Új hozzászólás Aktív témák

• Capricornus

aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Debian telepítéshez.
    Desktopon jó ideje használom már, és telepíteni is szoktam néha, azzal nincs problémám.

Viszont, most előkerült egy régi HP mikroszerver, egészen pontosan egy HP Proliant MicroServer AMD N36L. Ezt egy kis backup szervernek szeretnénk használni.
    A rendszergazdánk RAID5-öt javasolt rá, így beleraktam 4 db 6 terás WD Red-et és megpróbáltam már telepítésnél létrehozni a RAID tömböt és arra rárakni a rendszert. Ez kb. 3. próbálkozásra sikerült is. :-) A probléma viszont az, hogy a GRUB az istennek sem akar felmenni sehová sem. Azt állítja, hogy UEFI módban van és hogy nem tudom a /dev/sda-ra felrakni.
    Azóta már próbáltam iterálni a dolgon, volt, hogy csak egy raid tömböt hoztam létre és LVM-el osztottam fel, úgysem ment, volt, hogy csináltam külön /boot/efi partíciót, de azt sem szerette.

Sajnos RAID tömbökkel nincs sok tapasztalatom, úgyhogy ez most kissé szopó nekem. :-(

A kérdésem/kérésem, hogy ha esetleg tudtok valami működő leírást linkelni, ami alapján még megpróbálhatom, vagy valami tippet mondani, hogy min változtassak vagy hogyan próbáljam meg felrakni a grub-ot és a rendszert, azt megköszönném.
    A telepítő egyébként Debian 11. Gondoltam így nem sokkal a stabil release előtt már használható ez is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés