- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRkE
őstag
válasz
FecoGee #3434 üzenetére
Én szerintem egyet értek veled Úgyhogy szavaztam is egy nemet az oldaladon. Nekem nem is cél a CCIE, megelégszem egy CCNP szintű tudással. Főleg nem akarok olyan dolgokat megtanulni, amire a munkában nincs szükség, és csak azért tanuljam, hogy legyen egy papírom. A családra meg nincs idő, meg egy csomó egyéb lemondással is jár a készülés.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #3434 üzenetére
Megértelek és valahogy igy vagyok ezzel én is. A legutóbbi switch vizsgán döbbentem rá, hogy a cert semmit nem ér. Olyan viccesek voltak a labor feladatok, hogy majdnem felröhögtem, amikor megláttam. Ilyen, hogy van két switch, ez legyen a root, vezérelje a LACP azonositást és legyen 3 vlan. SLUSSSZ. Közben meg olyan elméleti kérdések, hogy vért izzad néha az ember, holott a büdös életben nem fogod használni. Öszintén, minek kell tudni, hogy a standby 11 groupnak mi a virtual MAC-adresse? Nyomok egy sh standby-t és már látom is. Elég ha a pc-k tudják, nekem felesleges. Akkor, kit érdekel, hogy ha van egy 4 linkes ether-channeled, akkor melyik linken fog menni az adat, ha port-channel load balance src-ip dst-ip van és hogy ezt milyen xor müvelettel fogja kiszámolni? Szerintem ennek nem sok értelme van, inkább csinálnék egy bonyolultabb hálót és azt lássuk, hogy mennyire vágja az ember azt, amit igazából csinálnia kell majd a valós életben. Persze kell az elmélet, mert konfigolni nem nehéz, de tshootolni már igen, és oda kell az elméleti tudás, hogy tudd, mi az a hiba, amit látsz, mitől lehet és hogy kellene megoldani. De ehhez is sok labor kell.
De mind1, nekem a papir csak arra kell, hogy melót találjak, a tudást úgyis szerelemből szerzem meg, mert imádom csinálni ezt. Komolyan becsüllek a CCIE miatt, de szerintem az a tudás, amit nap mint nap szerzel, többet ér, mint bármilyen elmélet, amit bemagolsz és 2 hónap után elfelejtesz. Én havonta egszer be fogom kapcsolni a switcheket és felkonfigolok egy hálót, mert elfelejtem azt is, pedig rengeteget laboroztam előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest