Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz Kiki18 #25217 üzenetére
Az volt a problémám, hogy nem tudtam első nekifutásra kiolvasni a nevét.
És mindenképp muszáj volt egy képet lőni, melyik az a sör, amelyik ennyire jó (több is volt véve és fogyasztásra ítélve aznap estére) hogy nehogy ne tudjam, mi ez az isteni nedű. Bele is bolondulnékA szomorú hír, hogy egy nagyon kis sörfőzde készíti, és Bajorországban is alig kapni. Én 100km vagyok Münchentől, de itt nem, hogy nem is hallottak róla de nem is kapni
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
föccer
nagyúr
válasz Kiki18 #25165 üzenetére
Nem kell, megtaláltam a hirdetést. Igaz, hogy azóta már elég sok minden megváltozott, de még mindig nem az igazi. Holnap melózom, de ha valami normális időben hazaérek, akkor lehet gurulok. De nem hinném, hogy sok értelme lenne. Majd még alszom rá egyet.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
-
-
Dr.Zoo
őstag
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kiki18 #24760 üzenetére
Bocs, szennyezés témájú, nem szándékos, de víztározó ivóvíz romániára ezt dobta ki: [link]
a hangnem pedig így lett volna helyes, csak nekem is van egy stílusom, meg a napi rohanás. elnézést ha megbántott
a kaméleonok biológiájához pedig nem értek, de lehet nekik árt, ami neked egyáltalán nem káros. a kutyák meg tóból isznak semmi bajuk, sőr horrible dictu a saját kakájukat eszik meg.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Kiki18 #24760 üzenetére
Bazi nagy víztározókban...
Persze van aki ezt is tönkre tudja tenni percek alatt: [link]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kiki18 #24735 üzenetére
Nézd, beszélgetünk. Te sem vagy vízszakértő, én sem, magamról tudom, hogy van némi érintőleges rálátásom a témára, mert foglalkoztam vízgazdálkodással oldalról.
Azért reagáltam kicsit sprőden, mert amivel indítottál, az egy nagyon erős FUD ami az emberekben él (mind a két oldalról, mind a pesti mind az erdélyi vagy ha úgy tetszik hegyi vízről), és objektív okok miatt egyszerűen nem állja meg a helyét.
A pesti víz sincs rongyosra kezelve kemikáliákkal, ez nagyon messze áll a valóságtól, némi klórgázzal megfuttatják, de mást nem kap. Egyáltalán nem káros rettenetesen az egészségre, nézz egy kicsit utána, Európa egyik legtisztább és legegészségesebb ivóvize a miénk, a rendkívül szigorú egészségügyi határértékek miatt. Pont ma beszéltem egy orvossal ennek kapcsán, és konkrétan azt mondta, hogy az itthoni csapvíz gyakorlatilag sterilnek tekinthető.
Ezek tények, objektív tények, amikkel nem lehet vitatkozni, és mivel ez tette ki a lényegét az állításodnak, ezért nem tehettem mást, mint hogy cáfoltam.
Ettől függetlenül és emellett természetesen vannak vegyi anyagok a városi vízben, de azok nem kezeléssel kerülnek bele, nem szándékosan vannak benne, hanem különböző gyógyszer- és vegyszermaradványok, amiket nagyon nagy erőkkel közömbösítenek, hogy minél kevesebb jusson bele a rendszerbe. Ennyivel "rosszabb" a kristálytiszta hegyi pataknál.
Azt írod, hogy áldott erdélyi részeken tiszta vizű hegyi patakok vannak, amik tisztítatlanul kerülnek a rendszerbe, és az emberek azt isszák. Erről már tudásom nincs, csak logikusan gondolkodom:
Azt a vizet is tisztítani kell, mert lehet elméletileg (erre még visszatérek) kemikáliáktól mentes, de attól még lehetnek benne olyan természeti mikroorganizmusok, paraziták, ürülékmaradvány ásványi anyag, amit tisztítani kell belőle, hogy európai értelemben vett tisztaságú ivóvizet kapj. Tehát azt is kezelik. Mivel? Nagyjából feltételezem ugyanazzal mint itthon. Másrészt tárolni is kell, és a tárolás során bármi történhet a vízzel, elszaporodhat benne a kékszemes ostoros, beledögölhet a kacsa, stb. ami még egy nagyon erős ok a tisztításra.
Harmadrészt az ivóvíz általában három forrásból jön: 1. parti szűrésű víz (folyó), ez az egyik leggyakoribb, lásd még miért kezelik a szennyvizet, 2. rétegvíz, ha van, és amíg el nem fogy.
Amire szerintem te gondolsz, ez sorrendben és gyakoriságban a harmadik, a karsztvíz. Ezzel az a gond, hogy bár lehet felette vízzáró réteg, közelebb van a felszíni hatásokhoz mint a rétegvíz, és a szennyezés ha bekerül a rendszerbe a járatokon extrém nagy területet megfertőzhet. Természetes formájában valóban a lehető legtisztább, és ásványi sókban leggazdagabb (ezért is érzed finomnak, mert a kőzetekből kálcium- és magnéziumionokat old ki, amitől kemény, ízes vizet kapsz, de ennek nincs köze a minőséghez).
De!
Ismerve a román környezetvédelmi hozzáállást, ami még a magyarnál is nagyságrendekkel rosszabb (ott voltam, láttam), és amik az erdőbe, folyóba, bárhova kerül, és amilyen szinten ártalmas az ipar és a bányászat (!) a környezetre, én nem tenném le a voksomat amellett, hogy a hűs vizű kispatakból azt kapod, amire számítasz.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kiki18 #24717 üzenetére
Ittam már vizet Kolozsvárott Vásárhelyen sőt, Krakkóban is.
Azt pedig nem hiszem, hogy akár Kolozsvárott akár Vásárhelyen ásványvíz jön a csapból, vagy hogy azt nem kezelik mielőtt a rendszerbe kerül (tárolni azt is kell, onnantól meg megette a fene az egészet). Mit ahogy azt sem hiszem, hogy ott a szennyvizet csak úgy kilocsolják és nem hasznosítják megfelelően. Vagy ha bármelyikre igen a válasz, az már régen rossz.
Tisztítani és kezelni kell a román vizet is, ami a hegyről jön le azt is, mert az közegészségügyileg nem tiszta, ugyanaz a protokoll vonatkozik rá, mint a városi vízre (tisztítás, csírátlanítás, stb.)
Szóval lehet itt térgyet csapkodni, hogy bezzeg erdélyországban kicsattan a víz is, biztosan így is van, de hogy a csapból nem azt iszod, az tuti.
szerk: továbbra is kérdezem, mi az a rongyosra kezelő keminkália amivel chemtrailezik a pesti vizet, ellenben a kolozsvári nem is látta?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kiki18 #24717 üzenetére
Fertőtleníteni akkor is kell a vizet ha a hegyből/ről jön. Esetleg lehet kevesebb is elég nem kell 0,29mg/l mennyiségben adagolni hozzá mint itt hanem elég a fele is.
Tehát semmivel sem egészségesebb mint a pesti víz. Az íze más, nyilván a több oldott só miatt ízesebb de az egy külön dolog, attól még nem egészségesebb, mert ugye a túl sok oldott sót tartalmazó nem csak a mosógépnek árt, hanem neked is.
#nincsbennetarcsi
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kiki18 #24711 üzenetére
Milyen kemikáliákkal van kezelve szerinted? Tudtommal klóron kívül semmivel. Ezen kívül ülepítik, szűrik, kap UV-t, stb, de nem kemózzák.
Román vízzel meg szembeállítani, hogy rettenetesen káros az egészségre... én elhiszem hogy tizenötmillió magyar szívünkcsücske csabakirályfi, szeretem is Erdélyt meg az erdélyieket de ez erős.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Kiki18 #23767 üzenetére
Jah, group, mondjuk azt inkább felsőbb évesek tudják mint a csoporttársak, bááár van aki már felsőbb éves lenne, de mégis csoporttársad lesz ugye
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Kiki18 #22585 üzenetére
Mai egyenleg : elvileg vettem 2 cuccot + letiltottam egy nagyokost aki az egybe hirdetett cuccom bontasaval keresett meg majd ki akart oktatni sehonnai simlis 3 helyett 1 év garral operáló webshopos árakkal
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Kiki18 #20513 üzenetére
Kolléganő is valami kinti kennelből vette az övéket
Ha már dán és be kell fogadni, akkor én egy késő 20-as csajra szavaznék amúgy
-
-
Tim82
félisten
válasz Kiki18 #20113 üzenetére
Ha nem lennék rohadtul kehes az utóbbi két napban (amitől függetlenül holnap be kell mennem dolgozni), akkor a mai program a Paskál lett volna, 900 Ft-os jegyárral... hm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Petyyyyy
addikt
válasz Kiki18 #20113 üzenetére
Már hogyne tudtál volna.
Én pl délelőtt kijátszottam a fűnyírás '14-gyet, aztán pakolászás meg stb. és vissza a bűnös városba. Gondoltam urasra veszem a figurát, első osztályon jövök, ott tuti jóidő lesz. Hát persze, hogy benéztem. Tricsillió fok volt, ellenőr is valami olyasmit magyarázott inkább nyissunk ablakot, mert felettünk is meleg a levegő, így nem tud jól pörögni a légkondi. Előre imádom a holnapot, 36 fokot jósolnak és no légkondi, de persze csak az én irodámban.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
MrSealRD
veterán
válasz Kiki18 #19396 üzenetére
25-ös nem volt. Csak 20/10-es meg 40/20-as illetve 80/25.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
LÁZ
addikt
válasz Kiki18 #18770 üzenetére
18ban szakad már 10perce
ps. na igen, nagy zakó lett a vége, nem birtak felállni a brazilok 2 után, igaz, hogy gyorsan kapták az első 3at, utána már nem volt megállás
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Kiki18 #18437 üzenetére
Igen közben felvilágosítottak hogy nem fog menni.
Egy Benq G920WL monitort akarok összekötni xbox géppel. Eddig HDMI-s monitorom volt régebben, tehát nem volt gond, de ezen ugye csak DVI-D/D-sub csatlakozó van.
Van hivatalos megoldás erre:
(csak sehol nem találok normális áron)
Mindegy, köszi segitséget, nézelődök még.
Tim82: hja néztem Őt is, csak nem tudom hogy ez is működne-e vajon.Feleslegesen meg nem venném majd meg.
Oh most jöttem haza amúgy, dög meleg van.
Live-Die-Respawn
-
Mercutio_
félisten
válasz Kiki18 #17626 üzenetére
Én azért 5 év után már gyanakodnék, esetleg megkérdeznék 1-2 embert milyen hire van az ügyvédnek, vagy egy másik ügyvéd tanácsát kikérném nem lehet-e esetleg peren kívül megegyezni, demmég az ingyenes jogsegély szolgálatnak is utána kérdeznék létezik - e.
Dr. Zoo : Ez az a fajta amit ha nem fürdetsz büdös az izzadságtól a szőre, viszont ha elégszer fürdeted akkor hullik a szőr?
-
Tim82
félisten
válasz Kiki18 #17343 üzenetére
Továbbra sem értem, miből gondolod, hogy neked vagy bármelyik megcsalt félnek (függetlenül attól, hogy a megcsalás mennyire érint mélyen) bármilyen morális alapja lenne a személyes sértettségen felül bármiféle büntetést, "móresre tanítást" végrehajtani.
És képzeld, én is voltam megcsalva, nem négy hónap, hanem három éves kapcsolat végén, úgy, hogy azt hittem, minden rendben van, mert a csajsziban nem volt annyi bátorság/tisztesség/hajlam a problémamegoldásra, hogy elmondja, hogy nem boldog velem.
So what? Ettől nekem büntetnem kellett volna? Mondom, hagyjuk az ilyen butaságokat. Legyen ilyenkor kalap és kabát, csókolom, now fuck off and die és ennyi. Nem a mi dolgunk a másik fél nevelése, terelgetése, meg némi önbíráskodás alkalmazása felette, csak mert megbántott minket.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Melack
veterán
válasz Kiki18 #17340 üzenetére
A "mai világ"-ba tartozunk mi is, én még sem mondom, hogy ez az általános. Azárt azt látod, mert mindenhonnan az folyik. Unokatesóm 15 lesz, lány, és ő pont nem ilyen. Nem FBon éli a szerelmi életét, normális, kedves. És vannak ugyanilyen barátnői. Persze itt Pesten a másik véglettel találkozol, mert ők úgy élik az életüket, hogy azt látod. Más kérdés, hogy x év múlva ők fognak szingliregényeket/blogokat írni, hogy jajjdeszarnekem...
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Tim82
félisten
A "tett tönkre az életét" pedig erősebbre sikerült,mint gondoltam.Nem arra céloztam,hogy tegye hajléktalanná,csak tanítsa móresre valahogy.
Még mindig áll a kérdésem: minek? Kiegészítem: milyen alapon? Büntessünk meg minden olyan lányt, aki nem bennünk látja a nagy Őt és ezért szakít velünk? Hagyjuk már az ilyen móresre tanításos butaságokat, nyilván kemény két percre jobban érzi magát mindenki a "nemes" bosszútól.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Ez a nem érdekel stílus velejárója. Hiába mondod el, mutatod meg neki, akkor sem fogja érdekelni, nem figyel rá és 5 perc múlva azt is elfelejti miről beszéltél. Dehát mindenki a saját kárán tanulja és jegyzi meg legjobban.
Tapasztalat:amit akkor kapsz,amikor azt kapod,amit nem vártál.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
válasz Kiki18 #17321 üzenetére
Persze, ez remek ötlet!...hogy aztán még ő távozzon emelt fővel, ugye?
A nekem most nagyon rossz, hát akkor neked is az lesz című mutatványból rögvest tudná a csaj, hogy nagyon szeretted és most nagyon rottyon vagy amiért lepattintott. Hülyeség lenne megdobni ezzel az infóval. A Vége felirat után nem ülsz ott még fél órát a moziteremben, hogy végignézd a stáblistát, hanem igyekszek a haverokkal sörözni, hogy megdumáljátok a filmet.
GabN73 - Pont ezt kell tenned. Skippeled a csajt és le se sz@rod, mert olyan kemény vagy, hogy még a transzszibéria express is lepattanik rólad. Hideg vér, kimértség, közönyösség - ezt tudod neki ajánlani a jövőben.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Melack
veterán
Azért minden sértettség mellett is igyekezzünk megtartani emberi mivoltunkat, ha kérhetném. Tudom én is milyen érzés, de sosem gondoltam arra, hogy csak emiatt teszek neki keresztbe. Ő így döntött, kész. Igya meg a levét, ha úgy alakul.
MOD: ez is egy érdekes téma lesz azt hiszem.
(#17327) Saint_: mást nem is nagyon lehet tenni. Én anno még megkérdeztem, hogy elköltözzek e most azonnal, vagy menjek át a másik szobába?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Én a helyedben még az életét is pokollá tenném.
Ha szabad kérdeznem, minek?
(Ne süllyedjünk már le a Nők, nőügyek topik primitívségére.)
[ Szerkesztve ]
-
Ez mos valami vicz?! Ha egy nem szűz lányra mocorog a cerka akkor az is 'undorító' ? Esetleg ha valaki nem viszonozza az érzelmeket, szabadon lehessen savval arcon önteni/megkövezni ? Hol élünk, valami huszadrangú vallási fanatikus országban a Csendes óceán egy mindenkitől távol eső szigetén?
Az ilyen helyzetek egyszerű megoldása a kapcsolat megszakítás. Mindenki megy a saját dolgára és nem teszi tönkre magát a más hülyesége miatt szvsz.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
MrSealRD
veterán
válasz Kiki18 #16997 üzenetére
Némely ingatlanos tényleg nem tudja hol a határ.
Köszi a tippet...a lakásvásárolás még kicsit várat magára.
Bár ott tartanánk már.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Melack
veterán
válasz Kiki18 #16754 üzenetére
Házas vagyok, apa, boldog és szerelmes. Másként látom, mint eddig. Vele jól érzem magam, Örülök, amikor mellette tudok lenni, odabújni, megölelni, fogni a kezét.
Bandus: voltam szerelmes, de úgy és annyira már nem tudok az lenni. Ezen nem tudok változtatni. Át tudom magam adni az érzésnek, de meghúztam egy határt. Azt hiszem, hogy érzelmileg újra fel kellett építeni magam, és a feleségem ebben sokat segített. Őt szeretem
Petyyyy: Ma volt osztálytalálkozó, mibdenkivel beszélt pár szót, csak velem nem. Magammal koccintottam egy zéró kólával. A kislánya gyönyörű, de Ő már csak ő lett, és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Kiki18 #16687 üzenetére
Persze, hogy érdemes, igaz én még a rigoban toltam, de ott alap volt, hogy amit tudtak levontak aztán vagy bejött nekik és csengettél egy újabb vizsgadijat, vagy megreklamaltad és akkor "csak " a felülvizsgálat (akkor) 4k - s díjával tudtak megvagni
Persze az is lehet, hogy tényleg ennyire rossz levelet írtál, de esélyes, hogy veled is beprobalkoztak. Van betekintési lehetőség, most nem tudom, hogy van, anno nem adtak másolatot csak megnézni lehetett, erre érdemes vinni valakit (akár fizetni is neki) aki nyelvvizsga javítást szokott hivatalosan végezni, ugyanis ő ismeri a szabályokat és a hibák pontozását. Anno pl egy mondaton belül adott hiba az érintett szavak számától függetlenül egynek számított, nálam külön hibákként voltak jelölve és pont levonva, de ezt te hiába nézed sose szurod ki mert nem ismered a javítási metódust.
Persze ezek a szabályok nyelvenként, az adott nyelv jellege miatt eltérőek lehetnek, azért kell olyan ember aki az adott nyelvet javítja. Látom közben már bitpork is írt hasonlorol.Gabn78 : Ha már ott vagy fel is vaxolhatnád
Ha a barátnő be tud kavarni, akkor még nem nőtt fel a lány, vagy erősen külsőkontrollos, aki mások véleményére jobban támaszkodik mint a sajátjára. Hopp, most olvasom, hogy barátnővel csónakázás meg nem ad csókot... szerintem össze jöttek ird meg neki, hogy nem vagy féltékeny és neked be jönne az édeshármas
Kicsit komolyabban: Gondolj bele, mikor megtetszettel neki milyen voltál és most olyan vagy-e?
Ez a mondatod is beszédes "szükségem volt már valakire" mennyi volt a valódi tulajdonsága és mennyi amit a vágyaid alapján ráaggattát pedig (talán) nem is rendelkezett vele?
Az meg, hogy 21 évesen nem te vagy az első a sorban annyira nem meglepő ebben a korosztálybanEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
válasz Kiki18 #16687 üzenetére
Első körben kérd ki a kijavítottat. Nézd át - nézesd át. Ha utána még mindig úgy gondolod nem volt igazságos, megfellebbezed.
A volt német tanárom, egy tanítványát felkészítette Rigó utcára, ahol ő is szokott vizsgáztatni. Csak nem szólt senkinek ott. A tanítvány, aki nem mellesleg ott született és élete első 17 évét ott töltötte, 0 azaz nulla pontos írásbelit produkált. Kikérte a kijavított pappert, és azon egyetlen mozdulattal az egész szöveg át volt húzva. Utólag Éva megtudta h a tanítvány béleesett abba a 20%ba akiknek kötelező megbukni h a vizsgarendszer önfenntartó lehessen.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hogwarts Legacy teszt
- nVidia tulajok OFF topikja
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- 3D nyomtatás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Drón topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...