Keresés

Aktív témák

• Felhasznalo9

tag

válasz shev7 #2504 üzenetére

Sajnos, megsincs reszemrol lezarva, ugyanis van amit meg most se akarsz/tudsz megerteni. (kezdek gyanakodni, te vmi fejes vagy ott ;] )

Hol volt, hol nem, egyszer egy monopol helyzetben allo ceg aki

emelt, ujra. Megmelte az adsl savszelesseget - nehany helyen meg csak papiron - , mert a rivalisnak egyre tobb az elofizetoje. Ezt a rivalis - upc bacsi - se hagyta annyiban, es ugyes huzasokkal es jo marketing szoveggel (nem nagyon csipem a jo marketingest, de ezek tenyleg tudnak, marmint jol foglamazni, piros pontot nekik), emelt o is. Szep is, jo is az a 250 gb a 30/60 helyett, de ugyebar most mar szamolni fogjak a belso forgalmat is (amit halkan megjegyzek nem sokban kulonbozik a LAN-tol, max. bonyolultsagaban, akar lehetne WAN is, sot lehet az is?! Ezt azert irom mert helyi halozatban is max a vindo'z szamolja a kuldott es fogadott byte-okat, mas nemigazan foglalkozott vele, mivel az a SAJAT halozat, 1x kiepitik es addig mukodik mig el nem rohad - kb.... -., de ez nyilvanvalo es logikus is, hisz ha ezert is kulon fizetnenek havonta sulyos milliokat, tuti beleszamitott volna a limitbe ugyebar...racafolni se tudsz erre, ugyanis a pingek is ezt bizonyitjak, marmint hogy ez 1 nagy lanocska, aranytalanul nagy korlat emelis is ezt tamasztja ala, ha belegondolsz) Ezekutan ne chellostol toltsetek elsejetol:) Mellesleg tenyleg tudatlan vagyok, de nem annyira, mint amennyire Te gondolod (hulye). Na szoval ezert nem doglott be az a halozat, ezert birta, es birni is fogja meg sokaig a ''belso halo''. Az emeles aranyaban a merleg nyelve felenk billen, es ez nekunk jo, de ez csak 1...lasd lentebb... De az internet ''fele'' mas a helyzet, de meg mennyire, ott mar kemenyen fizetni kell a savszelesseget is, hisz ok sem lopjak, es en itt ertem azt, hogy nemigazan olik bele a haszon nagy reszet abba, hogy megtobb savszelt vegyenek/bereljenek, ugyanis azt majd tartani is kell ha jonnek az ujak - leirom, mert le kell irni most mar, igen amiatt a sok szaz hc letolto miatt, na jo csak reszben miattuk, akik terhelnek a halozatot - es a hozza szukseges technikai hatterert. Szoval, emelt is a upc, meg web2.0 kompatibilis, de megse annyira jo lesz az mint amilyennek beharangozzak. (megj.: marketing reszevel orakon at lehetne vitazni, de ezt most hadjuk) (Es meg az ADSLnek lesz ra valasza, amit a UPC mar nem fog lereagalni, azert ''drasztikus'' az az emeles, esetleg neha legyint majd a havi 800-900 gb-os hc-sre). Fogok majd linkelni a vilag masik reszerol szolgaltatok cimet, ha feltudom venni a kapcsolatot 1 regi ismerossel, aki jo nehany eve NYC-ben el, van az mar evtized is. (Annal a resznel ami a vilagvarosok netellatasat irtam, majdnem szo szerint tole ideztem a korlatalan csomagot, es annak mar par eve, hogy mondta) Durvulas, hmm, nemhiszem annyira leterhelnek a halozatot a hc-sek mostansag, felteve ha lenne mit leterhelni kesobb is, lasd fejlesztes.

''''Nekem ne mondja senkiazt, hogy a tobb szazezer elofizeto kozul par szaz hardcore letolto miatt van a korlat (ha jobbna teccik FUP), mert ugyse fogom elhinni.''

Hat akkor miert? Mert tobb szazezer user kozel sem hasznal el meg 10 gigat sem egy honapban, szoval biztos nem miattuk van a 250 gigas korlat.''

Ennek, ugyerzem meg1x neki kell futni.
    A valosag az, hogy miattuk van a korlat, de megsem miattuk (ezt most tul ''chellosan'' irtam le mi?) De varj, olvass tovabb es roviden megmagyarazom (akarcsak a AFSZ-be a korlatlan jelenteset) Ugyebar ha nem lenne korlat es a sok nonstop letolto nekiallna toltogetni, ugy emberesen, akkor valszin kicsit leterhelnek a halozatot, de ha lenne mit leterhelni kesobb is (fejlesztes, kicsit tobb szavszel berlese) akkor talan jobb lenne. Na es itt lep be a FUP, meg a felmondas + kulonbozet kifizetese a kepbe, mint elremisztes. Elremisztes attol, hogy leterheld a halozatot, ami birna ugyan a terhelest meg most (kesobb talan mar nem es epp ez a baj) - napkozben azert meglatszana -, talan, de savszelt foglalna. Elremisztes attol, hogy ok veletlenul se tegyenek vmit az emberert, ha mar fizet tisztesegesen (meg az akcios+kozalkalmazotti havi dijon is van hasznuk, hat meg a ...). Az mas kerdes, hogy most megfejelik 1 csomagvaltasi dijjal, amibol gondolom elenyeszo nyereseguk lesz, de 1 ujabb pelda a lehuzasra. Fura mi? Sot, fel vagy haborodva, hogy hogy merek ilyet leirni, hogy azoknak a rossz nonstop letoltoknek adatnek savszelt?! Ha fel vagy akkor sajnallak. Ugyanis epp errol szol a fejlesztes, hogy tesznek vmit az emberert, ha mar fizet. Mert a mostani fejlesztesnek az igazi celja a felhasznaloi letszam novelese. Mert jol ki szamoltak, hogy pl.: 90% csak e-mailezik, netezik meg 1-2 on-line jatek es havi max. 2 gb-os forgalmat csinal, 9 % havi 30-50 gb-ot es 1 % 100+ gb-ot. Most mindezt gyorsabban teheti meg, sebessegileg, tehat mondhatnank azt is kicsit tulozva, hogy ez a savszel emeles, csak parasztvakitas, a sok ''igazi'' letoltot meg visszatartjak a korlattal (de elgondolkoztal mar azon, miert birja meg most fajanul a terhelest a halozatuk - internet fele is -, mert en tudom. Most kicsit beleoltek, penzt, meg belehuztak de azert, mert meg emelle a 200 ezer elofizeto melle, ''varnak'' masik 200 ezret, es ez is 1 ok amiert kell a korlat, mert ''meg varunk embereket'' erre a halozatra.) Magyarul, kicsit lazitanak a gyeplon (versenyben maradas) es bovitik az eroforrasukat (elofizetoi letszam megduplazasa vegett, hisz tobb ember tobb penz), harangkongatas es bejelentes, hogy extreme a kobon, es ennek az egyik mellektermeke az, hogy nekunk is jut valami a jobol(?), kicsit gyorsabb, kicsit tobb. |Jo tudom, ez igy megy, de a baj, hogy nem hajlandoak beleolni 1 kis penzt, azert, hogy vegre tenyleg korlatlan lehessen, es az az 1 % is megkapja amire a foga faj:) (inkabb a zsebukbe tomik) itt lep be +ba a magas ar es a lehuzas. Nekem ez nem teccik. Tomoren: a korlatlan megse korlatlan, de ugy hirdetik, jo dragan :D :DD .

Na ennyit a korlatrol, az emelesrol es a fejlesztesrol a lehuzasrol meg ilyesmikrol.

A 250-gbrol:

Latom lusta voltal visszaolvasni es/vagy szelektiv a latasod es/vagy figyelmetlen vagy, ezert bemasolom:
    ''Mellesleg en is szamoltam es nekem asszem 100-150gb is eleg. De a 150 gb mar nagyon a max... '' - es a szamitasnal tenyleg nem boven szamoltam.

Kedves Zordkaszas. Aruld mar el nekem, haverja vagy netalan mecenasa vagy shev7-nek, hogy foggal-korommel nekem rontassz. Jossz itt az illetekes hatosaggal, meg a besorolassal, meg a ne sirjal dumaval. Masold mar be nekem azt a reszt ahol kb. olyasmit irtam, hogy tokom ebbe az egesz chelloba, reklamalni kellene, meg hoborogni, meg ide-oda fordulni (megjegyzem halkan, van az ''illetekes hatosagnak'' eleg gondja, baja, feladata, mintsem ilyenekkel foglalkozzon, na meg ugyebar nem eleg csak bekopogni, panaszkodni es mar jo is lesz minden. Asszem 1 masik nagyobb forumon masoltak be reszben ehhez a temahoz kotodo levelet es a valaszt ra, na meg mas is kellet meg oda:) , ha vkit erdekel megkeresheti )) dumat loktem. hiszed vagy nem, ki fogom hagyni, ugyanis ennyire nem erdekel a dolog, csak vazoltam, mi is a helyzet valojaban. Na meg 1 jo tanacs, ne csak 1-2 HSZ-t olvass vissza...

Csak ugy:

''legfeljebb bontják a szerződést ha sokat tölt az ember...'' idezet Zordkaszastol, na igen, 1xubb felmondani jo par embernek a szerzodeset, mintsem... Na de ezt mar tobbszor leirtam. (elore felek, hogy olyan hasonlattal elsz majd, hozzaallasodbol es az esz osztasodbol, gondolom, hogy pl.: a rosszul teljesito, alkalmazottaktol is megvalnak a cegek, hiszen alig, vagy epp veszteseget termel...) Az ilyen rossz hasonlatoktol kimelj majd meg, koszi elore is. De elnezest kerek, ha rossz helyre ''soroltalak'' be, de legalabb kvittek leszunk. En szerintem ez a korlatlan nem korlatalan es megcsak nem is jeleztem ezt az eszrevetelemet az illetekes hatosagoknal, hogy chello-nal a korlatlan nem is korlatlan, akkor most mi legyen? Fogjak bontani a szerozdesem?!
    De nemertem miert nekem irod ezt, amikor lattam, hogy elektro ezt irta: ''Én nem emlékszem, hogy azt írták volna,hogy korlátlan lesz a net,csak annyit írtak ,hogy a jelenleg érvényben lévő forgalmi korlátokat megszűntetik,és a kettő nem ugyanaz. '' es en erre valaszoltam azt, hogy ''A változások eredményeként a UPC chello internet-szolgáltatása 2007. március 1-jétől 1,2Mb, 5Mb, 10Mb és 20Mb-es korlátlan csomagokat kínál, az eddigi adatforgalmi szabályok megszüntetése mellett:'' es ebbol lett most ez a vita. Meg lenne 1-2 megjegyzesem altalanossagban is es nehany reagalas 1-2 mondatodra shev7, de mar a felet elfelejtettem ;] es megy a Fabry show.

Lehet nehol ertelmetlen, de ne most nem fogok visszaovlasgatni, sry. Na es itt a vege reszemrol. Jo ejt.

[Szerkesztve]

• bsz

csendes tag

válasz shev7 #2504 üzenetére

Egy kérdés !

Ha van egy havi fix kereted (pl. fizetés vagy ösztöndíj) te annyit költöl rendszeresen, vagy minden hónapban többet? Ugye nem léped túl a kereted minden hónapban? Szerintem ebben az esetben a keretnek van egy lélektani hatása is, igyekszel nem túllépni azt, és ez így egy felesleges korlát.

Nincsenek adataim a UPC heti netforgalmának időszakonkénti megoszlásáról, de szerintem érdemes lenne megnézni, mert a UPC indoklása alapján ( tehát a 250 Gb forgalom feletti rész veri szét a hálózatot) a hálózat éjjel -nappal azonos terheléssel fut. Ezt ugye te sem hiszed? Vagy ha mindenki az első napokban letudja a forgalmat, akkor a hó végéig szét van verve a hálózat, és 3 hét kell az újboli felépítéshez!

Valami komolyabb, a felhasználót nem hülyének néző magyarázat kellene !

BSZ

Aktív témák

Hirdetés