Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
válasz Cray Tyler #3550 üzenetére
hát nem fogok rákeresni a vitarára, mert nem az én autotipusom, ugyanugy a többi sem amit az arcomba tolnak. olyan horror árakon kinálják az új autókat, hogy meg sem fordul a fejemben még egyszer új autót venni.
miért lennék befolyásolható? valami gyenge jellemű embert rá lehet beszélni mindenre szinte, de én még életemben nem éreztem késztetést arra, hogy a tv-ben látott reklám hatására rohantam a boltba vásárolni.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
4580693
senior tag
válasz Cray Tyler #3553 üzenetére
Hát, a TMB tripletem mellett annyira nem hoz lázba.
Viszont ha most jön egy olcsó és jó binóbenéző, akkor annak azért lefekszem. -
Cray Tyler
senior tag
válasz kuyarashi #3555 üzenetére
Nem annyira tudat-alatti ez. Ha vettél egy porszívót, akkor 3 hónap múlva porzsákot hirdetek neked. Ha utazást vettél akkor mehet a bőrönd vagy a síléc, ilyesmik. De az is van, hogy ha vettél egy Samsung Galaxy S302-t, akkor egy év múlva betolom neked a "Hamarosan kijön az S303, csapj le rá most 5% kedvezménnyel" szöveget.
De az is van, hogy ha te egy 20 év alatti nő vagy, aki hirtelen elkezd illat-mentes tusfürdőt meg vitaminokat rendelgetni, akkor neked babakocsit fogok ajánlani. -
kuyarashi
őstag
válasz Cray Tyler #3556 üzenetére
Tudat alatt is kőkeményen hat az emberre a reklám. Folytonos megerősítést kap az ember egy adott termékről, már csak akkor is, ha nézi, de nem látja' a szeme sarkából. Mint mikor a moziban be-be tettek 1-1 hamburgeres képkockát a többi közé.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
66zio
aktív tag
válasz popey37 #3551 üzenetére
A túlzott magabiztossággal óvatosan. Attól még, hogy az ember szeretné hinni, hogy nem befolyásolják ezek, nagyon is azt teszik. Csomó kutatást lehet erről találni. Ezen reklámok nagy részének nem az a célja, hogy amiatt, pontt akkor vásárolj, hanem, hogy a márkát a termékkel összekapcsold. pl.: sthil fűrész. Értem, hogy mondjuk egy tv vásárlásnak utánanézel, hogy melyiket veszed, de a kis piszlicsáré dolgoknak nem fogsz. Ilyenkor számítanak ezek, mert leemelsz látszólag véletlenül egy dolgot a polcról, közbe pedig a szemed megakadt egy ismert márkajelzésen, ami igazából fel se tűnt.
-
tzimash
őstag
válasz Cray Tyler #3545 üzenetére
Ok, rögzítsük. Ettől függetlenül még tiltom ahol lehet. PH kivétel persze.
Bocs nem tudtam, hogy érintett vagy
[ Szerkesztve ]
-
popey37
addikt
pakolásztam a cuccaimat kicsit, hogy minél kevesebb legyen a börönd, találtam egy canon programozható távirányitót, vezetékest.
Kompatibilitás: Canon EOS 650D, 600D, 1100D, 60D, 550D, 500D, 1000D, 450D, 400D, 350D,
300D, 50D, 40D, 77D, D60, EOS 80D
ha kell valakinak kiabáljon.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
yrkalla1
csendes tag
Tanácsot kérnék. Asztrotájkép fotózáshoz (DSLR + fotóállvány) melyik az ideális és pénztárca barát opció?
- semmi vezetés. Ez esetben max 13-15 seces expokat tudok készíteni, az nem túl combos
- Omegon minitrack [link] - ez jó ötlet? Ezzel gondolom 30-60-120 seces köetéseket is tudnék csinálni, kérdés, hogy kell-e tájképhez?
- Star Adventures mechnika [link] kétségtelen, hogy ez a legjobb választás a 3 közül, kérdés, hogy nekem kell-e kétszer annyiért, mint az Omegon? Tripletet nem tervezek venni és mélyég fotózást sem.
A keretbe egy nagylátószögű objektívnek is bele kellene férnie, szóval az olcsóbb a jobb, feltéve, ha tényleg jobb
Mit javasoltok? -
popey37
addikt
megcsinálták a binómat a BTC-ben pillanatok alatt
kellemeset csalódtam a boltban, máskor is be fogok nézni, ha Levinél nincs a kiszemelt cucc.
A BTC-nek nagyobb a kínálata, bár az árak egyformák.
szóval nagyott változott a hozzáállásuk a régmulthoz képest pozitív irányban.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
[link] most találtam a makszutov bazárba, aki dslr vásárláson gondolkodik, az vegye meg gyorsan.
"Canon 600D váz kifogástalan állapotban, átalakítatlan, töltővel, 2 db akku-val, (Expo: 11299): 55000 Ft"
[ Szerkesztve ]
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
Sziasztok! Kaptunk ajándékba egy régi Celestron 114 teleszkópot, ami nagyon sokat állt valami sufniban, alapvetően rendben van, de a belseje poros, konkrétan pókháló is volt benne, a tükrön összefüggő vékony porréteg van (bár a képe rendben van, de mégis megadnám a módját).
Budapesten keresek helyet ahol ki tudják pucolni, esetleg kollimálni."Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
popey37
addikt
vettem két napja az ebay-on egy sbony 205 asztrokamerát, és képzeljétek, ma megérkezett.
ki is heréltem azonnal: az UV/IR szűrőt kivettem belőle.
sokat nem tud: max. 30fps, nincs ROI és csak a sharpcap ismeri fel.
bolygózni, meg polusra állni pont jó lesz.
este letesztelem, elvileg tiszta éjszaka lesz.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
kuyarashi
őstag
Makszutov bazárban MGen II-t kínálnak 95.000 Ft-ért.
Csak szólok.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
popey37
addikt
-
popey37
addikt
na, csak megtaláltam, hogy hol van a kutya elásva:
a svbony 205 kamerával meg a 72-es tubussal is van fokuszom, csak nem a nagy zenittükör kell hozzá hanem a kicsi. és láss csodát van kép, ráadásul éles is.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
ez a posta mekkora idiota:
jött két csomagom kintről: az első 93 euro, a második 2 euro.
az első csomag simán hazajött, a másodikat vámkezelték és fizetnem kellett 461 ft-ot.
az első csomagot miért nem vámkezelték? azon nagyobb lett volna a bevételük. balfékek.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
esztergályost keresek, van valakinek ismerősök között?
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
kuyarashi
őstag
válasz popey37 #3597 üzenetére
Az még előttem is ott áll. Fejben már erősen körvonalazódtak a tervek. Természetesen lézerrel , rétegelt nyírből. Nem egy bonyolult valami, csak szeretem belevinni a saját dizájn ötleteket is. A 25 cm átmérőjű EL panel fényforrás már vagy fél éve nálam van. Lehet össze kellene már dobni? Mindennel ez van.
Tubusgyűrűt is elkezdtem tervezni a kis távcsövemhez már mikor. Sőt ehhez is vettem rögzítőcsatokat. Aztán ott a fogantyút a newton gyűrűk tetejére, aminek a grafikája szintén el van kezdve. Furat is lesz a tetején, hogy második távcsövet, vagy kiegészítőt tehessek fel.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest