Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Shadowguard #244 üzenetére

Tegnap örültem, hogy végre van Battlemasterem, ki lehet kukázni a lézeres-PPCs Stalkert, de marad. Megint ott vagyok, mint a Banshee-val. Papíron megvan a szabad slot, elvileg rá tudom pakolni, amit szeretnék, de kevesebb a szabad tonna.

A Battlemaster rákfenéje ugyan az, mint a Banshee-nak. Gyorsabb, mint a többi Assault (4-et lépnek 3 helyett), csak ennek az az ára, hogy rohadt nehéz lesz a reaktoruk, ami kevés szabadon gazdálkodható tonnát jelent. Emiatt viszont kb. értelmezhetettlenek, ha csak nem olyan feladatot szabsz rájuk, amelynél előnyt jelent a relatív gyorsaságuk, ami ugye azt jelentené, hogy közép- és rövidtávú fegyvereket raksz rájuk, esetleg dedikáltan a közelharcra mész. Ha PPC, LRM, Large Laser, AC/10 v. AC/5 felszerelést raksz rájuk, szembesülsz azzal, hogy egy Heavy Mech ugyanezt tudja. Azt pedig 10%-al nehezebb eltalálni. Akkor mi értelme is van ezeknek a Mech-eknek? Nos, ha hagyományos Assault Mech-ként kezeled őket, semmi....

Én továbbra sem értem, hogy miért erőlteted a Stalkert, a játék sacc per kábé legélhetőbb Assault családja a Highlinder trió. A 732B-ből ugye csak egy jön szembe, de abból, ha akarsz, csinálhatsz 2x AC/10-es, esetleg 2x AC/20-as gépágyús Mech-et, utóbbi közelharci szeletelő (de erre a King Crab is jó), előbbi meg egy jó PPC-boat alternatíva a Desert / Lunar / Martian pályákra. A 733 a legjobb LRM-boat, rakhatsz rá 4x LRM-15-öt és TTS-t, vagy 2x LRM-20 és 2x LRM-15 kombót is, a maradék tonnából a páncélzat és lőszermennyiség között egyensúlyozhatsz. Vagy az egyikből csinálhatsz Gauss Rifle + 2x LRM-20 tűztámogat Mech-et (és a 732B-t felszabadítod a 2x AC/10-es felállásra). Végül a 733P ideális PPC vagy Large Laser boat-nak. 3x PPC vagy 4x Large Laser felállással, csak ezek Desert / Lunar / Martian pályára nem valóak.

Imádom az Awesome-okat, de épp most szereltem le kettőt, egy 8Q-t meghagytam Dual Heat Sink-ekkel 3x PPC felállásban, meg egy 8T-t 2x LRM-20 + TTS felállással, de ha őszinte akarok lenni, ez kettő is pusztán amiatt maradt aktív, mert amúgy nagyon tetszik a kinézetük. De gyakorlatilag semmi értelmük a Hegylakók mellett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés