Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• OldAkita

aktív tag

Gubek-Einste, fil, köszönöm válaszaitokat. Én tudatlan azt gondoltam a gépem szól a Cisco EPC3925-nek hogy wifi-d segítségével nézz körül és szólj ide vissza az inSSIDer-nek hogy mi a helyzet. Na mindegy :)
    Örülök hogy használható bridge mód nélkül is egy másik usb-s router. Sok kommentben vágyakozva írnak a bridge mód után. Próbálom elgondolni miért jó ha van publikus ip címem. Talán azért mert akkor egy távoli gépről is elérem a routerre kötött hdd-t? Ez nagyszerű dolgognak tűnik, de nem halok bele ha ez nem működik. Ami a NAS-t illeti úgy tudom egy doboz, amibe legkisebb változatába 2db hdd mehet. Ez máris eggyel több mint amire nekem szükségem van. Aztán meg igyekeznék a legalacsonyabbra fogni az lektromos áram fogyasztást. Azt hiszem nincs az az energiatakarékos NAS ami ne fogyasztana többet mint egy usb-s hdd. Sőt tovább megyek, ha minden film vissza van töltve az Ncore-ra és nem szükséges már seed-elni, tervezem hogy le is kapcsolom az új routert. Ilyen megközelítsében az is képbe kerül, hogyan viselik ezt a routerek? Valamelyik korszerű Asus routert olvasgatva, valaki írta hogy nehezen viseli ha elveszik az áramot tőle. Gondolom ez azt jelenti hogy elfelejti a beállításokat. Erősen szeretnék olyan routert amelyik nem tesz ilyet. Ami még roppant lényeges, 50/5-ös netem jelenleg 6mbyte/sec letöltési sebességet produkál. Könnyű kiszámolni hogy egy 10Gbyte-os film 27 perc alatt jön le.
    Nézegetem egy ideje a routereket, többek közt az Asus RT AC56U-t is. Leírásában találtam ezt a táblát

Az Asus erősen lemossa a konkurenciát ebben a tekintetben. Az én netem sebessége mellett ennek semmi jelentősége nincs, de amikor átjön az unokám egy pendrive-al és rá kell másolni egy filmet, akkor azt hiszem számít milyen sebességgel tudja az usb-s hdd-ről leszedni. Vagy rosszul gondolom? Ha jól gondolom, akkor csak usb 3.0ás routerben szabad gondolkoznom, bár valaki vett egy ilyen routert és panaszkodott hogy rosszul van árnyékolva az usb 3.0 kábele és nem tud csak 3Mbyte/sec sebességet. Szóval zakatol az agyam a sok nyitott kérdés miatt. Eszembe is jutott még egy. Valahol láttam egy összesítő táblázatot ahol több router is szerpelt és mindegyik max 8GB-méretű filmet tudott lejátszani. Ez esetben egy 25Gb-os 3D-s Avatárt nem tudok megnézni csak akkor ha lehúzom a routerről a hdd-t és kábellel összekötöm a TV usb portján?
    Tudom hogy ezeknek a kérdéseknek zöme nem feltétlen ide tartozik, de nem tudtam leállni csak írtam írtam :)
    De ha már offtopic akkor legyen kövér :)
    Az előbb az ELMÜ-nél próbáltam jelszót beállítani, de csak a legbonyolultabbakat hajlandó elfogadni és ebből az apropóból egy vicc jutott eszembe:
    Kérem, adja meg jelszavát!
    alma
    Sajnálom, a jelszónak legalább 8 karakterből kell állnia.
    reszelt alma
    Sajnálom, a jelszónak tartalmaznia kell legalább egy számot.
    50reszeltalma
    Sajnálom, a jelszónak legalább egy nagybetűt kell tartalmaznia.
    50KIBASZOTTreszeltalma
    Sajnálom, a jelszóban nem követhetik egymást nagybetűk.
    50Kibaszott,ReszeltAlma,FeldugvaAseggedbe!
    Sajnálom, a jelszó nem tartalmazhat írásjeleket.
    50KibaszottReszeltAlmaRohaggymegHaNemFogadodElEztSe
    Sajnálom, a jelszó már foglalt.
    :)

Új hozzászólás Aktív témák