Új hozzászólás Aktív témák

• Steelman77

újonc

Üdv!

Kérdésem volna. Van egy ilyen CISCO EP3925-ös modemem (Telekomos), és IPTV-m is van mellé. De az eszköznek csak 4 db portja van, két SetTop box van, az elvisz kettőt, egyben egy WiFi router van egy másik szobában, a negyedikben meg az asztali gép. És lenne még 1-2 asztali gép, amiket időnként vezetékes netre kéne rakni. A gond itt kezdődik. Akár egy CISCO Catalyst 2950-es switch-et dugtam rá a modemre, akár egy 8 portos noname-et és azon keresztül csatlakoztattam a gépeket, az IPTV adás beszaggatott. Szabálytalan időközönként, de viszonylag sűrűn és jól érzékelhetően. Élvezhetetlenné tette a TV-nézést mindkét box-nál. Tehát a modem valamiért nem bírja ha egy switch van rádugva, tökmind1, milyen. Nézegettem a modem konfigurációs beállításait (nem vagyok már kezdő a hálózatokban), de nem találtam olyat, ami ezt orvosolta volna. A WiFi-vel minden rendben, de ha switch-et tudok rá és azt rakom netre (szerverként pl.), az IPTV beszaggat, de ha sima PC van rádugva, akkor teljesen jó. Nem akarok még egy routert mögé tenni (noha volna), mert elégedett vagyok a modemmel - ezt az egy problémát leszámítva. Ha valakinek volna ötlete hogy mivel próbálkozzam, megköszönném.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés