Új hozzászólás Aktív témák

• FecoGee

Topikgazda

CCiE annak a kérdése, hogy mennyire vagy okos és mennyire vagy kitartó. Ha beletolod az 1500-2000 órát akkor jó mérnök leszel. De közel sem biztos, hogy CCIE. CCIE akkor leszel, ha tudsz nagyban gondolkozni nyomás alatt, és készség szinten kezeled a technológiákat. Én szerintem sosem leszek CCIE. A Written meglehet bárkinek, sok olvasás, feleletválasztós kérdések. Nem titok senki számára egyébként sem, hogy kint vannak a braindumpok is. De a Written az nem fél CCIE. Sőt nem 1% CCIE. Az egy belépőjegy a 8 órás laborra. Aminek - megint nem titok - vannak kiszivárogtatott topológiái a neten. A konfig és a tshoot résznek is. És sokan 2000 óra tanulással, ismert topológiával mennek el, és megbuknak. Mert nem bírják a nyomást. Vagy nem 110%-ban értik a technológiát. Vagy nem vág az eszük mint a borotva.
    Szóval egy macska-egér harc folyik a Cisco és a közösség között. Kint vannak a topológiák, ezt tudja a Cisco, és ezért még nehezebb lesz. Már olyan nehéz, hogy szinte nem tudod megcsinálni még akkor sem, ha full vágod a technológiákat. Egy kolléga volt 1 éve, vágja routing-switching témákat és nem sikerült neki. Nem dumpolt egyébként. De amit használunk és tudunk napi szinten (OSPF, EIGRP, SWITCHING, stb.) TELJESEN FEL VOLT KONFIGURÁLVA. Működtek a neighborshop-ek. Erre készült, és ez már alap volt. Kapott helyette Performance Routingot, L3 MPLS VPN-t, QoS-t, IPv6-t. Épp ezért én már nem is látom értelmét ennek a CCIE R/S-nek. Mert ez már nem a Routing & Switching dologról szól. Hanem a feature-kről. És én már el is vesztettem a motivációt, hogy lenyomom az INE-t, leszek egy jó szinten R/S-ből, de kisz*pok egy IPv6 telefóniás kérdést és csak nézek. Ugrott 1500 dollár + kiutazás, és 2000 óra a feleségemtől távol, gép és könyvek előtt görnyedve. Megéri?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés