- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz
Baryka007 #601 üzenetére
powershell-re gondoltam még, de azt kicsit macerás srcipt-ből indítani... ugye először engedélyezni kell adott gépen a ps srcipt futtatását. ezt így próbáltam megoldani korábban (több/kevesebb sikerrel)
tartományba léptetés, powershell segítségével:
@echo off
cls
chcp 852
:start
set "choice="
cls
set /p choice=Biztos belépteted? (I/N):
if '%choice%'=='i' goto next
if '%choice%'=='n' call MAIN.bat
if '%choice%'=='' goto start
if not '%choice%'=='i'n' goto start
:next
C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe -ExecutionPolicy Unrestricted -File "C:\Users\admin\Desktop\ps_enged.ps1"
:: engedélyezi a ps script futtatásátpowershell ExecutionPolicy
:: kiírja az aktuális státuszt (Unrestricted a jó)C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe -ExecutionPolicy Unrestricted -File "C:\Users\admin\Desktop\ps_join_domain.ps1"
:: futtatja a kívánt script-etSet-ExecutionPolicy -ExecutionPolicy Unrestricted
:: tiltja a ps script futtatásátezt régebben csináltam, azt hiszem a rendszergazda jogosultsággal való futtatás volt a gyengéje...meg nem is mindig futott le rendesen. még akkor se, ha éppen előtte sikerült lefuttatni
szóval próbáltam kikerülni ezt is, de lehet, hogy nem fog menni...
-
bepken
veterán
válasz
Baryka007 #596 üzenetére
tényleg ennyiből áll az a rész, ahogy fentebb írtam:
ECHO írd be a terem számát!
ECHO.
set /p class=Terem száma:
cls
ECHO írd be a gép számát!
ECHO.
set /p pc=Gép száma:
WMIC computersystem where name='TEST-PC' call rename name='%class%-%pc%'úgy
oldottamkerültem meg a problémát, hogy csináltam egy klónt, ahol a gép neve TEST-PC -
bepken
veterán
válasz
Baryka007 #594 üzenetére
amit szeretnék:
először kérjen be egy számot, ez a "terem száma"
majd kérjen be egy újabb számot, ez a "gép száma"
végül ezt a két változót fűzze össze kötőjellel elválasztva (pl.: 130-12)eddig el is jutok, igazából a gépnevet is módosítja a számomra megfelelő formátumban. csak gondoltam van arra is mód, hogy ne figyelje az aktuális gépnevet, egyszerűen csak írja felül azzal, amit korábban bekért.
(mint pl.: egy ip-cím módosításakor)
ebben az esetben tudnám használni korábban konfigurált gépeken is, ahol még nincs egységes gépnév. (ergo mindig külön be kéne kérni azt is) -
-
-
Paulo81
aktív tag
válasz
Baryka007 #532 üzenetére
Hogy állítsam az errorlevelt 3-ra? Set-tel nekem nem működött még a 0-ra állítás sem.
Ha Sztanszos elmagyarázza a setlocal-t, megpróbálomBele lehet csempészni még ebbe a programba, hogy a legelején is megnézze, hogy fut-e a foobar, és ha nem, akkor lépjen egy figyelmeztető címkére addig, amíg elindítom?
(Mert már jártam úgy, hogy nem indítottam el a foobar-t és úgy összekavar mindent)
-
Paulo81
aktív tag
válasz
Baryka007 #528 üzenetére
Na még egy utolsó lendületet vettem, és már azt elértem, hogy lefut a loop, viszont most nem lép ki!
Eddig az volt a gond, hogy a fute címkére ha ráugrott az asio után, a tasklist | find nem tudott lefutni abszolút, mert az asio címke letiltotta a winmgmt-t, ezért futott le csak egyszer.
Most gyönyörűen mindig lefut az asio, viszont, ha kilépek a foobar-ból, azután is 0 marad! a tasklist | find errorlevel értéke, de miért?Ha ez meg lenne oldva, akkor nagyon jó lenne.
A fute címke kivételével mindenhol a neten talált módszerrel elméletileg lenullázom az errolevel értékét, mert máskor nem jó, ha nem 0. De remélem nem ez van valahogy hatással a fute címkére?
Még majd megpróbálom, hogy külön batch-ből. Mt írjak a külön batch-be, a komplett fute címkét?Most így néz ki a program:
@echo off
sc config Winmgmt start= demand || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0"devcon disable HDAUDIO\FUNC_01* || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
devcon enable USB\Class_01 || cmd /c "exit /b 0
cmd /c "exit /b 0for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq psxss.exe"') do process -k %%G || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq igfxsrvc.exe"') do process -k %%G || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh') do process -a %%G 1 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh') do process -p %%G low 0 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -a %%G 10
REM echo Set foobar2000.exe to CPU 1
REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -p %%G realtime 31
REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -a %%G 011 process -a "foobar2000.exe" 011 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
process -p "foobar2000.exe" realtime 31 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -a %%G 011 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -p %%G realtime 31 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0echo A process allitgatasok utan az errolevel erteke: %errorlevel%
pausecls
echo ALLITSD LE AZ MMCSS-T, ha ok, nyomj meg egy gombot...
pausesc config MMCSS start= disabled || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -a %%G 011 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -p %%G realtime 31 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0echo Az MMCSS utan az errolevel erteke: %errorlevel%
pausecls
echo asio realtime beállítás minden egyes gombnyomásra
pause
goto fute:fute
REM if exist Log.txt DEL Log.txt
REM cmd /c "exit /b 0
cmd /c "exit /b 0
tasklist | find "foobar2000.exe"
REM tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"REM if %errorlevel% == 0 echo >>Log.txt fut
REM if %errorlevel% == 1 echo >>Log.txt nemfutecho A FOOBAR VIZSGALAT UTAN az errolevel erteke: %errorlevel%
pause
if %errorlevel% == 0 goto asio
if %errorlevel% == 1 goto vegeREM if %errorlevel% == 0 set valami=2
REM if %errorlevel% == 1 set valami=3
REM if %valami% == 2 goto asio
REM if %valami% == 3 goto vege
REM goto :futeREM FOR /f "tokens=1" %%A IN (Log.txt) do (
REM if %%A == fut goto asio
REm if %%A == nemfut goto vege):asio
cmd /c "exit /b 0
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq ASIOhost32.exe"') do process -p %%G realtime 31 || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
sc config Winmgmt start= disabled || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0
net stop Winmgmt || cmd /c "exit /b 0"
cmd /c "exit /b 0echo Az asio lefutasa után az errolevel erteke: %errorlevel%
pause
REM set errorlevel=0
REM echo az errorlevel 0-ra valo allitasara valo kiserlet utan
REM echo az errolevel erteke: %errorlevel% (Nem jó módszer)
REM pause
goto fute:vege
echo A VEGERE UGROTTAM!!!!!!!! Az errolevel erteke: %errorlevel%
pause
sc config Winmgmt start= demand
sc config MMCSS start= demand
devcon disable USB\Class_01*
devcon enable HDAUDIO\FUNC_01*
REM net start MMCSS
REM net start Audiosrvexit /b 0
-
Paulo81
aktív tag
válasz
Baryka007 #523 üzenetére
Hát az a helyzet, hogy egyszer lefut az asio-s rész, másodszora már a végére ugrik, de nekem sincs fogalmam, hogy miért. Valami más módszer kell.
Szeretnék még bonyolítani az egészen.
Rögtön indulás után is vizsgálja meg, hogy elindítottam-e a foobar-t. Ha véletlenül nem és úgy akarom futtatni, akkor szólítson fel rá és addig ne induljon el. -
Paulo81
aktív tag
válasz
Baryka007 #517 üzenetére
Na, egy kicsit bonyolódnak a dolgok.Elmondom mit szeretnék:
Az elején kilő egy-két provesst és minden process alacsony prioritású lesz és egy szálon fut, ez OK.
A foobart és az audiodg-exe-t realtime-ra rakja és visszarakja két szálra.Mivel nekem nem kell az MMCSS mert bekavar a hangba főleg ape-nél, ezért értelemszerűen csinálja dolgokat, az audiodg van, hogy nem indul el vagy leáll, ezért mégegyszer megcsinálja. (Azért kell ezt az MMCSS-sel így csinálni, mert a szolgáltatás nem lehet leállítani, mert a hangvégpontépítő és az audio szolgáltatástól függ, tehát rámegyek a folyamatra a feladatkezelőből éa úgy állítom le. Viszont le kell tiltani, hogy ne induljon el még 1x)
Szóval még eddig is remekül működik.Ezután amikor elindítok egy zenét, az asio-t szintén reíltimera kell állítani, de ezt viszont sajnos minden egyes alkalommal meg kell csinálni. Ha leállítom a zenét az asio32host exe is leáll, és legközelebb sajnos nem indul realtime módban. Ezért egy loop-ot szeretnék, ami minden gombnyomásra megcsinálja. (A winmgmt is bekavar a hangba, azért tiltom le, viszont a process.exe normális futásához kell,
)
Na szóval ha külön csak megcsinálom az asio-s loop-ot akkor simán működik, de gondoltam az is épüljön bele, hogy figyelje hogy fut-e a foobar, és ha már bezártam, akkor gombnyomás után hajtsa végre az visszaállító dolgokat a végén.
Szerintem az errorleveles dolog kavar bele a levesbe, mert miközben szereksztem a batch-es és másodszorra elindítom, akkor már ha nem fut a foobar akkor is futónak érzékeli. Valahogy inicializálni kéne az errorlevelt- de eddig nem sikerült.
Hálás lennék, ha átnéznéd, hogy mi a bibi ls kipróbálnád - ha tudod.@echo off
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq psxss.exe"') do process -k %%G
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq igfxsrvc.exe"') do process -k %%Gfor /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh') do process -a %%G 1
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh') do process -p %%G low 0REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -a %%G 10
REM echo Set foobar2000.exe to CPU 1REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -p %%G realtime 31
process -p "foobar2000.exe" realtime 31REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -a %%G 011
process -a "foobar2000.exe" 011for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -p %%G realtime 31
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -a %%G 011cls
echo mmcss ALLITSD LE AZ MMCSS-T, HA OK NYOMJ MEG EGY GOMBOT!
pause
sc config MMCSS start= disabled
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -p %%G realtime 31
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -a %%G 011cls
echo asio realtime beállítás minden egyes gombnyomásra
set errorlevel=0
pause
goto fute
:fute
tasklist | find "foobar2000.exe"
if %errorlevel% == 0 goto asio
if %errorlevel% == 1 goto vege:asio
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq ASIOhost32.exe"') do process -p %%G realtime 31
sc config Winmgmt start= disabled
net stop Winmgmtset errorlevel=0
pause
goto fute
:vege
sc config MMCSS start= demand
REM net start MMCSS
REM net start Audiosrv -
BigBlackDog
veterán
válasz
Baryka007 #504 üzenetére
Restart0-ra megy rá minden óra 0-kor. Az actmin és a filemin értékét a 2. és a harmadik bekezdésben számítom.
set actmin=%acttime:~3,2%
IF "%actmin:~0,1%"=="0" SET /a actmin=%actmin:~1,1%
FOR %%f IN (%actfolder%) DO SET filedatetime=%%~tf
...
set filemin=%filedatetime:~15,2%
IF "%filemin:~0,1%"=="0" SET filemin=%filemin:~1,1% -
-
bpx
őstag
válasz
Baryka007 #410 üzenetére
Nagios/Icinga-hoz telepítettem NRPE plugint, hogy Windows hostot is tudjak monitorozni (a hostra meg NSClient++-t)
a Windows-os gépen futnak Oracle adatbázisok, és ezekhez írok scripteket
egyik script belép lokálisan az adatbázisba sqlplus-szal (adatbázis saját command line kliense), lefuttat pár dolgot (ez a több soros input, ami nem statikus, de batch-ből könnyű összerakni), majd az eredményt kiértékeli, és visszatér az annak megfelelő kimenettel és exit code-dal (ok/warning/critical) -
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #388 üzenetére
Szia,
nem tudom mitől szeretnél függővé tenni a sorok olvasását de valami hasonló ötletem lenne:
1, - Ha már a ciklus megkezdése előtt tudod, hogy mettől meddig akarsz olvasni a file-ban
A cikluson belül legyen egy valtozod, ami tartolja hanyadik sornal jarsz. Numerikus, mindig lepteted eggyel, belepes elott nullazod.
a ciklusba lépés előtt megadsz két változót, ami tarolja mettől meddig kell olvasni a file-ban.
A for ciklus do-n belül részét egy if-el kezdd. Nézd meg, hogy a sorváltozód nagyobb vagy egyenlo mint elso sor és kisebb vagy egyenlő mint utolsó sor. (LEQ, GEQ) Ha mind két feltétel teljesül akkor fusson csak le a do-n belüli rész. (Az if után a zárójelen belül ugyanúgy lehet több parancs, mint a do-nál)
2, - Ha azt szeretnéd, hogy elindulsz mondjuk első sortól és addig olvasson amig mondjuk nem talál egy Kék-et, akkor pedig valami hasonló a helyzet
A ciklusba lépés előtt adsz neki egy váltózot, hogy pl. "kellemegolvasni=YES".
A do-n belüli részen pedig azt mondod neki, hogy a sort csak akkor fusson arra a sorra, ha kellemegolvasni==YES (a többi részt szintén bezárójelezed). Ha megtalálod abban a sorban ami azt eredményezi, hogy már nem kell a következő sort olvasni akkor pl:if %%A==kék akkor set kellemegolvasni=no
így is végig fogja olvasni a file-t, de az első kék után már nem fog lefutni az a parancs amit függővé tettél a kellemegolvasni változótól.
mindkét esetben szükséges a környezeti változók késleltetett behelyettesítésének előzetes engedélyezése
SETLOCAL enabledelayedexpansion
sok sikert!
Üdv,
Csontikka -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #381 üzenetére
Előre is elnézést kérek minden fórumolvasótól ezért a rengeteg HSZ. ér! Mert ez tényleg rengeteg amit ide írok sajnos mire le esik a tantusz addigra már nem szerkeszthető a HSZ. hajnali 1:53 kor már nem bírja úgy a fejem
szóval arra rájöttem már hogy ha ki tudnék választani 1 sort a sok közül utánna már megoldanám hogy a többi ne olyan legyen evvel: FOR /f "tokens=1,2 delims=; skip=%select%" %%A IN (Autok.txt) do IF NOT "%%B"=="Kek" echo >>Ebbe.txt %%A;" És akkor ez tuti hogy nem olyan színű lesz mint amelyiket válaszotttam csak azt nem tudom beprogramozni hogy csak 1 sort vegyen ki az első ciklusnál :\ mivel az szabadon választható
Még egyszer elnézést kérek a Prohardver.hu olvasóitól a sok HSZ. ér!
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #377 üzenetére
nagyon szivesen
sorry egy do kimaradt, meg az ékezetekkel is csak óvatosan főleg file névben ... elég pongyola voltam...
FOR /f "tokens=1,2 delims=;" %%A IN (d:\teszt.txt) do if "%%A"=="Kek" echo %%A;%%B>>D:\Kekek.txt
több parancsot is rakhatsz ám belülre pl:
FOR /f "tokens=1,2 delims=;" %%A IN (d:\teszt.txt) do (if "%%A"=="Kek" echo %%A;%%B>>D:\Kekek.txt
pause)Üdv,
Csontikka -
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #374 üzenetére
Szia,
használj temp file-okat
alapból egy text fileba vannak az adataid pl vesszővel elválasztva
C:\teszt.txt
Kék;Fiat
Fekete;Fiat
Neon;Ferraristb
majd a program futásánál amikor a "válogatáshoz érsz" akkor valami hasonló csinálj:
pl kék kocsik átlistázása egy másik fileba
FOR /F "tokens=1,2* delims=;" %%A IN (C:\teszt.txt) if %%A==Kék echo %%A;%%B>>TEMP_Kékek
és utána az egészet beteszed egy ciklusba és utána mindig már csak az átszűrt listát szűrögeted tovább
a temp fileok a "tömbjeid" és mindig a követlező temp filet szűröd tovább,
a for-ral pedig kiolvasol a "tömböket"
nem kell sok változó, változóba mindig csak az legyen, amivel épp dolgozol/számolsz/hasonlítasz, stb.
a temp fileok nevét pedig pl egy numerikus változóval növelgeted minden ciklusban
Remélem ad támpontot amit írtam, többre most nem tellett
Üdv,
Csontikka -
sztanozs
veterán
válasz
Baryka007 #369 üzenetére
Ezt mind batch-ben szeretnéd megcsinálni?
Szöveges fájlból a FOR /F -el tudsz adatbázisszerűen kiolvasni adatokat.
Ha már nincs fejlesztői környezeted, de szeretnél valami csinálni, akkor inkább már vbs-t csinálj. Sokkal több a lehetőséged és könnyebb dolgod is lesz (pl. tudsz fejlettebb adatszerkezeteket is használni). -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #369 üzenetére
De ha valahogy meg tudjátok mondani hogy valami adatbázis félét hogy lehet csinálni amiből a batch ki tud olvasni fileokat akkor már meg tudnám oldani de nem is kell adatbázis vagy mysql vagy ilyesmi ha egy szöveges dokumentumból az adatokat már ki tudnám vele olvastatni az már jó lenne erre létezik valami parancs?
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #307 üzenetére
Szia, hogyne lehetne párhuzamosan futtatni
csinálsz mondjuk 3 batchet (foszal.bat, elsoszal.bat, masodikszal.bat)
foszal.bat
@echo off
if exist elsoszal.kesz del elsoszal.kesz
if exist masodikszal.kesz del masodikszal.kesz
start elsoszal.bat
start masodikszal.bat
echo Bevaras folyamatban...
:bevaras
if exist elsoszal.kesz if exist masodikszal.kesz goto tovabb
PING 1.1.1.1 -n 1 -w 1000 >NUL
echo .
goto bevaras
:tovabb
echo mindket szal lefutott.
pauseelsoszal.bat
pause
echo kesz>elsoszal.kesz
exitmasodikszal.bat
echo ez gyorsan lefut
echo kesz>masodikszal.kesz
exitamúgy én nem értem mit szeretnél konkrétan, csak gondolatébresztőnek írtam
Üdv,
Csontikka -
-
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #296 üzenetére
@ECHO off
echo Melyik szerveren akarsz jatszani?
echo.
echo 1 - Silverwing
echo 2 - Arena Tournament
echo 3 - R World
echo 4 - Egyeni (sajat realmlist)
echo.
echo Valassz a serverek kozul!
set /p x=Ide irj:
if %x% == 1 goto one
if %x% == 2 goto two
if %x% == 3 goto three
:one
if exist realmlist.wtf del realmlist.wtf
for /l %%n in (1,1,1) do echo set realmlist wow.thefrostmourne.eu >> realmlist.wtf
start "" "D:\Games\World_of_Warcraft\3.3.5\wow.exe"
goto start
:two
for /l %%n in (1,1,1) do echo set realmlist arena-tournament.com >> realmlist.wtf
goto start
:three
for /l %%n in (1,1,1) do echo set realmlist 87.229.24.48 >> realmlist.wtf
goto start
:four
echo Ide ird az ip cimet!
set /p xy=Ide irj:
for /l %%n in (1,1,1) do echo set realmlist %xy% >> realmlist.wtf
goto start
C:
cd Users\Petya\Desktop\
desktop.batmegoldottam közbe de azért köszi
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #292 üzenetére
Bocs már nem lehetett szerkeszteni de ha ez nem jön be akkor ez biztosan befog!
@echo off
set /p valami1=Add meg az elso erteket
set /p valami2=Add meg a masodik erteket
if /i "%valami1%"=="Bokor" goto valami4
goto start:valami4
if /i "%valami2%"=="Fa" goto valami3
goto start:valami3
set valami3=Erdo
echo "%valami3%"
pause -
haromegesz14
aktív tag
válasz
Baryka007 #290 üzenetére
Így is jó lenne nekem, viszont nem akar lefutni a program amikor:
if valami1=akarmi <parancs>
if valami2=akarmimas goto :valami3
csak ha akarmi után írok valami parancsot.Ahogy próbáltam:
@echo off
set /p valami1=Add meg az elso erteket
set /p valami2=Add meg a masodik erteket
if /i "%valami1%"=="Bokor" goto valami3
if /i "%valami2%"=="Fa" goto valami3
:valami3
set valami3=Erdo
echo "%valami3%"
pauseÍgy viszont ha már akár melyik érték megfelel a kritériumnak akkor kiírja a valami3-at. Nekem viszont olyan megoldás kellene, hogy csak is akkor írja ki a valami3-at, ha valami1=bokor és valami2=fa. Ha nem írok parancsot valami1 vagy 2 után akkor le se akar futni. Bocs ha kicsit furán próbálom elmagyarázni a célom
-
-
-
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Baryka007 #268 üzenetére
Szia,
/L - a for ciklus beállítása, mellyel beállítod, hogy az érték készlet egy számsorozat lesz,melyet a zárójelen belül paraméterezel (kezdő érték, léptetés, végérték)
Tehát 209-től 1 esével halad felfele ezerig és végrehajtja a do ()-n belüli részt.
A %%i -be van mindig az aktuális érték, ha létezik a %%i könvtár akkor pedig felülírja az a változót.
tehát egyenértékű ezzel:
if exist 209 set a=209
if exist 210 set a=210
if exist 211 set a=210
...
if exist 1000 set a=1000
ECHO 209-%a% Movie Selection!Ha csak próbágatod cmd-ben a parancsot, akkor csak 1 % jel kell mindenhova, csak ha batch fileból futtatod, akkor kell 2 db % jel.
Üdv,
CSontikka -
Csontikka
aktív tag
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #262 üzenetére
Meg is csináltam!
echo off
cls:alap
set /a szamolox=0+%ans%
cls
set /a ans=%szamolox%+1
echo %ans%
pause > nul
goto alap_________________________________
echo off
cls
set /a ans=0
goto alap:alap
set /a szamolox=0+%ans%
set /a ans=%szamolox%+1
echo %ans%
pause > nul
goto alapPróbáld ki őket nem tudom melyik kell
-
ko9
addikt
válasz
Baryka007 #235 üzenetére
Üdv!
Nahát én máshogy oldottam meg
Mégpedig:@ECHO off
echo Szero?
echo.
echo 1 - Tauri
echo 2 - Revol
echo.
choice /c:12 /n /m Valassz(1,2)
if errorlevel==2 goto two
if errorlevel==1 goto one
:one
if exist realmlist-tauri.wtf del realmlist-revol.wtf
ren realmlist.wtf realmlist-revol.wtf
ren realmlist-tauri.wtf realmlist.wtf
goto wowstart
:two
if exist realmlist-revol.wtf del realmlist-tauri.wtf
ren realmlist.wtf realmlist-tauri.wtf
ren realmlist-revol.wtf realmlist.wtf
goto wowstart
:wowstart
"C:\Mac\World of Warcraft\wow.exe"
goto end
:end
exitAnnyi, hogy ehhez kellett készen lennie egy realmlist.wtf-nek és egy realmlist-tauri.wtf-nek.
Jó látni hogy másnak is hasonló problémái vannak
Üdv: Ex -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #173 üzenetére
set /p var=var erteke:
goto %var%
:001
echo 001 jovalasztas
:002
echo 002 jo valasztas
hogy lehet azt megoldani hogyha var erteke nem 001 vagy 002[label] vagy meg lehet lessz tobb is akkor fusson le ez: "goto start"még mindig fenáll a kérdésem és nagyon várom rá a választ !!!
akk elmondom érthetőbben ha 001 et beírom aztírja ki a program hogy jovalasztas ha 002 akkoris aztírja ki hogy jóválasztás deha 003 at írok bele kilép a program aztkéne megoldani hogy fusson le az echo rossz valasztas ha 003 at vagy többet írok bele...?!?!?!?!
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Baryka007 #91 üzenetére
"saját vírus ez az első amit nem lő ki a NOD"
Ajánlok olvasnivalót, a vírusok életrajzáról és természetéről, mert ez már csak azért sem vírus, mert a vírusok jellemzőiből egyetlenegyet sem teljesít! Legfőképpen azt, hogy nem terjed, de nem is rejtőzködik.
Ostobaság! Vagy tán vicceskedtél ? Nem hiszem, hogy te ezt a "hackereskedni"-t komolyan gondolnád!
Vagy ha igen, akkor még rosszabb!Piha!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Update 06.16. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest