- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan oldom meg azt, hogy ha tasklist esetén szeretnék szűrni név alapján, de úgy, hogy a keresendő szó nem tudom pontosan hol helyezkedik el a nevében?
Ezzel próbálkoztam, de nem akar működni:
tasklist /fi "imagename eq *valami*" -
haromegesz14
aktív tag
válasz
haromegesz14 #320 üzenetére
No, külföldi fórumon valami olyasmit írtak rá, hogy hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 bekerülve egy com-ba (nem hiába csak .com-mal működik ), egy "program" lesz belőle, ami kikapcsolja a felhasználó számára a konzolon belüli echo bemeneteket. Angolul leírva valahogy jobban érthető. Tehát lényegében ennek köszönhetően nem látszanak az éppen begépelt karakterek.
Tehát ez valami gép nyelvi utasítás, azért néz ki így ahogy
Érthetőbb formában: Kép -
haromegesz14
aktív tag
válasz
haromegesz14 #319 üzenetére
Talán megtaláltam a forrást. Bár azon kívül, hogy 64bit-es rendszer alatt nem működik, többet nem tudtam meg vele kapcsolatban.
-
haromegesz14
aktív tag
Olyasmit lehet csinálni batch-ba, hogy úgy kérjen be bármit is, hogy közbe nem látszanak a begépelt karakterek az ablakon? ( mint pl. Linux terminálba root pw bekérésénél ).
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Csontikka #301 üzenetére
Gondoltam hogy a megnyitás sebessége nem fog változni futtatásból indított paranccsal sem, de azért kipróbáltam
Megnyitásra mindenképp az alapértelmezett (sajátgép) fájlkezelő kellene, az minden Windows-os rendszeren megvan. Nem annyira szembetűnően lassú, csak ha lett volna más parancs egy mappa megnyitására, azzal is megnéztem volna.
Próbálgattam több különböző elérésű mappákat megnyittatni vele egymás után, jelentős sebesség változást itt se láttam, biztos ez akkor a megfelelő sebessége, csak Én akarok belekötniAzért köszi a segítséget!
-
haromegesz14
aktív tag
Üdv!
A %SystemRoot%\explorer.exe "könyvtár elérése" parancson kívül még más módon meg lehet nyitni mappát?
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Baryka007 #290 üzenetére
Így is jó lenne nekem, viszont nem akar lefutni a program amikor:
if valami1=akarmi <parancs>
if valami2=akarmimas goto :valami3
csak ha akarmi után írok valami parancsot.Ahogy próbáltam:
@echo off
set /p valami1=Add meg az elso erteket
set /p valami2=Add meg a masodik erteket
if /i "%valami1%"=="Bokor" goto valami3
if /i "%valami2%"=="Fa" goto valami3
:valami3
set valami3=Erdo
echo "%valami3%"
pauseÍgy viszont ha már akár melyik érték megfelel a kritériumnak akkor kiírja a valami3-at. Nekem viszont olyan megoldás kellene, hogy csak is akkor írja ki a valami3-at, ha valami1=bokor és valami2=fa. Ha nem írok parancsot valami1 vagy 2 után akkor le se akar futni. Bocs ha kicsit furán próbálom elmagyarázni a célom
-
haromegesz14
aktív tag
Estét! Ismét segítségeteket kérném! Batch-ba hogyan oldom meg azt, hogy egy IF utasításnál 2 változót vizsgálok? Tehát 2 változó külön-külön értékétől függ a 3. változó. Ilyesmire gondolok:
ha valami1=akarmi és ha valami2=akarmimas akkor valami3=nemakarmi
-
haromegesz14
aktív tag
Hello!
Hogyan tudom megoldani, hogy n számú, előre meghatározott értékű változók közül random írasson ki egyet? Csak az echo-t követő parancsra lenne szükségem. Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest