Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs
üzenetére
Ebben ne is reménykedj, úgyhogy lehet kapaszkodni, meg jósolgatni, ez hogyan hat majd tőzsdére, gazdaságokra, mert - nyilván - nem csak nálunk terjed ez a kis laborszökevény. De hogy nálunk lesz-e 4. hullám, 100%-osabb, mint bárhol máshol tőlünk nyugatabbra, ugyanis kishazánkban egy újabb hullámra új fáj a politika foga, mint falat kenyérre. Szóval ... diamond hands, ha már becuccoltál, vagy napizol, ha elég tökösnek és mákosnak érzed Magad, vagy nemtom. Ilyen több években gondolkodva látok jövőt a kriptóban, de pár hetet előre nézve inkább a "vigyázzbaszki" állásponton vagyok, jöhet itt még szándékos trükk is, meg minden egyéb is. Az, hogy 40k körül megtámaszkodni látszik, semmit nem jelent. Azok a bálnák, akik - zömében - eddig nyomták fel mondjuk 30k körülről, bármikor megkezdhetnek most is, de akár 50k-ról is egy eladást megint, pláne hogy fenyeget mikor hol egy újabb hullám és gazdasági gebasz, így egyelőre kristálygömb hiányában ők sem mernek arra fogadni, hogy itt észnélkül megindul a crypto, míg a DOW meg zakózik egy nagyot majd. Összeesküvés ide vagy oda, a bálnák is rá vannak utalva a többi bálnára (és az aprajára is, sok kicsi ... alapon), tehát megnézik, hogy esetleges árfolyammozgató erejük ellenére mikor mit jó meglépni a számukra legmegfelelőbb reakció érdekében. És lehet, nagyon hibás a gondolatmenetem, de ha én 1 bálna lennék abból a pár tucatból, a kockázatkerülés égisze alatt nem merném még azt meglépni, hogy bevásárolni mint állat, ezzel triggerelve egy emelkedést, és majd eldobom 100k-nál, mert nagyon nem egyértelmű, mikor lesz az árfolyam 100k. Ha meg épp űrhajóra kell, vagy akvirálni egy másik céget, pláne hogy félévnél vagyunk pénzügyileg (legalábbis nem-angolszász pénzügyi terv szerint menők esetén), és kezdjük egyre jobban sejteni, hova érkezhetünk meg év végére, ez hogy hat a cég profitjára, satöbbi, valszeg kifizetődőbb minden kockázatot elemezve 30+ K körül beszállni és 40+ K körül már dobni is. Az is nagy kasza, kellően nagy tőkével. Ja és akkor még a regulációs kockázat is: amit ma megléphetnek, lehet, holnap kevésbé, vagy csak nagyobb nehézségek árán, amit vagy bevállalnak, vagy nem. Számomra minden amellett szólna, hogy MA lépjem meg, rakéta pedig csak akkor lesz, amikor mindenki elkezdi észnélkül venni csukott szemmel.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
F_Balazs
üzenetére
Nem önző hanem disztópikus. Maga a pénzügyi világ az önző. A crypto társadalomnak kicsit olyan vadnyugati feelingje van. Jelen van az opportunista izzadt lábú öltönyöstől kezdve, a szivarrágó szalmakalapos szerencsevadászokon át, a szabadságharcos szakad pólós jampikon keresztül, a csúcstechnológiás ázsiaiakon át mindenféle náció. Mint egy cyberpunk ponyvában.

-
tisztelturam
aktív tag
válasz
F_Balazs
üzenetére
Ha megjelennek a nagy cégek sorban amazon mintára mondjuk google (play áruház), MS (pc-xbox store), stb akkor felfelé ha semmi nem lesz megy le 30k körülre megint..
Egyébként a nyár mindig ilyen..majd ősz tél megindul...csak a kérdés minek kell történnie hogy ez duplázzon és visszatérjen a mindenkori csúcsra illetve afölé.. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
F_Balazs
üzenetére
Ha nem rövidtávon akarsz sokat keresni ezen, akkor szerintem közel mindegy, hogy ebben a téblábolási sávban hol lépsz be longba. Ha rövidtávon, akkor más típusú kockázatokat vállalsz fel, mint a tipikus hódler. Ez esetben nem tudok, de nem is akarok együttérezni veled.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs
üzenetére

Úgy vagyok vele, hogy a 40k sem a világvége, oké, hogy 28-ba leszúrt nemrég, a maradék időt meg 30-40k között oldalazgatta nagyjából leegyszerűsítve, de ... amikor 150k, 200k, 500k lesz, HA .. egyáltalán .. bár ... sokak szerint ... szóval ... akkor nem azon fogok sírni, hogy úristen, csak 40-41 körül szálltam be.
Szerintem is jó még kivárni, merészebb játékosok meg tolják be a nagyi aranyát is
-
IzI
senior tag
válasz
F_Balazs
üzenetére
Remélem még tovább megy,mert ez a langyos víz (30-34) nem igazán tetszett.Nem vitte le kellőképpen a vga árakat és elkezdtem már szemezgetni 3080-6800xt.Pedig tudom,hogy jelenlegi ár nem reális értük,de már jó lenne ennyiért,ahhoz képest mennyi volt korábban.Így,ha újra tartósan magas lesz a bc,csak emelkednek a vga árak és akkor biztos nem veszek.Szivességet tennének.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs
üzenetére
Nekem túl gyors. Persze itt bármi megtörténhet, de szvsz ez már BTC-vel tûnik olyan pump & dump-nak, mint amit kisebb coin-okkal szoktak játszani Telegramos zárt csoportok..
Valami nagyhal nagyon elindított vmit, szedegeti fel magára a többieket (fomo), aztán dikk, helószia - ô jól járt, a többit meg majd jó esetben megfogja a stoploss..
Én még erre nem moccantam rá (lenne mivel most).
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
F_Balazs
üzenetére
Silány lehet az életem, mert nem értem miért baj az hogy van készpénz.
És minek tegyem a pénzem aranyba ,vagy bitcoinba? A bankok talán ellopnák a válság alatt?
Nem mellesleg ha egy ilyen összeomlás jön és nem coinokat vennék hanem részvényeket mert aki a 2008-as ilyen válságnál pl az 1300ft-os otpből feltankolt az 1 évre rá milliómos lett belőle. -
BeLucZ
addikt
válasz
F_Balazs
üzenetére
Azért, mert felment 35K-ra ?
Ha 45K lesz és továbbra is növekszik szép apránként, akkor lehet szerintem frankó bikapiacról beszélni, de van egy olyan érzésem, hogy 40K környéki erős ellenállás úgyis vissza fogja vetni, ahogy eddig már láttuk párszor az elmúlt hetekben. ( de ne legyen igazam és robogjunk szépen vissza az ATH-ra
) -
-
nort_on
senior tag
válasz
F_Balazs
üzenetére
Attól függ, hogy mikor kell majd neki újra. Ha 1-2 év akkor MÁP+, ha 3-5 év akkor MÁP+ és PMÁP vegyesen. Ha 10+, akkor tegye be a tőzsdére, random capital, TBSZ, VWCE ETF. Ez a világ 6500 legjobb cégét tartalmazó befektetési alap. Olcsó, jó, adómentes. Esetleg kérdezze meg a mibe fektessem a megtakarításomat topikban, de ott is kb ezt mondják majd.
5-10%-ot meg kriptóba, HODL.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csaba951
veterán
válasz
F_Balazs
üzenetére
Ha hitelre vetted, akkor nem marad meg. Amint esnek az árak (vagy csak jön egy technikai flash crash) kényszer likvidálják a pozíciódat. Semmire nem mész vele ha akárcsak 1-2 óra múlva már pluszban lennél.
Más. Egy hosszú és kalandos élet ért ma véget. Ő már soha többé nem fog influenszerként befolyásolni egyetlen altcoint sem. A cikkben említett adóelkerülés most a kisebbik problémája volt. Ennél sokkal nagyobb gond volt, hogy a Belize-i hatóságok nagyon szerették volna meghallgatni a szomszédja (tisztázatlan) halálával kapcsolatban.
John McAfee Found Dead in Spanish Cell After Extradition Announcement -
h1mpi
félisten
válasz
F_Balazs
üzenetére
Tisztán látszik, hogy a "nagyok" szórakoznak. Mesterségesen megvágják az árat, erre a pánikoló tömeg eladja, majd Ők elkezdik a mélyponton nagymennyiségben megint venni, ami felhajtja az árat... A kisember veszít, a nagyok kaszálnak. Nem rég óta figyelem a kripto piacot, de ezt a szisztéma tisztán körvonalazódott Nekem.
-
devast
addikt
válasz
F_Balazs
üzenetére
Sok eves tapasztalat, hogy a btc sosem azt csinalja, amire a tomeg szamit. Igy a tomeg ezen mindig veszteni fog, mert nem eleg okos, az erzelmei es a hirek vezerlik. Tozsden sem annyit er egy ceg papirja, mint amit a ceg szamai mutatnak, hanem annyit amennyiert megveszik. Pszichologia. Mar ezerszer le lett irva, akkor kell vasarolni, mikor ver folyik az utcakon. Egy jo beszallasi pont ATH -70% korul van, ami olyan 20k kb. Ha addig leesik, ami termeszetesen elofordulhat, a birkak buknak, es eladnak, az okosok nyernek es vesznek. Az embertomeg nem valtozik, nem tanul a hibakbol, igy ez a folyamat ujra, es ujra le fog jatszodni igen nagy valoszinuseggel.
En spec iden nem is akarok realizalni hasznot, megeri megvarni a 2022-es uj adotorvenyt. Ha nagyon megszalad, akkor stablecoin-ba valtok valszeg, es azt jovore adom el. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs
üzenetére
Hittünk már sokat, láttunk már sok nemolyat. Szvsz ez most lutribb, és lottóbb, mint valaha. Mondjuk a családi arany felét bele lehet borítani, abból nagy baj még nem lesz.
Ha emelkedik, vagy tudömún, akkor lehet vígadni.
Ha meg szakad, be kell tolni a maradékot is majd az újabb támasz szinten
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
F_Balazs
üzenetére
Azt kell mondjam, hogy úgy tűnik, hogy jól tetted
Nagy durvulások nem lesznek, szerintem ilyen 43-45k lehet a plafon nagyon jó esetben. Kérdés meddig tart ki ez a pillanatnyilag pozitív hangulat. Kicsit érdekes ez a mostani helyzet, mert bizonyos országok támogatják a BTC-t, de bizonyos országok meg összevissza be akarják tiltani meg korlátozni. -
BeLucZ
addikt
válasz
F_Balazs
üzenetére
Hát amúgy viccen kívül örülnék neki ha lemenne a pokolba az árfolyam, mert akkor tolnék még bele lóvét és olcsón vennék egy csomót, de ez a langyosviz az lófa....z, ez a 35 és 40 közötti tilitoli, szerintem ez nem sok mindenkinek jó és élvezetes, mert nagyokat ezzel nem lehet kaszálni. Valamerre klassz lenne ha drasztikusan elmozdulna, legyen az negatív vagy pozitív irány de történjen valami
Régebben sűrűn voltak ilyen szarra se való langyi időszakok és sokáig tartottak ?!
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Csomószor nincs szoros összefüggés a világgazdasági eseményekkel. Szerencse és türelem kérdése az egész
(utóbbiból jó ha sok van, nagyon sok

Annyit mondott, hogy esni fog a dollár.