- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Debian telepítéshez.
Desktopon jó ideje használom már, és telepíteni is szoktam néha, azzal nincs problémám.Viszont, most előkerült egy régi HP mikroszerver, egészen pontosan egy HP Proliant MicroServer AMD N36L. Ezt egy kis backup szervernek szeretnénk használni.
A rendszergazdánk RAID5-öt javasolt rá, így beleraktam 4 db 6 terás WD Red-et és megpróbáltam már telepítésnél létrehozni a RAID tömböt és arra rárakni a rendszert. Ez kb. 3. próbálkozásra sikerült is. :-) A probléma viszont az, hogy a GRUB az istennek sem akar felmenni sehová sem. Azt állítja, hogy UEFI módban van és hogy nem tudom a /dev/sda-ra felrakni.
Azóta már próbáltam iterálni a dolgon, volt, hogy csak egy raid tömböt hoztam létre és LVM-el osztottam fel, úgysem ment, volt, hogy csináltam külön /boot/efi partíciót, de azt sem szerette.Sajnos RAID tömbökkel nincs sok tapasztalatom, úgyhogy ez most kissé szopó nekem. :-(
A kérdésem/kérésem, hogy ha esetleg tudtok valami működő leírást linkelni, ami alapján még megpróbálhatom, vagy valami tippet mondani, hogy min változtassak vagy hogyan próbáljam meg felrakni a grub-ot és a rendszert, azt megköszönném.
A telepítő egyébként Debian 11. Gondoltam így nem sokkal a stabil release előtt már használható ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged