Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Debian telepítéshez.
Desktopon jó ideje használom már, és telepíteni is szoktam néha, azzal nincs problémám.Viszont, most előkerült egy régi HP mikroszerver, egészen pontosan egy HP Proliant MicroServer AMD N36L. Ezt egy kis backup szervernek szeretnénk használni.
A rendszergazdánk RAID5-öt javasolt rá, így beleraktam 4 db 6 terás WD Red-et és megpróbáltam már telepítésnél létrehozni a RAID tömböt és arra rárakni a rendszert. Ez kb. 3. próbálkozásra sikerült is. :-) A probléma viszont az, hogy a GRUB az istennek sem akar felmenni sehová sem. Azt állítja, hogy UEFI módban van és hogy nem tudom a /dev/sda-ra felrakni.
Azóta már próbáltam iterálni a dolgon, volt, hogy csak egy raid tömböt hoztam létre és LVM-el osztottam fel, úgysem ment, volt, hogy csináltam külön /boot/efi partíciót, de azt sem szerette.Sajnos RAID tömbökkel nincs sok tapasztalatom, úgyhogy ez most kissé szopó nekem. :-(
A kérdésem/kérésem, hogy ha esetleg tudtok valami működő leírást linkelni, ami alapján még megpróbálhatom, vagy valami tippet mondani, hogy min változtassak vagy hogyan próbáljam meg felrakni a grub-ot és a rendszert, azt megköszönném.
A telepítő egyébként Debian 11. Gondoltam így nem sokkal a stabil release előtt már használható ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest