Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz Kiki18 #19396 üzenetére
25-ös nem volt. Csak 20/10-es meg 40/20-as illetve 80/25.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Petyyyyy
addikt
válasz Kiki18 #20113 üzenetére
Már hogyne tudtál volna.
Én pl délelőtt kijátszottam a fűnyírás '14-gyet, aztán pakolászás meg stb. és vissza a bűnös városba. Gondoltam urasra veszem a figurát, első osztályon jövök, ott tuti jóidő lesz. Hát persze, hogy benéztem. Tricsillió fok volt, ellenőr is valami olyasmit magyarázott inkább nyissunk ablakot, mert felettünk is meleg a levegő, így nem tud jól pörögni a légkondi. Előre imádom a holnapot, 36 fokot jósolnak és no légkondi, de persze csak az én irodámban.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Tim82
félisten
válasz Kiki18 #20113 üzenetére
Ha nem lennék rohadtul kehes az utóbbi két napban (amitől függetlenül holnap be kell mennem dolgozni), akkor a mai program a Paskál lett volna, 900 Ft-os jegyárral... hm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Kiki18 #20513 üzenetére
Kolléganő is valami kinti kennelből vette az övéket
Ha már dán és be kell fogadni, akkor én egy késő 20-as csajra szavaznék amúgy
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Kiki18 #22585 üzenetére
Mai egyenleg : elvileg vettem 2 cuccot + letiltottam egy nagyokost aki az egybe hirdetett cuccom bontasaval keresett meg majd ki akart oktatni sehonnai simlis 3 helyett 1 év garral operáló webshopos árakkal
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Kiki18 #23767 üzenetére
Jah, group, mondjuk azt inkább felsőbb évesek tudják mint a csoporttársak, bááár van aki már felsőbb éves lenne, de mégis csoporttársad lesz ugye
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kiki18 #24711 üzenetére
Milyen kemikáliákkal van kezelve szerinted? Tudtommal klóron kívül semmivel. Ezen kívül ülepítik, szűrik, kap UV-t, stb, de nem kemózzák.
Román vízzel meg szembeállítani, hogy rettenetesen káros az egészségre... én elhiszem hogy tizenötmillió magyar szívünkcsücske csabakirályfi, szeretem is Erdélyt meg az erdélyieket de ez erős.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kiki18 #24717 üzenetére
Fertőtleníteni akkor is kell a vizet ha a hegyből/ről jön. Esetleg lehet kevesebb is elég nem kell 0,29mg/l mennyiségben adagolni hozzá mint itt hanem elég a fele is.
Tehát semmivel sem egészségesebb mint a pesti víz. Az íze más, nyilván a több oldott só miatt ízesebb de az egy külön dolog, attól még nem egészségesebb, mert ugye a túl sok oldott sót tartalmazó nem csak a mosógépnek árt, hanem neked is.
#nincsbennetarcsi
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kiki18 #24717 üzenetére
Ittam már vizet Kolozsvárott Vásárhelyen sőt, Krakkóban is.
Azt pedig nem hiszem, hogy akár Kolozsvárott akár Vásárhelyen ásványvíz jön a csapból, vagy hogy azt nem kezelik mielőtt a rendszerbe kerül (tárolni azt is kell, onnantól meg megette a fene az egészet). Mit ahogy azt sem hiszem, hogy ott a szennyvizet csak úgy kilocsolják és nem hasznosítják megfelelően. Vagy ha bármelyikre igen a válasz, az már régen rossz.
Tisztítani és kezelni kell a román vizet is, ami a hegyről jön le azt is, mert az közegészségügyileg nem tiszta, ugyanaz a protokoll vonatkozik rá, mint a városi vízre (tisztítás, csírátlanítás, stb.)
Szóval lehet itt térgyet csapkodni, hogy bezzeg erdélyországban kicsattan a víz is, biztosan így is van, de hogy a csapból nem azt iszod, az tuti.
szerk: továbbra is kérdezem, mi az a rongyosra kezelő keminkália amivel chemtrailezik a pesti vizet, ellenben a kolozsvári nem is látta?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kiki18 #24735 üzenetére
Nézd, beszélgetünk. Te sem vagy vízszakértő, én sem, magamról tudom, hogy van némi érintőleges rálátásom a témára, mert foglalkoztam vízgazdálkodással oldalról.
Azért reagáltam kicsit sprőden, mert amivel indítottál, az egy nagyon erős FUD ami az emberekben él (mind a két oldalról, mind a pesti mind az erdélyi vagy ha úgy tetszik hegyi vízről), és objektív okok miatt egyszerűen nem állja meg a helyét.
A pesti víz sincs rongyosra kezelve kemikáliákkal, ez nagyon messze áll a valóságtól, némi klórgázzal megfuttatják, de mást nem kap. Egyáltalán nem káros rettenetesen az egészségre, nézz egy kicsit utána, Európa egyik legtisztább és legegészségesebb ivóvize a miénk, a rendkívül szigorú egészségügyi határértékek miatt. Pont ma beszéltem egy orvossal ennek kapcsán, és konkrétan azt mondta, hogy az itthoni csapvíz gyakorlatilag sterilnek tekinthető.
Ezek tények, objektív tények, amikkel nem lehet vitatkozni, és mivel ez tette ki a lényegét az állításodnak, ezért nem tehettem mást, mint hogy cáfoltam.
Ettől függetlenül és emellett természetesen vannak vegyi anyagok a városi vízben, de azok nem kezeléssel kerülnek bele, nem szándékosan vannak benne, hanem különböző gyógyszer- és vegyszermaradványok, amiket nagyon nagy erőkkel közömbösítenek, hogy minél kevesebb jusson bele a rendszerbe. Ennyivel "rosszabb" a kristálytiszta hegyi pataknál.
Azt írod, hogy áldott erdélyi részeken tiszta vizű hegyi patakok vannak, amik tisztítatlanul kerülnek a rendszerbe, és az emberek azt isszák. Erről már tudásom nincs, csak logikusan gondolkodom:
Azt a vizet is tisztítani kell, mert lehet elméletileg (erre még visszatérek) kemikáliáktól mentes, de attól még lehetnek benne olyan természeti mikroorganizmusok, paraziták, ürülékmaradvány ásványi anyag, amit tisztítani kell belőle, hogy európai értelemben vett tisztaságú ivóvizet kapj. Tehát azt is kezelik. Mivel? Nagyjából feltételezem ugyanazzal mint itthon. Másrészt tárolni is kell, és a tárolás során bármi történhet a vízzel, elszaporodhat benne a kékszemes ostoros, beledögölhet a kacsa, stb. ami még egy nagyon erős ok a tisztításra.
Harmadrészt az ivóvíz általában három forrásból jön: 1. parti szűrésű víz (folyó), ez az egyik leggyakoribb, lásd még miért kezelik a szennyvizet, 2. rétegvíz, ha van, és amíg el nem fogy.
Amire szerintem te gondolsz, ez sorrendben és gyakoriságban a harmadik, a karsztvíz. Ezzel az a gond, hogy bár lehet felette vízzáró réteg, közelebb van a felszíni hatásokhoz mint a rétegvíz, és a szennyezés ha bekerül a rendszerbe a járatokon extrém nagy területet megfertőzhet. Természetes formájában valóban a lehető legtisztább, és ásványi sókban leggazdagabb (ezért is érzed finomnak, mert a kőzetekből kálcium- és magnéziumionokat old ki, amitől kemény, ízes vizet kapsz, de ennek nincs köze a minőséghez).
De!
Ismerve a román környezetvédelmi hozzáállást, ami még a magyarnál is nagyságrendekkel rosszabb (ott voltam, láttam), és amik az erdőbe, folyóba, bárhova kerül, és amilyen szinten ártalmas az ipar és a bányászat (!) a környezetre, én nem tenném le a voksomat amellett, hogy a hűs vizű kispatakból azt kapod, amire számítasz.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Kiki18 #24760 üzenetére
Bazi nagy víztározókban...
Persze van aki ezt is tönkre tudja tenni percek alatt: [link]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DeFranco
nagyúr
válasz Kiki18 #24760 üzenetére
Bocs, szennyezés témájú, nem szándékos, de víztározó ivóvíz romániára ezt dobta ki: [link]
a hangnem pedig így lett volna helyes, csak nekem is van egy stílusom, meg a napi rohanás. elnézést ha megbántott
a kaméleonok biológiájához pedig nem értek, de lehet nekik árt, ami neked egyáltalán nem káros. a kutyák meg tóból isznak semmi bajuk, sőr horrible dictu a saját kakájukat eszik meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Zoo
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest