Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi
    nagyúr

Sziasztok,

Bár már kint van a 8-as is, de egy régi 32bites laposra tettem 32 bites Centos 7-et Xfce-vel, ez utóbbit le kellett forgatni forrás epel rpm-ből, mert a félkész 32bites epelben nem voltak leforgatva, sok egyébbel, hogy valóban kényelmesebben használható legyen, ide feltöltöttem a csomagokat , hátha vki még hasznát veszi, minden nagyon rendben is menne, mindössze 160 mb-ot eszik alapjáraton és mégsem fapad még az intel-phc-t (így szépen alul lehet feszelni) is felmegy rá a kernel repóból származó kernelre, egyetlen probléma, hogy a wifijét nem tudom életre kelteni, az alap 3.10-es kernellel meg sem nyikkan, mivel abból hiányoznak a hozzá való modulok, hiába teszem fel hozzá a firmware fájlokat, a repóból való 4.14-essel már betölti a drivert, viszont a 80211-es modul tkip része nem töltődik be, a network manager applet nem is látja csak a wicd, de az meg nem tud ip címet osztani neki, ill. parancssorból sem tudom életre kelteni, más disztrók (pl. Fedora, Xubuntu) alatt csont nélkül megy ez a wifi, szóval vmi driver gondja lehet, valszeg a kernel, de ha nem muszáj nem forgatnék kernelt első körben
    Vkinek vmi tipp?

Lényegében fw és kernel modul csomag kellene neked. Szerintem ez 64 bitre beszerezhető.

Nem kell komplett kernelt forgatni ilyenkor, csak modult.

De úgy látom, hogy ott a modul! Próbáld először betölteni!

Amúgy régen rpmforge-ből szedtek ilyen modult, elvileg az 5/6 idejében, de az a projekt már halott. Esetleg nézz srpm-t, elrepóban, vagy epelben, vagy valami fedora tárolóban.

Ha meg saját csomagod van, azt a copr-ban közzéteheted!

Mondegy, nézz modprobe-to.

Új hozzászólás Aktív témák