Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koanla
aktív tag
válasz Cray Tyler #5050 üzenetére
"Igen, online marketinges vagyok. Meg még középvezető is."
Ez így már halmazati
De hogy ON is legyek picit:
és tegnap ki vett mit, hogy amikor kinn hesszeltem Visegrád tetején, akkor kurva jó ég volt, de a távcső nem volt nálam?![ Szerkesztve ]
-
popey37
addikt
csak szolok, ha a héten vagy jovohéten vlaki vásárol azt felkeresem, és az osszes cuccát elkobzom. most megyek haza és ha szar ido lesz, valakin el fogom verni a port.
más:
az MCSE nem rossz dolog, DE a tagdijért csak a folyoitatot kapod havonta, meg talán egy évkonyvet, plusz ingyen mehetsz a polarisba ha van program.
megmondom oszintén voltam tag, de abbamaradt. budapest kulso részén egy régi, igaz bazinagy akromát, nem sokat mutat/ csak naprendszeren belul./
százszor inkább szervezek egy turát a zselici csillagparkba: komoly muszerek, modern minden, és jo barátom Schmall Rafael. O az egyik fomufti ott. a szállás ha tobben megyunk olcso, és van más program is.
errol Attila is tudna mesélni/ elekrtomos gokart, én vesekatéterrel toltam mint állat/.
ja és a legfontosabb, sotét van mint a tehén fenekében.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
szeptember 16-ra szervezhetnénk valmi kis bulit valahova. fotozni tudok hold mellett is, mert van keskenysávu szurom.
mit szoltok hozzá?Teló: +36302105384 SW 120/600
-
5150head
senior tag
válasz Cray Tyler #5050 üzenetére
Szia.
Engem érdekelne a discord szeró, ha van felvétel."Mondjuk miképp a csillagász szerkó is modernizálódik, úgy az ötvenes-hatvanas "kemény mag" is érthetné hogy a kapcsolattartás eszközei is modernizálódnak"
Erre is van azért törekvés: Kiss László (aki egyébként számomra rettentően szimpatikus ember) youtube podcastjei, vagy a Csillagfényben podcast. Próbálkoznak, és szerintem simán megállja a helyét mindkettő."...ha a Csillagtanyára összejönnek önkéntesek, biztos van tagtárs aki honlapot/webshopot is tud faragni."
Több riportban is hangoztatták, hogy keresnek olyat aki tud weblapot szerkeszteni, szóval voltak erre töreekvések, csak talán ember nem akadt a feladatra.
A tábor is azért lett kiszervezve mert az önkéntesek "lemorzsolódtak" az évek alatt és nem jött a helyükre senki.Olvasd el ezt a két könyvet!
Szerintem ma már mindenki a netről (és egymástól) vadássza össze a tudást. Viszont egy rendes atlasz az elengedhetetlen eszköz. Tudom, hogy ott van a mobil meg a go-to de áram se lesz mindig...A TikTok annyira trash h szerintem simán elveszne az ilyen tartalom, bár a fiatal réteg (akiket ugye céloznál) most ott van leginkább jelen. Szerintem amúgy tök jó ötlet.
#5052popey37
Az MCSE tagságon én is agyaltam már, nem tudom mennyire érné meg, hogy vidékiként kb jó ha 1-2 alkalommal tudnám kihasználni a kedvezményeket. Az évkönyv ami igazán érdekelne, az hasznos lehet. A havi lapból van itthon 1-2 de annyira nem voltam elájulva tőle.Nem elfelejteni: Holnap lesz az Uránusz átvonulás a Hold mögött. Kíváncsi vagyok hogy az időjárás engedi-e majd a megfigyelést. (Ahogy néztem nem igazán)
-
Cray Tyler
senior tag
válasz 5150head #5055 üzenetére
A tiktokon van és nagyon is van, és sok van, ami hasznos és jó tartalom. Akár gasztro, akár beauty, akár DIY vagy sima howto. Nem csak tinik rázzák a picsájukat tiktokon (ha téged ilyen bubble-ba zárt az algoritmus az magánügy ), és nem csak cuki cicás meg satisfying meg ilyen fos van ott.
Én többszáz infulencerrel dolgoztam már együtt, és több ezer tiktok csatornát láttam, tessék elhinni nekem hogy nagyon komoly ismeretterjesztő és edukatív tartalom is van ott. Elsődleges információs csatornának mérjük már jó ideje 25 év alatti audience-ekben, és nem csak a "hogyan kell olajat cserélni a kocsiban", hanem (ha engem kérdezel akkor sajnos) elsődleges HÍR-forrásként is a tiktokot jelöli meg a 25 év alattiak többsége. -
5150head
senior tag
válasz Cray Tyler #5056 üzenetére
Hát engem nem zár sehova mert nem is vagyok fent/nem használom. (Bár a seggrázós csajok jöhetnek de erre vannak külön platformok ha jól tudom ...khm... nekem is csak mesélték khm.khm ... )
A youtube algoritmust is évek kemény munkája árán sikerült betanítanom a f@sza zenék feldobálására. Nincs energiám mégegyszer erre
Amúgy gondoltam, hogy a TikTok se fekete meg fehér. -
popey37
addikt
válasz Cray Tyler #5056 üzenetére
A discord elerhetoseg johet nekem is.
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
-
popey37
addikt
válasz moongoose #5059 üzenetére
hát akkor én sem maradok ki a szorásbol:
Hutech NB1 nebula booster szűrő
ASI T2 - Canon EOS negatív bajonett adapter, backfókusza 11-18 mm között állítható, 2" szűrőmenettel ellátva
Lacerta Páramentesítő - 40 cm hosszú
Lacerta USB-páramentesítő 25cm hosszú (50-es keresőre, vagy 60-70 mm átmérőre)ez a jovoheti terv.
ugyhogy senki nem észlel./ én sem /Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
válasz 5150head #5063 üzenetére
Forecast for Galgamácsa, 2183 Hungary (47.70,19.39) Est. Sky Quality: 21.08 Magnitude. Class 4 Bortle. 0.4 mcd/m2 Brightness. 227.56 μcd/m2 Artificial Brightness.Generated: 15/09/22 13:42:08. Forecast: 15/09/22 to 21/09/22. Timezone: UTC+2.00
Nálam ilyen otthon, mennem sem kell.
-
popey37
addikt
-
popey37
addikt
kesz lett a 600D, full kiheréltettem, csak egy baader uv/ir szuro van benne. most már csak tesztelni kellene, de ebben a fos idöben?
-
4580693
senior tag
válasz Oppenheimer #5075 üzenetére
Ma este?
-
4580693
senior tag
válasz Oppenheimer #5077 üzenetére
Na, ez nem vidám. Atropanel holnapra derült időt mond. Remélem, igaza lesz.
-
kuyarashi
őstag
válasz popey37 #5074 üzenetére
D610-et heréltettem és OPTOLONG IR/UV-Block CCD szűrő-t vettem hozzá, de még én sem próbáltam ki, pedig már 2 hónapja megvan. Most nézem, hogy azóta durván 9.000 Ft-al nőtt az ára.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
udash
csendes tag
sziasztok. mult heten sikeresen elszenvedtem elso parasodasomat este, igy lehetetlenne teve a tovabbi nezelodest. egy hajszaritoval megoldottak a problemat a svabhegyi csillagvizsgaloban, de jo lenne tudni, hogy mi a legjobb modszer ennek elkerulesere.
- hazilag keszitett harmatsapka
- bolti harmatsapka
- esetleg futheto harmatsapka
- paramentesitoegy MAK 127/1500 a tavcso
koszi a tanacsokat elore is
U-dash
-
5150head
senior tag
Harmatsapka nem árt, ha fűthető mégjobb.
Nekem fűthető van, most csinálom hozzá a táp+vezérlőt, hogy tudjam szabályozni. Eddig csak "offline" használtam, de így is bevált.
A sima házilag is elkészíthető, nem nagy cucc, aztán megnézed mennyire válik be.
Ha vállalkozó kedvű vagy akkor a fűthetőt is meg lehet építeni. (ellenállásokkal fűtik a gyáriakat is) -
hroberto
veterán
Ha valakit érdekel van egy felesleges Lacerta SWA - m (15 mm-es, 70 fokos látómezővel).
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
udash
csendes tag
Vissza a harmatsapka temahoz. Ha magam szeretnem megcsinalni, milyen anyagokra van szuksegem, illetve egy mak127-eshez mekkora meretut erdemes csinalni?
koszi elore is
U-dash
-
popey37
addikt
ha nem vagy otthon az elektronikában, inkább vegyél egy gyárit.
amugy ellenállások, forrasztopáka, vezeték, multiméter, kábel, csatlakozok, szabályzo kapcsolo és valami huzat amibe az egészet belevarázsolod. nem egyszeru.
egyszerubb venni. én elektronikai muszerész vagyok, de nem állnék neki barkácsolni.
/ nem régen vettem kettot is./Teló: +36302105384 SW 120/600
-
5150head
senior tag
"A párásodást megfelelően hosszú, legalább az objektív átmérőjével egyező hosszúságú, belső oldalán valamilyen sötét, nedvszívó anyaggal bevont párasapkával előzhetjük meg."
Mizser A. - Amatőr csillagászok kézikönyve
Ez amúgy tök jó könyv, ajánlom.
Sapka alapájhoz bármilyen merevebb anyag jó amit hengerré tudsz hajlítani, pl polifoam. Tépőzár végig a két szélére is ennyi.
Rengeteg videó is van fent youtube-on így keress rá: "Diy telescope dew cap"#5089popey37 Én meg tanár végzettségű vagyok, mégis szívesen barkácsolok
-
udash
csendes tag
válasz tzimash #5097 üzenetére
Igy van, itt a pont. Eloszor ki szeretnem probalni, hogy egy mezei harmatsapka mit segit az esemenyen. Ha futheto fog kelleni, azt nem biztos, hogy megbarkacsolom.
5150head: koszi a konyvajanlast.
yt videokat neztem mar, az anyag miatt gondoltam, hogy magyarul is rakerdezek
U-dash
-
popey37
addikt
én csináltam polifoambol 40 centiset és nem vált be, pedig hosszabb volt mint a tubus 5 centivel. ugyanugy párásodott az optika. tettem az oldalába egy ventit, szivora állitva, ugy egy kicsit jobb lett, de ha nagyon párásodott akkor az sem ért semmit. ezért vettem futhetot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest