Új hozzászólás Aktív témák

• Peet19

csendes tag

válasz ubyegon2 #9061 üzenetére

Köszi, egy kicsit megszenvedtem vele de azért csak sikerült. Leszedtem torrenttel a cinnamont és a mate-t is. A cinnamonnál megint nem stimmelt az sha de a mate-nél igen. Rufus-al nem sikerült olyan pendriv-ot írni amivel sikerült volna telepíteni rendesen egyik rendszert sem, még DD módban sem.
    UEFI-ben pedig abszolút nem indult el, pedig mindent beállítottam a BIOS-ban, na de mindegy. Maradt az MBR és másodlagos lett az UEFI. Még jó hogy van ilyen lehetőség de amúgy nagyon le van butítva szegény laptop BIOS-a. Nem is tudom hogy a gyártónak mi volt ezzel a célja. Valószínű csak a win 10-re van kihegyezve a gép de szerintem az a létező legrosszabb win verzió.
    Na mindegy, a lényeg hogy fenn van a Tessa Mate-el, és láss csodát, minden működik :DD .
    Köszi mégegyszer minden segítséget.
    Igen, live-ról csináltam a hdd formázást mert attól tartottam hogy a sok félbeszakított telepítés olyan partíciókat hagyott maga után, ami bekavarhat az új rendszer telepítésénél.

Apollyon: köszi neked is a segítséget, sajnos későn jöttem ide olvasgatni, így leszedtem valami iso kreátort, és azzal sikerült megcsinálni egy 4gb-s pendriv-ra a bootolhatót. Előtte egy 8gb-el próbáltam de nem ment fel a rendszer sehogyan sem. Lehet a pendrive mérete bezavart neki, vagy valami gáz volt a 8gb-vel. Mindegy a másikkal sikerült.

Új hozzászólás Aktív témák