Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razor18
tag
Szevasztok,
Eddig az Intel Desktop Utility Hardware Monitorját használtam, gond nélkül. Alapjáraton a CPU hőmérsékletét mindig 39 C-nak mérte. Tegnap próbálgattam a különböző hőmérséklet-monitor programokat (én marha). Speedfan, Motherboard Monitor. A Speedfant feltettem, de indításkor kiírt 3 sort, hogy valamit scannelne, de lefagyott (vagy csak nem győztem kivárni). 2-3 próba után levettem, remélem nem csak AMD-khez való.
Letöltöttem a legfrisebb ''univerzális'' Motherboard Monitort (v.5730 ?). Feltettem, a config wizardban kerestem az Intel 915GEVL alaplapomat, nem volt (gondolom amiatt, hogy ez a legfrisebb (?) változat is 2004 márciusi!). Mindegy, kijelöltem az Intelekből a 865perl-t, a végén ki is jelezte a tálcán a GPU, CPU meg talán az alaplap hőmérsékletét. Ezt is levettem.
Ezután jött a meglepi: az eredeti IDU HW monitor azóta kb. 20 fokkal magasabb CPU hőmérsékletet mér. Kézzel sem tűnik annyinak, a ventillátor is alapon ketyeg, ráadásul hideg álapotból bekapcsoláskor rögtön a BIOS Setupba lépve máris 57 fokot mutat a CPU-ra, a többi mért hőmérsékletet is a korábbi 37-38 fok fölött látja 5 fokkal. Valamit sikerült átrajzolnom az alaplapon? Valaki tud valami okosságot a visszarendezéshez? Tudom már, mit jelent, hogy ''ami nem romlott el, azt ne javítsd meg''...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- iPad topik
- Lost Records: Bloom & Rage – Tape 1 teszt
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD A10-6700 Quad Core FM2+ processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest