- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzimash
őstag
válasz
Oppenheimer #3440 üzenetére
LOL, azt hittem csak én sz.pok a héten az "on call"-al, bár itt csak simán ügyeletnek hívjuk
-
popey37
addikt
közben eldöntöttem milyen binót veszek:
10x50 Lacerta Explorer porro prizmás binokulár -
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3444 üzenetére
julius 1-2 nem jó, mert 2-án hajnalban megy a gépem ferihegyről. akkor marad zselic 9-től 12-ig.
-
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3444 üzenetére
nekem jó bármikor, szólj és huzunk
-
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3442 üzenetére
itthon vagyok juli 2-ig, mehetünk bármikor
-
-
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3440 üzenetére
ki kéne probálni az uj ortho oklikat végre, amugy van polarizációs szűrőpárom. nem zavar a hold fénye annyira
mit mit, hát a holdat -
-
popey37
addikt
este egy gyors észlelés valahol?
-
4580693
senior tag
válasz
popey37 #3432 üzenetére
Gyulaival Zentai dolgozik együtt (ha jók az infóim) , de ez nem Zentai felelőssége, hanem Gyulaié. Ilyen lencsét egyszerűen nem lett volna szabad a kezei közül kiadni. Addig kell dolgozni rajta, amíg nincs olyan optikai minősége, mint ahogy Gyulai mindig is apoaztrofálja a termékeit. Az a baj, hogy simán nagyobb a füstje, mint a lángja a gpu-nak.
-
kuyarashi
őstag
válasz
Oppenheimer #3429 üzenetére
A BTC készít jegyzőkönyves mérést, de lehet a Makszutov is.
-
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3429 üzenetére
[link] egy jó égen egy csillagteszt mindent elárul az optikáról, meg kell nézni az intra és extrafokális képet, a neten van sok összehasonlítási alap. müszeres méréssel nem biztos hogy a valós képet kapod, lehet kapsz egy 90% körüli streel-t, vizuálisan meg épp csak difrakció határolt, vagy forditva.
-
popey37
addikt
válasz
4580693 #3430 üzenetére
hát a csillagváros forumán azt irta legutoljára a sztorihoz, hogy már visszakapta a lencse árát, de a többi még úszik.
amugy ezt sem értem: veszek egy komplett tubust, minőségi problémák miatt visszaadom, és honapokat kell várni arra, hogy visszakapjam a pénzemet.
az biztos, hogy ez az eset Gyulai Pali renoméját igencsak lerontotta.
bár én ismerem Palit, nem tudom elképzelni, hogy a keze közül kiadott ilyen hibákkal terhelt optikát, tuti nem ő készítette és nem ellenőzte a kész optikát.
itt csak az a baj számára, hogy az ilyen hírek terjednek mint a futótűz. -
Nimda
addikt
válasz
Oppenheimer #3426 üzenetére
Hogy ne csak panaszkodjak, gratula a tubushoz, észlelj sokat ezzel a szörnnyel!
Okulárokat is vettél?
-
-
popey37
addikt
válasz
4580693 #3427 üzenetére
az a 20 centis vagy 5 milla és lehet keveset mondtam, Kereszty jogosan volt felháborodva a fos lencsék miatt.
én biztosan összetörtem volna a készítö fején. rendelek egy 5 millás tubust és kapok egy kiani minőséget. hát köszi.
meg is értem, hogy visszacsinálta az egészet. -
4580693
senior tag
De nem kell kínáig menni. A gpu apokkal is előfordul, hogy problémák vannak. Réggen is előfordultak gondok, de a legújabb a Kereszty Zsolt 20-centis apoja, 91-92%-os definíciós fényességet is alig éri el. Zónahibás és alulkorrigált a lencse. A gpu szerintem meg se nézte, hogy milyen a lencse minősége, mert amúgy nem enged ki ilyet a kezéből.
-
tzimash
őstag
válasz
Oppenheimer #3418 üzenetére
Grat hozzá, szép nagy jószág tényleg. És milyen kicsi mellett a 200-as...
Bár a nagylátós fotó erre rátesz egy lapáttal -
Nimda
addikt
válasz
4580693 #3421 üzenetére
A hasznot nézik.. de miért jó nekik, ha utána panaszkezelés van? Már ha van, mert valószínűleg jól tudják, hogy a lelkes amatőr, úgyis bütykölni kezdi. Nem olyan bonyolult szerkezetek ezek, de nem azért vesszük, hogy még nekünk kelljen a gyári hibákat kijavítani, vagy beállítgatni.
Csak hogy "újat" mondjak: külön nem írtam róla, de a nemrég vett AZ5 -ös mechanika vertikális tengely finommozgatója, gyönyörű nyolcast járt. Kaphatott egy ütést valahol, de hogy ez az üzletben nem derült ki, az egy rejtély számomra (személyesen vettem át, igaz megnézhettem volna, de eszembe se jutott, mert bíztam a kereskedésben, utoljára). A dobozát megnézve, volt egy apró lyuk rajta, gondolom valahol leejthették.
De történt olyan is, hogy az egyik planetary okulárnak, a dobozából kivéve, törött volt az egyik lencsetagja. A boltban értetlenül álltak az eset előtt (még sosem történt ilyen), de szerencsére nem feltételezték, hogy én törtem el, cserélték.
Valami olyasmit mondtak, hogy ha nem közvetlenül a boltból veszem, akkor a raktár nem nézi át, csak csomagolják és küldik. Hogy ez most igaz e -
4580693
senior tag
A boltok csak a haszont nézik...
Az első (jó, második) távcsövem egy 120/1000-es fraunhoffer. Egy év után Schné Attila vizslatta meg és kb. L/2-es hullámfront hibája volt. Akkor eldöntöttem, nekem kínai cucc nem kell. Magyarán basszák meg, hogy egy normális minőségellenőrzés sincs a gyárban, de sokszor a távcsöves boltokban sincs ilyen. Nem véletlen, hogy Rózsika amikor otthon van Vácott, a Scopium binókat tuningolja.
Ha szerencséja van az embernek, akkor kifoghat egy patent minőségűt, ami mondjuk pariban van a legjobb japán optikákkal, de a minőségi szórás az kurva nagy. -
Nimda
addikt
válasz
Oppenheimer #3418 üzenetére
Na ezért haragszom a gyártóra, nem elég, hogy egyes mechanikái ótvar módon vannak összerakva, de még a milliós tubusai is hibásan kerülnek a kereskedőkhöz
Az én 72/420 -as tubusom újkorában, a harmatsapkája gyárilag bele volt ragadva, nem lehetett levenni. A ragasztócsík-filc egy ponton megfordult, valamelyik barom a gyárban ráerőltette, nagyon óvatosan de erőlködve tudtam csak megmozdítani. Utána új filceket kellett beszereznem, mert roncsolás nélkül nem tudtam levenni.
#3420 ilyen szempontból lényegtelen, hibásan jött a cucc. Ha már ennyi pénzt kiadunk érte, az utolsó csavarig rendben legyen. Meg különben is.
A boltok is tehetnének valamit az ügyben, minimum átnézhetnék, mielőtt eladják őket.
-
Oppenheimer
nagyúr
-
xcds
őstag
Igen a vízállósághoz van köze, feltöltik vmilyen semleges gázzal. Bár én ebben azért kételkednék ezért az árért..
-
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3413 üzenetére
én is ezt a tipust lestem ki magamnak [link]
bár nem tudom mi a különbség a sima és a pro verzió között.
közben megtaláltam akettő közötti különbséget: a pro vizálló és nitrogénnel töltött.
bár nem értem a miértjét, minek bele nitrogén? -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
popey37 #3412 üzenetére
Nekem [Scopium Nature 10x50 binokulár] van es elegge bejon. BAK4 prizmak vannak benne, elvileg ezek jok. Tueles kepe van. Andromeda azonnal kib*ssza a szemed a ha ranezel vele. Persze nezhetsz dragabbakat is, nekem csak ezzel van tapasztalatom, es ezzel elegedett vagyok.
-
popey37
addikt
akarok egy binót venni, kinek milyen van és mik a tapasztalatok?
8-10-12x vegyek?
az 50mm apertura már tuti, a 70mm már nagy nagyon és kézből elég nehéz megtartani, meg a multkor benn voltam a boltban és kiprobáltam, nem győzőtt meg a látott kép./ szinezett mint állat./ -
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3409 üzenetére
-
kuyarashi
őstag
válasz
Oppenheimer #3405 üzenetére
Csináltunk itt páran lézerhez konzolt, pontosabban a konzolhoz csináltam egy 3D konzolt, amit kinyomtattunk. Popey is berendelt vagy 3-at. A sráccal csináltattam legalább egyet (nem emlékszem) egy fórumtárs nevében, aki szerintem sosem ment érte. Többször írtam neki, de eltűnt. Meg a 3D nyomtatós Janixnak is mondtam, hogy inkább küldje el nekem a cuccot, de azt írta, nem probléma. Még vagy kétszer szóltam neki, hogy én szívesen átveszem. Szerintem még ott van nála.
A lényeg, hogy Janix pikk-pakk tud nyomtatni, ha szükség lesz rá, de lehet, hogy még kész darab is van nála.Én ezt a kollimálható lézert vettem (még 4.800 Ft-ért). Nem mellesleg rendesen jól is néz ki, meg van hozzá plusz kapcsoló (hosszabbító kábelen), imbuszkulcs és mindez dobozban.
Most meg jó drága minden. -
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3407 üzenetére
hazaertem, lefotozom. a lezerem ugyanilyen. egy baja van, nem szereti a hideget, de egy fixalt tappal orvosolhato.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
popey37 #3406 üzenetére
Na, meselj!
En ezeket rendeltem a lezerhez:
[Finder Scope Bracket Fit 5MM-38MM Laser Pointer for Astronomical Telescope]
[Dual Finder Scope Mounting Bracket for Astronomical Telescope]Nem egy olcso lezer, azert rendeltem ezt, mert nem talaltam masikat aminel:
Switch: Constant on/off button -
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3405 üzenetére
a lezerhez van egy baromi jo felfogatasom.
-
popey37
addikt
válasz
Oppenheimer #3402 üzenetére
meglesz zselicre a cucc?
-
kuyarashi
őstag
válasz
Oppenheimer #3399 üzenetére
Ha sok időm volna, én építenék valami halálverőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest