Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireqpeg
csendes tag
-
vargalex
félisten
válasz
Capricornhun
üzenetére
Szia!
A localhost és a 127.0.0.1 a saját géped, ha onnan próbálod elérni...
-
Capricornhun
tag
Mi lehet a baj ha a localhost és 127.0.0.1 -re nem tölt be az oldal?
my.router működik.
Torral és privoxy-val küzdök. -
fireqpeg
csendes tag
Tehát amit én írtam az is működik nálatok is csak másképp kell megcsinálni! Szerintem ti ezt az entware használjátok: https://pkg.entware.net/binaries/mipsel/ csak épp ennek több mint 1 éves a frissítése, amit meg én adtam meg azt havi szinten frissítenek mindent! Tehát ezt: http://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/
/opt/etc/init.d itt kellene megkeresni a S89qbitorrent nevű indító fájlt winscp vel F4 el megnézni a webui vagy webacces port részt, ott írja a portot. lehet annyiból téves a leírásom hogy nem 8080 hanem 8091 vagy 9081 passz most pontosan nemtudom
Telepítése egyszerű: persze itt megjegyezném a régi opt a hdd röl le kell törölni, előtte az entware-t ki kell offolni, router restart és ezután lehet ezt megcsinálni!!!!!
For those who want to use additional apps my advice use enware-3x. This repo compiled for 3.4.x kernel and uses glibc http://forums.zyxmon.org/viewtopic.php?t=5399 (in Russian).
In short:
disable Optware in Web UIif your disk has label 'Main' then:
mkdir -p /media/Main/opt/bin
touch /media/Main/opt/bin/opkgenable Entware and reboot, next step:
rm /opt/etc/profile
wget -O - http://entware-3x.zyxmon.org/binaries/mipsel/installer/install_std.sh | /bin/shchange timezone:
ln -sf /opt/share/zoneinfo/Europe/Moscow /opt/etc/localtime
(for Moscow)Itt 2 parancsot kell még megadni:
opkg update
opkg upgrade
reboot és ezután használhatod az opkg install-tdone.
Packages list http://entware-3x.zyxmon.org/binaries/mipsel/Packages.html
-
fireqpeg
csendes tag
Hello!
Nagy torrentezők figyelmébe ajánlom a qbittorrent_4.1.5-1_mipsel-3.4.ipk 01-Feb-2019 10:00 ezt a klienst. Korábban nem fejlesztették NAS/ROUTER eszközökre! rblibtorrent alapú több CPU-magot azaz multicore-t támogató kliensről révén szó, elméletileg jobb letöltés/feltöltés elérhető vele mint a többi klienssel! Támogatja a magyar nyelvet is, minden beállítható rajta egyszerűen a WebUI-in keresztül. (letöltés helye, kapcsolatok száma, titkosítás stbstbstb)
http://localhost:8080
Username: admin
Password: adminadminInnen letölthető: [link]
http://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/qbittorrentKét committed link: [link] [link]
Gondoltam megosztom veletek ezt az infót!
Ha bírja a hardver akkor 1000MBit-es internetet is kitud hajtani ez a kliens!!!
További szép napot mindenkinek!
-
Kisbatyu75
tag
Nekem olyan jelenségem volt, hogy egyszer a transmission elfelejtette az összes torrentet, a minidlna nem találta a fájlokat, pedig ott voltak. a transmissionnak újra megadtam a torrent fájlokat és már működött is, a minidlna-nak meg az adatbázisát töröltem és újraépítette. Pár nappal később meg a külső merevlemez elérése fagyasztotta a rendszert. Teljes rendszer leállítás, újraindítás segített csak.
Van esetleg valami tipp mitől lehetett? -
No, megcsináltam, de nem vágom, hogy kinek kellene enegedélyeznem az írási jogot. Mert most nem tudja tallózni a padavan. Csak pörög az animáció az ftp share résznél örökké.
Linux alatt chmod 777 -R ./ parancs után már tudom írni, de a padavan még mindig szenved vele.Innen merre tovább?
-
fireqpeg, F34R:
Koszi szepen az infokat mindkettotoknek!
Este meg is csinalom a javasolt modositasokat, es holnap este beszamolok az eredmenyrol. -
F34R
nagyúr
Ext2-t ne, legalabbis akkor ha meg vissza akarod rola olvasni az adatokat.
Kis fajloknal gyors de nem egy mai filerendszer.. En a kulso merevlemezt megformaznam ext4-re, meg melle raknek 512MB swap filet.
A torrentet ugy erdemes beallitanod, hogy 2-3 legyen a maximalisan egyidejuleg futtatott letoltes, max peers : 100-nal alljon meg. max peer per torrent : 20 (
de ha privat trackeren vagy ahol tobb a nagysebessegu felhasznalo akkor eleg 10-15 is)
utp off, max upload slot 8-10 nel alljon meg.. Sebesseget is erdemes korlatozni egy kicsit, 85-90%-ra a letoltesi sebessegednek (100/8*0.90x1024 ~ 11000 a letoltesi. meg ettol kevesebb a feltoltesi sebesseg)Fentartasokkal kezeld, ez nem seedserver arra valo hogy mikor nem vagy aktivan gephasznalat kozben tud letolteni (ugralva, nagy tuskekkel) de megtudja oldani.
-
válasz
fireqpeg
üzenetére
Koszi az infokat!

Milyen sebesseggel tudsz masolni az USB winyorol (es melyik protokollal)?
Nalam valamiert nem megy tobbet 37-38 MByte/sec-nel, pedig linuxos PC-re kotve 113-119Mbyte/sec kozott ir/olvas ugyanaz a kulso a winyo.
Nem tartom kizartnak, hogy valami kompatibilitasi gond van, mert egy 1800 Ft-os USB hazrol van szo. Lehet, hogy a desktop gep jobban kezeli, mint a padavan. -
fireqpeg
csendes tag
Sziasztok.
Torrentel kapcsolatban megosztom a tapasztalatomat ami egy konfig lesz. Én ezt a package-t használom transmission-web, transmission-cfp-daemon_2.77plus. Ezzel a konfiggal: [link] ! Nincs semmilyen korlát, se internet lagg, se folyamatos CPU load, padlón megy azaz simán megeszi a 100/100 Mbites netemet! Napi szinten kb minimum 60-100 giga felett seedelek, volt amikor nagyon vitték tőlem a cuccot akkor beleszaladtam 4-500 gigába is. Múlthéten teszteltem új hdd-t 2.5-3 nap alatt 1,1-1,3 terra körül töltöttem le. próbáljátok ki hátha segít másnak is nemcsak nekem!
Tipp az optimalizációhoz: Customization - Scripts ide kell
echo 262140 > /proc/sys/net/core/rmem_max
echo 262140 > /proc/sys/net/core/wmem_max
echo 8192 > /proc/sys/vm/min_free_kbytes
ezzel a swap-ot optimalizálod!iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51234 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51234 -j ACCEPT
ezzel portot nyitsz a kliensnek!Üdv mindenkinek.

-
Van egy az eddigiekgől független kérdésem is. A libreelec-es htpc-m és a routerre kötött usb3 winyó között NFS-sel 37-38 MByte/sec a legnagyobb másolási sebesség. SMB-vel is kb. ennyi.
Ez normális?
Sajnos PC-vel nem tudom kipróbálni egy ideig. Maga az USB-s winyó 100MByte/sec felett visz melóhelyi gépen.
FTP-vel gyorsabb lenne esetleg?Kössz!
-
fireqpeg
csendes tag
-
Igen, de nem gond. Nem volt eddig tapasztalatom nem-x86 procik teljesítményével. Egy próbát megért, mert így ezzel is többet tudok.

Próbáltam más hasznos feladatot adni neki, de az URL blokkolás nem műxik, mert főleg https-es forgalmat akarnék blokkolni, amit nem lehet.
VPN is szóba jön, az lesz a következő próba.
-
Ma jött meg a Mi 8 Lite telóm, 5GHz AC-n, 80MHz SISO mellett stabil 270/200-at mérek telóról, Openwrt trunk. Amit látok - a működő HW gyorsítás mellett - az a magas kernel load miközben wifiről mérek. Ha drótosba tolom, ott még a gigabit mellett is szinte nulla a load. Feltöltésnél konrkétan az egyik mag kikoppan a kernel load miatt.
Gondoltam megosztom.
-
válasz
vargalex
üzenetére
Kipróbáltam. Hát, tényleg nem egy i7...

A torrentek számától nem függ a sebesség, de a seed-erek számától szerintem igen. Ha sok (30+) helyről jött a torrent, akkor egy db torrent esetén is leesett 4-5MByte/sec-re.
Ha egy-két helyről jött, akkor időnként megvolt a 10+ MByte is.A gond csak az, hogy a kis f*ka AMD gép akármennyi seeder esetén is viszi a max. sebességet.
Lehet, hogy inkább kitalálok a routernek valami más feladatot; pl.: domain blokkolás, vpn, kisebb fájlok megosztása.
Kössz minden segítséget!

-
vargalex
félisten
Ha fontos a sebesség és az egyéb szolgáltatások stabilitása is, én inkább hagynám a szervert, minthogy nagyjából folyamatosan 100%-on terheld a router CPU-ját.
Persze a legegyszerűbb, ha leteszteled (semmiképpen nem pendrive-t használva, hanem HDD-t) és megnézed az eredményt. -
válasz
vargalex
üzenetére
Értem.
100/100-as netem van, ami a mostani gép esetén ki is használható. 11-11,5 MByte/sec szinte mindig megvan, kivéve, ha a források nem elég gyorsak összesen.
Akkor azt mondod, hogy ez visszaeshet 6MByte/sec-re?
Ezt még el tudnám fogadni, ha nem áll le közben a net, és nincsenek tőle winyó/net/wifi leszakadások.
Vagy jobb békénhagyni, és maradjon a mostani szerver? -
válasz
myckie2
üzenetére
Kössz, már minden fasza.

Vargalex-nek is nagy köszönet a munkájáért!
Mindenkinek: ezt az eszközt milyen hatékonysággal lehet torrentre használni USB-s winyóval?
Jelenleg egy kis 2*1GHz-es AMD Kabini műxik torrent szerverként debiannal, de ha ki tudom váltani a routerrel, az tiszta haszon lenne.
A letöltés általában 5-6 torrentre korlátozódik, néha 10-12, a feltöltés úgy 15-20 db környékén jellemző.Kössz!
-
válasz
vargalex
üzenetére
Valami nem oké még mindig; a leírás 5. lépésénél a felület 3. pontjában a firmware kiírásnál örökre Please wait...-ben ragad.

A developers fül network részénél egy idő után visszajön a 200 OK, de ezután sem történik semmi.Mod: Most meg csak annyi volt, hogy egy masik net kapcsolat (usb tethering) megzavarhatott valamit, amint lehúztam, működni kezdett.

-
válasz
vargalex
üzenetére
Igen, de a padavan-os URL már nem nyílik meg. De már az is fura volt, hogy az előző felületről nem silerült a flesselés.
ui.: Most újra megpróbáltam, és kiderült, hogy juzer / böngésző error.

A FF valamiért https-el mentette el az URL-t, de csak sima http-vel műxik.
Most már !egy is fel a padavan.

-
Sziasztok!
Az egyszerűsített leírás alapján akartam volna padavan-t inhalálni lede után.
A webes felületről raktam fel először az update csomagot, ami nem sikerült, majd recovery-ből a factory-t.
Ezzel már bebootolt, de azt mondja magáról, hogy Lede reboot. Ez wtf?
Ennek kell lennie? Vagy valami elmászott?Kössz!
-
törölt tag
válasz
csocsoszán
üzenetére
ez érdekes, mert padavan alatt ment 60 megabittel a letöltés, lehetett olyan 100 megabittel vezetéken, 50 környékén wifin másolni a usb-ről és emellett a rúter oldala elérhető volt. mondjuk a ram az pont elfogyott ilyenkor 95%-ra.
-
csocsoszán
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot!

Megtettem!Headless: vezetékkel és a q10 pro-val. A benne lévő média lejátszóval.
Zenéket gond nélkül lejátsza.
A torrent meg sajna piszkosul megterhelik. Mikor terhel a torrent még elérni is alig lehet nemhogy komolyan bitsűrűségű filmet nézni közben. -
Headless
őstag
válasz
csocsoszán
üzenetére
Amúgy biztos vagyok benne, hogy nem a router hdd kezelése a probléma a 3d iso lejátszásában, ott valami más van. Milyen bitrátáról beszélünk itt. A lejátszó milyen protokollal kapja meg az anyagot? Ftp,smb,dlna? milyen módon van bekötve a hálózatba a média lejátszó és milyen szabvánnyal? (wifi n 2.4ghz, wifi n 5ghz, wifi ac 5ghz, 100mbit lan,1 gigabit lan) wifi esetében milyen kapcsolatis sebességek vannak,mekkora táv stb.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Ahogy nézegettem 3455,4105 stb lapokat ott véreznek el szerintem, hogy alig van sata port rajtuk, az meg egy másik kérdés hogy a sata port multipliert támogatják-e. Biztos hogy többet fogyaszt, de erősebb is egy rendes alaplap+cpu combo és akkor van 6 natív sata portod, meg egy m.2 pcie port bootra. Bővíthetőség leginkább a sata portnál bukik meg. Amúgy otthonra milyen nas os-t használsz? Vagy sima archlinuxot használsz ott is, mint a gépeden?
Csocsoszan: ram bővítésnek én sem látom az értelmét. A soc a kevés nem a ram.
-
vargalex
félisten
válasz
csocsoszán
üzenetére
Szia!
Ha nem vagy átlag felhasználó, akkor inkább építs egy mini home szervert. Itt érdemes érdeklődni, de én valami Intel J4105, vagy J3455 alapú miniITX passzív lapot javaslok (nekem utóbbi van egy AsRock Q1900-ITX után, ami szintén tökéletes volt a célra).
A routerben még ha lehet is RAM-ot bővíteni, erősebb nem lesz, így valószínű csalódást okozna. -
csocsoszán
őstag
válasz
Headless
üzenetére
Nem értettelek félre
, csak túl keveset olvastam még utána. Ezért egy csomó mindennel nem vagyok tisztában.
Van egy himedia q10 pro-m 3d iso lejátszásra, aminek a routeren lévő 3d-ket is le kéne játszani. (A mostani felállás gyenge ehhez!)
Ami nekem kellene az, hogy kívülről és belülről is elérjem a fent lévő adatokat, filmeket zenéket, direktben lejátszani. Belülről mindennel (3d tv, q10 pro (3d iso), zenéket, a foobar-al, telefonnal mindent.). Plusz torrentezni is tudjak vele. Gigás netem van ki kéne használni! Nem kell tükrözés.
Egy erős média szerver szerűség kellene. -
Headless
őstag
válasz
csocsoszán
üzenetére
Azért azt tisztázzuk mert engem nagyon félreértettél.
Freenas egy headless fájlszerver/nas operációs rendszer freebsd alapokkal. Inkább üzleti szférában használják a zfs és egyéb (snapshot,replica,stb) képességei miatt. Írtam, hogy rengeteg más nas oprendszer van nézz körül a neked legmegfelelőbbnek. És viszonylag nagy a rendszerigénye is (8-12 gb ram).
Azt pedig ne várd, hogy secpec htpc-t csinálsz belőle. Döntsd el mit akarsz htpc-t, vagy nas-t. A kettőnek teljesen más oprendszer/gép kell..
Persze a htpc-vel fogsz tudni torrentezni, de nem a megszokott, meg manapság egy-két nasra is biggyesztenek hdmi portot, de nem az a fő csapás irány.
-
csocsoszán
őstag
Igen ezt jó lenne pontosan tudni, hogy lehet e simán cserélni.
Néztem az ilyen router árakat, nem olcsó. (Ezért gondoltam adok még egy esélyt a routernek. Egy tízest még rááldoznék.) Sajnos csak a "biztos" tuning jöhet szóba, mert inkább építek freenas-al egy pc-t. Amúgy sem egy átlag felhasználó vagyok.
(Áfát megbeszélem a főnökömmel. Nem kell ház, nem kell táp, van. Proci, alaplap, ram kijön 60-ból. Azt van egy 3D iso lejátszására is képes egységem.) -
-
myckie2
őstag
Sziasztok!
Eddig a gyári firmware-el használtam a router-t. Az internet borzalmas volt wifi-n keresztül, telefonokon alig töltöttek be az oldalak, youtube megállt folyamatosan, az 5Ghz jel volt amikor látható volt, volt amikor nem. Elhatároztam, hogy lecserélem a rendszert Padavan-ra ez alapján. Egyszerűen hihetetlen micsoda változás történt a gyári rendszerhez képest, mind sebesség, mind stabilitás terén. Iszonyat marhának érzem magam, hogy hamarabb nem cseréltem le. Hatalmas köszönet @vargalex-nek és mindenkinek javaslom, ahogyan mások is, cseréljétek le a gyári vackot!Boldog karácsonyt!

-
csocsoszán
őstag
Nem is értem miből gondolod, hogy írogatok a levegőbe? (De nem szeretnélek meggyőzni, mert mint írtam ez a legkisebb gondom.)
Próbáltam. Tapasztalat! (Antennákhoz általában nagyon kevés adatot ad meg a gyártó.)
Ahol az ilyen nyákból kimaratott antennával nincs vagy csak ritkán van kapcsolat, kicseréljük egy ilyen jobb antennára és mindjárt, mindig van kapcsolat. A nyákból kimaratott ára kábellel dugóval kb 1000 ft környéke, a másik kb 2500-3000ft. Érthető, hogy van nem kis különbség. Az ott egy réz lap, és nem egy mikronnyi fólia. Teljesen más a kialakítása.
De kérlek, ne nyissunk vitát. Haragot meg végkép nem kívánnék, segítséget kérni jöttem. (főleg olyanon ami a legkisebb gondom.)
Koncentráljunk pl. a felvetett Mir3G, hátha megtudnánk oldani ezt a ram dolgot!
Köszönöm szépen! -
suste
veterán
válasz
energiezolee
üzenetére
Mir3G -t akkor még nem láttál ezek szerint?

128/256! (dlink: 16/128) -
válasz
csocsoszán
üzenetére
Tudod mit? Mostmár kíváncsivá tettél. Áruld már el nekem, ránézésre hogy a fenébe tudod megmondani, hogy a beépített antenna gagyi-e vagy sem?
Egy antenna minőségét méregdrága műszerekkel lehet csak hitelt érdemlően megállapítani: vektor hálózat analizátorral az illesztettségét (nyereségét adott frekin), sugárzási teszttel az iránykarakterisztikáját. Ezek elvégézéséhez bő 10 millás eszközpark szükséges. Nem tudom komolyan venni azt, aki ránézésre meg tudja állapítani: egy antenna szar, vagy jó.
-
csocsoszán
őstag
Én úgy gondolom, hogy nem az antenna minőségének köszönhető ez a hatótáv. (Még most is úgy gondolom, hogy ez egy olcsó gagyi kivitel!) De ezt inkább hagyjuk, mert ez a számomra a legkissebb gond.
Jó lenne a ramot, ezekszerint kicserélve bővíteni! Hiába keresek sajna nem találok opciót. De hátha.....valaki már meglépte.
Nálam többször is nagyon megterhelődik (5-6 sőt 8-9-et is láttam) a torrentek és a mini dlna miatt. Sőt mostanában nagyon gyakran teljesen kifagy, csak a ki-be kapcs segít. (Ha ez nem, akkor összerakok egy htpc-t. Tudásra elég lenne nekem a lede, de jó lenne még egy kis kraft. 3d filmek lejátszása....stb.) De köszönöm szépen a segítséget!
-
vargalex
félisten
válasz
csocsoszán
üzenetére
Ebben az eszközben nem igazán melegszik a SoC, így szerintem teljesen felesleges a borda csere.
Az antennával kapcsolatban többen reagáltak már. Én csak annyit erősítenék meg, hogy a belső antennák ellenére valóban nagyon jó a hatótáv (veri a Linksys WRT3200ACM-et is). -
válasz
Gyurka6
üzenetére
Mély egyetértésem mellett kiegészíteném a következő dolgokkal:
1. Mindenfelé sugárzó antenna csak elméletben létezik. Még egy rendes omni-nak is van karakterisztikája: pédlául felfelé/lefelé alig vagy egyáltalán nem sugároz.
2. A router antennájának a csereberélésével én vigyáznék, ugyanis ezekenél a beépített panel antennák távolról sem biztos, hogy 50Ohm-ra illesztettek. Ha pedig nem, és valaki ráhekkel egy külső antenna csatlakozót, amire nyilván 50Ohm-os antenna kerül, kész is a baj (nem hogy nem nyert, de még rontott is az illető a helyzeten).
3. A memória bővítés engem is érdekelne, de a képen látható szabad hely a NYÁK-on biztosan nem RAM-nak van kiképezve. Sokkal inkább 48TSOP nand az amit oda be lehetne passzentolni. A RAM bővítés valószínűleg csak a mostani module leforrasztásával lehetséges. Tud valaki kompatibilis modult egyébként?
-
woodworm
veterán
válasz
csocsoszán
üzenetére
A 860l kapcsán nincs információm hardvermodról. Csak a soc ram támogatása miatt jegyeztem meg, hogy azért nem annyira korlátozott. Korábban linkeltem egy moduláris routert, amit lehet rendelni 512MB rammal is, de az már olyan árban van, hogy szinte jobban megérné akár pc-re építeni.
-
woodworm
veterán
válasz
energiezolee
üzenetére
16-bit DDR2/3 up to 256/512 Mbytes
-
Gyurka6
őstag
válasz
csocsoszán
üzenetére
Hali!
Az antenna(nák) passzív eszközök, csak a beléjük vezetett energiát tudják kisugározni. Egy "jó" (nagyobb nyereségű) antenna (is) csak átrendezi a sugárzási irány(oka)t. Egy központi elhelyezésű eszköz esetén a legjobb (lehet) egy mindenfelé sugárzó antenna... (bármelyik nyereséges antenna valamelyik irányba kevésbé jól fog sugározni, nyilván ezt az adottságoknak megfelelően ki lehet használni).
-
energiezolee
aktív tag
válasz
csocsoszán
üzenetére
Szia!
Úgy emlékszem, hogy ebben a soc maximum 128MB RAM-ot támogat, ill. kezel... -
woodworm
veterán
válasz
csocsoszán
üzenetére
Szórásban üti az összes eddigi tp-link routeremet, miért kellene cserélni az antennát? A külsők műanyag burkolata csak placebo.
-
vargalex
félisten
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
Factory reset van LuCI-ban is, nem muszáj parancssorozni. A beállításaid azért maradtak meg, mert ennél a típusnál a jffs2 partíció kezdete fix, amit az új firmware validnak is nyilvánított.
-
vargalex
félisten
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
A factory-t raktad fel? Miért recovery-ben, ha előtte OpenWrt volt rajta?
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Hogy maradhattak meg a beállításaim úgy, hogy a d-link-es recoveryvel flasheltem fel egy új formware-t?
Ezt:[link]
Előtte a LEDE/OpenWrt-s 18.06.1-es volt fent, de gondoltam kipróbálom a másik verziót.
Még a belépési jelszót is megőrizte. Mondjuk a wlan-ok ssid-jait meg nem. -
nolika
senior tag
A csávesz innen: a legutolsó release-t teszteltem.
5GHz, nincs faltávolság, de nem 100as jelerősség, nincs közvetlen légvonalbeli rálátás (2db ikeás alu gurulós szekrény)nolserv@nolserv:~$ iperf3 -c 192.168.1.123 -p 5201
Connecting to host 192.168.1.123, port 5201
[ 4] local 192.168.1.230 port 43536 connected to 192.168.1.123 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr Cwnd
[ 4] 0.00-1.00 sec 35.2 MBytes 294 Mbits/sec 0 1.34 MBytes
[ 4] 1.00-2.00 sec 37.8 MBytes 318 Mbits/sec 0 1.34 MBytes
[ 4] 2.00-3.00 sec 34.4 MBytes 287 Mbits/sec 140 962 KBytes
[ 4] 3.00-4.00 sec 28.1 MBytes 237 Mbits/sec 2 738 KBytes
[ 4] 4.00-5.00 sec 32.6 MBytes 273 Mbits/sec 0 786 KBytes
[ 4] 5.00-6.00 sec 32.2 MBytes 270 Mbits/sec 0 816 KBytes
[ 4] 6.00-7.00 sec 39.5 MBytes 332 Mbits/sec 0 834 KBytes
[ 4] 7.00-8.00 sec 39.3 MBytes 329 Mbits/sec 0 843 KBytes
[ 4] 8.00-9.00 sec 36.9 MBytes 310 Mbits/sec 0 874 KBytes
[ 4] 9.00-10.00 sec 42.5 MBytes 356 Mbits/sec 0 909 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 359 MBytes 301 Mbits/sec 142 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 358 MBytes 300 Mbits/sec receiver
iperf Done.Net: [link]
2,4GHz:nolserv@nolserv:~$ iperf3 -c 192.168.1.123 -p 5201
Connecting to host 192.168.1.123, port 5201
[ 4] local 192.168.1.230 port 43540 connected to 192.168.1.123 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr Cwnd
[ 4] 0.00-1.00 sec 7.74 MBytes 64.9 Mbits/sec 1 141 KBytes
[ 4] 1.00-2.00 sec 8.07 MBytes 67.7 Mbits/sec 25 100 KBytes
[ 4] 2.00-3.00 sec 8.34 MBytes 70.0 Mbits/sec 0 147 KBytes
[ 4] 3.00-4.00 sec 8.72 MBytes 73.1 Mbits/sec 0 182 KBytes
[ 4] 4.00-5.00 sec 10.4 MBytes 87.6 Mbits/sec 0 218 KBytes
[ 4] 5.00-6.00 sec 9.36 MBytes 78.5 Mbits/sec 0 246 KBytes
[ 4] 6.00-7.00 sec 9.54 MBytes 80.0 Mbits/sec 0 270 KBytes
[ 4] 7.00-8.00 sec 9.91 MBytes 83.1 Mbits/sec 0 294 KBytes
[ 4] 8.00-9.00 sec 10.6 MBytes 89.2 Mbits/sec 0 318 KBytes
[ 4] 9.00-10.00 sec 9.28 MBytes 77.9 Mbits/sec 0 337 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 92.0 MBytes 77.2 Mbits/sec 26 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 91.7 MBytes 77.0 Mbits/sec receiver
iperf Done.Net: [link]
Egyelőre most nincs használható USB3as HDDm, lehetőleg már lesz majd

Esetleg ha kell még valami, lemérem. Most szereztem be egy másik routert, ezen tudok tesztelni.
-
nolika
senior tag
Üdv,
Most tapasztalom, hogy a wifim baromira szaggat, terminal random késik (ssh egy serverre).
Mely build optimalizálja a wifit rendesen?Kerestem itt de egyelőre nem egyértelmű mely build a jó. (openwrt)
M
-
woodworm
veterán
válasz
Capricornhun
üzenetére
Közvetlenül a csatolt meghajtóról akartam tömöríteni, nem került bele csak a szülőkönyvtár. Most már stimmelnie kell.
-
woodworm
veterán
válasz
Capricornhun
üzenetére
A virtuális gépen kell a különböző készülékekhez való konfigurációs fájlt szerkeszteni, lecserélni.
A padavan forrást használva a\home\user\rt-n56u\trunk\configs\boards\DIR-860L\
könyvtárban, a padavan-ng forrást használva a\home\user\padavan-ng\trunk\configs\boards\DLINK\DIR-860L\
könyvtárban található.Ahogy most nézem gyakorlatilag visszarakták az eredetileg sem működő konfigurációt, amivel nagyon sokáig küzdöttem. Az orosz fórumon radmir közzétette a saját konfigurációját, én azt használtam egy kicsit kiegészítve, mert a reset gomb és a ledek sem voltak rendesen konfigurálva.
A lényeg kiemelve:
Továbbá engedélyeztem a csatolt SKU fájlok használatát, így a wifi talán jobban szuperál. A fájlokat DIR-860L_boards.zip néven könyvtárastul tömörítve felraktam a gdrive-ra, az említett könyvtárba kell bemásolni őket.
-
woodworm
veterán
válasz
Capricornhun
üzenetére
Bocsi, ez valahogy elsikkadt.

Ha hazaérek, akkor előkeresem és leírom. -
Zirowe
nagyúr
Ma megjött vargalex által linkelt hdd ház.
Kábelen az usb olvasás gyorsult vagy 5MB/s-t (39-ről 44-re), cserébe teljesen behalt a 2,4ghz-s wifim.
De annyira, hogy az eszközeim már nem is látták, pedig elvileg aktív volt, okoseszközök se csatlakoztak fel rá.Szóval úgy néz ki maradok a régi jó bevált usb 2.0-ás házamnál.

-
uvyp
csendes tag
Sziasztok!
Az a gondm a routeremmel (DIR-860L HW: B1 FW:2.03-gyári), hogy a rákötött usb hdd gyökér könyvtárát legelőször beolvasta, majd onnantól bármi változtatást csinálok rajta (törlés, új könyvtár hozzáadása) nem látszik DLNA megosztáson keresztül. Viszont ha windows megosztáson keresztül érem el, akkor minden látszik normálisan. Mitől lehet ez? -
suste
veterán
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
Szerintem a mkv lejátszást a Sony/Microsoft nem engedi, és nem a minidlna.
Minidlna nálam és sokmindenkinel minden formátumot átvisz.
Igaz nem a legújabbat használom, szóval akár lehet ilyen bug benne.
Egy régi telepítésével tesztelheted.... -
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Az én routeremen OpenWrt 18.06.1 r7258 verzió fut. Az usb portra egy usb2-es 2 terás külső vinyó van csatlakoztatva ext4-re formázva, /mnt/sda1-be mountolva.
Feltelepítettem a minidlna-t, de sajnos nem vált be, mert a cél az lett volna, hogy egy xbox360-at lásson el streammel, de sajnos az xbox az mkv fájlokat nem látta, csak az avikat. ahogy olvasgattam még az ushare-t ajánlják, de azt meg nem tudom telepíteni, az alábbi hibát kapom:root@LEDE:~# opkg install ushare
Unknown package 'ushare'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package ushare.
A telepítést innen vettem: [link]
Mi lehet a probléma, vagy hogy lehet a minidlna-t működésre bírni?
(a telefonomról KODI-val szépen le tudom játszani a fájlokat, xbox alól meg nem is mutatja őket, sőt van amelyiknek a mappáját sem) -
vargalex
félisten
válasz
energiezolee
üzenetére
Én a linkelt házat januárban vettem $3.32-ért kuponnal...
-
energiezolee
aktív tag
válasz
energiezolee
üzenetére
Bocs! Nem lett jó a link! Tehát: [link] Szállítással sincs 4$...
-
xabolcs
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
A wifi sebesseg meres kozben volt valami terheles a merevlemezen, vagy csak csatlakoztatva volt?
Szeretnem aktualis builddel reprodukalni a tesztet egy wifi zajos kornyezetben, lehetoleg minel pontosabban.

Nekem is volt nehany hasznalhato 2.4g wifis build, de kb. tavasz ota jellemzoen hasznalhatatlan wifit kapok a buildekkel.
Ja, de nalam SD kartya van folmountolva, de termeszetesen nem azt hasznalnam most a teszteknel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sorozatok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Sapphire PULSE RADEON RX 9070 XT 16GB
- Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Logitech MX Keys (ENG/INT) hibátlan állapotban Logi Unifying USB vevőegységgel.
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
most meg zuuuuuug a fejem