Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Battlefield V

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:22:04

LOGOUT.hu

Battlefield V

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14232) Astroboy válasza laskr99 (#14225) üzenetére


Astroboy
őstag

Ne keverjük a szezont a fazonnal, szinkrokopter volt az, nem igazi helikopter, csak sok repülésben járatlan laikusnak és cikkírónak úgy látszik még ma is ismeretlen... :(

Girokopter, a kopterek őse, amiből az egész indult. Alacsony fordulatszámú főrotor az emelkedéshez, így nincs szerkezeti forgatónyomaték, így nem kell ellen-rotor vagy farokrotor, az előre haladáshoz pedig elég egy erős csillagmotor:

Szinkrokopter, ahol a rotor forgásából eredő forgatónyomatékot egy egyazon, vagy párhuzamos tengelyen elhelyezett rotorral kompenzálják(kamovok még ma is ilyenek):

A girokoptereket fejlesztő nácik a háború végére valóban eljutottak egészen a szinkroig, de a tengeralattjáró-felderítésen kívül nem sok hasznát vették. Gyenge volt, nagyon szélérzékeny és kis hatótávú. A farokrotoros elrendezést és annak előnyeit meg még nem találták fel. Azokból lett a mai helikopter.

Első úgymond "rendesen használható" helikopterek egészen a koreai háborúig nem kerültek nagyobb számban haderőkhöz, akkor is az USA szárazföldi bevetései után elsődlegesen életmentő szerephez jutottak. Sok katona köszönhette akkoriban az életét ezeknek a kezdetleges szitakötőknek, akinek nem ismeretlen a M.A.S.H. című sorozat, azoknak ez a téma sem az.

Szóval az, hogy igazi helikopterben ülve játszhatunk a második VH alatt, már-már sci-fi kategória, még ha ez pár embernek nehezen elfogadható is. :U

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Battlefield V
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.