- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkalman88
csendes tag
kingston kvr800d2 2x2gb ddr800
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
válasz
kkalman88 #6485 üzenetére
ezekkel, memória kezelést fsb növeléssel, ebből adódóan az 1:1-es fsb:ram arány tehát a 2.0-ás ram szorzó a legjobb.
időzítésekből van egy tonnányi, azokból lehet szemezgetni, melyiket érdemes és hogy szűkíteni, esetleg a legegyszerűbb a tRD-t szűkíteni
1041-en milyen időzítésekkel megy? -
kkalman88
csendes tag
Sziasztok.Arról nincs tippetek,hogy ramot időzítésen és órajelen kívűl milyen állaítással lehet még gyorsítani(ddr 800 2x2gb,1041en 2voltal megy jelenleg)?
-
zalman90
őstag
jó estét , van nekem 4gb kingstone hyperx ramom aminek a gyári fesz-e 2.2v , most everest szerint 2.3v ugy hogy nem csinálok semmt a gépen nem terhelem le semmivel , ez normális? persze feszt adtam neki , alapbol 1.8v ot ad neki a lap adtam neki +0.5 öt mert fojton legfagyott ha kevés a fesz a ramnak
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
válasz
zs-mate #6481 üzenetére
Mint ahogy azt már sokszor leírtam: 800mhz@cl4 = 1066mhz@cl5 kábé.
Ha 1066-ot cl5-ben 2.0-2.1v-on tudja, a 800-at cl4-ben pedig 1.8-1.9v-on, akkor szerintem ha úgyis megadnád az 1066 miatt a 2.0-2.1v-ot, azt fixáld be, meg az időzítéseket cl4-be, és 800mhz helyett csikarj ki belőle annyit amennyit tudsz. Ha csak 850-en tudnak majd menni, de cl4-ben, akkor is szvsz jobb lesz összességében mint egy 1066@cl5. cl5 ilyen 1100mhz felett várható.
333-as fsb-vel a 887effektív ram órajel 2.6-os ram szorzót jelent. Ez a 887 nekem szimpatikus is, csak azt az 5-5-5-18-at próbáld meg szűkíteni.
A kingstone szerint 1066-hoz 5-5-5-15 és 2.2v-os feszültség kell. A 2.2v-ot fixáld, meg a 4-4-4-12 (vagy 4-4-4-10-es) időzítéseket, a tRD mondjuk 8-10 körül, bár ezt majd később kicentized, ez a 2.6-os ramszorzó is baráti lehet, kezd el nézegetni mit bír 2.2v-on cl4-ben a ram. Valszeg felszorozva és nem 1:1-es (tehát 2.0-ás) ram szorzónál többet fognak bírni, bár úgyse akarsz 400+ fsb-t. -
zs-mate
tag
Azt akarom hogy a proci 3,2ghz-en menjen, ehhez az FSB Frequency-t állítottam át 333-ra.
A ramok felkerültek ddr2-887-re, 5-5-5-18-ra, és kaptak fix feszültségeket.Most a változás a ramokban következett be, 2x1gb kingmax 1066 helyett lett 2x2gb 1066 kingstone hyperx black edition. Ehhez kellenének a bios beállítások+hogy éri meg a tuning: 1066-on cl5-ben, vagy 800-on és vegyek vissza az időzítésből.
Valaki segítsen pls
-
yolan
őstag
válasz
kaktusz2 #6479 üzenetére
ram órajel = fsb*ram_szorzó
proci órajel = fsb*proci_szorzóha ezeket megérted, tudsz válaszolni a kérdésre.
a ram órajelet tudod növelni ha fsb-t növelsz, vagy ram_szorzót növelsz, ugyan így a proci órajelével
ha csak pld ram órajelet akarsz növelni, de a procit nem, akkor vagy fsb-t növelsz ram szorzó marad és a proci szorzót visszaveszed, vagy az fsb-t hagyod békén és ha tudod a ram szorzót növeled
viszont ha az fsb-t növeled, fő az effektív fsb is (rated fsb) ami fsb*4, ezt limitálja a lap, hogy mekkorát tud kezelni, pld 1066-os rated fsb-t, akkor 1066/4 az 266-os fsb-t tudsz max beállítani mert a lap limitálSzerk.: Rated vagy effektív fsb = fsb*4 socket775-ös lapoknál biztos
-
yolan
őstag
-
zs-mate
tag
Sziasztok!
Konfigom: core2duo E7200
2x2gb ddr2 1066mhz kingston hyperx black edition
asus p5k/epuMost biosban minden auto-n van, procin gyári hűtés van.
Kérdés: menyire tudom húzni a procit és a ramokat, és ennek kéne a pontos bios beállítása.
Procit 333-ra gondoltam, de a ramok időzítése, feszültségei, ezekhez nem merek nyúlni. Kérlek segítsetek!Üdv
Máté
-
yolan
őstag
válasz
kaktusz2 #6475 üzenetére
a ram órajel az ugyebár fsb*ram_szorzó
ha 200-on van az fsb-d, és 775mhz-t ír effektív ram órajelnek akkor 775mhz / 200mhz = ram_szorzó, ami 3.875 ha jól számolok, ugye 4.0-ás szorzó kéne 200-as fsb-nél az effektív 800-as ramórajelhez, amit hát nem tudom, hogy tud-e a lapod, mivel tippem sincs milyen lapod lehet (adatlap kitöltése ajánlott).
nekem ud3r-ben ha jól tudom van 4.0-ás szorzó, de nem minden lap tudja, sőt, inkább kevés ddr2-es. -
kaktusz2
tag
sziasztok
nekem az everest azt irja hogy a 800Mhz ramok csak 775 ön mennek
minden beálitás auton van a proci 13.5x 200 megy a feskok is jók
akkor miért csak 775 megy a ram?valaki tud valami okosságot mondani
-
yolan
őstag
-
gezu1025
tag
De tényleg az alapoktól.
-
gezu1025
tag
Na akkor kéne nekem vmi info a ram tuningrol szájbarágósan a legaljáról a témának.
-
-
gezu1025
tag
válasz
anyadszeret #6466 üzenetére
Eddig én is így gondoltam...
Azért 1-2 tapasztalatabb véleményt is meghallgatnék ha nem bánod
-
gezu1025
tag
Tiszteletem mindenkinek!
Növelni szeretném a Buffalo 2x2 GB DDR2 800Mhz ramjaim órajelét. Jelenleg everest szerint Unganged Dual DDR2-736 5-5-5-18 CR 2
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Unganged Dual DDR2 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAM: FSB arány 12:6
Valódi órajel 394 MHz (DDR)
Effektív órajel 787 MHz
Sávszélesség 12596 MB/mpÉs most jövök a másik fórumból és aztmondják a ram fogja vissza a gépet azért kevés a fps-em.
Alaplap: Asus M2N68
CPU: AMD Phenom II X3 720 BE @ 3200Mhz
Ram: Buffalo 2X2 GB DDR2 800Mhz
VGA: Asus HD5770 1GB GDDR5Hogyan kezdjek neki?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
anyadszeret
csendes tag
Szerintetek 2x2gb Corsair XMS2-nek mennyire fog tetszeni 1 AMD Athlon x2 6000+?
-
tapika84
csendes tag
Sziasztok!
Valaki eltudná nekem magyarázni hogy a gépem az 1066mhz es ramokat miért 800mhz snek látja?
mit kell tennem ilyen esetben hogy 1066mhz legyen?
köszi!
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Clapaucius #6458 üzenetére
Nekem is felemásak a ramjaim. Mennek egymással.
-
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6457 üzenetére
Az már egy kutya, de 800@cl6, na azt nagyon bunkó gyári értéknek tartanám, ugyan úgy mintha cl5-ként menne a marketing, aztán a modulok 80%-a nem bírja. Régi szép idők.
ludinho123: időzítést, órajelet beállítani, majd szerintem igen. Ha a 2gb 2*1 felállásban van akkor viszont ugrott a dual channel, ha az egyik 2gb-os a másik 1gb-os, lesz 3gb-od, dc ugrott, de működnie illene. Nem sokszor hallottam hogy nem dual channelben nyűgös lett volna két márka, tehát pld jelen esetben hogy a kingmax ne menne az adata-val csak mert az egyik kingmax a másik adata. Dual channel esetén már nyűgösebbek. Lényeg hogy a beállítások egyezzenek, és bírja mindkét típus a beállításokat.
-
Clapaucius
tag
hello!
lehet nem pont ide kellene írnom, ezért bocs ha rosz helyen járok.
Van 2 GB DDR2 800Mhz-s ram a gépemben. olcsón tudnék hozzá szerválni 1 GB A-DATA 800mhz-es ramot, ami ugyan olyan időzítésű.
A kérdésem az, hogy passzolna-e a két külömböző márkájú memória egymással??köszi!!!
-
amd22
csendes tag
aza hejzet hogy,nem megy a ram 6 6 6 nál alább ugynézki.
de nembaj nemis killodok vele mert nemsokára jön az uj kunfig.
üdv mindenkinek. -
yolan
őstag
800-as ramot nem lehet feljebb húzni csak 900-ig?
Sok 800-as ramon ugyan az a chip van mint 1066-os társaikon egy márkán belül, csak a 800-ast ~1.8v-ra és c4-re állítják be, az 1066-ost meg ~2.0v-ra és cl5-re.
Crucial gyárilag 800-as cl4-es ramom, vígan ment 1200mhz körül cl5-ben.
Az meg hogy mi igényli és mi nem, manapság egy konfigban a szűk keresztmettszet nem a memória, és annal kezelése, hanem a merevlemez.#6444: 1066mhz cl7-ben, igen, azért nem láttál gyorsulást mert eszméletlen magasak ezek a késleltetések egy 1066-os ramnál. Tehát kenhetted a hajadra hogy 1066-on járattad, mivel a nagyon tág időzítés annyival rontotta hogy nem éreztél semmit.
-
amd22
csendes tag
válasz
JoolsNOS #6442 üzenetére
egyébként elkéne neki menni 1066mhz mert én pont az este kisérleteztem 2x1gb-os kingmaxokkal és láss csodát mentek.stabilan. annyit csináltam,hogy megnéztem azt everestben az 1066-osoknak az idözitését és a biosban mindig arra törekedtem.+még a voltot 2.1re állitottam a videt meg felére. asszem nekem igy engette az idözitéseket
7
7
7
18
maximum igy még ment 1066ban 2.1volton. a többit auton hagytam.
megnéztem cpuz-vel everestel és tényleg annyinak látták.csak egy gond volt vele az hogy,nem láttam semmi gyorsaságot se a dirt2-nél se a modern warfare2nél. ojan volt mintha nemis csináltam volna vele semmit. -
amd22
csendes tag
nem tuning modszer az lehet, deha várok 2 honapot és veszek 2x2gb-os 1066-ost és azt kezdem el huzni,akkor már elöbbre van az ember minthogy a 800 as ramjaimat huzza.
de lehet azokat is persze huzni ugyan ugy csak max ugy stabilan 900mhz-töl nemigen lehet eggyiketse feljebb, de ezmár böven elég. csak ha az 1066-ost huzza az ember akkor még jobb a dolog. valami ijesmire akartam kijukadni.
a másik meg az,hogy nem sok árkülömbség van a 800-as és az 1066-os között.
max 1-3ezer forint a külömbség fölegha a kingmaxokat nézzük.
megugye attol függ,hogy milyen kunfigot hajtok,mert azért egy quad proci föleg ha 12m-ás 2800mhz meg hasonlo akkor már az biztos igényli az 1066mhz-ramokat.hogy a ramis utol tudja érni. egy x2-nek akár amd akár intel ami csak középkategoria annak elég a 800-900mhz ram.
bocs az okoskodásért csak én igy gondolom a dolgokat.
egyébként énis nagyon szeretem a tuningot csak muszáj belátni, ami nem megy azt nem kell eröltetni.
üdv. -
amd22
csendes tag
szerintem, ha jol besikerül löni mindent stabilan akkor mindenféleképpen hasznosak ezek a tuningok. mind rendszer de föképp játékokhoz. pl:dirt2 modern warfare 2 stb,igénylik a jo hardvereket.de bár ha elgondolgozunk azon hogy alapon is majdnem ugyanugy megy minden éppen csak a tesztek mutatnak külömbséget akkor nemérdemes kinozni a vasat.
vagy a másik variáció ami jobban teccik,hogy várok egy két honapot és veszek még keményebb cuccokat. (de azt is megnézném mit lehet belöle kihozni amien kiváncsi vok).
-
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6438 üzenetére
Én nem játszok, nekem hétköznapi felhasználás során tapasztalható gyorsulás fontosabb, de nagyon egyszerű. belövöd 1066mhz-re cl5-ben, a legkisebb stabil feszre, majd a feszt úgyhagyva, átrakod cl4-be és megnézed mit bír így órajelben, ha megvan a két beállítás, szépen játékokban megméred
Még egy logout cikket is kerekíthetsz belőle, vagy egy kis dokumentációt, grafinokkal, stb. -
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6436 üzenetére
értem én, de az időzítés szűkítése vagy tágítása is feszültség függő (is)
valszeg cl4-ben már nem indulna el, bár, reméljük igen
lényeg hogy feszültség emeléssel lehet szűkíteni az időzítéseket
ha 800-on járatod, érdemes cl4-ben, tegyük fel 2.1v-on 1066mhz-t menne cl5-ben, az 1066mhz cl5-ben kábé egyenlő a 800mhz-val cl4-ben, tehát szvsz csak a feszültség lesz több, ha ezt alapul véve a feszt hagyod 2.1v-on, és cl4-ben 800mhz-nál többet csikarsz ki belőle, pld egy 850-900mhz-t másik odavertél az 1066-os cl5-ös ramnak, ugyan azon a feszültségen. -
vibra
tag
Sziasztok!
A hétvégén szerettem volna egy kis plusz tuningot kicsikarni a gépből.
Nem sikerült.
Stabil a következő beállításokkal:cpu fsb 240 ( 2.88 GHz ),Ram 667
( 800 MHz ),alapfeszen.
Ha a procinál 240-ről 250-re ( 3GHz) állítom 12-15 perc játék után lefagy.Itt valamiért eldobják magukat a ramok.
Páran írtátok,hogy elviekben 900-ig ellehetne vinni a ramokat.
Pontosan,hogy is lehetne?
4x1GB Kingmax. -
Barcageri
tag
sziasztok
most kingston 2gb 800mhz ramjaim vannak és csak 2,66on tom járatni q8300-at asus p5ql-cmben. ha lecserélném a ramokat erre: G.Skill F2-7200CL4-2GBPI-B az segíthetne vmit vagy semmit? -
yolan
őstag
válasz
speedernet #6414 üzenetére
senki nemtudja neked megmondani mit bír a ramod, ez neked kell kitesztelni, az adott konfigban, a te ramjaiddal, és azt is hogy kell-e neki ehhez plusz fesz, tesztelni kell, pepecs melő de megéri szvsz
-
yolan
őstag
a cl4 tudtommal 4-4-4-12, 16 az baromi magas, még a cl5-ben is csak 15 (5-5-5-15) az érték.
A 4-4-4-12 az alábbi késleltetések értékei:
tCL - 4
tRCD - 4
tRP - 4
tRAS - 12Igaz, én a 12 helyett 10-et szoktam beállítani, mert tRAS = tCL + tRCD + 2.
Itt esetleg lehet okosodni: [link]
-
JoolsNOS
veterán
A cl4 azt jelenti, hogy pl 4-4-4-16ban menjen vagy csak a cl legyen 4?
speedernet: igazából ha tuningot csinálsz azt általában a proci és a videókártyán éri meg mert az látszik legjobban teljesítményben. A ramot én egyenlőre mindig próbálom visszaosztani az eredeti közelébe. Én is még csak tanulgatom.
-
speedernet
aktív tag
Igazábol nincs konkrét dolg h miért. Csak szeretem kihozni a maximumot a cuccokból! Ezekszerint a 900 és a 5-5-5 16 az alap fesszel megy, és aa ref clockot kell húzni a _HT .t meg ilyesmit vissza osztani. Kezdő vagyok. Jól gondolom?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
speedernet #6406 üzenetére
Nekem is ilyen van, sajna az időzítéseken én nem nagyon tudtam szűkíteni. 5-5-5-18 az eredeti.(5-5-5-16ot még elvisz) Mhzet meg kb 900ig elviseli, de ram feszel nem szeretek jáccani, mert nem látom a hőmérsékleteket. Uh azt nem állítottam. Mire kell amúgy a ramtuning?
-
speedernet
aktív tag
Hali!
Kingmax DDR2 800 as ramomat szeretném tuningolni! Tudom h nem egy tuning ram de valamennyit biztos elvisel. Csak az a gond nem tudom h áljak neki! Milyen időzítéseket viselne el? Full kezdő vagyok ram tuningban ugyhogy szorol szóra kéne mindent elmondani!
Köszi!!! -
yolan
őstag
válasz
frankmiklos #6404 üzenetére
1066-osan nem fogja felismerni mert nem jedec érték
800-asnak fogja, 1066-os spd-vel fog tudni ha kézzel beállítod, vagy xmp-vel -
JoolsNOS
veterán
válasz
frankmiklos #6402 üzenetére
Na látod erre még én se jöttem rá. Mert pl ha 241 az fsb-m, és leveszem a ramszorzót 3.33ra, akkor ugye kijön a 802 körüli mhz ramra. mégis 677es ramnak ismeri fel nekem is.
Bár intelnél mások a szorzók, ott pontosan nem tudom hogy van. (Nekem 14*200 az eredeti)
Esetleg keress egy intel tuningos topikot. Biztos van. -
frankmiklos
csendes tag
válasz
JoolsNOS #6401 üzenetére
Szia!
Igen, autón hagytam, ezek szerint nem jól tettem. Köszönöm a tanácsot! Egyébként a kékhalál után a BIOS visszaállt alapra. Így most a memóriák 800-on mennek 1066 helyett. Hogyan lehet azt jól beállítani, hogy a cpu 3 vagy 3,2 GHz-n menjen, a memek pedig 1066-on? Bár azért vettem hyperx-et, hogy adott esetben kicsit többet is elbírjon, ha kell.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
frankmiklos #6400 üzenetére
A feszeket autón hagytad? Mert akkor a bios automatikusan emel. Erre vigyázz, mert simán megsüti a gépet. Vedd őket manualra és akkor nem fog túlfeszelni, max nem indul el. De az a jobbik eset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hívószám-hamisítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged