Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Headless
üzenetére
Próbálom kitalálni a csomagok alapján, de inkább kérdezek:
ipdns.hu-t és pendrive-ot tudok használni az fw-rel?Ha lesz még fejlődés, akkor a Te újabb fordításodat majd fel lehet tenni erre az fw-re beállítások megőrzésével, vagy minden ilyen esetben újra végig kell állítanom?
-
Headless
őstag
válasz
Kodiak88
üzenetére
A routerre kötött eszközöknek van nete, mert azok a dns szervert (főroutertől) a dhcp-n keresztül kapják, ellenben a routered aki csak egy statikus ip konfigurációval rendelkezik, dns beállítás nélkül vagyis nincs nete. Nem véletlenül írtam, de ha nem hiszel nekem menj a hálózat/diagnosztika menüben akár pinget/tracerootot próbálsz timeoutal illetve válasznélkül fog visszatérni...
-
Headless
őstag
válasz
Kodiak88
üzenetére
Akkor azért nincs neted, mert a lan interfész statikusra van állítva és nincs beállítva dns szolgáltató, ezt a luci interfész/lan/dns résznél adhatod meg add meg a google szervereit...
8.8.8.8
8.8.4.4De mint írtam érdemes lehet a mi fw-nket feltenni, suste már teszteli pár napja, nem talált hibát benne, amivel megkímélheted magad. De azt is jó lenne tudni, mondjuk hogy snapshot alatt 860l-nél is előjön-e a hdd korrupció hiba... vagy ez kifejezetten MIR3G target specifikus hiba...
-
Headless
őstag
válasz
Kodiak88
üzenetére
Szia! nekem olyan érzésem van, hogy nem kap netet a router. Legtöbbször akkor van ez, ha nincs rendesen beállítva a DNS szerver. Ez előtt van egy másik szolgáltatói eszköz? Hoigy kapja a netet lan port/wan port?
Amúgy tegnap este lebuildeltem a "végleges" fw-t suste már felrakta, benne van sokminden... 07-es számúban a jelenleg ismert hibák javítva lettek.
sysupgraddel felteheted, viszont beállítások megtartása nélkül. Mindent tartalmaz, ami kell egy házi média szerverhez.
DLNA-t suste pár napja már nyúzza hiba nélkül. úgy a többi szolgáltatást is.
-
Kodiak88
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem itt hardveraprón egy DIR806L-t, már telepített LEDE Reboot 17.01.4 r3560-79f57e422d / LuCI lede-17.01 branch (git-17.290.79498-d3f0685) firmwarrel.
Eleinte wifi gondjaim voltak N-en, de a Transmit power 20-ra történő állításával nagyrészt megszűntek a problémák, mostmár minden eszközön van legalább 15/7Mbit, némelyiken 80/80 (nem tudom mitől függ, laptopok és telefonok vegyesen).
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szeretném feltelepíteni a minidlna-t de amikor beírom a "opkg update" parancsot az alábbi hibaüzenetet dobja:
Downloading http://downloads.lede-project.org/releases/17.01.4/packages/mipsel_24kc/telephony/Packages.gz
Failed to establish connection
*** Failed to download the package list from http://downloads.lede-project.org/releases/17.01.4/packages/mipsel_24kc/telephony/Packages.gzCollected errors:
* opkg_download: Failed to download http://downloads.lede-project.org/releases/17.01.4/targets/ramips/mt7621/packages/Packages.gz, wget returned 4.
* opkg_download: Check your network settings and connectivity.Mi lehet a probléma? Szeretnék egy 1 Tb-s HDD-t beállítani, hogy a tv-n erről tudjam nézni a filmeket.
Előre is köszönöm a segítséget!

-
Zirowe
nagyúr
Köszi, felrakom.
A 17.01es mappából szedtem, ott nem volt changelog.Amúgy egy érdekes problémára lettem figyelmes, a 17.01.4es ledével és az 1.2.1es minidlna-val a filmek a 68-69. perc környékén megszakadnak és a következőre ugranak.
Átugrom azt a percet és megy tovább rendesen.Tapasztalt más is ilyet?
-
suste
veterán
pont ezért csináltamm changelog -ot!!!

ott benne vannak a full parancsok, amivel cserélheted, csak C+P
mindenképpen érdemes cserélni az ffmpeg-et, mert később is kijöhet a probléma, pl nálam is 3 nap után kezdte azt játszani, hogy nem indultak el a filmek....a 07 build-ben már eleve az újabb mini lesz, de persze ezért nem biztos hogy érdemes fw-t cserélni, hiszen jó a régi ffmpeg is
-
Zirowe
nagyúr
Szia, most telepítem az általatok összerakott buildet, köszi érte.
Kérdés: a minidlna használatához szükséges telepíteni a libffmpeg-mini_3.2.2-1_mipsel_24kc-t, vagy bin telepítése után rögtön minden menetkész?
Csak azért, mert ha telepíteni próbálom ezt a libffmpeg-et, az ütközést mutat a libffmpeg-audio-dec-el, amit ha leszedek, leszedi a minidlna-t és a luci appot, szóval telepíthetek mindent a libffmpeg után ezt a hármat újra, viszont a repoból csak a régebbit dobja, ami nekem mindig szakadt, az 1.2.1-el viszont semmi gondom nem volt, szóval azt is telepítem külön..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
suste
veterán
válasz
xabolcs
üzenetére
nálam mindig sokkal rosszabbul teljesít minden router wifi ügyileg (pl tplink1043v1 használhatatlan volt nálam), mivel elég zsúfolt az elrendezés (Modem, Router, USB3-HDD), és elég sok a saját wifi hálózat
5-6 napja van fent az új fw,
-TM, SAMBA azóta hibátlanul megy,
-a libffmpeg csere óta a minidlna is tökéletes,
-a vsftpd sajnos mégsem tökéletes, alapkonfiggal, user/pass -szal megy, de írási jogokat tartalmazó konfigokkal már nem ..... azért ez is több/jobb, mint amilyen volt2-3 napja költöztettem át a saját wifi SSID-t a dlinkre, azóta semmi hiba nem volt vele, minden egyből kapcsolódik, nem dobál le egyik freki sem

pont olyan amilyennek lennie kell -
suste
veterán
-
alevan
őstag
Radmir frissítette a Padavant a legfrisebb 29.01-es e58fdd7 commit alapján. Főleg biztosági fixeket tartalmaz.
-
suste
veterán
válasz
xabolcs
üzenetére
megvan, csak kivettem a 17.01 mappából és csináltam egy 18.01-et neki
mindjárt átlinkelem az aktuális verziót (06) a 17.01-be, hogy a 9092-ről is lehessen flashelnipár apróbb hibát találtunk már benne, de mindegyiket meg lehet oldani akár új verzió flashelése nélkül is
a 18.01 mappában van changelog, ami tartalmazza a hibák kézi javítását is
szerintem a következő verzió (07) már a végleges lesz -
suste
veterán
Ha valaki szeretne olyan openwrt/lede fw-t, ami wifiben és mediaszerver funkciókban is rendben van, akkor megpróbálkozhat a headless által összemixelt verzióval:
-régi kernel (4.4)
-trunk csomagok (r5917),
-új wifidriverek.Nálam már fent van, egyelőre még a wifit nem teszteltem (de az új driverek miatt jónak kéne lennie), csak beüzemeltem a NAS funkciókat és eddig hibamentesek:
-transmission, transmisssion-web
-samba
-minidlna
-vsftpd (végre működik
)
-wput (végre van
).
Nagyon sokminden be van építve, amiket jó lenne finomhangolni, és ezért jó lenne ha páran kipróbálnák. Majd rakok fel a szerverre csomaglistát is.
Az fw itt elérhető: [link].
Egyelőre csak a sysupgrade verzió, vagyis openwrt/lede -re tolható fel.
Aki használja a 9092-es felületünket, annak mindenképpen ajánlom az ottani frissítést/flashalést, mert lényegesen egyszerűbb bármelyik másik módszernél, én is ott tettem fel.
A beállításokat ne tartsátok meg, hogy szűz rendszerrel induljon. -
Vigyorka
aktív tag
Nagyon kicsit OFF téma. (Bocs!)
A Nasomon a transmission-daemon-openssl - megy. Transmission Remote GUI - val használva.
Ha a létöltésben a tracker fájl neve https:// kezdődik akkor nem találja, ha átírom http://-re a működik.

Megoldás?
Köszönöm!

Üdv,
-
g0dl
addikt
Nekem Lede van rajta, és 5GHz-en notebokkal is max 200Mbps-t tudok mérni, pedig 80MHz?
Ennek mi lehet az oka? ( hozzáteszem ez egyébként elég arra, amire hsználom,csak bosszant)
36-os sáv, és nincs ott senki más. -
vargalex
félisten
Szia!
Ugyan nem uPnP-zek, de ezt két módon tudod megoldani:
1. uPnP-t nem használsz, így a Hálózat->Tűzfal->Port továbbítás oldalon a 8122-es portot továbbítod a gépedre (TCP és UDP portokat is).
2. Szerintem alapból nem engedélyezett az uPnP szolgáltatás. Ha jól emlékszem, a Szolgáltatások->UPNP alatt engedélyezhető. -
F.B.I.
veterán
-
mozzer14
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogyha frissítem a Padavan firmware-t, akkor a beallitasaim megmaradnak, vagy újra be kell allitanom mindent?
-
Vigyorka
aktív tag
Budapest IX. kerület 70-80 jel dübörög a lakásban..

Van olyan ami übereli a 1 métere levő routert. (a UPC és a Telekom meg csak nyomatja. Ha kell ha nem kell. Akihez berakják a modemet az a sajátját használja. A nyíltak meg arra jók, hogy telítik az étert)Üdv,
-
vargalex
félisten
Pontosan melyik build-et? A korábbi, ami a Padavan-ra áttéréshez készült nem túl jó wifi tulajdonságokkal rendelkezik. Viszont az aktuális LEDE trunk-ból build-elt, valamint az uPnP-vel kiegészített verziója wifi szempontjából is hibátlanok.
Wifi-t az aktuális környezetnek (szomszédos AP-k által használt csatornák, stb.) megfelelően érdemes beállítani.
-
F.B.I.
veterán
Csak még egy kérdés, aztán nem fárasztok senkit: a Vargalex padavan telepítés, gyári szoftverre, telepíthető offline is (nem szeretném a működő hálózatunkat kinyírni, amíg ez nem ment fel rendesen)? Ha végzett, akkor offline tudom tovább frissíteni Radmir tárhelyéről letöltött frimware-el, onnan csak a trx file-t kell betallózni?
-
suste
veterán
válasz
xabolcs
üzenetére
én azt várom, hogy végre legyen egy mediaserver és wifi ügyileg is jó fw
de mint látod mindig van valami bug
a következő stabilra még várni kell, így marad a saját build, ha egyéni igényeid vannak és elfogyott a türelem
ha a stabil előtt sikerül összehozni valakinek egy jól működőt, akkor azt szívesen megosztom saját tárhelyen, és használnám is a saját routeren
vargalex és headless is tesztelget..... -
xabolcs
őstag
A kerdes helyes!

Azert nem, forgatnek teljes firmware-t, mert azt mar vargalex megcsinalta.
Igy nekem mar csak a csomagokat kellene. 
Ugy is foltehettem volna a kerdesem, hogy "mi kell ahhoz, hogy reprodukalni tudjam a build-edet?"
Azaz hogyan tudok olyan (kernel-) csomagokat forgatni, amit fel tudok tenni a vargalex altal buildelt firmware-rel felvertezett routerre.
A megfejtes altalanossagban is erdekel, mert ahogy vargalex-et, ugy Bartvz buildjeit is szivesen belaknam, ha tudnek hozzajuk kernel csomagokat keriteni valahogy.
-
vottokar
senior tag
válasz
Vigyorka
üzenetére
Szia! Lehet, hogy írtad, és én elsiklottam felette. Használod az usb3-as portot merevlemez csatlakoztatásához a wifi mellett, vagy nem? (Mert anno azért a gyári firmware sem szerette a hdd-t, a LEDE meg nálam gyakorlatilag használhatatlan wifi-t produkált vele. Eddig csak a padavannal tudtam egyszerre mindegyiket használni.
-
-
válasz
vargalex
üzenetére
Megáll az eszem. Note 4X-ben van 5gigás rádió és nem tud csak 20MHz-et alapból? Nekem Note 3 SE-m van, de sosem volt ilyen problémám, ahogy a korábbi hasonló 50 ezre forintos telóimnál sem. MIMO viszont egyikben sem volt/van

Függetlenül a te esetedtől: jellemző ez nagy általánosságban? Mármint hogy újabb 2-3 éves telók 20mega korláttal jönnek ki? Ha így van, az kész agyrém...
Dchard
-
suste
veterán
egyelőre még teszt alatt van a build, ha valakit esetleg érdekelne
sajnos xiaomi-3g routeren (ua SoC - mt7621) a trunk-ból forgatott buildekkel problémák vannak a fájlkezeléssel, így nagy valószínűséggel itt is
szóval akinek a mediaserver funkciók is kellenének, azoknak nem ajánlott -
vargalex
félisten
Maradjunk annyiban, hogy ha támogat bármit is a kettő közül. Nem hiába kapcsolódik nekem a Xiaomi Redmi Note 4X, Redmi 4X, Alcatel Idol 3 4,7 mindegyike 72 Mbps-el módosítatlan gyári firmware esetén. Ugyanis a Qualcomm gyári Android-os driverben nincs engedélyezve a channel bonding (40 MHz) 2,4 GHz-en...
Természetesen a mérésben részt vevő Redmi 4X-en ez utólag engedélyezve volt.
MTK esetén ez defaultban engedélyezett és ugyan így az Intel SoC-os Op3n Dott tableteinknél is. -
-
vargalex
félisten
Ezt most mértem egy Redmi 4X-el 150 Mbps-es linksebesség mellett a szerdán build-elt LEDE alatt. Szerintem hibátlan.
-
vargalex
félisten
válasz
Dadan01
üzenetére
Ha a kliens támogatja a 40 MHz csatornaszélességet (mobilok ritkán szokták), akkor érdemes megpróbálni berakni, mert zavaró szomszédos AP-k miatt nélküle visszakapcsolha 20 MHz-re a router (persze, ha sok a zavaró wifi, akkor a végeredmény lehet, hogy jobb is, ha visszakapcsol). Az írt
noscanopciót nem az általad bemásoltwifi-iface, hanem awifi-deviceszekcióba kell betenni. -
Dadan01
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
A kapcsolat 130-144.4Mbit között ingadozik a laptoppal, 40Mhz-re van állítva a csatornaszélesség.
Így néz ki: 144.4 Mbit/s, 20MHz, MCS 15, Short GI, de ez nekem tökéletesen megfelel, mert stabil is és kellően gyors. A Galaxy S7 is csak 20Mhz-es kapcsolatot tud létrehozni, más wifis eszköz meg nincs itthon jelenleg.
Ezt a sort kézzel kellene beszerkeszteni valahova ide?config wifi-iface 'default_radio1'
option device 'radio1'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option key '***'
option encryption 'psk-mixed'
option ssid '***' -
F.B.I.
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Erről egyszerűbb visszatérni gyári felületre ha valami gond lenne, mint padawan esetében? Nem lesz semmire használva, csak egyszerű , laikus élvezők lennénk a családdal, relatíve sok eszközzel és torrenttel. A lényeg a stabil wi-fi kapcsolat, mert a gyerekek màr túl sok mindennel fent vannak a levegőben és a jàtek konzolok is wifire fognak kerülni kábelről.
-
vargalex
félisten
A factory verzió valóban a gyári felületen a firmware frissítésnél felrakható LEDE build, de csak akkor ajánlom a felrakását, ha nem kell semmi olyan, ami nincs beleforgatva. Ugyanis kernel modulokat nem fogsz tudni utólag telepíteni rá a lede repo-ból.
A wifi-ről az utóbbi 2 nap tapasztalatai alapján azt tudom mondani, hogy az open source mt76 driver utolérte a Padavanban használt gyári MTK drivert. Padavannal eddig sem volt problémás a wifi. -
Dadan01
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Fel is raktam, gyors mérés is volt, igaz nem iperf-fel, mert az előző buildben nem volt benne. Sima speedtest, három mérés átlaga az előző fw-vel 2.4-es wifin 50Mb/s volt, ezzel ugyanazzal a laptoppal ugyanott 92Mb/s
(100-as netem van)
A hétvégen bepróbálom fő routernek is.
Köszönöm! -
vargalex
félisten
válasz
Dadan01
üzenetére
Szia!
Akkor lényegében az kell neked, amit magamnak csináltam, úgyhogy nem is bonyolítottam, csak a saját config-jaimat kivettem belőle (azaz a fent írt csomagok ebben is benne vannak). Az ipdns.hu a LuCI felületen kiválasztható, mint DNS szolgáltató, ezzel sincs gondod. A firmware file-ok:
factory (gyári firmware esetén)
sha256sum: 163ed63d76e9325781aaafa44651fa10dc085275e0392a09c326b170b5952421
sysupgrade (OpenWrt/LEDE esetén)sha256sum: 6c70f747a6cab9ee350410067dc03363f747eb94a52bad3eab68473088ab14e0 -
-
vargalex
félisten
válasz
Dadan01
üzenetére
Természetesen lehet elérhető, de ennek úgy lenne értelme, ha megírod, hogy mi kellene bele. Ugyanis nekem az alap dolgokon kívül:
- ca-certificates
- curl
- iperf3
- kmod-nf-nathelper
- kmod-nf-nathelper-extra
- kmod-nls-utf8
- kmod-usb-printer
- luci
- luci-app-ddns
- luci-app-sqm
- luci-app-openvpn
- luci-app-wifischedule
- luci-app-p910nd
- luci-app-vnstat
- luci-app-uhttpdés függőségeik vannak benne. Tehát semmilyen háttértár kezelés, samba, transmission, stb.
-
Headless
őstag
-
Vigyorka
aktív tag
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Buildeltem egyet az aktuális LEDE trunk-ból, felraktam a DIR-860L-re és 2,4GHz-en kellemes meglepetésben volt részem (azon a helyen, ahol korábban 40 MHz-en használhatatlanra lassult):
gavarga@gavarga-e5540 ~ % iperf3 -c 192.168.22.200
Connecting to host 192.168.22.200, port 5201
[ 5] local 192.168.22.148 port 41982 connected to 192.168.22.200 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr Cwnd
[ 5] 0.00-1.00 sec 21.1 MBytes 177 Mbits/sec 0 303 KBytes
[ 5] 1.00-2.00 sec 20.0 MBytes 168 Mbits/sec 0 321 KBytes
[ 5] 2.00-3.00 sec 18.3 MBytes 154 Mbits/sec 0 321 KBytes
[ 5] 3.00-4.00 sec 19.5 MBytes 164 Mbits/sec 0 337 KBytes
[ 5] 4.00-5.00 sec 19.1 MBytes 161 Mbits/sec 0 337 KBytes
[ 5] 5.00-6.00 sec 19.0 MBytes 160 Mbits/sec 0 337 KBytes
[ 5] 6.00-7.00 sec 19.0 MBytes 160 Mbits/sec 0 337 KBytes
[ 5] 7.00-8.00 sec 19.8 MBytes 166 Mbits/sec 0 337 KBytes
[ 5] 8.00-9.00 sec 18.5 MBytes 155 Mbits/sec 0 361 KBytes
[ 5] 9.00-10.00 sec 19.6 MBytes 164 Mbits/sec 0 462 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bitrate Retr
[ 5] 0.00-10.00 sec 194 MBytes 163 Mbits/sec 0 sender
[ 5] 0.00-10.04 sec 192 MBytes 160 Mbits/sec receiver
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- ÚJ Macbook Air 15" - M4, 256gb/16gb
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- T14 Gen4 27% 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Igy nekem mar csak a csomagokat kellene.