- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
Hali!
Milyen változást tapasztalhatok ha a ramjaim 4*200 al mennek 800Mhzet? Vagy ha 2.66*300al? Futtattam everest memo benchet. Kb ugyanazok az értékek jöttek ki.
Hátrány van valami? Csak érdeklődés szinten kérdezem. -
JoolsNOS
veterán
Ramfeszültséget biosban nézz. (bár everest általában azt jól írja)
De most ramot akarsz tuningolni vagy procit?
Ha a proci végét akarod megnézni inkább osszad vissza a ramot 800 alá. Esetleg adj feszt a ramnak ha 900 körül akarod járatni. 2.1ig nem lesz gond teszt idejére. De azért szép lassan felfelé. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Van jelenleg 2*1 giga PQI (POWER Quotient) és 2*1 giga Kingmax ramom ddr2 800 mindegyik.
MOst kettőtöl meg fokok válni egy időre, ezek közül melyiket érdemes megtartanom?
köszi(máshova is már írtam ezt. de elég sürgős lenne)bocsi
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Clapaucius #6458 üzenetére
Nekem is felemásak a ramjaim. Mennek egymással.
-
JoolsNOS
veterán
A cl4 azt jelenti, hogy pl 4-4-4-16ban menjen vagy csak a cl legyen 4?
speedernet: igazából ha tuningot csinálsz azt általában a proci és a videókártyán éri meg mert az látszik legjobban teljesítményben. A ramot én egyenlőre mindig próbálom visszaosztani az eredeti közelébe. Én is még csak tanulgatom.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
speedernet #6406 üzenetére
Nekem is ilyen van, sajna az időzítéseken én nem nagyon tudtam szűkíteni. 5-5-5-18 az eredeti.(5-5-5-16ot még elvisz) Mhzet meg kb 900ig elviseli, de ram feszel nem szeretek jáccani, mert nem látom a hőmérsékleteket. Uh azt nem állítottam. Mire kell amúgy a ramtuning?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
frankmiklos #6402 üzenetére
Na látod erre még én se jöttem rá. Mert pl ha 241 az fsb-m, és leveszem a ramszorzót 3.33ra, akkor ugye kijön a 802 körüli mhz ramra. mégis 677es ramnak ismeri fel nekem is.
Bár intelnél mások a szorzók, ott pontosan nem tudom hogy van. (Nekem 14*200 az eredeti)
Esetleg keress egy intel tuningos topikot. Biztos van. -
JoolsNOS
veterán
válasz
frankmiklos #6400 üzenetére
A feszeket autón hagytad? Mert akkor a bios automatikusan emel. Erre vigyázz, mert simán megsüti a gépet. Vedd őket manualra és akkor nem fog túlfeszelni, max nem indul el. De az a jobbik eset.
-
JoolsNOS
veterán
Hát lehet igazad van. Eredeti órajel emelés nélkül se tudtam kihozni nagyobb fsb-t. Bár a 260at se. (amit ugye akkor sikerült amikor csak a két pqi ram volt benn) mindegy. MOst nem küzdök vele. Esetleg annyit még tudsz segíteni, hogy amikor emelek órajelet, és ugye visszaosztom a ramot pl 834 Mhzre(csak írtam valamit a lényeg hogy 800 fölé)) akkor boot elején azt írja hogy ddr2 667. Ez ellen lehet valamit tenni? Mert gondolom így 667én megy a 800as ram. Ennek mennyi sebességbeli jelentősége van?
Esetleg még annyit. hogy állandóra akarom most a 230as fsb-t. Így 920ra jön ki a ram. Azt visszaosszam egyáltalán?
köszi -
JoolsNOS
veterán
-
JoolsNOS
veterán
Szerinted akkor mi?
Mert a lapomnak bírnia kéne. A procit persze nem lehet máséhoz hasonlítani, hogy valakinél viszi a 300as fsb-t is. Csak 260at hiba nélkül vitte, 265 meg már el sem indul. Úgy gondolnám, hogy ha a proci a ludas, akkor pl 265ön indulna de hibázna. De persze még elég amatőr vagyok tuningba, de azért érdeklődök mindenfelé -
JoolsNOS
veterán
Tudtál köszi! A legnagyobb problémám az, hogy van 2 giga pqi ramom 5-5-5-16os időzítéssel, és 2 giga kingmax 5-5-5-18assal.(már lassan két éve jól együtt működnek) És ha jól emlékszem akkor a 260as fsb-t ís úgy tudtam elérni, hogy csak a 2 giga pqi volt benne. Ebből gondolom, hogy ott a leggyengébb láncszem. Csak mondom hátha az időzítések variálásával még tudok feljebb menni.
-
JoolsNOS
veterán
Az megvolt, illetve a trfc értéket emeltem egy fokozattal, így fsb 240-260ig elmegy, de fölé nem. Azért gondolom, hogy esetleg időzítésbe is bele kéne nyúlni, de nem értek hozzá. Feszt gondolom, csak ha magasan jár a Mhz akkor kell +. De azt ugyis visszaosztom 800-900 közé. Meg nem tom mit jelentenek ezek a cl4-5 stb.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna linkelni a ram (ddr2 800)időzítésének, (meg fesz és egyéb állítási lehetőség) lényegéről, állításairól, tuningjáról valamit? Mert valószínüleg a ramom fogja vissza a gépem tuningját 260as fsb fölött.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest