- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Aktív témák
-
Kloss
őstag
A portot használó alkalmazás neve azért piros, mert azok a programok rosszindulatúak, általában ezeket a portokat használják.
Minden egyes port esetén a "láthatatlan" állapot a jó.
kb így: Port teszt eredmény
Ha a port zárt, az sem kielégítő, mert akkor is válaszol a géped."Ha a port nem válaszol (tehát gépedről a beállított lekérdezési idő alatt nem érkezik válasz a WIGWAM-hoz), akkor "láthatalan"-nak minősül. Ezt tartom a legbiztonságosabb üzemmódnak, mert ekkor a legtöbb behatolni próbáló még a számítógépünket sem érzékeli, így amíg a mi gépünk nem kezdeményez kimenő kommunikációt, addig gyakorlatilag "észrevétlenek vagyunk" az Internet-en."
Levi123: mint látod, nálam nincs nyitott port, pedig én is játszom a neten
Játékhoz csak akkor kell port, ha te vagy a szerver -
Kloss
őstag
Nem nézek senkit sem hülyének.
A böngészőbe beírod a router IP címét: 192.168.0.1 (alapesetben ennyi, ha nem változtattad meg)
Bejön a config oldal, majd ott keresd a "Tools" fület felül, oldalt pedig a "System" fület.
Ezt kell látnod:"Save settings to local hard drive"-ra kattintasz és elmented a beállításokat.
A "Load settings...."-el pedig visszatöltheted. -
mamu
csendes tag
Azt írtam,hogy megpróbálom,de közben kiderült,hogy azt sem tudom,mit kell elmenteni!Írod,hogy tools,settings,save ,de hol keressem ezt?Lehet,hogy hülyének nézel,de ilyet még nem csináltam,nem tudom.Kerestem a router beállításon(a neten azon a 192-vel kezdődő oldalon)néztem a gépen a hálózati beáálításoknál,de sajna nem jöttem rá,hogy hol mentsek?!
-
-
mamu
csendes tag
Adsl van.Nem is a router beállításával volt a gond,hanem a net megosztásával küszködtem sokat,és lehet,hogy az nem jó.Mert először volt hálózati híd,(az előző routernél(azt is én állítottam be))most nincs,nem tudom kell-e?Saját magam állítottam,minden segítség nélkül,és nem tudom jó-e így,egyáltalán?Szóval ehhez analfabéta vagyok,örültem,hogy egyáltalán megy,nem mertem utánna már belepiszkálni.
-
Levi123
senior tag
Azt nem tudom, hogy a routeren be kell e állítani, de azt hiszem igen.
A gépeken szerintem semmit nem kell állítani.
Te tudod, hogy megpróbálod-e megcsinálni vagy így használod ahogy van..Milyen nettel használod (kábel, adsl stb)?
A mellékelt cd-n vagy egy részletes leírás a beállításokról, nem olyan vészes az.. -
bnss
veterán
válasz
Boryszka #466 üzenetére
[link] megkeresed a routered típusát, kiválasztod a játékot és láss csodát, le van írja pontosan mit kell tenned, hogy működjön a dolog. Hopp, most nézem, hogy helyi hálón akartok játsazni, nem pedig neten. Ha hostnevet adsz meg a játékban, akkor sem találják egymást a gépek?
-
Levi123
senior tag
válasz
vadászcsiga #453 üzenetére
Ezért kell vezetékes neten frissíteni a fw-t:
Hogy ne szakadjon meg a fw feltöltés, érdemes nem wireless kapcsolaton át fw-tfrissíteni, és jó ha ki van kapcsolva a számítógép tűzfala, és a vírusirtó is. -
Levi123
senior tag
Hogy érted, hogy nem lesz baja? Mármint a routernek? Nem, ha megfelelő firmware-t teszel rá.
Ha nem működik rendesen olyankor szoktak firmware-t frissíteni.
Azt próbáltad már, hogy megcseréled egy próba erejéig a két gépet, azaz a wlanost kötöd rá vezetékkel és megnézed, hogy akkor is lassú ? -
kicsigyerek0
csendes tag
Heló mindenkinek!
Tudna nekem valaki segíteni?
Olyan problémám van hogy a Di-524-es routerem időnként szét kapcsol és mag szakadnak letöltéseim. És ha böngészőben akarok valamit fel tölteni Pl.: freemail-en akarok csatolni egy fájlt a levélhez nem tölti fel. Egy szóval a fel tőltés egyáltalán nem akar menni.
Mi a probléma?
A router beállításában van valami hiba?
Vagy a kapcsolat beállítással van valami gond?T-online-os 4Mit-es netem van és D-link Di-524-es wireles router.
Ha valaki tud segíteni akkor az nagyon meg köszönném!
-
Boryszka
tag
Warcraft3!
-
Boryszka
tag
Köszi a gyors választ!
Míg nem volt routerem, keresztkábellel játszottam, itt persze mindig statikus IP-t használtam. Ezzel nem is volt semmi gond! Csakhát az ember ugye sosem éri be a jelenlegivel, mindig újítani akar, ezért most a routerrel szívok! A két gép egyébként látja egymást, és a megosztás is működik, csak a játék nem! Egyébként dinamikus IP-re van állítva routeren keresztül mind2 gép!
-
Levi123
senior tag
válasz
Boryszka #463 üzenetére
Attól függ, hogy akarsz játszani.
Mármint routeren keresztül vagy csak switch-en keresztül, vagy két gépet összekötve keresztkötésű kábellel.Ha routerral játszol akkor az IP-t automatikusra állítsd.
Ha switch-en vagy kereszt kábeles megoldással játszol akkor én úgy játszottam, hogy állítottam a gépeknek statikus IP-t pl:
1. gép: 192.168.0.1
2. gép: 192.168.0.2De ha jól emlékszem a hálózat beállítása varázslót végig kell futtatni, hogy a munkacsoport pl. MSHOME láthassa egymást
Remélem érthetően írtam le..
-
Levi123
senior tag
Nézd meg a firmware versiont.
Így kell:böngészőt nyitsz, beírod a http://192.168.0.1 --> bejelentkezel az admin felületre --> majd ott felső menüben "Tools" --> Bal oldali menüben "Firmware"
Majd itt láthatod, hogy milyen az aktuális firmware version. Pl.: enyémen ilyen:
Current Firmware Version: V2.04
Firmware Date: Fri, Apr 28 2006Ha frissíteni akarod akkor, csak a talózással kiválasztod, az új firmware-t amit letöltöttél
pl. itt a 2.06: ftp://ftp.dlink.hu/di/di-524/driver_software/20070507_524_V2.06b02.BIN ezt kiválasztod, majd "apply"-re kattintasz és vársz amíg újraindul a router. Nagyjából ennyi.De javítsatok ki ha nem így kell csinálni....
-
Boryszka
tag
Hali!
Ha játszani szeretnék akkor statikus IP-re kell állítani mind2 gépet? Mert dinamikus IP-vel látja a két gép egymást, viszont ha a játékban csinálok egy szervert, akkor nem látják egymást! Mi lehet a probléma? -
mamu
csendes tag
-
mamu
csendes tag
Igen,már azt is próbáltam.Telefonáltam a d-linkeseknek,azt mondták ilyen nincs!De van!Könyörgöm nem azért telefonálok,mert unatkozom!Úgy gondolják amiről nem tudnak az nem létezik!Hónapok óta ezzel küszködöm,reseteltem a modemet,a routert,kihúztam,bedugtam,állítottam rajta,újra telepítettem,de nem és nem.Ráadásul ez már a második router,mert az első egy d-link624-es állandóan megszakította a kapcsolatot és lecseréltem erre.Na ez legalább megy,de hogyan?!A csiga gyorsabban száguld,ha mind a két gép be van kapcsolva.De azért köszi!
-
Kloss
őstag
Nem szabad kihúzni! Kifejezetten utálják a hálózati eszközök ha ki-be húzogatják őket.
Az áramingadozást a táp egy bizonyos mértékig ki tudja védeni, de általában amikor visszadják az áramot, akkor tűimpulzus szerűen igen magas feszültség is létrejöhet, ami tönkreteszi az eszközt. Ezért minimum túlfesz védőt illik eléjük kötni (olcsóbb mint a szünetmentes)#451: a wlan esetén lehet a sávszélességet megválasztani, de csak korlátozott mértékben
Advanced--->Performance--->Tx rates
Ez csak 2Mbites nettől felfelé ér valamit, mivel a minimum 1Mbit
-
Levi123
senior tag
Tehát úgy akarod, hogy a wr541-es tplink wlan(?)routered és a dlinket akarod wlanon összekötni és még a dlink is pc-ket szolgáljon ki?
Ez esetben a válaszom:
Routerek általában nem tudnak wlan-on csatlakozni másik eszközhöz - csak hozzájuk lehet kapcsolódni.Ha azonban kábellel kötöd össze akkor sztem működik..
-
xtremer
tag
Sziasztok!
Gondom a következő lenne adott egy dlink 524es router és tplink wr541es ez utóbbin van net és ezt szeretném megosztani a másik routeren(dlink) levő géppel.valaki esetleg 5let?
Előre is köszi r-win.... -
mamu
csendes tag
Sajna nem tudom a firmware mikori,én még nem frissítettem és nem is merem,mert 1 ismerősömnek elszállt a gépe utánna.Ráadásul a lányoknál állandóan erroros a csatlakozás a torrenteknél.Már megnéztem minden lehetséges beállítást,de a legtöbb angol,úgyhogy előfordulhat,hogy valami rosszul van beállítva,csak én nem tudom.Én is úgy hallottam,hogy külön nem lehet állítani,de lehet,hogy eleve rosszul állítottam be.Már március óta megvan,de azóta ezzel vacakolok,de nem jövök rá mi a bibi.Köszi,hogy ilyen hamar válaszoltál.
-
Levi123
senior tag
Hm ez fura..
Nekem is így van megosztva, de ha letöltés megy mindkét gépen (lanon és wlanon) akkor a sebesség szépen megfeleződik - azaz nekem 130 kbájt/sec a max letöltés, ha elkezdek tölteni ennyivel jön, ha a wlanos gépen is elkezdek tölteni akkor ez a sebesség feleződik és arányaiban ugyanannyi lesz mindkét gépnél a letöltés.Én úgy tudom, nem lehet külön beállítani a sebességet a lanos és wlanos részre.. De javítsatok ki ha lehet.
Firmware mikori van rajta? Lehet azt kéne frissíteni.
-
Levi123
senior tag
válasz
vadászcsiga #448 üzenetére
Én ajánlanám a vezetékes frissítést.. Nem hiába írták azt.
Mert nem tudod megoldani csak wlannal? -
mamu
csendes tag
Hali mindenki!Vadi új vagyok itt.Olvasgattam a problémákat,de sajna az enyémre nem leltem választ.Az lenne a gondom,hogy d-link 524-esem van,megosztom a netet két gép között.Az enyém kábellel csatlakozik a géphez a lányaimé a másik szobában kábel nélküli módon.Namármost a sebesség úgy oszlik meg a két gép között,hogy nekik kb10mbyt nálunk jó ha van 1bps.Ilyenkor mi van és mit lehet csinálni,hogy legalább a fele sebességet kapjam én is.Náluk száguld a net,nálunk meg csak vánszorog.Előre is köszi,ha valaki tud segíteni!
-
vadászcsiga
félisten
Hogyan frissítitek a routert vezetékkel vagy vezeték nélkül? Mennyire vegyem komolyan a figyelmeztetést? Akik frisstettek már azoktól kérdezem.
-
Levi123
senior tag
Akkor pl. a Medal of Honor internetes játékában érvényes... Bocs de nem nagyon értek ezekhez, még most játszogatom néha a mohán
de azt én is észrevettem, hogy ha magas a ping akkor szaggat meg el se találom a "népet" .
Akkor a szerver kereséskor minél alacsonyabb ping-et kell keresni..Ja nekem is viszi simán a netes játékot a router...
Szerintem nagyon faja kis műszer -
Kloss
őstag
Sokadik router és modem megy tönkre? Akkor nálad valami gond van a villamos hálózattal.
Szünetmentes táp van a géped alatt?
Nekem hibátlanul megy, mint már írtam. Játszani is szoktam, illetve szoktunk. 1 gép van most vezetékkel rákötve, a többi wlan-on keresztül, pingek is tökéletesek.
Ki szoktad húzogatni a modem és a router tápját a hálózatból? (vagy esetleg kapcsolóval kikapcsolod?) -
SZULTA
tag
igen a régi routerrel faxányosan müködött... és router nálkül is speedtesten is néztem nemis eggyen nameg letöltésnéél is a pcguru szerverröl töltöttem egy filet modemmel max utánna routerrel 3 mega ...
persze vixxavexik csak ugyebár itt a hétvége... azt kéne haxnálni is azé vettem
ez már a 3 routerem d-link ami megadja magát... ez a legjobb router márka? ...
-
Levi123
senior tag
válasz
vadászcsiga #431 üzenetére
Állítólag így van ezt én is olvastam..
-
vadászcsiga
félisten
Ezt a firmware frissítést tényleg nem szabad vezeték nélküli kapcsolaton végezni ahogy a d-link oldalon írják?
-
Levi123
senior tag
Itt a legújabb di524 es router firmware (2.06)
itt keresgélj: ftp://ftp.dlink.hu/di/
úgy tudom ez a legfrissebb..
-
Levi123
senior tag
válasz
Deathjay^ #419 üzenetére
Szia!
Nekem is di524-es routerem van.
Kábelnettel használom, már lassan egy hónapja egyfolytában megy.
Két gépet szolgál ki, egyet lanon másikat wlanon.Igen lehet klónozni a mac adresst így be tudod állítani azt a mac címet ami alapján a netet kapod.
Wlan része: én meg vagyok vele elégedve, az egy falat tuti átviszi.
Ha netán nem lenne elég a jelerősség akkor lehet hozzá kapni antennát nagyobb jelerősséggel.Még valami kérdés, kivánság?
-
Kloss
őstag
Hali!
Nem túl régen valakinek hasonló problémája volt és sikeresen megoldotta, olvass vissza kicsit.
Ennél jobbat nem tudok mondani.
A telefonszámom nem azért van ott, mert 24 órás helpdesk lennék...
Felhívni only 8:00-18:00-ig lehet!!! (nem 21:44-kor és lehetőleg ne hétvégén)
Köszönöm -
SZULTA
tag
hi all!
nagy problemám van!
megvettem ezt a sima routert di-524 és a 10 megás netemet vmiért csak 3 megásnak képzeli mivel csak 3 megával tok letölteni! upt-n is meg wirelessen is! vmi ötlet? firmware update megvolt ..stb -
Deathjay^
tag
Sziasztok. Az lenne kérdésem, hoyg kinek mi a véleméyne erről a routeről. Azt mondták, hogy ez tudja a wan porton kersztül klónozni a mac cimet. Uyanis nekem erre lenne szükségem mert kábel netem van és meg szeretném osztani a notimra. A wlan része milen. nem kell olyan sok falat lőnie max 1et.
-
Kloss
őstag
válasz
vadászcsiga #416 üzenetére
Router config: Status--->Disconnect
Néhány perc múlva: Connect
Én is így szoktam -
gex75
tag
válasz
vadászcsiga #414 üzenetére
Milyen interneted van most ? Ha kábelnetről (chello) beszélsz akkor valószinüleg igy nem
fog mennie - de ez nem a router hibája - hanem egyszerűen a chello központi szerverei
ugyanazt azt az ip cimet adják neked vissza. Az Adsl az más ott minden csatlakozkáskor új cimet kapsz, de kábelnetnél nem.Két módon tudod kikerülni : proxy-t használsz, vagy előfizetsz a rapidra.
-
vadászcsiga
félisten
Van egy kis problémám: amig kábelen jött az adsl addig ha a rapidshare-ről akartam egymás után letölteni valamit lekapcsolódtam a netről, vártam 2 percet kaptam egy új IP címet,vissza kapcsolódtam és már jött is a következő letöltés. Most ez nem megy hogyan tudnám újra így használni ezt a kis okosságot ezzel a wlan routerrel is???
-
Levi123
senior tag
Eddig lekopogjam 16 napja megy a router egyfolytában és semmi gond vele. Pedig a gépek szinte mindig mennek..
-
Levi123
senior tag
válasz
vadászcsiga #411 üzenetére
Jól sejtettem..
-
Levi123
senior tag
nincs ehhez a dlin di524-es routerhez magyar nyelvű frissítés?
-
gex75
tag
válasz
vadászcsiga #407 üzenetére
status /active session résznél látod a routeren keresztül menő forgalmat, ott pl meg tudod nézni hogy melyik LAN ip forgalmaz hová.
status /wireless résznél pedig a sikeresen csatlakozott kliensek látod
sstatus/log részben pedig a sikeres wlan kliensek csatlakozását, azt is látod hogy ip cimet kapnak a router dhcp részétől, illetve azt is látod ha valaki csatlakozna a wireless részhez de
nem sikerül (mondjuk rossz wpa kulcsot ad meg).
Biztonságosabb lehet a hálózatod ha egedélyezed a MAC cim szerinti szürést, akkor
csak a te eszközeid használhatják a vezetékes és a wireless részt.
Igaz, hogy mac cimet lehet klónozni is..... -
vadászcsiga
félisten
Meg tudnátok nekem mondani hol tudnék bizonyosságot szerezni arról hogy kizárolag én csatlakozom a saját netemre? Hálózati kulcs meg van adva tehát jelszó kell a belépéshez, és a titkosítás is megfelelő: WPA-PSK/WPA2-PSK, de az fránya WLAN indikátor most pl. alig villog de esténként mint az indexlámpa.
[Szerkesztve] -
conair
tag
Belenyugodhatsz, a szomszédnak másoltam zenét és nem ment 500-600nál jobban. Úgyhogy szerintem ennyi fogadd el. Igaz a 4-5 megás net nagyon lassú már.
Nem is neteztem még olyanon... Annak idején ha már 0,2 k-jött akkor örültem. Annak idején a dx8-at 5 óráig töltöttük és vagy 8 lemezen vittem haza. Mákom volt jó is lett..... -
MajaG
senior tag
Na hát kipróbáltam mindent, ugyanez a kártya volt a gépemben. Most gyorsabb már azért ezekkel az új driverekkel. 1 kicsit. Úgylátszik hiába jó a jelerősség a fal megszűr ennyit. Ez van, asszem beletörődök. Végülis 500-600K sem rossz netről. Most ennyi lett stabilan.
kösz mindenkinek a segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest