Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qtyii

aktív tag

válasz oldcrypto #24454 üzenetére

szép lenne ha így működne :)
    még az se tiszta teljesen

ez jelentené ezt?
    "Ha a magánszemély az adóévben, az adóévet megelőző évben, vagy az adóévet megelőző két évben kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó veszteséget ért el és azt a veszteség keletkezésének évéről szóló adóbevallásában feltünteti, adókiegyenlítésre jogosult, amelyet az adóbevallásában megfizetett adóként érvényesíthet a (6) és (7) bekezdés szerint.
    (6) A (5) bekezdés szerinti adókiegyenlítés az adóévben, vagy az azt megelőző két évben bevallott, kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó veszteségnek és a 8. § (1) bekezdése szerinti, a bevalláskor hatályos adókulcsnak a szorzata, csökkentve az adóévet megelőző két év bármelyikéről szóló adóbevallásban kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó veszteség miatt már érvényesített adókiegyenlítéssel, de legfeljebb a (7) bekezdés szerint meghatározott összeg.
    (7) A (6) bekezdésben meghatározott összeg az adóévben, vagy az azt megelőző két évben bevallott, kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó jövedelem adója, csökkentve az adóévet megelőző két év bármelyikéről szóló adóbevallásban kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó veszteség miatt már érvényesített adókiegyenlítéssel."

(7) bek. lenne gondolom ... ha jól értem...nos ez már összetett logikai gondolkodás igényel, :)) de megmondom őszintén nem értem én sem .. :DD
    meg persze minden bizonylat pontos megőrzése.. mert ha megtalál a NAV akkor annak pontosnak kell lennie!

• pictigjis

őstag

válasz oldcrypto #24454 üzenetére

én nem tudok ilyen szabályról, és egyáltalán nem is értem, hogy ezt a "lehetőséget" miből vezetted le

Új hozzászólás Aktív témák