Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oldcrypto
kezdő
válasz
ktamasuj
üzenetére
Ne már, ez ekkora egy szar?
Milyen tárcát kell csatlakoztatni? Nem adhatsz meg neki egy érvényes BTC címet? Miért ne lehetne, hogy egy saját algoritmussal generálok magamnak egy privát címet, és abból egy public címet, és csak a public címet bemásolom?
Nincs egy olyan felület, ahol csak egy stringet kell beírni és semmi mást?
A bitcoin szó biztosan nem szerepelhet a cím elején. Általában 1-essel, 3-assal vagy 'bc1' karakterekkel kezdődik, és a hossza 26-62 karakter között mozoghat, valószínűleg a te címed 40 karakter környéki lesz. Ha bemásolod ide úgy, hogy az első 5 karakter kivételével a többi helyre annyi x-et teszel, amennyi karakter valóban ott van, akkor tudunk segíteni, hogy egyáltalán jót nézel-e. -
oldcrypto
kezdő
válasz
repvez
üzenetére
Onnan tudom, hogy nem regisztráltál sehova, hogy megkérdezted, hogy hogyan kell átutalni. Úgy vannak megcsinálva a tőzsdék, hogy a legbugyutább felhasználó is tudja kezelni, mert nekik is érdekük, hogy minél több usert behúzzanak. Szóval igen, így ismeretlenül, ennyiből lejött. Nincs időd gondolkozással kezdeni, kezdj el regisztrálni, és párhuzamosan a tőzsdék megbízhatóságát kutatni.
Én anno úgy választottam tőzsdét, hogy visszaolvastam a fórumban, hogy miket ajánlottak sokszor. De nézd meg a coinmarketcap.com-ot, és a tőzsdék listájában kezdj el regisztrálni az első X-re, és majd használod azt, amelyikről azt olvasod, hogy megbízható, és át is megy rajta a verifikációd.
Írtam, hogy soha nem használtam Revoluton kripto-t, így nem tudom neked megmondani, hogy a shitcoinjaidat hogyan utald tovább. Feleslegesen tartasz meg bármilyen olyan coint, amit egy megbízható tőzsde nem kezel, hiába vagy bukóban, hosszú távon még nagyobban leszel velük. Add el most, mert ha kivárod a 18-ikát, amikor a Revolut automatikusan elad, akkor garantáltan még alacsonyabb árfolyamon fog elmenni.
Végül is csak csupa olyan infót osztottam meg veled eddig, ami ebben a szűkös időintervallumban hasznos neked, és direkt nem tértem ki olyanokra, amik feleslegesen elterelik a figyelmedet. De teljesen értem, hogy mit nehezményezel.
Ha odáig jutunk, akkor elmagyarázom szívesen, hogy hogyan tárold magadnak az értelmes coinokat, de az eddigi írásaid alapján jelenleg nem vagy olyan tudás birtokában, hogy ezzel kezdj el foglalkozni, és ne a Revolutról kimentéssel. -
oldcrypto
kezdő
válasz
repvez
üzenetére
Sikerült regisztrálnod Krakenre?
Ha igen, akkor megnézted, hogy mire regisztráltál?Mert ha igen, akkor láthatod, hogy marha egyszerű az egész: minden kriptovalutádhoz lesz egy egyéni címed, mintha egy banknál minden pénznemhez lenne külön bankszámlaszámod. Ezt a címet megadod Revolutnak, hogy ide utalják, és át is kerül Krakenre.
Marhára nem bonyolult a dolog, ha tudod kezelni a banki felületedet, akkor ezt is tudni fogod, de úgy érzem, hogy te nem szeretnél elindulni magadtól. Majd amikor pár nappal a határidő előtt elkezdesz regisztrálni, és rájössz, hogy a verifikációnak azért van átfutási ideje, és ezért kicsúszol a határidőből, akkor majd így jártál.
Ha ez megvan, és átkerült Krakenre, akkor elkezdhetsz utánajárni, hogy hogyan tudod a dolgokat magadnak tárolni. De ezt az első lépést tedd meg most, hogy ne csússz ki a határidőből!
Pont az egyik kedvenc pénzügyi fórumomon olvastam, hogy írta valaki, hogy kicsúszott a TBSZ bejelentési határidőből, mit tud tenni. Egy kommentelő megadta a tökéletes választ: "nem kicsúsztál a határidőből, hanem letojtad". -
oldcrypto
kezdő
válasz
repvez
üzenetére
Kraken
Kezdd el most a regisztrációt, lehet, hogy elhúzódik pár napot a verifikáció.
Krakenen lesz egy saját tárcacímed, azt gondolom, megadhatod Revolutnak, hogy oda utalja. (Nem tudom, soha nem használtam Revolutot.)
Miután ezzel megvagy, kezdj el tanulni, hogy hogyan tudod magadnak tárolni, és majd akkor kiutalod Krakenről saját tárcába. -
oldcrypto
kezdő
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Alapból csak Electrum van benne, ami BTC-hez jó, de az már régóta. Én 2017-ben kezdtem használni.
Monerohoz lehet telepíteni például Feather walletet (teljesen úgy néz ki, mint az Electrum, olyannyira arra épül, hogy a 10 blokkot ugyanazzal a 6-ra osztott körcikkel számolja le, mint az Electrum a BTC-nél.)
Ethereumra, illetve ETH-alapú tokenekre MyEtherWallet-et telepítettem, de azt csak offline módban használom: ott generálom a tárcáimat, illetve offline írok alá tranzakciókat, amiket utána másik online gépen propagálok. (A MEW offline használatot nem volt egyszerű belőni Tails-en, de végül sikerült.)
Elég nagy know-how van a birtokomban az utóbbi 10+ évből, már gondoltam, hogy csinálnom kellene egy step-by-step how-to-t mindenhez laikusoknak. -
oldcrypto
kezdő
Én a külön laptop (nem muszáj, de plusz biztonsági szint), Tails operációs rendszer USB-ről, és crypto függő szoftveres tárcában offline állapotban generált seed mellett vagyok.
Hardveres tárca esetén is mindenképpen el kell mentened a seed-et, szóval nem vagy előrébb, a Tailsen keresztül meg legalább ingyenes, nem kell bíznod a gyártóban, mert minden szoftver, amit használsz, az nyilvános kóddal rendelkezik, és még az adataidat sem kell megadnod a hardver tárca gyártójának. -
oldcrypto
kezdő
válasz
Dißnäëß
üzenetére
A várakozásokat azoktól hallhatod, akik újak a piacon, ők szoktak a hangosak lenni. Áltatják magukat, hogy mindjárt felfelé fordul az árfolyam, mindenkit vételre bíztatnak, hogy ne essen a portfóliójuk értéke.
Nagyon sokan ismerik a 4 évs ciklust, és gondolom, te is új vagy a piacon, ha ez neked újdonság. Én 2012. óta benne vagyok, idén októberig még soha nem csináltam crypto --> fiat/stablecoin váltást, bár már 2021. végén is teljes tudatában voltam a ciklusnak, csak akkor még áltattam magam, hogy felmegyünk 100k-ig a lefordulás előtt. Utána meg már nem mertem eladni.
Most sem mertem eladni a teljes portfólióm, és nagy csalódás volt ez a mostani ciklus számomra. Legalábbis nem erre számítottam. Mindenestre ha mégis lenne egy kis rali felfelé, akkor eladom a maradékot is, muszáj, hogy jöjjön a bear market ennyi idő után.
Tök mindegy, hogy 50-60k-ról indul a következő felfelé menet, vagy 200k-ról, úgy vagyok vele, hogy akkor is annyi USDC-vel fogok beszállni, mint amennyim most van. (Igen, szégyen gyalázat, teljesen értem a bitcoint, és nagyszerű dolognak tartom, de az 1 BTC = 1 BTC dolgot nem tudtam magamévá tenni,) -
oldcrypto
kezdő
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nem árat kell nézni, hanem időt. Tavaly elhatároztam, hogy árfolyamtól függetlenül 2025. október-novemberben kiszállok. Eddig jó, bár kicsit csalódás, hogy a 4 évvel ezelőtti csúcshoz képest duplázni sem tudtunk.
Tök mindegy, hogy mi lesz az árfolyam, egy év múlva fogok visszaszállni. És remélem, hogy lemegyünk 40k környékére.
*szerkesztve: függően --> függetlenül -
oldcrypto
kezdő
válasz
goccer
üzenetére
Erről mindenhol mást olvastam, valahol az volt, hogy nap végén, vagy másnap kereskedik le valós BTC vásárlással/eladással a keresletet, de lehet, hogy brókertől is függ.
Ennek ellenére 15:30-kor a nyitáskor várható egy nagyobb kereslet az ETF-re, ami akkor is árfolyam növekedést okozhat, ha real time kereskedik le.
Nem tudom, hogy a premarket kereskedés mindenki számára elérhető-e, illetve mekkora részben tudnak élni vele. -
oldcrypto
kezdő
válasz
pictigjis
üzenetére
Ezzel kapcsolatban nem is volt kétségem. Ahogy azt is szintre biztosra veszem, hogy 2026-ban a mostani áraknál alacsonyabban is leszünk a medvepiacban. De jelenleg úgy gondolom, hogy van még felfelé, tekintve, hogy nem volt kiemelkedő áresés ez a 109k --> 78k a korábbi ciklusokhoz képest bikapiacban.
A kérdés, hogy ha valakinek van rálátása, akkor magyarázza el nekem, hogy ha X mennyiségű igény érkezik BTC ETF vételre, akkor ez az EFT vétel mikor tud megtörténni, illetve ezt mennyi idő alatt tudják a brókerek fedezni valós BTC vásárlással? -
oldcrypto
kezdő
Azt jól tudom, hogy a BlackRock, Grayscale stb. ETF-eket nem lehetett a hétvégén kereskedni, csak USA keleti parti idő szerint 9:30-kor (itthoni idő ma 15:30) indul a kereskedés, viszont premarket van 4:00-tól (itthoni idő szerint 10:00)?
Ennek van valamilyen jelentősége az árfolyamra nézve? A premarket alatt lehet valós kereskedést csinálni, vagy csak másoktól tudsz venni BTC ETF-et? Ha csak a normál tőzsdei időben lehet belőle vásárolni normál úton, akkor mennyi idő után kezdik lekövetni a brókerek ezt valós vásárlásokkal?
(Ha nem lenne egyértelműen fogalmazva: feltételezem, hogy premarket alatt a brókerek nem vesznek fedezetnek BTC-t, csak az ETF papírokat tudják adni-venni egymás között a résztvevők, és a bitcoinra a valós kereslet növekedés csak 15:30 után indulna be valamikor.)
Továbbá olvastam, hogy ez a crypto reserve bejelentés még nem jelent véglegesen semmit, ezt simán elkaszálhatják, Trump megtette amit ígért, innentől mossa kezeit, ha nem lesz belőle semmi. Ez így helytálló? -
oldcrypto
kezdő
Anélkül, hogy bármit állítanék, érdekes adatok Bitstamp alapján:
2021. 01. 08. max: 42.000 USD
2021. 01. 22. min: 28.800 USD
esés: 31,43%
2021. 02. 21. max: 58.354 USD
2021. 02. 28. min: 43.021 USD
esés: 26,28%2021. 03. 13. max: 61.782 USD
2021. 03. 25. min: 50.360 USD
esés: 18,49%
2021. 04.14. max: 64.895 USD
2021. 06. 22. min: 28.600 USD
esés: 55,93 %
2021. 11. 10. max: 69.000 USD
Persze egyéb mutatók, mint például a 200 MA, meg nem tudom micsoda, nem tudom, hogy hogyan álltak akkor, és mélyebb elemzésbe nem is tudok belemenni, mert nem értek hozzá.
De ha jól tudom, akkor 2021. elejétől 2021. április végéig a 200 MA felett voltunk, viszont májusban már eléggé benéztünk alá. -
oldcrypto
kezdő
Vélemények az alábbi cikkről?
https://www.kriptoworld.hu/az-on-chain-adatok-szerint-megerkezhetett-a-bitcoin-medvepiaca/
-
oldcrypto
kezdő
Azért nem írom be most ide, hogy:
"Na, na, na... talán most...", mert akkor nem fog megindulni a dolog.
Egyébként ennél az oldalazásnál egy esésnek is jobban örülnék. Nem tudom, hogy más hogy bírja a stresszt a sima tőzsdén, hogy szinte nem történik semmi.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
attiati
üzenetére
Mindjárt kiadja az IKEÁ-s vállfa-kiskalapács alakzatot, és ha a támasz szintek is elérik a Fourier-transzformáció bal oldali határértékét, akkor egy elindulást láthatunk lefele vagy felfele, esetleg további oldalazás következik.
Majdnem 13 éve cryptoban ülök realizálás nélkül, de valamiért ezt a bikapiacot bírom legkevésbé lelkileg. 2017-ben a Variance blog segített, 2021-ben vakon hittem, de most nem tudom, hogy mi van. -
oldcrypto
kezdő
Sziasztok!
Elkezdte dobálni nekem a Google algoritmus a cikkeket, hogy a bikapiac csúcsán vagyunk több mutató alapján. Én időben ezt egy kicsit későbbre vártam. Mi a véleményetek erről?
Az árfolyam analízishez nem értek, csak hodler vagyok/voltam eddig. -
oldcrypto
kezdő
válasz
fireman123
üzenetére
Ezt kicsit kifejtenéd részletesen, kérlek? Miért visszaigénylésnél kell igazolni, hogy mikor, miből lett annyi? Miért nem akkor, amikor kivettem a pénzt, és befizettem utána az adót?
Számomra az a logikus, hogy amikor visszaigénylek, akkor csak azt a fiat --> crypto tranzakciót kell igazolni, ami alapján történik a visszaigénylés, hiszen a korábbi realizálás tény, hogy le van adózva. -
oldcrypto
kezdő
válasz
tomazin
üzenetére
Direkt ránéztem coinmarketcap-en, hogy volt-e valaha nagy beesés, de nem láttam. De azt is tudom, hogy a coinmarketcapnél a historikus adatoknak nem túl jó a mintavételi ideje. Rákerestem, és egy cikk alapján volt, hogy 87 cent alá beesett.
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, akartam is kérdezni, hogy ti milyen stable coin(ok)ban tartanátok a pénzt. Remélhetőleg, mivel az USDC mögött auditált fedezet van, így ha beesik, akkor sem lehet nulla.
-
oldcrypto
kezdő
-
oldcrypto
kezdő
válasz
pictigjis
üzenetére
A berakás veszteség, mert veszteségként azt értjük, ha berakok 1milliót, és 2 év múlva kiveszek 3 milliót, akkor csak a különbözet, azaz 2 millió után kell adóznom.
Viszont abból a szempontból lehet, hogy nektek van igazatok, hogy x év nyereségét nem tudom beszámítani x+1 év veszteségénél, tehát nem igényelhetek vissza adót. A fent hivatkozott jogszabályban is korábbi évek veszteségéről ír csak, korábbi évek nyereségéről nem, de jó lenne, ha valaki ezt tisztázná.
Viszont ebben az esetben tényleg semmi értelme olyan pénzt kivennem, amit később vissza szeretnék még rakni.
Illetve ha nagyon matematikus akarok lenni, akkor a veszteséget tekinthetem negatívnak is, és máris tisztázva van a korábbi évek nyereségének a jóváírása.

-
oldcrypto
kezdő
Ha relizálok 10.000.000 HUF-ot, és befizetem utána a 15% adót, akkor ha a következő (2-3) évben visszarakok legfeljebb 10.000.000 HUF-ot, akkor a visszarakott pénznek vissza tudom igényelni a 15%-át.
Szerk:
De csak a visszarakást követő év májusi adóbevallásával, szóval csúszik a visszafizetés. -
oldcrypto
kezdő
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Igazad is van, de nem hiszem, hogy idén elmegyünk még 300k-ig, de az viszont várható, hogy az idei majdani ATH 1/3-ára visszaesik az árfolyam 1-2 év múlva. Ha akkor bevásárolok, legfeljebb nagyjából ugyanott leszek BTC mennyiségben, mintha nem piszkálnám, cserébe már nagyon szükségem lenne a 2 év lelki nyugalomra. Túl sok esést néztem végig pozícióból az elmúlt 10+ évben.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
De nekem a BTC is cold walleten van, és ha átváltom USDC-re, akkor azt is cold walletre küldöm ki. A beutalásnál nem kell igazolni a BTC cím tulajdonjogát?
Nem beszélve arról, hogy egyszerre a portfólióm legfeljebb 1%-át leszek hajlandó nem cold walletben tartani (és az is tuti megüti a limitet), tehát amíg nem ment le egy teljes BTC cold wallet --> tőzsde átváltás --> USDC cold wallet kör, addig nem indítok újat.
Ez pedig nagyon meg tudja akasztani, ha hirtelen szeretném az egész BTC portfóliómat USDC-vé tenni.Egyáltalán hogyan tudom igazolni, hogy a BTC cold walletnek, illetve az USDC cold walletnek is én vagyok a tulajdonosa? Természetesen a privát címet csak nem adom meg.
Több, mint 10 év után most először tervezek realizálni, de úgy érzem, hogy eléggé megnehezítették a dolgot, hogy az általam definiált rövid időintervallumban realizáljak.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Szerintem lehet, hogy félreértettél. A realizált nyereséget én is le szeretném adózni, 15% nagyon baráti.
Viszont ha a tervemben az szerepel, hogy 2 év múlva visszarakom a portfólióm 80%-át BTC-be, akkor kifejezetten rosszul lehet járni azzal, ha realizálom:1. Tegyük fel, hogy van 1 BTC-m összesen, és 100.000 USD árfolyamon átváltom fiatra a 20%-át, illetve USDC-re a 80%-át, így lesz 20.000 USD-m (adó után 17.000 USD), illetve 80.000 USDC-m, amiből nem kell adózni. Az USD-t elköltöm, 2 év múlva pedig tudok venni 80.000 USD-nyi bitcoint.
2. Szintén van 1 BTC-m összesen, 100.000 USD árfolyamon átváltom fiatra az egészet, adózás után lesz 85.000 USD-m. Elköltök ebből 17.000 USD-t, marad 68.000 USD-m, amiből 2 év múlva csak 68.000 USD-nyi BTC-t tudok venni. Várnom kell következő májusig + 1 hónapot, hogy az átváltott 68.000 USD után visszaigényeljem annak a 15%-át a NAV-tól, azaz 10.200 USD-nyi összeget. Ha ebből ismét bitcoin veszek, akkor összesen 78.200 USD-ért tudtam venni bitcoint, de nem azonnal, hanem egy év alatt, amíg az árfolyama simán ment már feljebb. Majd ismét egy adóévet várhatok, hogy a 10.200 USD-m 15%-át visszaigényeljem a NAV-tól, ha még nem csúsztam ki a 3 éves limitből egyáltalán, és még mindig nem tudtam összesen 80.000 USD-nyi bitcoint venni, de amit vettem, azt is rosszabb árfolyamon. -
oldcrypto
kezdő
Most kaptam észbe, hogy nem először jött szembe hírlevélként a Travel Rule. 2024. december 31-től elméletileg, ha kriptotőzsdére utalsz be, vagy onnan ki, akár saját coldwalletról saját coldwalletre, akkor igazolnod kell annak a címnek a tulajdonjogát.
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ha hirtelen át akarom váltani a bitcoinomat USDC-re, akkor ez megakaszthatja a folyamatot? -
oldcrypto
kezdő
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én nagyon régóta gyűjtögetem, a tervem az volt, hogy pár hónap múlva a portfólióm 20%-át kiutalom magamnak EUR-ban, 80%-át pedig átteszem USDC-be két évre, és majd onnan vissza BTC-be, így nem kell leadózni a 80%-nyira a 15%-ot, és játszani 2028-ban az adóvisszaigényléssel. Persze így nem is tudom addig sem befektetni, hogy többet kamatozzon. Viszont valamiért megnyugtat, ha van crypto-m olyan mennyiségben, amiből új életet lehet kezdeni bárhol.
Te hol veszel fel hitelt crypto-ra? Annyira túl vagy biztosítva, hogy egy 80%-os beszakadás esetén sem likvidálják?
Pár hónapja 65k árfolyam környékén nézegettem, hogy hogyan tudok hitelt felvenni BTC-re, hogy abból még több BTC-t vásároljak, de elengedtem a dolgot, mert Binance tűnt megbízhatónak, cserébe nem lehetett nagyon túlbiztosítani magam, és a likvidálási szint elérését túl kockázatosnak találtam. Talán 30%-ot kellett volna hozzá esnie. -
oldcrypto
kezdő
Nem tudom, hogy pár héttel/hónappal ezelőtt ezen a fórumon olvastam-e, vagy máshol, hogy volt valaki, aki belerakott egy kisebb összeget valami memecoinba, amit bemákolt, és kiszedett belőle néhány millió forintot. Majd úgy döntött, hogy tovább nem kockáztat crypto vonalon, és elkezdett vele tőzsdézni, de nem normális részvényt vett, vagy ETF-et, hanem bedobta valami opciós kereskedésre, amin elbukta az egészet, és utána tudatosult benne, hogy a crypto nyereség nem összevonható a szabályozott tőzsdei veszteséggel, így hiába van a végén nullán, a crypto milliói után a 15% SZJA-t az idei évben le kellene adóznia, de nincs miből.
-
oldcrypto
kezdő
válasz
deadwing
üzenetére
A bankot/államkincstárt ugyanúgy fel tudják törni, és továbbutalni, vagy csak simán csődbe megy. Tegyük fel, volt 300 milla, még le nem adózott pénzed a bankszámládon, mert csak egy évvel későbbi bevallásnál kell leadózni, és csődbe megy a bank, vagy akármi. Az OBA 100.000 EUR-ig kártalanít, ami nem fedezi az SZJA-t sem, a NAV mégis jogosan fogja követelni, hiába voltál szabályozott környezetben, így, vastag betűvel szedve.
Abban biztos vagy, a váltón lévő fiat nem szabályozott környezetben van? Miért? Szerintem a váltók töredék része nem szabályozott környezetben dolgozik. Miért nem választasz olyan váltót, ami szabályozott környezetben van? -
oldcrypto
kezdő
válasz
deadwing
üzenetére
Bocs, lehet, hogy félreértettél, a kérdéssel igazából nem volt semmi bajom, szerintem is hatékonyabb kérdezni, mint utánajárni valaminek. A bajom azzal van, hogy ha valaki nem jár utána, és azzal indít, hogy szerinte nem eléggé alaposan átgondolt ez az egész. Nem eléggé alaposan átgondolt mi? Amiről nem tudsz, mert nem jártál utána?
-
oldcrypto
kezdő
válasz
deadwing
üzenetére
Ennyi erővel azt is mondhatod, hogy mivel bankban van a pénzed, nem nálad kp-ben, így az nem a tiéd.
Tök jó, hogy úgy kérdezed, mintha egy nagy katyvasz lenne az egész, és szerinted nincs átgondolva csak azért, mert te nem jártál utána, pedig pontosan le van írva a jogszabályokban, hogy amikor megtörtént a crypto <--> fiat váltás, aznapi MNB középárfolyammal kell átszámolnod az értékeket forintra. -
oldcrypto
kezdő
Bár a crypto rainbow chartot nem volt túl optimális nézni az előző ciklusban, és arra alapozni a realizálást, és az is lehet, hogy még azokat a szinteket sem éri el a rainbow charton ebben a ciklusban, de azért szerintem nem itt van a teteje az árfolyamnak.
Egyáltalán a bitcoin rainbow chart az egy konstans dolog, vagy folyamatosan illesztik az aktuális árfolyamhoz? Azt látom, hogy több is van belőle és különböző algoritmussal számol.
A másik dolog, hogy az előző BTC max óta (69k) az S&P 500 értéke 30%-ot növekedett, míg a BTC 55%-ot. Tényleg csak ennyi pluszra számíthatunk a nagyobb volatilitás és kockázat bevállalásáért?(Megjegyzés: 2021-ben sem a maxon tudtam volna kiszállni, 2025-ben sem fogom eltalálni, de azért a max értéket nézem, mert azt próbálom megtippelni, hogy hol lesz most a max.)
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest