- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Windowson Secure FTP-vel érem el Total Commanderen keresztül szerver-t.
Na most gondoltam csinálok egy batch file-t hogy pár mappát kimentsem gépre, viszont a CMD nem támogatja az UNC formátumú elérési utakat.
cd "\\\Secure FTP\WD My Cloud\"
Windowsból lehet mindenféle plusz program telepítése nélkül scriptet csinálni, amit futtatva gépre backupot készít mikor lefuttatom?
-
BullZeye
veterán
sudo chmod -R a+rwx mappa
Ezzel van írás, olvasás, végrehajtás (777) jog, viszont Windowsban hiányzik a full access, azaz egész pontosan a módosítás jog. Így hibaüzenetet kapok mikor átneveznék egy fájlt (de azért megcsinálja, de a hibaüzenetet ettől függetlenül mindig le kell okézni- .-). Mi kell linux alatt, hogy egy fájlhoz 100%os hozzáférése legyen mindenkinek Windowson keresztül is?
-
BullZeye
veterán
Debian-ban nem úgy működnek a Joker karakterek mint Windowsban?
Ha * karaktert használok az ELMÉLETILEG akármi lehet, üres, szám, betű, akár végtelen számú karakter.
Viszont ha használom grep parancsnál, ezzel a parancsal kiírja ami nekem kell
grep "first second"Ezzel viszont simán nem találja meg azt amit keresek.
grep "first*second"Ha * helyett pontot használok, akkor jó, viszont egy új kereséshez kellene, hogy egy sorban 2 szót keressen közötte meg random karakterek, viszont a csillaggal ezt nem teszi meg, és nem tudom, hogy 10 vagy 11 vagy 12 karakter van, így a pontozás sem segítene. :\
Van valami tippetek, hogy mi baja?
-
BullZeye
veterán
Az mitől lehet, hogy egy script törli a fájlokat, viszont a mappákat és a mappaszerkezetet hátrahagyja? Eddig ilyen bajom nem volt, de újrahúztam linuxot, és azt hittem mindent visszaállítottam, viszont valamit kifelejthettem.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #5739 üzenetére
Úgy néz ki, hogy megvan.
Teszt jelleggel ráengedtem ezt a parancsot letöltő mappára, mivel !Sorozatok a mappa ezért arra nem tudtam, nem szereti a !-t linux.
chmod -R 2777 /DataVolume/shares/Downloads
Ezzel a letöltés elérhetővé válik vagyis olvasható, és jogom is van hozzá. Van ötletetek, hogy mi ez, vagy mivel lehetne szebben megoldani a dolgot?
Set Group ID on execution mármint valami sudo-val hozzáadni valamit valamihez?
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #5711 üzenetére
Na most volt pár napom tesztelgetni.
Amikor flexget ide teszi a letöltést transmissionnek, akkor minden jó, létrehoz benne új mappákat, és mindenki számára olvasható.
Ha viszont ide van beállítva a letöltés, akkor windowsból "a hozzáférés le van tiltva"
Ez miért van? Hisz a !Sorozatok-nál több joga van elméletileg mindenkinek, ezért nem értem a dolgot.
-
BullZeye
veterán
válasz
bambano #5710 üzenetére
2 napja szívok vele, nem értek hozzá, és gyakorlatilag próbálkozásokkal (és baromi sok olvasással) sikerült életre keltenem 3 nap alatt FlexGet-et (mert minden guide egy frissítés miatt használhatatlan), hogy az letöltsön azt és úgy ahogy én szeretném. De fogalmam sincs, hogy miért, elindítom Daemon-t majd statussal megnézem megy, aztán 2 perc múlva már nem megy, fogalmam sincs, hogy most működik e, vagy sem, néha működik, néha nem. Nem kellett volna működnie, reggelre viszont mutatta, hogy megfelelő időpontokban berakta torrentet.
Letöltésnél meg olyan mappát hoz létre ami nem az enyém, holott be van állítva daemonnál a fhnevem, és abszolút lövésem sincs, hogy flexget, vagy transmission hibája e.
Mivel tényleg nem értek hozzá, azt hittem esetleg át kell írni valahol egy "root" stringet "fhnévre", de mivel ennél sokkal bonyolultabb részemről jegelem, így is többet szívtam vele, mint amennyit terveztem úgy, hogy aki ért hozzá 2,5 perc alatt megcsinálja többieknek egy guideban, szóóóval inkább várok még, mielőtt tönkre teszem a ketyerémet.
köszi azért.
-
BullZeye
veterán
válasz
bambano #5707 üzenetére
drwxrwxrwt 10 root root 3000 Feb 1 23:25 /tmp
MC-re pedig ezt kapom:
(mc:22444): GLib-WARNING **: GError set over the top of a previous GError or uninitialized memory.
This indicates a bug in someone's code. You must ensure an error is NULL before it's set.
The overwriting error message was: Cannot create /shares/.cache/mc directory
(mc:22444): GLib-WARNING **: GError set over the top of a previous GError or uninitialized memory.
This indicates a bug in someone's code. You must ensure an error is NULL before it's set.
The overwriting error message was: Cannot create /shares/.local/share/mc directory
Failed to run:
Cannot create /shares/.config/mc directoryDe pontosan a hozzá nem értésem miatt hagyom a francba, remélhetőleg vesz valaki magának My Cloudot aki ért is hozzá.
-
BullZeye
veterán
válasz
bambano #5705 üzenetére
Na jó, akkor nem én leszek aki megcsinálja a leírást Flexget-hez, inkább várok egy hozzáértőre, mintsem hogy itt elcsesszek további 2 napot ilyen olyan próbálgatásokkal.
su fhnévnél nem tudom megnyitni MC-t mert nem tud létrehozni egy mappát oda, ahol amúgy semmi keresnivalója, és már a hócipőm tele van qrwa linuxal
-
-
BullZeye
veterán
Üdv,
Nem igazán értek Debian Linuxhoz, de igyekszem tanulgatni, és így szép lassan sikerült telepítenem egy Transmission torrentet egy FlexGettel egy WD My Cloud-ra, amin Debian fut.
Mindent szépen beállítottam amit lehetett, viszont most egy nagyobb problémába ütköztem.
Ha transmission-ba rakom a torrentet ami letölt valamit, akkor az normálisan elérhető, és nem root fhnévvel készíti el a mappákat.Viszont ha FlexGet küldi Transmissionnek a torrentet, akkor sajnos ROOT csoport és felhasználóval készül, így gyakorlatilag amíg nem futtatok egy chown parancsot, használhatatlan, így automatizált scriptek nem is tudnak kezdeni semmit a letöltéssel.
Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, így nem is tudom mire keressek, sajnos a FlexGet-nek nincs se fóruma, se aktív felhasználó bázisa, így segítséget máshol nem nagyon tudok kérni.
Itt a leírás ahol le írtam milyen sorrendben mit csináltam, talán könnyebb rájönni mi lehet a baj.
köszönöm a segítséget előre is a Wd My Cloud használók nevében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged