Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-X
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kerdesem hozzatok.
Szoval a nyaron voltunk a csaladdal ilyen amator tavcsoves bemutaton es mindenkinek nagyon tetszett. Az ocsemnek van egy SkyWatcher 90/900 refraktora ( egeszen pontosan ez) de total hulye hozza, Voltam naluk es a leiras es egy kis google utan beallitottam nekik es letettek a hajukat amikor neztuk a holdat, meg a szaturnuszt is lehetett latni
Na en egy kicsit idiotabb vagyok, ugyhogy egy SC tavcsovet szeretnek kovetos elektromos mechanikan. Konkretan ezt neztem ki:
Celestron NexStar 6SE
Valaki ismeri ezt a tavcsovet? Mennyire jo a kovetese? Fontos, hogy kicsi legyen, de azert minoseget is szeretnek ezert voksoltam a SC mellett. Most olyan 1400euro-ert meg tudom venni, kb ez az amit maximum raszannek igy elsore
Elore is koszi,Jim
A játék az nem játék!
-
Astroboy
őstag
Aki tud jöjjön, érdekes napnak tűnik + Lóránd is előad: [link]
-
f.lorand
senior tag
válasz Astroboy #5904 üzenetére
Köszönöm a híradást. Itt a részletesebb program.
Asztrofotográfia és légi fényképek - https://fenyeslorand.hu
-
Jim-X
őstag
válasz popey37 #5907 üzenetére
Igen, azert neztem a SC tavcsovet, mert az erkelyen is tudnank hasznalni a csaladdal, de a hegyekbe is ki tudnam vinni amikor kimegyunk. Szerencsere a varos szelen lakunk, de persze kozel sem idealis
Amugy a tavcso bemutato aug 12-en volt Miskolcon a Generali arena parkolojaban, ahol konkretan a pofankba vilagitott 2 nagy utcai lampa es meg ilgy is amultunk a parommal...
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
t72killer
titán
válasz popey37 #5907 üzenetére
kinek a pap, kinek a papné, egy flextube 200p nekem már hordozhatónak számít és látsz is már vele pár nem-mainstream mélyeget. A celestron állványa saját lábán gyalogol ki az észlelőhelyre?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
popey37
addikt
válasz t72killer #5909 üzenetére
akkor vedd a hátadra és cipelgesd. a cimbim 300/1500-a is hordozhato, teherautoval.
a c6 nincs 10 kilo, a 200-as dobson meg a zsámollyal együtt 25kg, plusz a hatalmas méret és az aksi.az a baj veled, hogy fogalomzavarban szenvedsz. neked ott angolban minden drága, honapok ota csak azt olvasom, hogy igy meg ugy, ilyen szar, olyan szar. nyüglödsz itt mindennel.
Attilát kérdezd meg, külön autot vett a dobsonjához mert a személyautojába csak legozva fért be.
de szerinted hordozhato.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
-
popey37
addikt
jo az az SC, és nincs vele semmi gond, kiteszed, kihül és hajrá. nincs kollimálás, nincs szini hiba, pár jo okulárral hosszu évekig lefoglal. egy baja van, fotozni nem fogsz tudni vele a félkaru mechanika miatt, de bolygo videokra tökéletes és vizuálisan is jo.
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
Jim-X
őstag
válasz popey37 #5912 üzenetére
Ezt is meg hanytuk vetettuk a familia-val, nem nagyon akarunk fotozni, csak elmenyeket a csillagos eg alatt. Fotokat meghagyjuk a profiknak es gyonyorkodunk benne
Gyarilag a 25mm Plossl-el jon, majd akarok hozza egy okular/szuro szettet es szerintem ennyi lesz.
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
popey37
addikt
okulárban ne sajnáld a pénzt kicsit jobbra, a Lacerta oklik tökéletesek és néha leakciozzák a boltok, de ha használtban találsz attol sem kell félni, nekem a 4mm-es 82 fokos okli van meg a sorozatbol. nagyon jo a leképezése . bolygozni meg a baader ortho sorozat ami nagyon jo a qturret barlowwal.
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
Jim-X
őstag
Kozben jobban utanajartam es 1200euro-ert tudok szerezni Nexstar 6SE-t
A játék az nem játék!
-
-
Jim-X
őstag
-
tvamos
nagyúr
Nekunk zoomos okularunk van, azt nagyon szeretjuk, foleg, hogy a legnagyobb zoomon is eleg nagy a lyuk, amin nezelodni tudunk, es nem kell olyan nagyon kozel menni a szemunkkel a kukucskahoz. (Kilepo pupilla atmero, meg pupilla tavolsag.) Persze minosegben kompromisszumos.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Jim-X
őstag
Nagyon jo ez a tavcso A Hold elkepeszto. A beallitas pofonegyszeru volt, es siman raall a csillagokra es a holdra is, aztan koveti.
A Baader Zoom sokkal jobb kepet ad, mint a gyari Plossl, meg max nagyitason is gyonyoru.Ugy gondolom egy darabig elleszek ezzel a kis muszerel
A játék az nem játék!
-
t72killer
titán
használd egészséggel .
Éjfél után már van Jupiter, Szaturnusz, Uránusz (ezutóbbihoz jól fel kell nyomni a nagyítást, hogy korongnak lásd), Androméda, M33 is jó magasan jár az éjszaka második felében - az M13 meg kb egész éjjel látható.
-
Jim-X
őstag
válasz t72killer #5930 üzenetére
Tegnap megvolt a Szaturnusz es termeszetesen a Hold. Csak a teraszrol probalgattuk, de igy is nagyon jo volt. Amikor a Szaturnuszt belottem es a csalad belenezett, csak annyit mondtak: Biztos egy matricat ragasztottam az elejere es azt latni, mert nem akartak elhinni
Kivancsi vagyok igazi sotet eg alatt mire kepes, mert igy is nagyon jo. 8mm okularral kb 180x a nagyitas, ott mar latszodott, hogy ontja magabol a meleget a varos es a fenyszennyezes is nagy.
A játék az nem játék!
-
gonnok
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Egy ideje - miután pár hete @Oppenheimer elvitt észlelni - lurkerkedem a threadben. Tegnap elhoztam tőle a levetett SW Classic 200p-t a nyaralóba (nógrádi zsákfalu, külterület). Még nem igazán tudom, mi-merre-hányméter', de tegnap sikerült megcsodálni a Szaturnuszt.
Ja, és holnap elhozza azért a nagytesót, szóval remélhetőleg kitart a szép idő. -
flash-
veterán
a föld úgy forog a tengelye körül hogy egyik irányba el van döntve.
de mindig ugyanabba az irányba van megdöntve vagy ez a dőlés időközönként megfordul az ellentétes irányba? vagy folyamatosan forog az a döntött állás is?
ha igen milyen gyakran? én amit láttam youtube videót erről abból ez nem derül ki, komolyan pedig megnéztem párat[ Szerkesztve ]
-
Astroboy
őstag
válasz popey37 #5935 üzenetére
Azért hülyeségeket ne beszéljünk már, állandóan változik, ha nem változna rengeteg minden másként lenne.
A jelenség neve: precesszió [link] , az asztrofizikán belül a bolygófizika témakörébe tartozó "csillagászati földrajz" kimerítően tárgyalja a témát.Pl. már linkeltem itt a régi Marik/Gábris féle "Csillagászati földrajz" című kitűnő tankönyvet, roppant száraz téma de szerintem izgalmas hiszen a saját planétánk ismerete a legfontosabb.
Nekem külön tetszett, hogy a "sima" tengely-precesszióhoz" a Föld esetében a Nap fénynyomása miatt társul még pluszban egy úgynevezett "lumiszoláris precesszió", ami a Nutáció része, és még egy tényezővel változtat azon, hogy épp hogy mozog a Föld tengelye.
No meg szerintem állati jó hangzik a neve.
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
Úgy van, ahogy Astroboy írja. Úgy képzeld el az egészet, mint egy búgócsigát: ha forgás közben megdöntöd a tengelyét, akkor a tengelye nem marad ebben a ferde állásban, hanem lassan körözni kezd. Ugyanezt csinálja a Föld forgástengelye is, kb. 26 ezer év alatt tesz meg egy kört.
-
-
flash-
veterán
válasz Oppenheimer #5936 üzenetére
rendben köszi. nem volt teljesen egyértelmű , volt olyan yt videó ahol az a megdőlés is változott.
-
-
Oppenheimer
nagyúr
Szombaton valaki észlelés a kunságban?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
t72killer
titán
Figyeljetek az üstökösre, ha engedi az időjárás
-
t72killer
titán
Hajnalban nálunk szuperjó volt a Jupiter, kár h. csak 200x-ig készültem oklikkal, duplájára simán fel lehetett volna tolni. A sávok tele voltak mikroszkopikus fodrocskákkal, amiket jó lett volna nagyban megkuksizni. Ha a felhők engedik hnap megint nekifutok. Hálistennek még nem fűtenek a környéken, így hajnalban nincs semmi komoly, ami feltúrja a levegőt. Télire valószínű még bolygózáshoz is ki kell majd települnöm
-
Dilikutya
félisten
Tudom, nem millió forintos téma, de ilyet látott már valaki: [link]?
Nem drága, ellenben nen tudom, mennyire lehet vacak, a 150x nagyítás önmagában szerintem nem elégseges adat. Csak jó lenne venni valamit elkezdeni, de elsőre nem akarnék százezreket költeni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest