- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brd
nagyúr
válasz
Doky586 #52583 üzenetére
A technikai részét nem ismerem, annyira nem érdekelt, de gondolom, van valami protokoll rá (látom, meg is írták), hogy vagy a tracker, vagy egy/több aktív peer tudjon szólni a passzívnak (a már létező kapcsolatukon keresztül), hogy 'lécci, kapcsolódj már Józsihoz (is), mer letöltene'. (Továbbá, bár nem hiszem, hogy ez lenne a félreértés, nyilván tisztában vagy vele, de: ha a kapcsolat amúgy már létrejött két fél között - mindegy, hogy ki kezdeményezte - az érdemi adatforgalom iránya már bármilyen lehet.) Ha megnézed a kliensed/torrentjeid peer listáját, olyanoknál is fogsz kapcsolatot látni, amit se te, se más nem tölt éppen (és privát a tracker, tehát nincs DHT); ezek valszeg' ezért léteznek.
-
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #52594 üzenetére
Random peer listát kapnak, máshova csatlakoztak.
A találgatások és hibás következtetések helyett utánaolvashatsz a protokoll működésének (és a múltkori értetlenkedés miatt a choking algoritmusnak is). Biztos vagyok benne, hogy tyúbon is van fent több videó ahol elmagyarázzák. Milyen ötlet?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
enginev3.0 #52582 üzenetére
3PiB feltöltésem van 40TB adat van seedben, 30MB/s a feltöltési korlát és top5-8 közt szoktam lenni.
-
Nem látom a kliensben hogy engem (aktív vagyok) szólongatnának a passzív 100% letöltésű peerek, pedig van amit sok ezren töltöttek le..
De lehet csak akkor szólongatnak ha én még nem vagyok 100%-on. És mivel 1/2 óra az újrajelentés mire felajánlkoznak már végeztem a letöltéssel. -
Hulk24
senior tag
válasz
enginev3.0 #52584 üzenetére
Brutális különbség van aktív és passzív között!
Feltöltött adatmennyiségben ütközik ez ki nagyon! HD, 4K filmeknél és sorozatoknál, ha 1 hónapban megvan nekem a 700Gb az nagyon penge!
És általában szedem az összes krimi, scifi meg képregény sorozatokat! Hiába vagyok seedben 0-24ben, mégse olyan mint egy aktívnak. -
Geth
veterán
-
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #52583 üzenetére
Amikor a passzív kliensed időnként bekérdez a tracker-re, kapsz egy random peer listát, azokhoz próbál meg a kliensed kapcsolódni. Az adatmozgás iránya nem lényeges, azaz feltöltés is történhet egy ilyen (a Te kliensed által kifele kezdeményezett) kapcsolaton.
(Akiknek szintén nincs nyitott portjuk (szintén passzívak), azokhoz nem fogsz tudni kapcsolódni.) -
brd
nagyúr
válasz
Dißnäëß #52580 üzenetére
Az Artisjus spec. azért l'p, hogy magadnak másolhasd le. Feltölteni nem szabadna. Ám volt egyszer egy bírósági állásfoglalás, hogy nem adhatóak ki ilyen célra az internetezők adatai (a szolgáltatók által), tehát nincs kit 'asztatni. (Ha van valakinek új infója a kérdéskörről (jogi oldalról), megtenné, hogy megosztja velünk?) Ellenben a tisztázott személyazonosság esetén továbbra is össze kell szorítani a púzót.
-
válasz
Egész biztosan tévedsz. Zárd be csak egy órára a nyitott portot, és meglátod, mennyire vissza fog esni a feltöltött adatmennyiséged.
-
válasz
"Feltölteni lehet ugyanúgy
Seedelni is lehet ugyanúgy"Már csak az a kérdés hogy ez városi legenda, vagy van műszaki alapja..?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Doky586 #52583 üzenetére
Feltölteni lehet ugyanúgy
Seedelni is lehet ugyanúgyNagyon túl van gondolva szerintem ez a passzív mód
Több tucat vagy többszáz peer van egy torrenten
Esélytelennek tartom hogy jelentős hátrányba lenne egy passzív peer, mert ha csak a peerek fele is aktív akkor már van bőven elég emberhez kapcsolódniDe lehet tévedek
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
Dragon3000 #52574 üzenetére
Persze ha van elég feltöltött adatmennyiséged
-
Dißnäëß
nagyúr
A hatóságokra gondolok, ha elkapnak valakit..
A valaha még kötelező Artisjus matrica gondolom a DVD-kről átvándorolt a BD-kre és usb stick-ekre, meg kb. mindenre ami adathordozó. Esetleg az 1000-es internetben is benne ?És akkor több tera seed-ért nem rúgja rá az emberre senki az ajtót idehaza, nem úgy mint Németországban, Angliában... ?
-
Dißnäëß
nagyúr
Ennyi visszatöltésnél mit büntetnek a legjobban ? Hollywood-ot, zenét, játék iso-t vagy poreszt ?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
enginev3.0 #52568 üzenetére
magon: 13éves account, 2,71PB feltöltés, 12db feltöltött torrent(ebből 7 még élő), havi átlag 10-14. helyezés
1000/1000-es otthoni net
2 gépem van:
1. gép (0-24h): kb 1000 torrent 0-12év közöttiek
SUM HDD: 39 TB (ennek kb a 60-70%-a az aktív torrent fileok, a többiek egyéb dolgok)
2. gép (0-24h): kb 150-200 torrent 0-3nap közöttiek (nincs benne xxx)
kb 200-300GB -
Dragon3000
nagyúr
válasz
A top5-8-ban ennek töredékével is benne lehet lenni, akár 0 torrent feltöltéssel.
-
Hulk24
senior tag
válasz
Nem rajtad nevetek!
Csak, ahogy beírtad, hogy "Kevés lenne"...
Na és akkor abban a pillanatban eszembe jutott, hogy én meg még mindig passzív nettel nyomom!
Megy a gép 0-24ben és még így se sikerül becsúsznom 3000 alá valahogy mindig lemaradok. -
norba69
senior tag
válasz
0 feltöltött torrenttel is lehet No1-et elérni, és egy darabig ott is maradni
-
Cs1csó
titán
HA tényleg nem lenne korlát, hogy anyagilag mire szórom el akkor ez is egy "hobbiprojekt" lenne.
(Mint akinek van 5 Lambója a garázsban:
"mert elfér" alapon)
Viccet félretéve: sokkal fontosabb lenne (minden torrentoldalra értve) hogy (pl. valami A.I.) odafigyelne a már-már halott de értékes torrentekre (pl. egy film 720 vagy 1080p-s változata) hogy életbentartás miatt extra szorzó plusz akár előresorolva "seed-eld újra, tartsd életben" jelszóval.)
-
enginev3.0
félisten
válasz
Hulk24 #52563 üzenetére
Miért nevetsz?
#52566Cs1csó
Közrejátszik a feltöltött torrentek száma, és az eddig feltöltött össz adatmennyiség isAmi szomorú, hogy pl a futtatott torrentek száma igen elenyésző szorzót hoz
Nézz meg bármilyen új torrent peer listát, mindegyiken vannak szerveresek, szóval önmagában a szerver nem elég, de igen 200tb seedben tartott adat már valószínűleg top5-8ba tenne, azt nem tudom megmondani hogy ha pl 0 feltöltött torrented van, vagy épp mondjuk csak 500tib feltöltésed eddig, akkor így hanyadik lennél, mert ezek is elég erősen számítanak
De persze ez megfizethetetlen
-
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #52562 üzenetére
Viccet félre, mennyi kellene, bérelt vonal 200-300TB?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Cs1csó #52561 üzenetére
Egy közepes rack-be befér pár Storinator XL60-as, ezzel már el lehet indulni.
Mondjuk Pi helyett jobb egy Epyc, ha fogy a pénz, de inkább csináld normálisan és köhögd ki a végét is rendesen
Egy ilyenen már elpöcörög pár torrent seed, azt mondják.
-
Hulk24
senior tag
válasz
enginev3.0 #52562 üzenetére
-
-
Majomparádé elúszott?
-
Cs1csó
titán
Szép! Amúgy lehet passzív módban is komoly feltöltéseket elérni persze ehhez két dolog kell: megfelelő mennyiségű és minőségű torrent. (a mennyiség alatt akár a több TB-ot értem, minőség alatt pedig friss tartalom pl. XXXHD stb. vannak akik jobban tudják, mit és meddig érdemes seed-ben tartani)
-
csaba951
veterán
válasz
SunMount3r #52542 üzenetére
Az adott torrent General fülén meg tudod nézni, hogy hány perc múlva lesz esedékes a következő bejelentés. Megnézed egy bejelentés után és következő időpont értékéből már látod is. Ez szerintem simán lehet szerverenként más és más időtartam.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #52542 üzenetére
Szerintem ez trackerfüggő, de lehet hogy van libtorrent default is.
Btw, van "Reannounce In" oszlop a felületen. -
SunMount3r
nagyúr
Heló!
Azt tudja valaki, hogy a qBit milyen gyakorisággal "reannounce"-olja az open tracker-es torrenteket?
THX!
-
Geth
veterán
válasz
Dragon3000 #52538 üzenetére
Ugyanez, csak enélkül a torrentoldalnak hívott katasztrófa és helyezések nélkül.
-
totron
addikt
válasz
Dragon3000 #52533 üzenetére
Egy teljesen más társadalmi rangból néz le a többiekre most már. Emelkedettebb életérzésként jelenhet meg.
-
Cs1csó
titán
válasz
Dragon3000 #52533 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #52529 üzenetére
"U" egész pontosan:
Currently uploading (interested and not choked)
A jelentés része, hogy not choked, mert van olyan, hogy "u":
Peer wants your client to upload, but your client doesn't want to (interested and choked)Tehát pont a not choked / choked - azaz a nem fojtva / fojtva a különbség.
-
-
1084. az nCore helyezésem? Az már Legend rang!
-
Végleg elbúcsúztam a Tag helyezésemet, mostantól Elite lett.
-
-
brd
nagyúr
válasz
Doky586 #52517 üzenetére
U: éppen feltölt a kliensed a peer felé (az itt nem definiált, hogy a kapcsolat hogy jött létre, csak az adatforgalom irányát jelzi)
I: létrejött, bejövő kapcsolat (tehát a másik oldal indította - ebből lehet tudni, hogy nálad van port forward, tehát aktív tud lenni a kliensed - ill. port forward helyett persze az is lehet, hogy nincs is NAT a te oldaladon)Elvileg van egy olyan, hogy 'h', ez jelenti azt, hogy an ún. UDP hole-punching segítségével tudott kialakulni a kapcsolat. Ha ez meg lett valósítva ténylegesen (én nem vagyok biztos benne, hogy ez ténylegesen működik is, de papíron még pl. a régi uTorrent is tudja), akkor az 'I' valószínűleg nem fordul elő, mert helyette a 'h' fog látszódni két passzív esetén.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #52518 üzenetére
Melyik része nem világos? Az interested? A (not) choked?
Az I azt jelenti, hogy a másik fél kezdeményezte a kapcsolatot, azaz a Te kliensed ~nem passzív. De ebből szerintem még nem tudod megmondani, hogy a másik fél passzív vagy aktív, hiszen két aktívnál is valakinek kezdeményeznie kell -
-
Kérdés: Mit jelent az U és az I ..?
Másként fogalmazva melyik nincs olyanoknál akik nat/tűzfal mögött vannak? mindketten.
-
-
_DiEGO_
őstag
OK mindent elhiszek
én minden szerveren Aktív módban vagyok
Az IPv6 amellett, hogy a jelenlegi dinamikus IP-cím kiosztás helyett minden végfelhasználó kaphat egy fix IP-címet, a biztonság terén is hoz újításokat a jelenleg használt IPv4-hez képest. A 128 bites címtartomány több ezer milliárd eszköz számára biztosíthat IP-címet, így gyakorlatilag kimeríthetetlen a kapacitása. Lefordítva ezt a háztartásokra, az otthonokban minden internetképes eszköz önálló IP-címet kaphat, így azok zavar nélkül kommunikálhatnak egymással. Ha az eszközök az internethez kapcsolódnak, akár a fűtőberendezéseket vagy a mosógépet is bekapcsolhatjuk mobiltelefonunkon keresztül.
[Az IPv6 előnyei a végfelhasználó számára]
IPv6 magyarország:
Magyar Telekom
-
Geth
veterán
válasz
_DiEGO_ #52506 üzenetére
Ez teljesen félrement, kár volt beküldeni...
Nincs fix IP címem (se IPv4, se IPv6 prefix), hetente változik.
Viszont van dinamikus és egyben publikus címem/tartományom, nem vagyok passzív.Illetve nincs olyan, hogy "egy tori oldalon vagy passzív". Olyan van hogy passzív vagy, meg olyan van, hogy nem.
-
-
_DiEGO_
őstag
válasz
tibaimp #52469 üzenetére
Hali
Látom nem is kell válaszolnom Geth által már tudod a lényegét. Fix IP IP és IP-t mindenkinek, hogy ne passzív módban legyünk, hanem aktívban. Ha betán valaki mégis Passzív egy tori oldalon, csak csesztetni kell szolgáltatót, hogy Dinamikus helyett FIX IP -t kérsz !
-
brd
nagyúr
válasz
Virag.h #52495 üzenetére
Esetleg még az lehet, hogy ha olyan a kliensed, hogy le kell állítani a már letöltött seed-elését, ameddig fut az ellenőrzés, mert átnevezi a file-okat az ellenőrzés idejére és ha megy a seed, ez nem fog neki menni, vagy hasonló téren, extra probléma lehet, ha ez nem a helyi filerendszerben van tárolva, mert filerendszerfüggően/share protokoll függően kevésbé rugalmas is lehet a filekezelés (Windows-on pl. akár írásra megnyitott file-t is könnyedén lehet más programmal egyidőben olvashatóvá tenni, de ezt share-en keresztül nem szokták tudni/akarni megoldani).
tibaimp: De akkor meg sem találja a már letöltöttet, nem? Mert azt írta, hogy ellenőrzés is volt (tehát megtalálta).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
totron #52500 üzenetére
Igazából mobil netre a dongle jobb, mert cserélhető, ahogy fejlődik.
Ok, egy Pi-t is eladsz és jön az utód modell, de ha mondjuk erősen beintegrálod valahova, ahonnan nem szívesen bontanád ki, totál be van lőve minden mindennel, ott egyszerűbb az öreg dongle-t kihúzni az USB-ből és az újat bedugni, pl. 3G -> 5G esetén.
Pi ügyben ismertető ? Hmm. Mire gondolsz ? Google, sok tutorial van, attól függ, mit szeretnél vele megoldani. Én Raspberry OS-el használom, az pedig Debian Linux, ugyanaz, mint az asztalim. Ez tanulós, de én régóta linuxozok, kézzel konfigolva kinyílik a világ.
Hogy a topic-nál is maradjunk kicsit: screen, qbittorrent-nox ..
-
csaba951
veterán
válasz
Virag.h #52495 üzenetére
A Generál fülön nézd meg az Info Hash v1 értékét. Eltér a kettő, ezért nem ugyanaz. A kliens eleve észleli a második torrent hozzáadásakor, hogy ez már benne van a listásban korábbról, és megkérdezi, hogy összevonja-e a kettőt. Ha igent nyomsz, akkor csak 1 sorod lesz, és úgy működik, ahogy szeretnéd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged