- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
Apollyon #6261 üzenetére
"Más: Debianon lehet egyáltalán notebookkal wifi és ethernet között kapcsolgatni anélkül hogy a networking-öt restartolnom kellene? Mondjuk xfce alatt"
Nálam Gnome alatt simán működik az, hogy ki- és bekapcsolom, valamint váltogatom a vezetékes netet és a wifit.
Gnome alatt (de lehet, hogy más DE alatt is – nem tudom) a vezetékes net nem kikapcsolható, ha az UTP-kábel be van bedugva. Én a következő módosítást csináltam annak érdekében, hogy a vezetékes net is ki- és bekapcsolható legyen a gnome-os felületről:# nano /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf
managed=false --> managed=true
majd...
# /etc/init.d/network-manager restart
# /etc/init.d/networking stop
# nano /etc/network/interfaces
allow-hotplug eth0 --> #allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp --> #iface eth0 inet dhcp
# /etc/init.d/networking startMindezek után újraindítani a gépet!
-
Friczy
senior tag
válasz
Apollyon #6261 üzenetére
Biztos lehet, xfce-vel nem tudom, én Gnome-ot használok, ott a network manager simán elintézi (nem csak Debianon, Arch alatt is). Természetesen ilyenkor nem kell, illetve nem is szabad kitölteni az /etc/network/interfaces file-t, mert az ott bekonfigurált eszközöket a network manager kihagyja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest