- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kraftxld: Untappd lista
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Én úgy értettem, hogy magának a számolásnak nincs értelme. A semmiért adnak "pénzt". Egy kis elmélkedés következik:
De valahol csak kell, hogy valós pénz is legyen a háttérben, mert lehet vele vásárolni illetve olvastam, hogy készpénzre is lehet váltani.
Szóval nem értem mitől vált értékessé. Ha teszem azt én is csinálnék egy hasonló pénznemet és elkezdeném ugyanígy osztogatni, akkor nekem abból mi hasznom lenne? Főleg ha tegyük fel készpénzre akarnák váltani azt. Akkor valószínűleg csődbe mennék, mivel én bocsájtottam ki a semmiért cserébe.
A készpénz is csak attól értékes, hogy mindenhol elfogadják fizetőeszközként és van mögötte aranytartalék, ellenben a bitcoin-nal. Szóval nem értem miért jó, ha valaki bitcoin-ért cserébe utalja a pénzt a számlámra.
ELVILEG a Mo-on. megkeresett összes készpénzt is mindenki be tudná váltani aranyra (ha nem herdálták volna el, úgy hogy senki sem maradna ki az osztásból, de ugye ekkor a pénz kibocsátója csődbe benne, mert nem lenne kin élősködni. De bitcoin-nal már ezt nem tudom elképzelni, ha nem áll egy bizonyos cég(csoport) mögötte. Mert valakinek csak csődbe kellene menni ha beváltanák az összes bitcoin-t. Bár nem vagyok közgazdász, szóval nagyon nem értek hozzá, csak azt mondom ami a gazdaságtan órákról rám ragadt.
Egyszóval szerintem ha mindenki készpénzre akarná váltani a bitcoin-ját, akkor valakinek igen rossz lenne, nem?
De ennyi erővel minden jött ment csinálhatna egy saját pénzemet, de mégiscsak a bitcoin vált egyeduralkodóvá. De vajon miért? Mostani elgondolásom alapján, ennek akkor lenne értelme ha az áramszolgáltatók, bitcoin bányászó hardverek gyártói, bankok (utalási járulék) osztogatnák a bitcoin-okat. Mert nekik lehet hasznuk belőle ha használod. Ha nem is közvetlenül...
Érdekes és bonyolult.Többet kellene tanulmányoznom, bár most erre nem sok időm van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- PlayStation 5
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest