/sec-re lenne szükségem). (kössek be egy gigabites switchet? ha igen ,akkor melyiket?) -
EasyR
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy problémám, amire hátha tud valaki megoldással szolgálni!
HP Microserverre (N36L) debian van telepítve graf. felület nélkül, 1gb rammal, 1,5tb-os hdd-vel (nincs raid).
A hdd egyik partíciója sambával meg van osztva két windowsos gép felé!A gondom (ami két-három hete jelentkezett) a következő:
- Elindítok egy másolást a szerverre, ami el is indul kb. 30mb/sec sebességgel. majd kb. 5-600 mb átmásolása után elkezd lassulni. A végén már 150k-val megy csak!
- Ha megállítom a másolást, akkor van, hogy fél perc is eltelik, mire teljesíti a kérést és leállítja a folyamatot.
- Az olvasási tempó is hagy kívánni valót maga után. A lassulás itt is megvan, kb. 3-6mb/sec.
- Ha le akarok törölni nagyobb file-okat a szerverről, akkor elég sokáig tart, amíg azok megtörténnek (akár 15-20 másodperc is lehet).Ezeket a file műveleteket Win-es gépről, Total Commanderrel néztem, a sebességadatokat is itt ellenőriztem. Az smb.conf már csak sima alap, mindent töröltem, de így is rossz.
Mi lehet a gubi? Hdd? Vagy Samba beállítás?A válaszokat előre is köszönöm!
-
EasyR
aktív tag
üdv mindenkinek!
van egy problémám, amire szeretnék választ kapni:
egy házi debian szervert állítottam szolgálatba, ami már pár hete szépen eldolgozgat, de most történt vele valami:
xp-s gépekről tallózok a szamba megosztáson, de bármit szeretnék is megnyitni (futtatni), azt mondja, hogy az adott file nem megnyitható vagy nincs ilyen hálózati hely (nem érvényes, stb...)
a szamba beállítása alap, semmi komoly security nincs belőve. eddig működött is szépen!
mi lehet a gond vele ?
esetleg valami file rendszer hiba, vagy hasonló?help please, mert kikapok az asszonytól, ha nem látja a file-jait!
(kezdő debianos vagyok, ne vessetek meg! )
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Battlefield 2042
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen processzort vegyek?
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest