Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
-
LOGOUT
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vottokar
senior tag
válasz
Capricornhun
üzenetére
Természetesen próbáltam újra beállítani. De sajnos nem változott semmi.

Hát sajnos a többi nekem kínai. Furcsállom is, hogy az újabb radmir féle verziókban a trx-en kívül (amit ugye egységsugarú felhasználók frissítenek a padavan felületéről) az mtd2.bin is módosul. Ez hogy a fenébe történik meg alapesetben, ha ugye csak a trx-et lehet a flashelésnél feltölteni. Bele van ágyazva? (mondom, hogy hü*e vagyok hozzá)
-
woodworm
veterán
Ha már padavan rajta, akkor egyszerűen az adminfelületen lehet az új verziót feltenni. Ha ki szeretnéd próbálni a lede-t, akkor ezt a padavan felrakása előtt tedd. Ha nem vagy vele megelégedve jöhet a csere.
(#1295) Capricornhun
Szerintem ennek entware nélkül nem sok értelme van. -
F.B.I.
veterán
Amennyiben felrakom majd a Vargalex féle útmutatóval a padavant, utána az újabb verzióra (mert gondolom a leírásban régebbi van), hogyan tudok frissíteni (1 bites hálózatkezelő vagyok
)???
Vagy előbb próbáljak egy egyszerűbbet LEDE-t, Openwrt (2 asztali PC, 2 játék konzol kábelen, sok wifi eszköz, kicsi lakás, téglafalak)?Mikor hozza már a futár.

-
-
vottokar
senior tag
Sziasztok!
Eddig elégedett padavan felhasználó voltam. Még az itt általam problémaként megírt hdd távoli elérést is sikerült megoldanom. Viszont pár hete valami történt. Elérem a merevlemezt kintről FTP-n keresztül, de az adott fileokat nem tudom olvasni. A total commander valami -777- atributumokat jelenít meg az összes file-re. Nem mókoltam semmit a padavanban. (örültem, hogy sikerült megoldanom előtte a problémát
), maximum a feladatra használt gépemen frissülgetett a win10.
Megnéztem a router log file-ját, ezt ismételgeti:
Jan 17 12:05:23 login[902]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Jan 17 12:05:31 login[904]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/2'
Jan 17 12:05:33 login[905]: invalid password for 'admin' on 'pts/0'
Jan 17 12:05:39 login[906]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Jan 17 12:05:43 login[908]: invalid password for 'admin' on 'pts/2'
Jan 17 12:05:48 login[909]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/0'
Jan 17 12:05:55 login[910]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/1'
Jan 17 12:05:56 login[911]: invalid password for 'UNKNOWN' on 'pts/2'
Mit bénázhattam el?
Amúgy felraktam az azóta radmir oldalán megjelent frissítést. Nyugaton a helyzet változatlan..... -
Vigyorka
aktív tag
-
woodworm
veterán
Kérték már tőle pl. a beállításokat, de hallgat róla. A prometheus script elméletileg támogatná a 860l-t, de nincs hozzáférhető konfig fájl. Radmir megosztotta az orosz fórumon, később törölte vagy törölték, én időben mentettem.
A mostani frissítés valószínűleg annak szól, hogy a napokban frissült a padavan forrása. Ebbe integrálta, cserélte más verziókra a felsorolt változásokat. A hardveres titkosítás támogatását most nem írja, hogy integrálta volna. Az mtd2.bin is friss dátumú és nem egyezik a régivel, de ez menet közben is változhatott.
Én néha szoktam saját buildet forgatni, és frissítem a routerem. Nem szoktam nvram törlést végezni frissítés előtt, van, hogy gyári rendszer és openwrt is megfordult a routeren és a padavan beállításai ott csücsültek az általuk nem használt részen. Viszont ő eléggé sok mindent cserélget oda-vissza, előfordulhat, hogy szükség lehet a törlésre. -
Vigyorka
aktív tag
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Megtetszett ez a router, bár picit fentebb gondolkodtam árban, de a feleségem is beleszólt, miközben nézegettem őket, hogy ezt milyen könnyű takarítani
.Viccet félretéve, mivel hálózatkezelés terén 1 bites vagyok, akkor annyi lenne a művelet, hogy a megvásárolt routert hálózatra kötöm és utána az összefoglalóban Vargalex leírását követve és kattintgatva, felteszek egy padawant, majd beállítom és örülök?
Egy 50 nm tégla lakásban lenne használva 2 asztali pc, 2 konzol és 4-5 wifis eszközzel. Jól gondolom, hogy a padawannal már hozza egy TP-Link Archer C7 tudását és sebességét (DIGI500 van)?
-
válasz
xabolcs
üzenetére
2.5-3-szoros gyorsulásról írt a fejlesztő ami nagyjából egybe vág az SFE-n mért eredményekkel, kb. ugyanazt és ugyanúgy is csinálja. A linkben még jó esélyt írt a csávó a DSA szerű driverek későbbi merge-elésére, de a fogadnék egy vastagabb összegben, hogy előbb fogjuk látni a netflow megoldást, mint az SFE-t vagy a DSA-t masterben.
Dchard
-
xabolcs
őstag
Hehe, jo lesz akkor ha elkeszul az a fejlesztesi ag, mert engem meg pont a masik fele, a switch driver atalakitasa (DSA) erdekel.
Az a "Flow offload", ha elkeszul, akkor az OpenWrt/LEDE ingyen megkapja.

Remelem legalabb olyan jo lesz, mint az SFE. -
válasz
xabolcs
üzenetére
Megkaptuk a válaszokat a kérdéseinkre:
1. A DSA branch azért nincs még masterben, mert egyelőre csak IPsec-kel működik, de azzal sem tökéletes a buli, mivel a működéséhez nyúlkálni kell a hálózati stack-be így jó eséllyel sosem kerül a master-be. Talán lesz belőle OpenVPN képes változat, de nem mostanában.
2. A netfilter flow offload elég egyszerű téma, mivel csak a 4.14-es kernelre váltás kell hozzá, ez folyamatban van (a ramips jelenleg 4.9-en van). Szerintem max. 1-2 hónap, és látni fogjuk ezt a master-ben. UGyancsak biztató, hogy a patchset mögötti developer a linux kernel netfilter ágának egy legendás alakja.
Gondolom a korábbi nagy üdvöskét, az SFE-t ezért sem erőltetik, mert lett helyette generikus kernel infrastruktúra.
Dchard
-
Vigyorka
aktív tag
Sziasztok!
Padavanról Lede-re.
A mentések visszaállítása... (kösz a leírást!
)
"Innentől mehet rá gyári/openwrt/lede is." - melyik? factory vagy sysupgrade
Lede-ből melyik az ajánlót?By
-
xabolcs
őstag
válasz
Robez88
üzenetére
(#1268) suste valasza alapjan kiegeszitve: az emlitett vsftpd a 860L routerunkon stabil OpenWrt/LEDE alatt nem mukodik, ezert SNAPSHOT verziot kell hasznalnod, aminek hasznalata nem annyira gordulekeny, mint a stabil kiadase! (Pl. kezzel kell telepiteni LuCi-t, a kernel fuggo csomagok egy nap utan, elavulas miatt fuggosegi hibaval leallnak telepiteskor, …)
-
Robez88
tag
Üdvözlet,
van valakinek jó módszere sftp elérés megoldására? A routerhez csatolt merevlemez tartalmát ftp://Family@***.ddns.net címen akarom megosztani, de a sima ftp kapcsolatot nem szívesen használnám.
Köszönöm
-
válasz
xabolcs
üzenetére
Nem próbáltam még, de érdekes, hogy John egyelőre nem gondolta úgy, hogy ez megérett a master merge-re, és elég régen abbahagyta. Engem elsősorban nem is a HWNAT, hanem a hardveres AES motor érdekelne VPN-hez.
A netfilteres megoldást valószínűleg előbb fogjuk látni, mivel az működik a 4.14-es kerneltől felfelé, de egyelőre csak az integrálást készítik elő LEDE oldalon, tehát ez is odébb van még.
Időm nem nagyon van erre, de ha valamelyik ismertebb működképes build-be belerakják, szívesen kipróbálom mindkettőt.
Dchard
-
xabolcs
őstag
Ebbol a mt7530-dsa-performance branch-bol hogyan kell forditani a routerunkre?
Kell valamit X-elni a make menuconfig lepesben?
Esetleg a Netfilter “Flow offload” / HW NAT temat olvasta valaki, esetleg probalta mar?
-
woodworm
veterán
Az alis store-ban ott vannak mellette a viszonylag olcsó meditek kártyák, a dbm értékek fel vannak tüntetve. A 860l konfigurációja hamar összerakható egy kis ram többlettel. Opcióként lehet kérni többet ramot és flasht is.
Ha valaki a jelenlegi 2,4 GHz-es helyzeten próbál javítani mondjuk atheros chipekkel, akkor a mikrotikes kiegészítők között talál nem túl drágán kártyát. -
válasz
Gyurka6
üzenetére
Igen, de az antenna nyereség miért változna? Van egy 3dBi-s antennám, amire most ki tudok nyomni 100mW-ot is (ha szükséges), míg egy olcsó kártyával 32mW-nál lesz a limit.
Az más kérdés, hogy mivel a kliens oldal többség (laptop, telefonok, tabletek) nem tud többet 32mW-nál, ezért felesleges ennél sokkal többel lövöldözni AP oldalon is, mert csak interferit csinálunk a szomszédoknak. Másik dolog, hogy a kliensnek szánt olcsó kártyák - hiába ugyanaz a chipset - valahogy nem működnek olyan jól AP módban, különösen ha több nagy sebességű kliens csatlakozik hozzájuk. Na mindegy, ez nem ide való, csak megjegyeztem mint érdekességet

Dchard
-
Empotempo
csendes tag
Egyre jobban foglalkoztat a gondolat, hogy beruházok egy HDD-ba. Egy "Seagate 1TB 5400rpm SATA-600 2,5" 128MB 7mm ST1000LM048" jó választás lehet ehhez a routerhez? Távoli tervekben szerepel egy NAS vásárlása, ezért mindenképp olyat szeretnék, amit később abba is beépíthetek.
-
Nekem szerencsére nem gond, mert van egy microserverem minden másra, csak NAT+VPN van a routeren, arra pedig elég jó. De a következő beszerzésem biztosan egy OWRT/LEDE képes sima board lesz, és magamnak fogok építeni rá olyan rádiót amilyet akarok. Korábban woodworm által linkelt megoldások kifejezetten szimpatikusak, csak az a baj, hogy az olcsó laptopba való miniPCIe rádiók nem tudnak csak 32mW-ot a 100 helyett.
Dchard
-
suste
veterán
na igen
kiborító ez a flash meg RAM szarrágás ami megy a gyártóknál
a Tplink-C5v1-nél talán éppen elment a 16/128, de ezen már be kellett üzemelni +128MB swap-et nekem is (különben leállt a TM+miniDLNA), pedig ugyan annyi program ugyan olyan beálításokkal fut most is...
kiváncsi lennék mennyivel lehet drágábban beszerezni 2017-ben egy 256MB-os RAM-ot a 128 helyett
gondolom lassan majd az kerül többe, hogy ilyen kicsit gyártsanak
-
Nem beszélve arról, hogy a 128MB ram ebben a routerben elég kevés --> kicsi cash méret ami még rádupláz a pendrive-ok legendásan szar random write/random read teljesítményére. Elég ha csak egy kis random write van a pendriveon, máris lehúzhatjuk az olvasási teljesítményt is. Egy pendrive teljesen alkalmatlan erre, vagy csak nagyon erős korlátokkal.
Dchard
-
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv. Mindenkinek!
3.4.3.9-099_1aae35d ez az utolsó Padavan?
Kösz!

-
Empotempo
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy miért lehet az, hogy padavannál (3.4.3.9-099_cf494ea) a transmission web-es felülete (Transmission Verzió:2.90 (14706), RPC: 15, WEB Control: 1.0 Beta(20141010) ) letöltés közben miért lassul be annyira. Sokszor annyira belassul, hogy pl. még a "Beállítások" menüt sem nyitja meg. A routerben egy 3.1-es pendrivot használok ext3-ra megformázva. A transmission beállítások a következőek: letöltési/feltöltési sorban állás: Max 10; a korlátozásnál a max letöltés nincs korlátozva, a max feltöltés 1000 kb/s; az ütemezésnél a max letöltés 10000 kb/s; a feltöltés 100 kb/s. Letöltés közben androidos telefonról a Transmission remote is hibaüzenetet dob ki, hogy a szerver nem elérhető. Amikor kész a letöltés újra elérhető. Mi lehet a gond?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia Alex!
Most néztem rá a régi mentő szkript-re, de valamiért nem megfelelő dátumot ír hibaként ....
amiben a probléma lehet :
a tegnapi dátumot elvileg egy változón keresztül készítjük el:
DATUM=`date +%Y-%m-%d -D %s -d $(( $(date +%s) - 86400))`ha kérem SSH-ban csak ezzel a paranccsal, hogy :
date +%Y-%m-%d -D %s -d $(( $(date +%s) - 86400))akkor ezt a hibát írja:
date: invalid date '1515404263'Hogyan tudok a tegnapi napra hivatkozni (ha ma 2018-01-09 van), hogy 2018-01-08 formátumban írja ki nekem?

-
Tyrel
őstag
válasz
kristof123
üzenetére
Uh, hát passz, nálunk csak a telefonok vannak WiFi-n azon meg nem venni észre ilyesmit... Skype videocall mondjuk megy rajtuk az biztos.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, usb2-vel használom, mert így nincs zavarva a wifi teljesítmény.
Először csak a minidlna és transmission futott, terhelés nélkül, fejenként kb 12%-os terheléssel, friss telepítéseknél pedig csak a samba ment, az eredmény ugyanaz volt.Nekem amúgy kábelen megfelelő a 40MB/s, wifin is kibékülnék az általad mért értékekkel, de a 2,5-3,5MB/s túl alacsony.
-
vargalex
félisten
Ha jól gondolom a kábeles 40 MB/s-ből, nálad USB2-es HDD van rajta. Én USB3-al próbáltam, ott kábelen ~100 MB/s megy.
Az viszont biztos, hogy a samba/usb/wifi kapcsolatot is a SoC-nak kell kezelnie.
Közben nem ment semmi egyéb a routeren? (Másik samba/ftp/dlna/Torrent/nagy sebességű NAT?) -
Tyrel
őstag
válasz
kristof123
üzenetére
Végül is mi van rajta, Padavan?
Biztos a router a baj? Nekem megy TS és Discord is.
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Sajnos nem sikerült megoldani a problémát, a TS még mindig ledobál ehhez hasonló módon. Megpróbáltam mindent ami csak tudtam, de semmi sem segített.
Szívesen fogadnék valamilyen tanácsot, ötletet amivel megoldható lenne ez a jelenség.
Üdv,
K. -
válasz
vargalex
üzenetére
Van egy érdekes új MTK driver ami megy LEDE-vel is:
https://github.com/Nossiac/mtk-openwrt-feeds
Korai lenne örülni, mert egyelőre 4.9-el nem megy, de kíváncsi leszek rá, hogy mit tudnak belőle kirántani.
Bartvz már megpróbált buildelni belőle, egyelőre sikertelenül.
Dchard
-
Zirowe
nagyúr
Tesztelgettem a buildeket ma, stabil 04-es, snapshot és a lede fórumon lévő 860-nak készült buildet.
Mindegyikkel a 2,4 és az 5ghz-s samba másolás max 2,5-3,5 MB/s között mozog, iperf3 5ghz-n 800Mbtitet mér, kábelen viszont megy akár 40MB/s-el is.
Ahogy nézegettem a lede fórumot, más routeren is előjön ez, nem nagyon találtam rá megoldást.
Ti milyen sebességet tapasztaltatok wifin?
-
Gyurka6
őstag
válasz
Capricornhun
üzenetére
Hali!
Köszi, azt hiszem igen, berakok helyére ugyan azzal az ip-vel egy wrt54-et pl. az bejelentkezik (v. egy azus-t, v. egy tplink-4300 -3500-at, mind jó). A liksys-t most kerestem elő, ezzel a géppel még nem volt használva. -
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Padaván feltöltése után xp-firefox, a jelszó kèrő ablak feljön, megadása után csak vârakozik, majd bont. Mi lehet a gond? Másik gėpről megy, xp felè kellene szétnézni, gondolom, de mit? -
xabolcs
őstag
Sziasztok!
OpenWrt-vel (
Firmware : OpenWrt SNAPSHOT r5669-a367645) hasznalom a routert, a netet egy Huawei LTE modem adja, egy USB 3.0 hub-on keresztul, amire meg egy kartyaolvaso is ra van dugva:root@LEDE:~# lsusb
Bus 001 Device 003: ID 0420:1307 Chips and Technologies Celly SIM Card Reader
Bus 001 Device 005: ID 12d1:1506 Huawei Technologies Co., Ltd. Modem/Networkcard
Bus 001 Device 002: ID 0bda:5411 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 085: ID 0bda:0411 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hubA problemam az, hogy le-fel csatlakozik a (masik?) hub, s egy ido utan szetesik az egesz USB rendszer:
Fri Jan 5 20:48:53 2018 kern.info kernel: [ 2822.360551] usb 2-1: new SuperSpeed USB device number 61 using xhci-mtk
Fri Jan 5 20:48:53 2018 kern.info kernel: [ 2822.414939] hub 2-1:1.0: USB hub found
Fri Jan 5 20:48:53 2018 kern.info kernel: [ 2822.423456] hub 2-1:1.0: 4 ports detected
Fri Jan 5 20:49:18 2018 kern.info kernel: [ 2847.420269] usb 2-1: USB disconnect, device number 61
Fri Jan 5 20:49:20 2018 kern.info kernel: [ 2849.360478] usb 2-1: new SuperSpeed USB device number 62 using xhci-mtk
Fri Jan 5 20:49:20 2018 kern.info kernel: [ 2849.414227] hub 2-1:1.0: USB hub found
Fri Jan 5 20:49:20 2018 kern.info kernel: [ 2849.422944] hub 2-1:1.0: 4 ports detected
Fri Jan 5 20:49:22 2018 kern.info kernel: [ 2850.890272] usb 2-1: USB disconnect, device number 62
Fri Jan 5 20:49:36 2018 kern.err kernel: [ 2855.944771] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: Stopped the command ring failed, maybe the host is dead
Fri Jan 5 20:49:36 2018 kern.err kernel: [ 2855.961404] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: Abort command ring failed
Fri Jan 5 20:49:36 2018 kern.err kernel: [ 2855.980325] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: HC died; cleaning up
Fri Jan 5 20:49:36 2018 kern.warn kernel: [ 2855.991068] xhci-mtk 1e1c0000.xhci: Timeout while waiting for setup device commandAz a furcsa, hogy amig megy ez a le-fel csatlakozas, addig a modem csatlakozva van, s az internet is mukodik.

Miutan meghal, mar csak a ket root hub marad, azaz a radugott hub es az eszkozei eltunnek:
root@LEDE:~# lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubOtlet?
-
Meggyógyult. Teljes visszaállás tiszta lap és újra belakás.
Most az 5G 120-140Mbps, a 2,4G az maradt 20-30Mbps.Köszönöm a segítséget!
-
Még kérek némi segítséget. Így néz ki a routerem wifi összegző oldala:

A pirossal jelzett bitráta más képeken, a Bartzv firm topikjában, sokkal magasabb érték. Nekem ennél több még nem volt. Valami beállítás korlátozza?Közben észrevettem hogy ez az alap képernyő néha változik és jókora sebességeket ír ki.
Alap:
5GHz:

Ez a telefonom ami 433MHz képes elméletben.Lehet, hogy elindul az átvitel aztán visszaveszi?
-
xabolcs
őstag
Egy ilyen buildhez lenne nekem is otletem.

Peldaul a legfrissebb MT76 fejlesztesek melle bele lehetne tenni modulkent a Nossiac fele MTK Properties drivereket is.
Esetleg a Qualcomm Fast-path-ot is modulkent, bar nem tudom, hogy mennyire maszik bele a kernel nem modul reszeibe.
A mar tobbszor is szobakerult Bartzv fele builddel is csak annyi a bajom, hogy nem teszi melle a hozzavalo csomagokat, igy komolyabb dolgokra nem hasznalhato.

-
Vigyorka
aktív tag
Üdvözletem!
Köszönöm a segítségeteket és B.Ú.É.K Mindenkinek.

By
-
-
woodworm
veterán
válasz
fireqpeg
üzenetére
Az a baj, hogy oldalakon keresztül megoldásként preferálod az általad végzett műveleteket és egy később véletlenül idetévedő látogató azt hiheti majd, hogy megspórolhatja a mentést, mert van megoldás.
Nincs, mentés hiányában ez nem javítás.Egyébként semmi személyeskedés nem volt a hozzászólásomban.
-
vargalex
félisten
válasz
fireqpeg
üzenetére
Szerintem senki nem személyeskedett. Te írtad, hogy itt nem kaptál segítséget, holott mindent leírtunk. Konkrétan azt is leírtam, hogy egy másik DIR-860L mentéséből lehetne kiindulni. Így nem értem, hogy milyen segítséget nem kaptál?
Arról mi nem tehetünk, hogy nem hiszel nekünk... -
fireqpeg
csendes tag
válasz
woodworm
üzenetére
Kicsit most már kezdünk átlépni a személyeskedés kategóriába ez nekem nagyon nem jön be!!!!
Én azért fordultam ehez a fórumhoz mert problémám volt, leis írtam nektek korábban, erre ti tudtatok segíteni? NEM csak mondtátok nekem a sok értelmetlen zagyva dumát aminek se eleje se vége se közepe! Én utána néztem ASUS RT-N56U B1 ennek a routernek ezt a leírást találtam mert ugyanez volt a problémája másnak is a gyári ASUS WRT vel elátott routerrel és nekem működik ennyi, hozzáteszem a belseje szinte ugyanaz mint a 860l b1 nek!
Az esetleg feltűnt neked, hogy engem nem érdekel az amit ti itt problémának felsoroltatok mert ezzel én semmilyen megoldást nem kaptam tőletek a problémámra? Az hogy más a mac címe megint kit érdekel ? Ha működik normálisan ? Amúgy meg ha ti itt 3 an annyira okosak vagytok akkor idáig miért nem oldottátok meg ha van is akármilyen probléma, amit emlegetek!Na én ezzel bezártam részemről ahogy ezt az évet is a hátam mögött hagyom!
Amúgy tisztelt: dchard, woodworm eléggé szűk látóak vagytok, hogy nem bírjátok azt elviselni ha van esetleg valamire más megoldás is. Ti erre mit csináltok (jó magyar mentalitással megspékelve) OOOOOO hát az nem működik, az nem úgy van és persze ezután meg magyaráztok mindent hogy ne a másiknak legyen igaza!
-
vargalex
félisten
Az biztos hogy a többszöri LEDE flash-elésnek és reset to defaults-nak semmi értelme. Ha valaki szerint igen, akkor nem tudja, hogy mi történik ilyenkor.
Korábban már írtam, hogy sem a gyári firmware, sem az OpenWrt/LEDE nem tartalmazza a kérdéses partíciókat, így visszaállítani sem tudja. A gyári reset is legfeljebb a defaults partíció tartalmából tudna bármit is visszaállítani, ami ugye a Padavan után szintén nem az eredeti tartalommal bír... -
válasz
vargalex
üzenetére
Nézd a képet amit linkelt, a MAC címből látszik hogy kinullázott mindent a routerében, pontosan ahogy írtad. Érdekes módon én pont ugyanazt a verziót futtatom mint ő, és sehogy sem sikerült 23dBm-re állítanom a 2.4G-t, viszont sosem volt 3dBm sem, korábbi verziókkal sem.
Én két lehetőséget látok:
1. Ordas nagy kamu az egész.
2. Valahogy a többszöri resetelés után úgy eltűntek a rádió adatok, hogy a LEDE nem tudja megállapítani a régiót, így enged nagyobb kimenő teljesítményt. Persze ez utóbbit is mérni kellene, mert tudjuk, hogy azért mert 23dBm-et ír ki, még távolról sem biztos, hogy ennyi szalad ki az antennára.Dchard
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Na szóval leírom miért kezdtem el ide ebbe a fórumba írogatni illetve segítséget kérni tőletek, amit én érzésem szerint nem kaptam meg, csak sok felesleges bla bla blát azaz süket dumát. Nekem fél éve kezdődött a probléma (akkór vettem a routert), aki fentebb lévőket elolvasta amit írtam az tudja a probléma ott kezdődött, gyári fw röl mentem át lede/openwrt re aztán padavan ra és elvileg ezen a ponton alakult ki az a hiba hogy valami mtd ket nem mentettem le amibe a wifi adatai voltak lede/openwrt hez. fél év alatt a problémám mindig állandó volt lede/openwrt alatt azaz a wifin akármit állítgattam a tx power 3 dBm volt maxiumum nekem ez nagy problémám volt! Amire több oldalon írják valami gyári radios lekvárt vissza kéne rakni ugye ezt én egyszerse csináltam fél év alatt, sőt a vargalex által publikát dolgot se használtam egyszerse azt az fw visszaállítós recovery vagy mit!!! Ami a lényeg utána olvasgattam külföldi fórumon ASUS RT-N56U B1 routernek és találtam egy olyan dolgot amit mondom megpróbálom még utoljára és láss csodát működik.
Ezt amit írni fogok ezt csak amiatt teszem mert úgy gondolom hogy megosztom veletek de én semmilyen garanciát nem vállalok érte!!!
Padavan volt a routeren padavan alatt a storage meg a factory default ot reseteltem http://i.imgur.com/hmfb41u.png tehát kaptam egy alap beállítást! Ez után router kikapcs reset gomb benyomva és router bekapcs elkezd villogni a felső led, ez a gyári recovery mod ugye. http://192.168.0.1 ugye itt bejön a dlink es firmware visszaállítás lehetősége, én itt be latoztam neki a gyári DIR-860L_REVB_FIRMWARE_2.03.B03 firmwaret flasheled vársz újraindul bejön http://192.168.1.1 alatt a firmware itt én semmit nem nyomtam nem állítgattam semmit. A router alján 10mp ig nyomva tartod a reset gombot magától újra indul teljesen alapra állítja magát! Ha ez megvan megkeresed a gyári fw-n a update lehetőséget ott megadod neki openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-factory.bin ezt a firmwaret amit innen https://forum.lede-project.org/t/optimized-build-for-the-d-link-dir-860l/948 töltöttem le a r5645 öt! Tehát ha kész a flesselés squashfs-factory.bin el megkeresed Luci alatt http://192.168.1.1 itt be kell jönnie System
ackup/Flash Firmware nél a Reset to defaults: Perform Reset gombot és rányomsz vársz kicsit újra indul bejön! Én letöltöttem előre a openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade.bin firmware t is mert ugyanezt el kell játszani ezzel is annyi hogy amit kaptál Luci alatt megkeresed megint System
ackup/Flash Firmware a részt csak most Flash new firmware image erre lesz szükséged Keep settings: ebből a pipát kiszeded és Image: feliratnál betallózod ezt openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade.bin és flash image re nyomsz! Aztán vársz stb újraindul megint belépsz ide megkeresed Luci alatt http://192.168.1.1 itt be kell jönnie System
ackup/Flash Firmware nél a Reset to defaults: Perform Reset gombot és rányomsz vársz kicsit újra indul bejön! Na kicsit össze van zsúfolva a leírás. Remélem nagyjából kivehető a lényege, én ennyit csináltam és azóta működik minden rendesen. Mellékelek nektek 1 képet ami a fő problémám volt most már a tx power 3 dBm helyett tx power 23 dBm megy és jó a lefedettség illetve megy normálisan!!!http://funkyimg.com/i/2AMNu.jpg
Hátha tudtam segíteni illetve persze majd a tőlem jobban hozzáértő emberek majd kianalizálják a mondandóm lényegét és talán ha ez a módszer beválik másnak is akkor csinál majd valaki egy egyszerűbb leírást!
Üdv mindenkinek illetve Boldog Újévet Kívánok!!
Ha esetleg van helyesírási hiba akkor elnézéseteket kérem. -
vargalex
félisten
válasz
xabolcs
üzenetére
ar71xx platformon is volt gond vele, de a TP-Link ilyen szempontból "szerencsés". Ott a factory firmware=0-kkal feltöltött sysupgrade firmware. De a különböző routereknél nem ez az általános. Úgyhogy érdemes úgy megszokni, hogy OpenWrt/LEDE-re sysupgrade, gyárira factory firmware megy.
-
xabolcs
őstag
Sziasztok!
Amikor LEDE-t megkinalom a factory firmware-rel, akkor utana miert valt at narancssarga villogora a doboz?
Azt hittem, hogy a sysupgrade firmware hasznalata ebben az esetben csak opcionalis, es nem kotelezo.

ar71xx platformon ezzel nem volt gond.Szoval akkor ez most hiba vagy user error?

-
válasz
fireqpeg
üzenetére
"Én erre meg ma rácáfolok mivel júliustól 1 szer se mentettem le semmilyen mtd akármi partíciókat a routerröl, és ma megcsináltam egyedül semmilyen segítségem nem volt, azt hogy teljesen jól működik a wifi 2.4 Ghz LEDE/Openwrt alatt!"
Saját magadra cáfolsz rá, hiszen korábban azt ecsetelted, hogy LEDE alatt teljesen fos a 2.4giga és csak Padavan alatt működik rendesen. Most akkor melyik az igaz?
Dchard
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Üdv !
Vargalex az itt lévő beszélgetés nekem annyira volt csak jó hogy rájöttem nem kellene a saját fejem után menni és ELVILEG rátok kellene halhatni lementeni a gyári dolgokat az első padavan flesselés előtt stbstbstb! (Ti mondjátok ezt itt mindenkinek!!) Én erre meg ma rácáfolok mivel júliustól 1 szer se mentettem le semmilyen mtd akármi partíciókat a routerröl, és ma megcsináltam egyedül semmilyen segítségem nem volt, azt hogy teljesen jól működik a wifi 2.4 Ghz LEDE/Openwrt alatt! Jó a jelerősség olyan mind Padavan meg gyári fw alatt a sebessége is jó padlón van a jelszint 3db vasbeton falon keresztül amit már korábban írtam. Ha érdekel valakit hogyan lehet ezt megcsinálni akkor szívesen leírom én hogy oldottam meg! Padavan volt rajta és arról mentem vissza Lede re és semmi rádio baromságot nem mentettem le meg fel se sehova.BUÉK mindenkinek!
-
vargalex
félisten
Esetleg a kérdéses partíciók tartalmát felrakhatod valahova, amiből talán még tudjuk mondani, hogy nagy valószínűséggel a gyári tartalom van-e benne, vagy sem (persze igen válasz esetén sem biztos, hogy konkrétan azé az eszközé ez a tartalom). Esetleg még tudod próbálni egy másik router (pl. az enyém) partíció mentéseivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Macbook Pro 15" - 2018/2019 6 mag i7, 16GB / 512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (23)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- Szuper Áron! HP Elitebook 850 G8, I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4899
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)???

.