- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Aktív témák
-
C.Brigante
veterán
Hali, nagy problémám van hetek óta, nem tudom behívni a menüt az IP cím alapján!! reset sem segített. ilynkor mi van?? (haveromnál meg műxik ue. a router rendesen, nem értem)
a cím biztos, hogy jó: 192.168.0.1 -
zolinko
csendes tag
Hi,
Nos megválaszolom a kérdésem: 99,9%, hogy támogatja.
Az itt ([link]) elérhető pdf bár nem a legfrissebb lista, de tartalmaza a PIXMA sorozatot 4000-ig bezárólag, szóval valszeg a 4300-as is támogatott.
Canon nyomtatók közül egyedül a CAPT (Canon Architecture Printing Technology) nyelvet beszélők nincsenek támogatva (ez ha jól értettem, az LBP lézeres sorozatot jelenti).
Javítsatok, ha tévedek.
(Azért dobtam egy mélt a dlink supportnak, a választ majd irom..)
üdv -
Skom
csendes tag
Hi, zolinko!
Itt nézd meg a leírását! [link]
Használni tudod a 108Mbit-es adaptert, de nem fogod tudni kihasználni a sebességét, mert a router csak 54Mbit-es!
Nekem egy 524-esem van és minden jó, csak néha nem akar elsőre kapcsolatba lépni géppel...de sokadszorra sem... ilyenkor kihúzom a routert és vissza és minden ok. (de csak ritkán fordult elő, bár még nincs 2 hete h megvan).
Vki tud erre megoldást, v magyarázatot? -
Skom
csendes tag
Hi!
Én inenn szedtem: [link]
És tökéletes! -
zolinko
csendes tag
Sziasztok,
WLAN routert szeretnék venni otthoni ADSL kapcsolathoz.
A CANON IP4300-as nyomtatót is szeretném ratenni, így az 524UP-t néztem ki.
Három kérdésem lenne:
-támogatja-e ezt a nyomtató típust?
-mi a véleménytek, jó választás lehet?
-műkszik 108Mbit-es USB-s Wifi kulccsal (szintén Dlink lenne)?
A véleményeket előre is köszi
[Szerkesztve] -
Skom
csendes tag
Még eszembe jutott h szólok, h aki Outpost Firewall-t használ nem tud belépni a configba, vissza dobja mintha rosszlenne a név v a jelszó. Szóval ki kell kapcsolni addig! Nem tudom kiket érint, de remélem segítettem vkinek!
-
Skom
csendes tag
hi, Mindenkinek! Megoldottam 1 nappal késöbb előszőr tollal probáltam benyomni, de semmi hatása nem volt, aztán rájöttem hogy a toll nem megy be elégé, és fogpiszkékósegített! XD (Pedig én semmit nem állítottam be rajta elötte, szóval az Extreme Digital használtat adott!) Miután beléptem a configba idegbajt kaptam h németül van, de letöltöttem a legfrissebb firmware frissítést (www.dlink.co.uk(a .com-on csak amerikaihoz találtam)), és azóta majdnem tökéletesen müködik, csak néha elmegy a kapcsolat!
Szóval az elmult 1 7ben rácuppantam a netre. Ezért, csak most írok! Szerintem megérte az árát! 12990Ft volt USB adapterrel eggyütt (DWL-122)!
-
gjess
csendes tag
Kicsit összezavarodtam. Most el lehet érni a router admin felületét vagy nem?
Ha igen, akkor meg kellene nézni, hogy mi van a HOME fülnél ha a WAN menüpont van kiválasztva.
Gondolom, akkor van net, amikor a modem közvetlenül a gépbe van kötve.
Ha így van, akkorolyankor automatikusan megy a gép a netre, vagy manuálisan kell feljelentkezni?
A kábelnél talán még azt érdemes kipróbálni, hogy azt a kábelt kellene használni a modem és router összekötésére, amivel a gép kapcsolódik a modemhez. -
Omni
aktív tag
Jó kis router, nem is melegszik számottevően.
Mikor megvettem nem tudtam belépni, mert a leírással ellentétben a felhasználó név nem Admin, hanem: admin (kisbetűvel). -
mocsa
csendes tag
Ledek világítanak, ahogy kell. Power, status, Wan, Lan, minden. Amikor össze van kábelezve, a ''fő'' gépen egyáltalán nincs internet. Szerintem a modem és a router között nincs semmi kapcsolat. (A modemen ilyenkor semmi nem villog, a Varázsló meg azt mondja, hogy nem lát fizikai kapcsolatot a modem és a router között. Egyébként semmilyen jelszót sem fogad el a ''kapcsolat-ellenőrzés'' előtt, ahogy írtam is.) Én is kezdem azt hinni, hogy ez nem normális dolog. (Eygáltalán nem olyan ''összedugom-aztán-pár perc-múlva-netezek'' típusu eset.)
Szóval szerinted is vigyem vissza?!
Egyébként kösz a rám szánt idődet! -
Kloss
őstag
Led-ek? Power világít? Status villog? Wan világít? Esetleg még Wlan világít ha be van kapcsolva.
A modem érzékeli ha rádugod a routert?
Ha ezek rendben vannak (vagy estleg nem), akkor vissza kell vinni. Elég egyszerű router, ennyit kár szívni vele. Én fogtam, összeraktam és működött, megszakadozott ugyan, de a legutóbbi frissítés úgy tűnik megoldotta ezt a problémát.
Eddig nekem nem volt gondom, pedig több darabot is szereltem már. -
mocsa
csendes tag
A tesztnél azt írja ki, hogy nincs fizikai kapcsolat a kábelmodem és a router között. (Annak ellenére, hogy előírásszerűen össze van kábelezve.) Az előtt meg semelyik jelszót se akarja elfogadni a CD-s varázsló futtatásánál, az utolsó előtti fázisnál (reseteltem pedig).
Nem tudom, mi lehet, de már kicsit unom. -
mocsa
csendes tag
Igen, kábellel van összekötve az asztali gép és a router. A böngészőben is lehet rendesen állítgatni mindent (persze nem állítgatok vakon semmit). Arra dologra gondoltam, hogy vajon nem az lehet a gond, hogy Crossover kábel kellene valahová? (Sehol nem olvastam ilyenről, pedig sok bejegyzést átnyálaztam.) Egyáltalán nincs Internet az azstali gépen, de a laptop észleli a hálózatot (csak persze ott sincs net).
-
mocsa
csendes tag
Én is vettem egy ilyet, de az előírt kábelezés után az asztali gépen sincs netem, nemhogy a laptopon. Odáig már el se jutok, hogy mit hogy állítsak be. Jaj!
-
Skom
csendes tag
Hi! Ma vettem egy ilyet, de az alap jelszó nem akar müködni (''admin''/'''')!! Már tök idegbajos vagyok!!!!!!!
Pls help me!!!
Elöre is KÖSZ! -
gabos
csendes tag
Csá! nekem egy olyan problémám lenne, vettem 1 routert... sikeresen 2é osztottam vele a netet (1megás adsl)
müxik meg minden..semmi baja nincs...
De ha a 2 gép 1xerre lép fel játékserverre akko behal az egész...999es ping mindkettőnknek
ha csak 1 lép fel akko semmi baj..de amint a második is connectálódik beszarik az egész
vki segítsen plz... -
Fooler89
őstag
válasz
LfonBlaze #175 üzenetére
Hello!
Ez csak egy tapasztalat, de azért leírom.
Nagybátyám az SMC WBR14T-G-ről váltott egy ilyen D-linkre de mindkettő rossz nálunk
Mindkettő router felmegy a netre legalábbis a adminisztrációs felületen ezt írja (status menüpontba), dhcp-vel kiosztva vagy manuálisan is, de a gépről nem lehet elérni a netett.
Router megy lan wifi van, szoftver cserélve mindkettőn,
ja és direktbe kötve meg vadul lehet internetezni.
Ezek a lehetséges problémák szerintem:
1. Valami a kábelekkel lehet gond, bár telefonáltunk a Szolgáltatónak és minden megfelelt, amikor a routerrel felcsatlakoztunk.
2. Garanciás ügy
3. Felhasználói hiba
szerintetek a garancia megoldás lehet?
kihez lehet ilyenkor fordulni? mert supportott már hívtunk -
LfonBlaze
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: most tervezem egy ilyen D-Link DI-524 típusú router vásárlását, és a kérdésem az lenne, hogy aki használ MSN-t Torrent-et, 2 gépen (az egyik vezetéknélküli, a másik kábelen van), annak megbízhatóan működnek ezek a dolgok? MSN nem szakad?
Mindezt azért kérdezem, mert eddig egy SMC WBR14-G2 típusú routerem volt, a fórumtopikjában olvasva nagyon sok embernek volt ilyen problémája, remélem a D-Link megbízható, és nem lesznek ilyen gondok.. (MSN szakadás főleg)
Úgyhogy szerintetek megéri erre váltani? -
Arpoix
csendes tag
Siemens laptop Intel 2200BG adapterrel. Találtam hozzá vadi új drivert de nem segített.
Kódolás WPA2-AES, a routert pedig csak én használom. Nincs 2.4 gigás zavaró jel a közelben, de próbáltam több csatornát is.
Az egyedüli változtatás ami hatott az átvitelre az a laptop wlan teljesítményének a csökkentése volt.
A. -
gex75
tag
Lg laptop - Intel abg wlan kártyával DI-524 átlag 1700 kbyte/s - de volt hogy 2100 kbyte/s és volt hogy csak 1000 kbyte/s.
Kérdés az hogy milyen wlan kártyával használod, milyen kódolással használod, mennyire tiszta a csatorna ami a hálózat megy illetve mennyire terhelt a router. -
Arpoix
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Milyen sebességet tud ez a masina Wireless-->WAN irányban produkálni (vagy fordítva) a gyakorlatban? Tesztekben olvastam, hogy ideális esetben (labormérés) 23Mbps is sikerült.
10M-ás internetem van de WLAN-on keresztül max. 5M-át sikerült kipréselnem belőle annak ellenére, hogy minden jónak mutatkozik (jelerősség-jelminőség kiváló, fix g-re állítva, nincs fal, nem mozgok és látótávolságon belül van)
Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra, mert sokféle fórumot böngészve ilyen jellegű témával, számomra meglepő módon nem találkoztam.
A.
[Szerkesztve] -
Fooler89
őstag
Helloztok!
Egy mai akció alkalmából egy ilyen router kellett össze hozni egy windows pistásrendszerrel.
Odáig el jutottunk hogy egyszer már működött akkor nem én voltam ott, de akkor az ügyfélsz. küldött frimwaret amivel ment, de valami hihetetlen lassuságal, irtó nagy késéssel és max. 20 kbytal töltött le. (felfelét nem néztem)
Még a vista telepítése után is ment, amibe az a meglepő, hogy semmi beállítás nélkül.
Majd megprobáltunk volna tűzfalat ki kapcsolni, bízva, hogy attól fel gyorsul, de utána már nem ment a net. Egyszerűen felcsatlakozik, gépről webes felületét el lehet érni, ott a statusnál connectedelve van, wifi megy érzékelik egymást csak a net nem, dhcp-vel kiosztva az ip, dns is és nem megy. Fix-el is próbáltam, de nem ment. Próbáltuk hogy újraindítottuk, újra konfiguráltuk, de semmi. Amikor ment akkor mindig olyan lassú volt hogy legszivesebb sírni akartam.
Valaki segítsen, milyen dolgok nincsenek benne a manuálba amit meg kéne csinálni??
Az új frimwaréről mi a tapasztalat?
A poén, hogy 3-4 órás szívás után a vistával annyit nem tudtam elérni hogy direktbe felmenjen a netrexp ugyanazzal a beállitással simán ment
[Szerkesztve] -
klambi
addikt
Egy WRT54GR tipusú router vettem amiben van ''RangeBooster2 technika ami
azt jelenti hogy 2x nagyobb elvileg a hatótávolsága.
Nemrég volt nállam 1 Dlink 524 es router és még azis továb vitt el mi ez
most!
fizikai hibája van, esetleg nemállítottunk be valamit rajta? -
nesa
veterán
Annyit fuznek hoza hogy a router gyakran ledobalt a netrol aztan meg nem akart csatlakozni irtam a D-linknek es ezt a valaszt kaptam
Bizonyos Internet szolgáltatási területen előfordul, hogy a router nem
képes felcsatlakozni a saját PPPoE kliensével a DSL modemen keresztül.
Pontos információval nem rendelkezünk a hiba okával kapcsolatban, de
van a DI-524-es routerhez egy korábbi firmware, amellyel zavarmentesen
működik a felkapcsolódás. Ezt a firmware-t mellékelten küldöm Önnek.
Kérem, töltse fel az eszközre és tesztelje a felkapcsolódást.
Tehat ez a jo 20051104_524_V202b04.bin
Azota hibamentes es kivaloan mukodik
[Szerkesztve] -
nesa
veterán
Szeva Mindenki!
Ennek a kutyunek leszedheto az antenaja vagy fix?? -
Efbialy
tag
Hellosztok!
Nekem is lenne egy ilyen kis routerem, és eddig jól is müködött, de most beleütköztem egy kis problémába.
Ftp-re akartam csatlakozni, de ö ezt nem akarta... a Log-ba ilyen bejegyzés került:
Unrecognized attempt blocked from 80.77.113.58:35004 to 80.98.159.45 TCP:113
Megpróbáltam a tüzfalat megpiszkálni, meg egyébb beálításokat állítgatni, de nem túl sok sikerrel, ha valaki tudna segíteni, akkor kérem nem fogja vissza magát... -
gjess
csendes tag
válasz
Csigazsu #156 üzenetére
Szia!
Be vannak írva a routerben az internetkapcsolat paraméterei (felhasználói név, jelszó)?
A router ip címe azonos tartományban van a gépek IP címével?
Ha esetleg a router osztja az IP-ket, akkor a gateway a router IP-je, és a gépeken engedélyezve van a DHCP?
A router logjában mi látszik? -
Csigazsu
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy mikor a routeren keresztül próbálok feljutni az internetre, létrehoz egy internetátjárót, kemény 1bps sebességgel, és ennyi. Egyszerűen nem engedni, hogy létrehozzam az internet kapcsolatot (hiba 678: A távoli számítógép nem válaszolt.). Ezt miért csinálja? És legfőképpen hogy tudom elérni, hogy legyen netem? Modemmel semmi baja, gond nélkül felmegy. Amúgy elviekben az összekötés jó, a ledek rendesen világítanak, az ip-cím, az alhálózati maszk és az alapértelmezett átjáró is rendben… Létrehoztam egy otthoni hálózatot, megpróbáltam azon keresztül feljutni, de semmi. Megpróbáltam simán (kikapcsolva az internetátjárót), de úgy se ment. Ja, egyébként 2 gépen szeretném megosztani a netet (ADSL), portokon keresztül. Ha valakinek van vm ötlete szívesen venném.
Köszi előre is. -
morp
aktív tag
hi!
tud ez a router valamiféle forgalom korlátozást/szabályozást (hogy a rákapcsolt gépek egyenlően kapjanak a sávszélből) vagy létezik egyáltalán ilyesmi? -
BioNiCMaN
addikt
Megfejtették nekem a hsz-ed [link], szal most már ''tudok'' válaszolni.
Simán rá tudsz dugni 4 gépet:
A wifi, meg sztem beállítás/engedélyezés kérdése.
Remélem nem köveznek meg a kép miatt...
Okosság:
A DI-524 egy különlegesen költségtakarékos komplex (All-in-One) megoldás, mely egyben egy vezeték nélküli LAN router, switch és Internet gateway. Egy IEEE802.11g szabvány szerinti 54Mbit hozzáférési pont, egy akár 253 felhasználó számára egyetlen előfizetéssel Internet kapcsolatot biztosító gateway és egy 4 portos NWay switch ötvözete. A 4x 10/100Mbit NWay port egy kisebb helyi vezetékes LAN kialakítására is lehetőséget nyújt.
A NAT tűzfallal és DHCP szerverrel megerősített Internet Gateway biztonságos Internet használatot tesz lehetővé nagy igénybevétel esetén is. 54Mbit-es hozzáférési pontjának köszönhetően a vezeték nélküli LAN kártyával rendelkező számítógépek rendkívül rugalmasan, vezetékek és közvetlen Internet kapcsolat nélkül csatlakozhatnak az Internethez illetve a belső hálózathoz. A vezeték nélküli adatátvitel biztonságát WPA illetve 64/ 128 bites WEP titkosítás szolgálja.
A DI-524 kompatibilis más vezeték nélküli szabványokkal, így már meglévő hálózatokba is integrálható. A DI-524 független a használt operációs rendszertől, és egyszerűen telepíthető a Plug & Play funkciónak köszönhetően.
Termékjellemzők:
54Mbit vezeték nélküli IP-router
IEEE 802.11b/802.11g (OFDM) 2.4GHz szabvány
Lefelé teljesen kompatibilis
64/128 bites WEP adattitkosítás, WPA, WPA-PSK, 802.1x
Akár 54 Mbit-es adatátvitel 2,4 MHz-en
10/100Mbit WAN port DSL / kábel modemhez, 4 port
10/100Mbit switch, Kábeltípus automatikus felismerése minden porton (Auto MDI/MDI-X)
Kiterjedt tűzfal-funkciók: NAT (Network Address Translation) VPN áthaladással, MAC/IP/URL szűrés, Domain Blokkolás/Időzítés
PPP, PAP/CHAP Security, DMZ (Demilitarised Zone) Port, DHCP támogatása
PPPoE és PPTP támogatása: kompatibilis a legtöbb DSL Internet-szolgáltatóval
forrás: edigital.hu [link]
[Szerkesztve] -
laceeek
aktív tag
D-Link DI-524 54mbps 4 portos vezeték nélküli Router
erre ugye rámegy 2 vezetékes nem meg egy wifis
vagy nem? -
Lala6
őstag
Csak szólok, hogy ha valaki most akar ilyen router venni, akkor a T-Com-nál érdemes. 11 111-Ft-ért adja USB, vagy PCMCIA hálókártyával együtt (ez is dlink). Az imént szereztem be egyet.
-
Adrián212
csendes tag
válasz
BioNiCMaN #148 üzenetére
Hát, igazából amit először említettem problémát, hogy a varázsló nem látja az eszközt, atz csak kikerülni sikerült. az exploerbe beírtam az ip-t. és ott folytattam a telepítést a varázslóval. majd az volt a gond, hogy nem sikerült a telepítés után csatlakozni a netre. mert a win98 kevésbé ''automatizált'', mint az xp. de hát ez nem meglepetés. ífy pl a dns beállításokat manuálisan kellett elvégezni. meg az explorerben is kellett egy-két beállítást végezni. de ezekre is csak szakértői segítséggel jöttem rá. mert van egy pár informatikus ismerős, akik már szívtak néhány alkalommal az ilyen routerekkel. de lényeg hogy most már a notebookról id tudok netezni
-
Adrián212
csendes tag
Bocsi, de közben megoldódtak a problémáim. és tökéletesen működik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Adrián212
csendes tag
Hali mindenkinek!
Nekem egy olyan porblémám lenne ezzel a dlin k di524-essel, hogy amikor csatlakoztatnám a géphez, egyszerűen a gép nem látja. kéri hogy ellenőrizzem hogy megfelelően van-e csatlakoztatva, vagy hogy a router be van-e kapcsoolva. ennek ellenére a ledek világítanak a leírtak szerint, a kábelekkel is sztem minden rendben. ed a gépen win98se van. lehet hogy ez okozza a problémát? vagy esetleg a routerben van a hiba? vagy mondjuk én bénázom el
[Szerkesztve] -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Csigazsu #143 üzenetére
Segítenék neked, de fogalmam nincs hol van az enyém, egyébként minek a lemez? Megy az anélkül is.
Explorer, 192.168.0.1, Wizard, onnantól meg értelemszerűen kitöltöd, ha minden jól megy, akkor kb ennyi. Milyen netet akarsz megosztani?
De ha nagyon kell, akkor a jövő héten megkeresem neked a lemezt, csálok belőle image-t, aztán valahogy átküldöm neked. -
Csigazsu
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy ilyen routert, de sajnos a telepítőlemeze elveszett.... Valaki nem tudna nekem segíteni? -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Hammon Serra #140 üzenetére
Nu? Sikerült valami?
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Hammon Serra #140 üzenetére
Végülis szedhettem volna pontokba is, mondjuk stílusosan 12-be.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Hammon Serra #138 üzenetére
Hümm, hümm.
Tehát a laptop MAC-jét regisztráltad a chello-n? Úgy csináltad, hogy a netes kábelt direktbe rádugtad a laptopra, kikapcsoltad a gépet, kihúztad a modemet az árambul, vártál egy fél percet, visszadugod a modemet, megvárod ameddig minden led világít, illetve a sárga led villog, bekapcsolod a gépet, benyomod a explorert, bejön a cselló hülyesége, hogy az internet kapcsolatod nem aktív, belépsz a felhasználó névvel/jelszóval, és regisztrálod a laptop MAC-jét, gépet megint kikapcsolod, modemet kihúzod, vársz, bedugod, villog, bekapcsolod a gépet, és most már van net?Ezek után rádugod a rútert, úgy ahogy az a nagykönyvben le van írva, 192.168.0.1, wizard, klón, stb? Ezek így megvoltak?
Remélem érthető voltam.
[Szerkesztve] -
Hammon Serra
senior tag
válasz
BioNiCMaN #137 üzenetére
Szia!
Nem.Nagy nehezen sikerült a laptopról belépnem a router menüjébe.Belőttem a MAC adresst, és fel tudtam menni kábellel a netre.Viszont át dugtam az asztaliba, és nem ment fel.
Egyszerűen nem értem.
Ugyan az a kábel.Ugyan az a beállítás,mint a laptopnál és semmi.
Kezdem feladni. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Hammon Serra #134 üzenetére
Na, sikerült?
-
Mihali
csendes tag
kicsit több önállóságot kérek...
mégegyszer driver link:
ftp://ftp.dlink.hu/di/di-524/driver_software/
M. -
Noxy
veterán
válasz
Hammon Serra #134 üzenetére
-
rdi
veterán
válasz
Hammon Serra #132 üzenetére
szerintem a netes topikok elején lévő hozzászólások sokat segíthetnek
-
Hammon Serra
senior tag
Chello...........................
Ha lenne valakinek türelme leírni, egy degenerált csökkent képességű embernek onnan,hogy bemegy abba a szobába ahol a kábel vége van, és leírná mit csináljon...........
Na az nagyon jó lenne -
gjess
csendes tag
Sőt, már a magyar oldalról is letölthető:[link]
-
KL72
csendes tag
Üdv.
Mihail engem is érdekel az új Firmware frissítés.
Előre is kösz! Egy sorstársad. -
KL72
csendes tag
Üdv.
Mihail engem is érdekel az új Firmware frissítés.
Előre is kösz! Egy sorstársad. -
gjess
csendes tag
Üdv!
A tűzfal alapból működik piszkálni pedig csak akkor kell ha kintről az internet felöl kell elérhetővé tenni egy szolgáltatást a LAN hálózaton. Illetve ha, a LAN hálózatról kellene tiltani az Internet elérést, stb. Egyébb esetekben nem érdemes hozzányúlni.
A Wireless kulcsolással kapcsolatban:
Ellenőrizni kellene, a hálózati kártya leírásában azt, hogy a wifi kártya támogatja e a WPA-PSK titkosítást, ha igen akkor azt érdemes használni a routeren is.
Ha wifi kártya csak WEP -et tud akkor WEP-es titkosítás legyen a routeren is.
Az 5 karakteres jelszót pedig sem a router sem pedig a kártya nem fog elfogadni, mivel ezek hexadecimalis kulcsok és így a minimum karakterszám WPA-PSK esetében mindenképpen 8, még WEP esetében 64 bitnél 13, 128 bitnel 26 karakter tetszőlegesen lehet ASCII illetve HEX.
ASCII esetében bármilyen karakter használható a jelszó megadására.
HEX esetében az angol ABC betűi A-tól F-ig és a számok 1-től 9-ig és a nulla.
A wifi jelszavát minden esetben a routeren a Home/Wireless oladlon a router adminisztrációs felületén: Home fül -> kattintás a Wireless gombra. A megjelenő ablakban a Wireless Radio jelölő gombot kell kiválasztani, és az On-t.
A SSID-hez kerüljön egy tetszőleges név, ami a hálózat neve lesz.
A Channel-t érdemes 2-re állítani.
Ha a Security: WPA-PSK, akkor az Encryption: TKIP legyen.
A Preshare key mezőbe a WLAN hálózathoz használni kívánt jelszót kell begépelni, (mindimum 8 karakter).
Végül kattintás az Apply gombra. Mevárni, míg a router újraindul.
A router újraindulása után a Wireless hálózati kártyánál is megkell adni a routerben beállított jelszót a csatlakozáskor. -
gjess
csendes tag
válasz
routergond #118 üzenetére
Hi,
Megpróbálom röviden:
Router adminisztrációs felület-> Advanced fül -> Virtual Server gomb. Itt kellene beállítani, azokat a portokat, amin keresztül a VNC szoftverek kommunikálnak.
1. Az ''enabled'' jelölőmező kiválasztása.
2. A Name mezőbe tetszőleges név beírása- ez lesz a szabály neve.
3. Private IP mezőbe kerüljön, a kívülről elérni kívánt számítógép belső hálózatos IP címe.
FONTOS! Annak a számítógépnek, amit kívülről szeretnénk elérni mindig FIX IP
címet kell adni adni.
4. A Protcol Type mezőben Both legyen.
5. A Private Port mezőbe az a portot kell beírni, amit a megfelelő szoftverek használnak az interneten történő kommunikációra.
6. Public Port mezőbe ugyannak a portnak a neve kerüljön, amia Private Port-nál már meg lett adva.
7. Schedule beállítási lehetőségnél érdemes az Always-t választani.
8. Végül kattintás az Apply gombra. Meg kell várni, hogy a router újrainduljon.
Ezután a routernek már át kell átengednie magán a meghatározott portokon érkező adatforgalmat a LAN hálózat felé.
Természetesen, ha valamelyik szoftver több portot is használ a kommunikációra, úgy azokat a portokat, a már fentebb leírt módon egyenként kell
felvenni, a router adminisztrációs felületén. -
routergond
csendes tag
error@c2.hu
-
routergond
csendes tag
Hi!Bocsi hogy zavarok o!
ultra VNC van a gépemen ,mind kettőn és kitünően működik .itthon mind kettő gépen ide oda.Szoval szerintem csak hálozatilag így tuti.
Felraktam a barátom gépére is hogy lássuk egymás gépét meg stb.
Na de ez nem jön össze sehogy
Minden gépen xp van és router.Nekem D-link DI-524 neki dsc . ADSL invitel mindenhol
Szerintem a routeren nem tudunk áthatolni.Szoval a segítséged kérném mert fin.om nincs mit hogyan álítsunk be,és hogyan.
Nagyon megköszönném ha segítenél,vagy ha valaki segítene részletesen RÉSZLETESEN.Ja a zone alarmot kikapcsoltam,gondoltam ez a baj!de nem KÖSZÖNÖM!!
-
spider2
csendes tag
Ezt is elkiabaltam! Egesz delutan szetkapcsolgatott csak a modemmel! Ugyhogy csak nem a router a bunos! Felhivtam a Datanetet es azt mondtak hogy a savszel emeles miatt meg dolgoznak a vonalakon es azert vannak a szakadasok! De hogy a mai nappal ez befejezodik! Szoval lehet nincs is semminek semmi baja, csak 1xuen a szolgaltato miatt kinlodott a net...
Azert ezt kozolhettek volna elore... mit ossze kinlodtam mar itt mindennel, hogy mi lehet a baj!
-
spider2
csendes tag
Tegnap delutan fogtam es visszavittem a routert! Termeszetesen nem adtak egybol masikat, hogy nekik azt meg kell nezni meg stb... Mondjuk tuti hogy naluk nem lesz semmi problema, csak akkor nemtom hogy fog megoldodni ez a problema! Emlegettem hogy egy Linksys kellene helyette, erre egybol hogy az dupla aron van meg ilyenek! Mondom mennyibe kerul? Azt mondja hogy 23.000! Mondom en is annyiert vettem ezt 2honapja, tehat nemtom milyen dupla arrol beszel.... Na mindegy, elvileg ma hivnak hogy mi a helyzet vele, remelem valahogy sikerul a csere! Ha meg nem, akkor viszem ismet vissza majd 2 nap mulva, 1x csak megunjak!
Azt meg nem hallottam hogy ez a ketto nem szereti egymast,de eleg durvanak tartom hogy egy gyartotol kiadott cucc nem kompatibilis egymassalViszont talalkoztam mar olyannal is hogy egy nokia telo nem mukodott jol a nokia bluettoth-os head set-el! Szoval eleg faradt a dolog.
Most csak a modemrol megy a net, es semmi hiba!
Na majd jelzem hogy mi tortent!
Udv -
spider2
csendes tag
Jelentem eddig birta! Sajnos az elobb megint elkezdte a disconnectelest!
Viszont eddig szakadas nelkul teljesen jol nyomta folyamatosan! Most ujra telepitettem a routert, kikapcsolas meg reset nelkul! Nezzuk hogy igy mit produkal!
-
spider2
csendes tag
Mivel egesz hetvegen ezzel a temaval foglalkoztam olyat is olvastam hogy lehet hogy tenyleg a modem is lehet bunos! Foleg hogy D-Link 360R-s modemem van, es olvasott teszt alapjan produkalhat ilyen hibat! Alitolag nagyon melegszik ez a fajta modem, es igy reagal a tulmelegedesre hogy disconnectel... Gondolom mire hul egy kicsit utana ismet engedi a kapcsolatot! Lehet ez valami automatikus vedelmi rendszere a tulmelegedes ellen! Minden esetre eleg gagyi! Ugyan igy lattam a neten ezt a router is ventillator ala rakva, es utana nem produkalta az illetonek a szakadast! Szoval elofordulhat hogy a tulzott melegedes idezi elo ezt a hibat ugy a D-Link-es modemnel mint a D-Link-es routernel! Azt is hozzatehetem hogy a tegnapi utolso megszolalasom ota szakadas nelkul megy a net folyamatosan.... ki erti ezt.
Probaltam kicsit alaltamasztani a modemet meg a routert is, hogy a szellozese meg jobb legyen, kivancsi vagyok igy meddig fogja birni! Ha valami valtozik, irok majd ide!
Bye -
Lambda
tag
Az előzőmhöz még annyit tennék hozzá, hogy általában csak az esti vagy késő délutáni órákban csinálja ezt a ''nem hajlandó kapcsolódni'' dolgot, tehát úgy délután 5 és este 10 között. Akkor hogy is van ez? Máskor általában stabil, nagyon ritkán szakad meg napközben. Este viszont állandóan. De nem szolgáltatóhiba, mert ha átdugom az 1-es portra a modemből jövő kábelt és az egyik számítógépről felcsatlakozok tehát úgy, hogy nem a router csatlakozik be, akkor kifogástalanul működik szakadás nélkül. Én ezt tényleg nem értem...
[Szerkesztve] -
Kolbee
tag
Nekem csellóm van, és az 524-es osztja a netet hozzám kábelen, másik gépre wifin egy szintén d-link kártyára. Nálam semmi gond, viszont a másik gépnél előfordul, hogy fogja magát, és volt net, nincs net. Holott a kapcsolat az ikon szerint él. Adatot küld a gép a routernek, de nem fogad semmit. Van, amikor az ikon szerint sincs kapcsolat. Olyankor próbálom megjeleníteni az elérhető kapcsolatokat, és vagy kiírja az én wifimet, vagy csak a szomszédét. Aztán egyszercsak fogja magát és megjavul. A kártya a szar vagy a router?
-
Lambda
tag
Sziasztok!
Sikerült már valakinek megoldást találnia arra, hogy állandóan megszakad a net? Nekem is megszakad, és valamikor fél órán keresztül képtelen újracsatlakozni. Próbáltam az összes lehetsége firmwire-t, reboot, reset, stb. X idő múlva pedig magától meggyógyul. Aztán később kezdődik előlről... megszakad van hogy fél órát - 1 órát képtelen újracsatlakozni aztán működik. De van olyan is hogy 5 perc múlva működik. Pár héttel ezelőttől kezdte ezt játszani és nem értem miért. Az ADSL modemem DLink 360R. -
spider2
csendes tag
Sikerult ismet mukodesre birni! Egy nemet leiras alapjan nagynehezen ujra tudtam fleshelni! Most minden mukodik jol! Kerdes hogy mikor kezdi el ujbol a szetkapcsolgatast! De mig kinlodtam a roterrel azt figyeltem meg, hogy a netre siman a modemrol kapcsolodtam az is volt hogy megallt a forgalom es csak ugy tudtam ujrainditani ha letiltottam a halokartyat majd ujra inditottam es start a net! Szoval ez alapjan lehet a modem is bunos! Raadasul nem is kell mondanom hogy az is D-Link-es gyartmany!
Nah most egyenlore tesztelem a dolgot, es majd irok ha van valami!
-
spider2
csendes tag
Na hat probaltam egy regebbi fw-t ratenni,de en allat vezetekmentes kapcsolaton keresztul fogtam hozza! Hat termeszetesen hazavagta a routert! Azota semmit nem tudok vele kezdeni!
Hetfon visszaviszem az uzletbe, es megprobalom beadni hogy fogta magat es behalt magatol! Igazabol nem latszik rajta hogy mi baja lett, mert minden led ugy villog meg vilagit rajta ahogy eddig, csak nem mukodik jol! Remelem kicserelik! Mondjuk az a gaz hogy en varni nem nagyon tudok ra, inkabb meg ra is fizetek egy jobbra! Mit ajanlatok?
-
Az enyém is ilyet csinált. Kb 3 hónap használat után kezdte. A firmware frissítés nem ért neki semmit. Visszavittem, adtak helyette egy Edimaxot, de annál is hasonló gondok voltak. Másodszor is visszacseréltem. Most ismét egy Dlink 524-et használok kb 1 hónapja. Azóta még egyszer sem szakadt meg, vagy ha igen, rögtön visszacsatlakozott
-
spider2
csendes tag
Sajnos sokat nem kellett varni, szet is kapcsolt egybol!
Az uj firmware mar latszik ahogy bejelentkezek, de ugy nez ki hogy sokat nem ert a frissites! Legalabbis a disconnecteles ugyan ugy megmaradt!
Ha valakinek van erre megoldasa, kerem kozolje pliz!
Thx -
spider2
csendes tag
Na felraktam a 2.04b2-es fw-t! Kivancsi leszek hogy valtozik-e valami! Eddig jol mukodik! Bar a masikkal is volt hogy 1napig se kapcsolt szet! Viszont azt vettem eszre hogy frissites utan sem irta ki az uj fw szamat es datumat! Ugyan ugy a regit mutatja, pedig azt irta hogy sikeres volt a frissites... nem nagyon ertem ezt....
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Home server / házi szerver építése
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- OLED TV topic
- Motoros topic
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest