Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Blu-ray lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-30 14:13:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10201) Joshi válasza Aureal (#10200) üzenetére


Joshi
titán

Azért, mert a Diginél csak a külön fizetős csatornák vannak DRM védelemmel ellátva. A T-home valószínű minden csatornáját védelemmel látja el, külső eszközzel nem valószínű hogy fel tudsz venni. De amúgy van visszanézési lehetőség a T-home SatTV-nél, miért nem használod azt? Tesóméknak IP tévéjük van, de minden műsort vissza lehet nézni.

(#10202) blakey válasza Aureal (#10200) üzenetére


blakey
titán

Diginél nincs másolásvédelem, még, ezért működik a felvétel.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10203) Aureal


Aureal
senior tag

Megfordult bennem hogy a T-home kib...szósat játszik, de! Egy sima dvd lejátszót is rákötöttem és lemez nélkül még a menü képernyőjét se veszi fel, na abban aztán semmi védelem nem lehet. Mondta a haver hogy az előlapon is próbáljam ki az AV3 bemenetet ahova videokamerát szokott csatlakoztatni átvenni és ott is most kapufa. :F

(#10204) Joshi válasza Aureal (#10203) üzenetére


Joshi
titán

Ha eredeti lemezt tettél bele akkor ugyan csak másolásvédett. Esetleg csinálj a lejátszón egy gyári visszaállítást (resetet).

(#10205) Aureal válasza Joshi (#10204) üzenetére


Aureal
senior tag

Egy írt, avi-t tartalmazóval néztem, amin szintén semmi copyright, meg lemez nélkül is, csak a lejátszó menüjét megpróbálva felvenni, de azt is védett tartalomnak érzékeli. Éjszakára ki volt húzva a 220-ból a felvevő (talán elég resetnek mert az óra stb. se marad beállítva), de az se számít, ugyanúgy nem hajlandó semmit sehonnan felvenni. Nem vmi Samsung betegség ez?

(#10206) Joshi válasza Aureal (#10205) üzenetére


Joshi
titán

Már mint a felvevő a Samsung? Nem írtál típust. Az áramtalanítás nem számít resetnek, a menüben kell lennie hasonló opciónak.

(#10207) Aureal válasza Joshi (#10206) üzenetére


Aureal
senior tag

Igen. Nem találok resetet a menüben. DVDR150

(#10208) Quarell


Quarell
tag

USA-ból vásárolt Blue ray lejátszót fogom tudni az EU-ban használni? Nem a hálózati csatlakozóra gondolok, hanem a különböző rendszerekre (PAL, NTSC) és arra, hogy pl. a hazai régiókódú lemezeket lejátsza-e?

(#10209) koncsik válasza Quarell (#10208) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Mi van a hátulján a földgömbbe írva?

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#10210) Quarell válasza koncsik (#10209) üzenetére


Quarell
tag

Nincs rajta földgömb... :/

(#10211) koncsik válasza Quarell (#10210) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Bocsánat, DVD-re vonatkozót írtam, betűt keress hatszögben :B

Vagy fényképezd be ide a hátulját esetleg add meg mi a Blu-Ray lejátszó típusa. (olyan, hogy blue ray lejátszó nincs)

For DVD, the region code is assigned as follow:

0 = Playable in all regions
1 = North America, Hawaii and Bermuda
2 = Middle East, Western Europe, Central Europe, Egypt, French overseas territories, Greenland, Japan, Lesotho, South Africa and Swaziland
3 = Southeast Asia, Hong Kong, Macau, South Korea and Taiwan
4 = Australia, New Zealand, Central America, the Caribbean, Mexico, Oceania, South America
5 = The rest of Africa, Former Soviet Union, the Indian subcontinent, Mongolia, North Korea
6 = Mainland China

For Blu-ray, the region code is assigned as follow:

A = East Asia (except Mainland China and Mongolia), Southeast Asia, North America, South America and their dependencies
B = Africa, Southwest Asia, Europe (except Russia and Kazakhstan), Oceania (including Australia and New Zealand) and their dependencies
C = Central Asia, East Asia (Mainland China and Mongolia only), South Asia, central Eurasia and their dependencies

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#10212) Quarell válasza koncsik (#10211) üzenetére


Quarell
tag

SONY UHP-H1 a készülék.

Nem tudom lefotózni, mert rendelném. A netes fotókon "1" és "A" van rajta de a magyar SONY oldalon is ugyanazok a képek találhatók meg.

[ Szerkesztve ]

(#10213) blakey válasza Quarell (#10212) üzenetére


blakey
titán

Ha nem régiófüggetlen akkor a hazai DVD-ket, Blu-ray-eket nem fogja lejátszani, olyat kell venni ami régiófüggetlen vagy függetleníthető.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10214) koncsik válasza Quarell (#10212) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Kérd meg az eladót, hogy küldjön képet vagy ha cég, akkor a vevőszolgálattól kérdezz rá. Az amazon.com-on kapható biztosan régiókódos a képek és a Q&A alapján is.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#10215) Aureal válasza Joshi (#10206) üzenetére


Aureal
senior tag

Vmi védelem lesz itt a video jelben mert most egy vhs felvételt is beadtam neki és azt felvette, ami jó 10 éve készült a Dunáról, de mihelyst olyan részhez ért amit frissen most vettem föl kisérletképp reklámot pl., ott 10 mp után jött a "nem vehet fel védett filmet" üzenet. Úgyhogy a kis "okos" Samsung rögtön ellenáll. :((

(#10216) Joshi válasza Quarell (#10212) üzenetére


Joshi
titán

"SONY UHP-H1 a készülék."
Ez egy kifutott lejátszó, biztos vagy benne hogy ez kell neked? Nem tudom mennyiért vennéd, de ennél a lejátszónál már van korszerűbb is.

(#10217) Joshi válasza Aureal (#10215) üzenetére


Joshi
titán

Ahogy írtam a Digi az alap csomagokat egyelőre még nem védi, csak a plusz fizetős csatornákhoz kell CI kártyát venni. Kérdezd meg a T-Home-ot hogy mi a helyzet.

(#10218) Plexicushio válasza Joshi (#10216) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Viszont több, mint korrekt analógon, aztán funkcionalitásban sem kullog a többiek után, sőt. Hiánypótló készülék.
Én pl. sztereó rendszerrel mozizok (+ sub), és ebben az esetben fontos egy jobb analóg RCA csati, ami ma a készülékeken nincs, vagy elég ritka. Ugyan mint az köztudott a - többnyire gyatra DD/DTS- magyar hangsáv kimegy digitálison, de az eredeti nyelvű (ritkán magyar) HD hangokat csak HDMI-n tudod kinyerni, vagy ha a készülékben van egy jobb féle DAC->RCA analóg kimenet. Előbbi esetben pedig elég gyér a sztereó receiver felhozatal, vagy egy HDMI-s DAC árát meg egyelőre inkább tolnám bele a lejátszó árába.

Ezt csak azért írtam, hogy én pl. ebből az okból majdnem vettem egy ilyen Sony-t. De várok egy középkategóriás új készülékre hasonló paraméterekkel + 4K (no ha nem is egyelőre a plusz képpontok miatt, hanem a HEVC-lejátszása a jövőre nézve nekem fontos.)

[ Szerkesztve ]

(#10219) Joshi válasza Plexicushio (#10218) üzenetére


Joshi
titán

Nem tudom mit magyaráztál meg, de amit most leírtál annak nagyjából megfelel egy valamire való erősítő. Pont ezen érvek miatt nem lehet kihagyni az erősítőt a láncból.

(#10220) Aureal válasza Joshi (#10217) üzenetére


Aureal
senior tag

Igen, valszeg a T-home globálisan kódol mindent, nem csak adott műsorokat vagy csatornát. Egyértelműen azt mondták hogy rögzítésre havi 1000-ért lehet tőlük vinyós beltérit bérelni. Persze a műsorok nem menthetők akkor sem ki róla. Amíg el nem romlik az eszköz vagy le nem törli az ember helyhiány miatt, addig visszanézhető. Szép új digitális világ! :(

Azt viszont továbbra se értem hogy a felvétel letiltás eleve egy 5000 Ft-os Orion lejátszó composite video kimenetéről is előjön a Samun, ha csak az OSD menüjét is veszem fel. Abba viszont tuti nincs másolásvédelem. Vmi jelformátum is kiválthatja ezek szerint, mert SCART-ról sem működik.

Anno még az mpeg4-players fórum ment, voltak hasonló dolgokra stb. firmware átírások. Nem tudom ez működhetne-e esetleg vhogy?
Esetleg TV okosító boxok alkalmasak lehetnének műsorrögzítésre T-homenál, ezt nem tudjátok?

(#10221) djnice válasza Aureal (#10220) üzenetére


djnice
veterán

Mivel a T-Home Sat-nál nincs se sima kártyás, se CI+ modul + kártyás megoldás, nem tudod megoldani saját beltérivel a felvételt. A kártyájuk párosítva van a beltérihez amit adnak, esetleg abból a boxból lehetne kiolvasni az RSA és Boxkey kulcsokat, de az már erősen hack és illegális is.

(#10222) Plexicushio válasza Joshi (#10219) üzenetére


Plexicushio
senior tag

"Nem tudom mit magyaráztál meg"

hát azt látom.

(#10223) Joshi válasza Plexicushio (#10222) üzenetére


Joshi
titán

Jó DAC-al szerelt lejátszó nincs, vagyis van csak azok nagyon drágák, egy erős közepes kategóriájú erősítő hazavágja mindet. A lejátszó az legyen lejátszó, hangra meg ott vannak a külön erősítők esetleg DAC-ok.

(#10224) BBéci válasza Joshi (#10223) üzenetére


BBéci
titán

"egy erős közepes kategóriájú erősítő hazavágja mindet"
Ezzel egyáltalán nem értek egyet.
Ha pontosítanál, és konkrétumokat írnál, azzal előrébb lennénk!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10225) Joshi válasza BBéci (#10224) üzenetére


Joshi
titán

Konkrétan egy SONY UHP-H1 lejátszó analóg kimenetéről diskurálunk, vagyis Plexicushio fórumtárs szerint ennek a lejátszónak ez az erőssége. Én erre mondtam azt amit.

(#10226) Aureal válasza djnice (#10221) üzenetére


Aureal
senior tag

Ja, nem arra gondoltam. A Samu recorder dobja be hogy "nem vehet fel védett tartalmat". Ez privát, nem szolgáltató tulajdonú cucc és ezekben ment anno a fw. buhera, erre gondolok ezt hogy tudták átírni, megkerülni stb. Tulkép nem is arról van szó, hogy az ember ezt akarná soxorosítani nagyüzemileg amit felvesz (pláne tele reklámmal stb), csak hogy később tudja megnézni amit épp aktuálisan nem tud a vetítés idejében és amire hajdanán egy vhs recorder teljesen bevett volt. Lemezes felvevőknél feltétlen b@szakodni kellett a gyártóknak? Ez nem fexik nekem.
Vagy ilyen noname Fergusson stb márkákkal kéne próbálkozni amikben esetleg nincs védelemérzékelés???
Netán smart boxokkal (tv okosító) lenne erre esély?

[ Szerkesztve ]

(#10227) Joshi válasza Aureal (#10226) üzenetére


Joshi
titán

Nem, sajnos a DRM másolásvédelmet nem lehet máshogy kikerülni mint a kulccsal. Ha nincs kulcs akkor nincs tartalom. Cumi.

ui.: hihetetlen hogy még mindig ezen rugózol. :B

[ Szerkesztve ]

(#10228) djnice válasza Aureal (#10226) üzenetére


djnice
veterán

Ha privát cucc, akkor gondoom nincs párosítva kártya, így azt használhatod másik dvb-s-es boxban. De ez nem ennek a topiknak a témája. Amúgy sem értem miért akarsz analóg jelet rögzíteni 2018-ban vagy a hdmi kimenetről akarsz felvenni?

[ Szerkesztve ]

(#10229) BBéci válasza Joshi (#10225) üzenetére


BBéci
titán

Az erős, közepes kategóriájú erősítőre kértem példát, ami hazavágja mindet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10230) Aureal válasza djnice (#10228) üzenetére


Aureal
senior tag

Nekem teljesen megfelel az analóg jel is, nem vagyok 4k függő meg stb... De szívesen átmegyek a megfelelő topikba ezt kitárgyalni, csak mondjátok hogy az 1001 közzül melyiket válasszam! :))

(#10231) djnice válasza Aureal (#10230) üzenetére


djnice
veterán

(#10232) horvathimi2


horvathimi2
csendes tag

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyannal, hogy a lejátszó firmeware frissítés előtt használhatatlanná válik? Most volt negyedjére frissítve. Az első kivételével mindegyik alkalommal jelentkezett ez a jelenség. Konkrétan bizonyos funkciók nem működtek, addig míg a frissités meg nem történt. Egy Sony ubp x800-ról van szó.

(#10233) koncsik válasza horvathimi2 (#10232) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Szia, melyik funkciók nem működtek?

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#10234) horvathimi2 válasza koncsik (#10233) üzenetére


horvathimi2
csendes tag

A hálózati média lejátszás. A wifi-t érzékelte, de nem engedte az adatátvitelt(spotify-hoz kell). Filmeknél a hangfájlok formátumát nem ismerte fel, csak analog jelként érzékelte azokat. Akár lemezről, usb-ről történt a lejátszás.

(#10235) Plexicushio válasza Joshi (#10223) üzenetére


Plexicushio
senior tag

"Pont ezen érvek miatt nem lehet kihagyni az erősítőt a láncból."

Egyáltalán nem hagytam ki. Csak sztereó láncról regéltem végig. *

De hát pont ez az, én sztereó erősítőről/rendszerről beszéltem, amin van digitális bemenet, de ugye koax/optikai csatlakozón másolásvédelmi okok miatt egyik lejátszó sem továbbit (pcm, bitstream 24 bites 96/192khz) hd hangot, hiába fogadná az erősítőm, ezért nem árt egy jobb analóg kimenet a lejátszón.

* (És ugye azonos áron lévő AVR-ekkel összehasonlítva hangminőségben egy sztereó erőlködő hazavágja mindet.)
Kapisgálod már ? :)

[ Szerkesztve ]

(#10236) Joshi válasza Plexicushio (#10235) üzenetére


Joshi
titán

Nem igazán értem miért jobb egy sztereó rendszer egy házimozis lejátszóhoz. Ha minőségi zenét akarnék hallgatni, akkor bottal se piszkálnám azt a Sony lejátszót. Kapisgálod már ? :)

(#10237) Plexicushio válasza Joshi (#10236) üzenetére


Plexicushio
senior tag

:O

Van zenére dedikált hálózatos lejátszóm.

És ne keverd a dolgokat, mert csak a filmek HD hangsávját nem adja ki tutira SPDIF-en. Az újabbakan állítható a kimenő max. mintavételezés pl. hanganyagok lejátszása esetén.

"Nem igazán értem miért jobb egy sztereó rendszer egy házimozis lejátszóhoz."

Ilyet meg ki állított :F Hangsávokról volt szó, de talán az "alapproblémát" /kiinduló hsz-t kellene megpróbálni értelmezni tudni.

Lényegtelen a továbbiakban, mert 15 db. szájbarágós hsz. után sem fog átjönni ebből neked a lényeg szerintem. Adott (volt) egy probléma, és erre lehet hiánypótló egy jó analóg kimenet korrekt D/A konverterrel, mint az említett Sony esetében. Nincs további DE meg HA.

[ Szerkesztve ]

(#10238) Joshi válasza Plexicushio (#10237) üzenetére


Joshi
titán

Akkor te se érted, ugyanis az kimondottan egy 4K Blu-ray lejátszó ami elsősorban filmekhez való. Az analóg kimenete csak egy plusz, de az se lehet űberkirály 70k-ért, mert annyiért belépő szintet kapsz 4K lejátszóból minden téren. Akinek egy ilyen lejátszón az analóg kimenet a legfontosabb az már régen rossz.

(#10239) Plexicushio válasza Joshi (#10238) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Az új ára 110.000 volt, ha jól rémlik.
És tévedsz újfent, mert csak felskálázást tud, natív 4K-t nem látszik le.

"de az se lehet űberkirály"

annyit merészeltem leírni róla, hogy "korrekt" :((( Meddig folytatod még?

(#10240) Joshi válasza Plexicushio (#10239) üzenetére


Joshi
titán

"Meddig folytatod még?"
Már ne is haragudj, de hosszú idő után te hoztad fel a témát nem én. :B Szóval akkor megkérdezem én is. Meddig folytatod még? ;]

(#10241) Zanik


Zanik
addikt

Az a baj, hogy találsz mondjuk 60k-ért Sony UBP-X700-at + egy Fiio D07 DAC-ot, akkor már 75k közelében vagy, amiért meg már megkapod azt a régi Sony-t leárazva vagy használtan.

A gond ott van, hogy senkinek eszébe nem jutna digital coax input-ot rakni egy sztereó erősítőre. Csak azt nem értem, miért! Mert szerintem lenne értelme.

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#10242) BBéci válasza Zanik (#10241) üzenetére


BBéci
titán

Vannak olyan erősítők, bár az optikai bemenet gyakoribb.
Egy példa: [link]
Szerintem az USB B-nek több haszna van egy sztereó erősítőn, PC-s lejátszáshoz az a legjobb.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10243) Plexicushio válasza Zanik (#10241) üzenetére


Plexicushio
senior tag

Pedig már lassan alig jön olyan új készülék egy bizonyos ársáv felett, amin nincs. (Az én Rotelem 2012-es konstrukció, de van rajta kettő koax és kettő optikai is.)
De pl. már egy belépő, de ahhoz képest jó hangú Onkyo A-9010-en (2015) is találsz 1-1 digit bemenetet, és ezt már megkapod 75 ezerért.

[ Szerkesztve ]

(#10244) MarKBogi


MarKBogi
újonc

Sziasztok remélem tudtok segíteni !

Adott egy :

Sony BDV-E2100 5.1 Házimozi rendszer

Ez egy családtagomtól kaptam szal ha lehet ezzel oldanám meg ha lehet ! :-)
Megértéseteket köszönöm..

Karácsonyra viszont meglepem magam egy :

Sony Bravia KD-65AF8

LG OLED65C8

Még nem tudom melyiket fogom megvenni ebben is segíthettek dönteni ha tudtok :-)

A kérdésem viszont az ha egy külső vinyóról indítok 4KHDR filmet a házimozirendszerről menni fog full minőségbe vagy a lejátszó lebutítja ? Mert igazából azt kiderítettem hogy a film formátumát kezeli a rendszer a tv meg elméletileg mindent a HDR összes szabványát ...

Vagy a tv röl indítsam el ?? De ha onnan indítom a házimozin keresztöl jön a hang 5.1 ...

Most még nem látom át :-/

Válaszotokat előre is köszönöm !

(#10245) BBéci válasza MarKBogi (#10244) üzenetére


BBéci
titán

Még hány helyen fogod megkérdezni?
A lejátszód csak Full HD, tehát az UHD-t elfelejtheted, marad a TV lejátszója.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#10246) Zanik válasza Plexicushio (#10243) üzenetére


Zanik
addikt

Na, ezeket a modelleket pont nem ismertem. Ezek szerint a gyártóknak is eszébe jutott mégis hogy lenne ilyenre igény.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#10247) Joshi válasza Plexicushio (#10218) üzenetére


Joshi
titán

Hogy tudd, a magyar Mátrix UHD Provideós kiadáson van Dolby Vision. A dobozon nincs feltüntetve, de onnan tudom hogy van aki megvásárolta és valóban van rajta DV. Ennyit a más master lemezről.

Ezt a témát azért akartam tisztába rakni, mert nem minden amit az infókból és doboz feliratból meg lehet tudni. Ez sajnálatos, és mindenképpen "fogyasztóvédelmileg" büntetendő.

[ Szerkesztve ]

(#10248) Plexicushio válasza Joshi (#10247) üzenetére


Plexicushio
senior tag

"Hogy tudd [...]"

... hogy tudd, én is olvastam DM-Fan ~ 1 hónappal ezelőtti hozzászólását, szóval most sem sikerült újat mondanod. :( És mivel anno feltételes módban fogalmaztam: "hanem régiókra bont(hat)ja a dolgot" - nem látom hol az ellentmondás. Ennyit a szövegértésről.
De mindenképpen értékelem az igyekezetedet.

Ne nevettess, a gáz az lenne, ha olyan lenne a dobozra írva, ami nincs is a lemezen. Ám itt fordított a helyzet: így semmi kifogásolható nincs fogyasztóvédelmileg, ez max. egy tökön szúrás saját maguknak (ProVideo).

[ Szerkesztve ]

(#10249) Joshi válasza Plexicushio (#10248) üzenetére


Joshi
titán

Természetesen rossz hszed-re írtam azt amit :B , konkrétan erre akartam. A nagy megmondó minden alap nélkül az pont te vagy, csak ezért hoztam fel ezt a témát. Bocs, de nem értem mire ez a nagy arcoskodás részedről. A lényeg, hogy már látom hogy nincs semmi mögötte, ez a lényeg. ;)

ui.: az előzményeket is elolvashatod, csak hogy képben legyél.

ui+: a (#10216) hszemre reagáltál a SONY UHP-H1 lejátszó kapcsán, szerintem mi nem egy húron pendülünk úgy hogy ne erőltessük egymás között a kommunikációt. Ha lehet. :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#10250) koncsik válasza Plexicushio (#10248) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

"a gáz az lenne, ha olyan lenne a dobozra írva, ami nincs is a lemezen. " Pl. Solo magyar BD dobozán az angol HD hang...

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Blu-ray lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.