Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

Teljesült régi kivánságom, 1000 forint alatti jó, és könnyen hozzáférhető, megbízható olaszrizling, az Egri korona borháztól. CBA-ban kapható a közel teljes belépő felhozataluk 990-ért (egy egész kis CBA-ban hozzám közel, többit nem tudom).
    Leánykát és rizlinget kóstoltam innen, utóbbi kiváló volt az árához képest, leányka is jó.
    Ellenpéldaként 1300FT-os Szeremley Olaszrizling (nem a szemelt olasz + rajnai házasítás) ugyaninnen kifejezetten rossz, gyenge minőségű, remélhetőleg csak hibás- romlott, de nem hiszem, hogy még egyszer próbálkoznék vele.

Pannonhalmi tricolis 2009 (tramini-rajnai-olaszrizling) - 1500 körül, illatos, jóivású, kicsit lapos.
    Tokajicum darázskő furmint 1000-1500 körül - elment, nem igazán ízlett, kövér érett íz, talán túlérett is, ezért túlzott alkohol, visszafogott savak.
    Heimann kékfrankos, bikavér - 2000 körül, utóbbi jobb volt, mindkettő megéri az árát szerintem.
    Bussay Csörnyeföldi Olaszrizling 2007 - 3000 körül, egy becsületes jó olaszrizling, nem csalódtam.
    Jekl Olasz 2008 - 1200 körül - nem hagyott mély nyomokat sem pro sem kontra - a koronás klasszisokkal jobb.
    Malatinszky Kúria Noblesse szűretlen, kiadatlan Cab. Sauv. Franc - no ez jó volt, 5000 / üveg, de nem bántam meg a kartont sem, bár kissé nyers volt még levegőztetés után is, pár év múlva megnéztem volna ugyanezt, sajnos nem élte meg.
    Bock Ermitage 2008 - nem volt rossz nyilván, de 2500-3000 körül semmi extra, nem volt összhang, kilógó alkohol.
    Egri Korona Borház Cab. Sauv. Franc 2009 7xxFt-os akció Sparból, ez nevetséges ár volt érte, egy élvezhető cabernet a mindennapokra, szederrel, végén csokival.
    Weninger & Gere Cuvée Phoenix 2007 - 3200. Épp most kortyolgatom, hasonló érzések, mint az Ermitage-nál, semmi extra, egyszerű illat, a korty íze elsőre jó, bár kissé túl egyszerű, amikor lecseng, már nem az igazi, nem kellemes kortyolgatni.
    Solamon Portugieser 2007 (?) - étteremben 3000 alatt-körül, szokatlan otromba íz a korty legelején, illatán is érezhető volt, húsra emlékeztet, lehet hogy hibás volt, ezt leszámítva nem lett volna baj vele.

Új hozzászólás Aktív témák