- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte B550 Vision D alaplapom, melyen BIOS-t akartam frissíteni.
Egy működő konfigról van szó, minden alkatrész jó.
Korábban csináltam Asrock alaplapon már frissítést, bios-ból. Most gondoltam kipróbálom a giga saját, win-es programját. Meg kell tapasztalni mindent.
Először kiolvasta a bios-t (amit korábban azért lementettem ezzel a programmal), majd felülírta egyszer, majd valamiért elkezdte még egyszer írni. Viszont ez már nem ment végig, lekapcsolt a gép. (Áramingadozás elkerülése miatt szünetmentesre volt kötve, de az meg sem nyikkant.)
Miután visszakapcsoltam a lap elkezdte az öntesztet, majd a 22-esnél megállt. Ilyen nincs a kódlistában. Emellett a DRAM LED is világított.
Neten utánaolvasva egy visszafrissítés segített a bajbajutottakon hasonló hibánál. Van rajta Qflash gomb, de sajnos csak egy bios-os.
Azért próbálkoztam a ramok kivételével is. Ha egy volt benne, akkor is 22. Ha nem volt benne, akkor 0b. Ilyen kód sincs a listában.
Összerakott gépnél nem ment a Qflash, így kiszedtem mindent. Jelenleg csak a front panel kábelei vannak az alaplapra dugva, meg a 24 és 8 tűs tápcsatlakozó.
Pendrive a helyén, bár a foglalat nem fehér. Fat32, csak a gigabyte.bin fájl van rajta. F12, F13G és F13-mal is próbáltam. F10-es nem letölthető, pedig eredetileg az volt rajta.
Bekapcsolom a tápot, majd a Qflash gombot kb. 5 másodpercig nyomva a pendrive áramot kap. De a Qflash LED fel sem villan. És a pendrive LED-je sem villog, ellenben melegszik.
A táp ventilátora sem indul el, mint egyes videókban.
Vártam pár percet, de semmi. Próbáltam hosszabban nyomni a gombot, de semmi.
A korábbi bios-t azért nem próbáltam még feltenni, mert belső vinyóra mentettem (nem is értem, jól benéztem). De majd valahogy levarázsolom róla.A kérdésem, hogy van esélyem életre kelteni a lapot vagy intézhetem garanciában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest