- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BatchMan
senior tag
-
Csontikka
aktív tag
válasz
BatchMan #493 üzenetére
nem kötekedni szeretnék vele, de szerintem épp így lett nem egyértelmű a kód...
Ha /d-vel indítod a start-ot és macskakörmözöl akkor gyönyörűen elkezeli a szóközöket és egyéb lüke karaktereket, míg ha a usernek volt egy "Programok" könyvtára a D gyökérben mielőtt kitette oda az első telepített progiját akkor máris borul a ~1...
-
BatchMan
senior tag
válasz
molnarpeter #489 üzenetére
1. echo off csak akkor javasolt, ha tényleg zavarnak a hibaüzenetek. Különben lehet hasznos info a kiírt üzenetekben. Sőt szoktam ilyet beszúrni: echo "origin elindult"
2. Bár W8 batch-csel nincs tapasztalatom, szakirodalom szerint ([link] a TIMEOUT parancs lett kifejlesztve erre Win7 óta. A ping-es alternatíva több helyen előjön.
3. A "D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe" helyett a
D:\Progra~1\Origin\Origin.exe
formát használnám félreértések helyett (ha a W8 ismeri még 8-karakteres figurát)good luck!
-
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #490 üzenetére
Ha valakit érdekel nekem van egy sleep batchem amit nagyon egyszerű felhasználni....
:SLEEP
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
(SET TIME=)
IF "%1"=="" (GOTO :EOF)
(SET /A LIMIT=0)
(SET /A LIMIT=%1)
IF %LIMIT% LEQ 0 (ENDLOCAL & GOTO :EOF)
(SET /A CONT=0)
:TIME
(SET MIRROR1=%TIME:~-4,1%)
:INCREMEN
(SET MIRROR2=%TIME:~-4,1%)
IF NOT %MIRROR2%==%MIRROR1% (GOTO :COUNT)
GOTO :INCREMEN
:COUNT
(SET /A CONT +=1)
IF NOT "%CONT%"=="%LIMIT%" (GOTO :TIME)
ENDLOCAL
GOTO :EOFÍgy néz ki bárhova bemásolhatod ezt a programodba ( célszerű leg aljára vagy leg tetejére rakni ) és úgy tudod előhívni ha beírod ezt: Pl 3 mp szünet így néz ki :
CALL :SLEEP 3 -
Csontikka
aktív tag
válasz
molnarpeter #489 üzenetére
Szia,
a sleep-.exe én úgy tudom nem fut a 64 bites windows-on, mert 16 bites alkalmazás, viszont szerintem a timeout utility ott van a system32-ben, ha nincs akkor pedig ping paranccsal is meg lehet oldani a várakoztatást: (pl. várj 3 mp-et: ping 1.1.1.1 -n 1 -w 3000 > nul)
Índításhoz pedig a start parancsot használd,különben csak akkor megy tovább a következő sorra, ha bezártad az alkalmazást.
(Alapértelemezetten olyan, mintha start /wait -el indítanál, ha nem írod ki)
szerintem így jó lesz:
@echo off
color 17
:label
taskkill /F /IM Origin.exe
start /d"D:\Program Files (x86)\Origin" Origin.exe
timeout 1800
goto labelÜdv,
Csontikka -
molnarpeter
nagyúr
Egy batch módosítását próbálom elkövetni, hogy bizonyos időközönként (legyen fél óra - 1800s) futtassa a scriptet. Az eredeti kód:
@echo off
color 17
"D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe"
pauseLetöltöttem a sleep.exe segédprogramot innen.
Ahová jutottam:
@echo off
color 17
:label
"D:\Program Files (x86)\Origin\Origin.exe"
sleep 1800
goto labelA baj, hogy csak egyszer fut le (rendszergazdaként futtatom, 64 bites W8 Pro), persze rövid időközökkel próbáltam ki. A sleep.exe ugyanazon mappában van, mint a .bat fájl.
-
Csontikka
aktív tag
-
Csontikka
aktív tag
válasz
vajdahunyad1 #485 üzenetére
akkor ezek szerint mást hívunk autologon-nak
de azt nem értem, elmondásod alapján neked is épp arra lenne szükséged amit írtam.
PC indulásakor ne kérjen jelszót, de ha kijelentkezel, akkor bármilyen userre át tudj jelentkezni:ezt pedig így tudod elérni:
cmd
control userpasswords2
ráállsz arra a userre akivel induljon a gép, felül kiveszed a pipát, nyomsz egy alkalmaz-t, beírod a jelszót restart és kész.Nem kell hozzá semmi registry trükközés és hasonló és független attól, hogy hány helyi usered van a gépen.
-
vajdahunyad1
csendes tag
válasz
Csontikka #483 üzenetére
Pedig az autologon-nak pont az a lényege hogy automatikusan visszajelentkezik. Ha nem jelentkezik vissza automatikusan akkor az nem autologon. Am Szintén batch fileval
meg lehet adni ha jól emlékszem a registrybe van egy olyan sor hogy autologon és ott 1-esre kell állítani de am win7 nél hiányzik is ez a sor úgyhogy be kell írni és ugye azt is meg lehet mondani hogy milyen userrel logoljon be
-
Csontikka
aktív tag
válasz
vajdahunyad1 #482 üzenetére
hogyan állítottad be ezt az autologon-t?
Az én gépem is autologon-ol, de ha kijelentkezik nem jelentkezik vissza magától, csak ha újraindítom és eddig bármelyik gépen ahol ez be volt állítva így működött.
-
vajdahunyad1
csendes tag
válasz
Csontikka #481 üzenetére
Mert ha kijelentkezek akkor automatikusan visszajelentkezik nekem pedig a lényeg hogy ne jelentkezzen vissza automatikusan hanem át tudjak jelentkezni. pl: Autologonon van az user1 ha kilogolok akkor visszalogol user1 el de én váltani akarok user2 re ilyenkor logoff és valamelyik shift hosszan nyomásával nem jelentkezik vissza autoba hanem ctrl+alt+del enyomása után válthatok felhasználót tegyük fel hogy váltok is user2 vel bejelentkezek itt ügyködök... telepítek stb mivel ez a rendszergazda és ha kilogolok (csak simás shift nyomása nélkül) automatikusan user1 el bejelentkezik. Remélem érthetően mondtam el
és az a lényeg hogy kell egy batch file amivel ezt a shiftes dolgot kikerülöm mert nem mindig működik rendesen
-
Csontikka
aktív tag
válasz
vajdahunyad1 #480 üzenetére
shutdown /l
a többit nem értem
(egy sima kijelentkezés miért befolyásolná az autologon-t?) -
vajdahunyad1
csendes tag
Sziasztok
A helyzet az hogy szeretnék egy olyan batch filet írni ami kijelenkeztet DE a helyzet a következő van egy gép amin autologon van egy bizonyos felhasználóval pl:user1 és nekem néha felhasználót kell változtatnom azt tudom hogy xp-nél logoff közben a bal shift win7 nél a jobb shift de win7 nél nem működik igazán olajozottan. Úgyhogy a lényeg az auto logon beállítás megmaradjon de mégis kikellene lépnem és sajnos nemtudom hogy hogy kellene ezt megoldani
-
Mi lenne a legegyszerűbb megoldás arra, hogy egy könyvtárba ömlesztett nagy számú képet szét lehessen válogatni külön könyvtárba a készítés dátuma alapján? A filenevek nem tartalmazzák a dátumot.
-
cigam
titán
válasz
Csontikka #474 üzenetére
Nem, sajna nem ez a gond. Ja, igen amikor lefut, látszólag kap értéket, de nem helyettesíti be:
változóval:set datum = 05_07_2013
dir "\\szerver\\megosztas\"változó nélkül(dir \\szerver\megosztas\%date:~5,2%_%date:~8,2%_%date:~0,4%):
dir \\szerver\megosztas\05_07_2013
Volume in drive \\szerver\megosztas is DATA
Volume Serial Number is ...
Directory of \\szerver\megosztas\05_07_2013
2013.05.07. 08:00 <DIR> .
2013.05.07. 08:00 <DIR> ..
... -
-
cigam
titán
válasz
SureStudio #470 üzenetére
Hát n+1 olyan apró feladatot tudsz megoldani, amit ha neked kézzel kéne 1esével bepötyögni, akkor
- megőrülnél az unalomtól, mire 1-esével kiadod a parancsokat
- nagyon sokáig tartana mire végzel.Pl. időzítve, vagy kézzel indítva biztonsági másolatot készíthet bármiről. Törli a különféle átmeneti temp fájlokat, ....
-
Chello
tag
Ja k mindegy bene van a parancssorban fejből nem tudom.
-
cigam
titán
válasz
SureStudio #468 üzenetére
Ezt kicsit bővebben?
-
SureStudio
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen fajta használható, célszerű és szükségszerű programokat lehet írni? -
Chello
tag
Igen cmd/s
-
Chello
tag
Igen és az a bajom, hogy pontosan a kötet leválasztása miatt kellene, de ha van más ötletetek win alatt parancssorban akkor hajrá.
Leszedtem róla a labelt és a mountot és el nem tudom képzelni miért nem lehet letiltani.
Mi tartja vissza?Pont ez a bajom egyébként, hogy mindenhol pci példát írtak remove-ra nem lemezeset, de elvilg jó kéne legyen amit írtam.
Amúgy nemtaláltam a megadott oldalon sem példát lemezzel. (Lehet, hogy csak én nem)
-
Chello
tag
Devcon-nak kéne.
devcon remove =diskdrive *azonosító*
A hosszú vonaltól nem írtam be csak azelőtt.
Ki is adja a teljes azonosítót majd közli, hogy failed.
-
Chello
tag
Hali.
Hogyan néz ki egy eszközpéldány azonosító ?
Ki tudtam olvasni, de ne tudom eldönteni mettől meddig érvényes a karakterlánc.
-
cigam
titán
a bat-nak megadott paramétereket adja tovább.
PL. ezfutmost.bat alma korte kave
az alábbi sort eredményezi a bat-on belül:
start \\server\1\teszt.exe datadictalias=proba NO_PASSWORD alma korte kave
Nem szükséges az összes paramétert megadni, ekkor egy üres érték kerül behelyettesítésre -
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
amatőr kérdés, mert nem értek hozzá:
Mit csinál az alábbi parancs a .bat fájlban? Nyilván elindítja az exe-t, gondolom, hogy nem kér jelszót, de a végén a %1 %2 %3?start \\server\1\teszt.exe datadictalias=proba NO_PASSWORD %1 %2 %3
köszi előre is
-
morfondőr
addikt
válasz
sztanozs #455 üzenetére
Hiába indítottam újra többször a TC-t, nem jelent meg a legördülőben sem! De szerintem a TC-vel lesz a gond, mert pl. a hozzáadott hálózati meghajtók is eltűnnek újraindítás után, hiába pipálom be, hogy bejelentkezéskor újracsatlakoztassa. Csak az nem zavar annyira, mert azokat ritkábban használom...
Kipróbálom a registry-s megoldást is holnap, mert a céges gépen van ez a móka!Köszi mindenkinek a segítséget!
-
sztanozs
veterán
válasz
morfondőr #454 üzenetére
TC-nek kell egy kis idő, mire lefrissíti a felületét. Ha újraindítod, biztos ott lesz - de van olyan is néha, hogy gombként nem jelenik meg, de a legördítő menüben már ott van.
Amúgy nem hálózati mappát próbálsz meg subst-olni így?Storno, most olvasom, hogy nem az... Amúgy a skydrive is lehet a bűnös - lehet, hogy lefoglalja a rendszer a mappa lekérésével és emiatt késik a subst...Ezt találtam még neked - subst helyett registry:
InconstancyHowever restart of a system destroys a virtual disk. What to do? A disk can be created after startup. But what to do, when a disk is needed on early steps of a startup? For example, to run services? There is system feature to start a virtual disk from the system registry:
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\DOS Devices]
"H:"="\\??\\E:\\Cloud\\Skydrive"
It is enough to create a text file with the extension .REG and run it. When the next starting up of a system, the virtual disk will be exist at logon. It needs to define a name of disk and path. Note that each backslash in the path is doubled.
-
morfondőr
addikt
válasz
morfondőr #453 üzenetére
Közben sikerült megoldanom a problémát, de lett még egy!
Így lehet pl a parancsot újra futtatni (loop):
:start
subst H: E:\Cloud\Skydrive
timeout 3
if exist H:\desktop.ini (exit)
goto start
Viszont a rendszerindításkor csak egyszer futott le. Megnéztem és nem volt a meghajtók között H:, legalábbis a total commanderben. A windows intézőben meg ott figyelt! Szóval eddig is felcsatolta, csak én egyből total commandert indítok, ahol nem jelenik meg. Ez az újabb gondom, hogy miért? -
morfondőr
addikt
A listázás működik minden esetben! Kipróbáltam, hogy úgy indítottam, hogy előre beírtam a subst H: /D parancsot, de akkor azt írja ki, hogy "invalid parameter -H". Ezután lefut a fentebb említett parancssor és mégsem csatolja fel a meghajtót.
Van egy olyan ötletem, hogy lefut a subst parancs, azután keressen meg egy bizonyos file-t a H: meghajtón, amit felcsatolt, ha nem találja, akkor futtassa újra a subst parancsot, amíg nem lesz meg. Így addig futtathatja, amíg nem csatolja fel a meghajtót és nem találja meg így a file-t. Csak ez megint meghaladja a képességeimet!
Kérhetnék segítséget?Szerk: Próbáltam a linkelt programot, de az sem működik újraindítás után. Mindig kézzel el kell indítanom és kiválasztani a mappát!
-
cigam
titán
-
Baryka007
addikt
válasz
morfondőr #449 üzenetére
Ha késleltetni akarod a programot ez egy kicsit szakszerűbb eljárás
Ezt a :SLEEP ciklust leírod bárhova a programba és ahol meg majd futtatni akarod ennyit csinálsz CALL SLEEP: 5
így kereken 5mp-et fog várni.
:SLEEP
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
(SET TIME=)
IF "%1"=="" (GOTO :EOF)
(SET /A LIMIT=0)
(SET /A LIMIT=%1)
IF %LIMIT% LEQ 0 (ENDLOCAL & GOTO :EOF)
(SET /A CONT=0)
:TIME
(SET MIRROR1=%TIME:~-4,1%)
:INCREMEN
(SET MIRROR2=%TIME:~-4,1%)
IF NOT %MIRROR2%==%MIRROR1% (GOTO :COUNT)
GOTO :INCREMEN
:COUNT
(SET /A CONT +=1)
IF NOT "%CONT%"=="%LIMIT%" (GOTO :TIME)
ENDLOCAL
GOTO :EOF -
morfondőr
addikt
Az E: meghajtó az egyik partíció a belső merevlemezen, a H: pedig szabad. A parancssorban szereplő könyvtár a skydrive kliensnek megadott könyvtár, amiből szinkronizál. Azért akarom felcsatolni meghajtóként, hogy könnyebb legyen elérni, mivel napi szinten használom. De ha a rendszerindítás után futtatom a bat-ot, amikor már minden betöltődött, akkor felcsatolja a meghajtót. Néha előfordul, hogy 2-3 alkalommal kell futtatnom, mire megjelenik.
-
morfondőr
addikt
Semmilyen hibaüzenet nem ír ki, csak egyszerűen nem csatolja fel meghajtóként és kilép! A pause-t azért nem akartam beletenni, hogy automatikusan csináljon mindent, ne kelljen lenyomkodni bill-t. A timeout-ot meg azért, hogy a rendszer betöltése után adja ki a parancsot, hogy a programok betöltődjenek előtte. Azt gondoltam, hogy azért nem csatolja be a meghajtót, mert a programok betöltése leterheli a rendszert. Egyébként ha felállt a rendszer, és akkor futtatom le a bat-ot, akkor megcsinálja a parancsot, de volt pár alkalom, hogy többször is kellett próbálkozni...
-
cigam
titán
válasz
morfondőr #445 üzenetére
A timeout minek? Egyébként fent van ez a program? Merthogy nem a rendszer része. Nyugodtan kitörölheted, mert felesleges.
Mikor autostart-ból fut le, akkor milyen hibaüzenetet ad? Miért nem csatolja fel?
Ha exit helyett pause-t írsz be, nem tünik el nyomtalanul, hanem vár egy bill.lenyomására, és eltudod olvasni a hibaüzenetet. -
morfondőr
addikt
Üdv!
Lehet egyszerű lesz a kérdés, de nem vagyok programozó! Egy mappát szeretnék rendszerinduláskor meghajtóként megjeleníteni! Erre összehoztam egy rövidke batch filet, amit az indítópultba raktam, de nem akar működni! Így néz ki a parancssor:
timeout 8
subst H: E:\Cloud\Skydrive
timeout 3
exit
Hiába adok több időt a subst parancs előtt és után (timeout), akkor sem csatolja be a mappát induláskor. Utána a bat-ra kattintva - valamikor több próbálkozás után - megjelenik a meghajtó. Mi lehet a hiba? Vagy van-e valami megoldás arra, hogy várja meg a program, hogy befejezze a parancsot?
Előre is köszönöm a segítséget! -
bandi0000
nagyúr
Hali
Kérdés hogy hogyan lehet megírni egy batch fájlt hogy, megkeresse a gépen az összes képet és azt belemásolja egy mappába? -
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Azt szeretném megoldani, hogy a billentyűzetem programozható gombjára beállítsak az aktív intéző ablakban új mappa létrehozását. A gombokra exe, bat, vbs futtatása állitható be, megoldható batch-al vagy scripttel az uj mappa létrehozása?
-
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #434 üzenetére
Köszönöm szépen! Inkább az egyszerűbbet választottam mert még így is belebonyolódom a programba ( túl sok ciklust írtam és mikor ellenőrizni akarom hol a hiba össze vissza kell lépkednem a ciklusokba ) még kéne egy kicsi bonyolultság bele és akkor már 10 percig gondolkodnék hogy melyik ciklusba is és mi után...?! ...
De köszi szépen remekül remekel !
-
-
Baryka007
addikt
Ne haragudjatok hogy ilyen alap dologgal zaklatlak titeket.... De kéne írnom egy programot ami ha lát egy fájl-t aminek pl fileneve.xxx a kiterjesztése akkor azt nevezze át erre -> %%A.xxx tudom hogy alap dolog ne gondolkodjatok bonyolult dolgokba... csak nem tudom hogy fájlkiterjesztést mivel tudok megvizsgálni... ( ja és ezt úgy kéne csinálni hogy a filenak a nevét alapvetően nem tudom ! Csak a kiterjesztését... tehát minden xxx kiterjesztésű filet nevezzen át %%A.xxx -re ! )
-
Baryka007
addikt
válasz
ravenwood #428 üzenetére
Én ha már lusta vagyok felkelni filmnézés után kikapcsolni a gépemet egyszerűen a házi mozin is van egy timer ami után kikapcsol + elindítom a CMD-t még programot sem írok rá és egyszerűen kiszámolom hogy hány másodperces a film... x) aztán shutdown -s -t 3600 ha 1 órás a film... de kicsit kevesebbet szoktam beírni mert a betűknek is le kell menniük
-
Csontikka
aktív tag
válasz
ravenwood #429 üzenetére
értelek. Megoldás: felejtsd el a batch filet, nem az kell ide
Az asztali géped elérésére használj Teamviewer-t (nem felügyelt hozzáférés beállítással), vagy valamilyen VNC-t. pl RealVNC, UltraVNC, stb.Ezekkel a programokkal ha mindkét oldalon be van állítva hozzá tudsz csatlakozni a másik géphez, de nem zárolja le azt. Csak mondjuk úgy "kapsz egy másolatot a képből, a bill. meg az egér vezérlőből".
-
-
ravenwood
csendes tag
válasz
Csontikka #426 üzenetére
na akkor leírom, szóval nem nagy dologról van szó, 2 gép van a szobámban az egyik egy asztali a másik egy laptop, a laptopról csatlakozok távoli asztal kapcsolattal az asztali gépemhez (többnyire filmnézés közben
) ekkor az asztali gépem kijelentkezik az aktuális felhasználó profiljából de a távoli asztal kapcsolattal nem tudok visszajelentkezni és ha filmet nézek ez probléma mert akkor a laptopomon megy a film nem pedig a tv-n a házimozi rendszerrel ami az asztali gépemmel van összekötve. (távoli asztal kapcsolat laptopon váltok filmet probléma)
-
Csontikka
aktív tag
válasz
ravenwood #425 üzenetére
Szia,
mivel a batch file user alatt fut, így miután kijelentkezel megáll az is, visszajelentkezni kicsit nehézkes lesz...
miért kell kijelentkezni?, más user nevében való parancsfuttatásra utt a runas parancs.
runas /?
(kijelentkezés pedig: shutdown /l)Szerintem kicsit pontosabban írd le mit szeretnél, mert nem biztos hogy jó irányból közelíted meg a problémát, vagy ha mégis, akkor más is megértse h mit is szeretnél valójában....
Azt sem írtad le milyen op rendszer alatt szeretnéd megvalósítani.
Üdv,
Csontikka -
ravenwood
csendes tag
sziasztok, egy olyan batch fájlt szeretnék létrehozni amely x idő eltolással kijelentkezik a rendszerből / felhasználót vált majd x idő múlva bejelentkezik, nem vagyok jártas batch programozásba aki tud kérem segítsen feltételezem és remélem helyesen hogy ez nem egy túl bonyolult feladat csak abban kételkedtem h a parancsok amelyek rendelkezésre állnak lehetőséget adnak e egy ilyen egyszerű program létrehozására
-
Csontikka
aktív tag
válasz
latyika1994 #423 üzenetére
Ne notepad-al szerkeszd a bat filet, hanem töltsd le a notepad++-t.
Nyisd meg a .bat fileodat.
Állítsd át a kódolást ANSI-ról közép európai OEM-852-es kódlapra.
Javítsd a hibás karaktereket és úgy mentsd le.Üdv,
Csontikka -
Baryka007
addikt
válasz
Csontikka #419 üzenetére
Evvel próbálkoztam én is a kollégának segíteni de mappát hogyan nyitsz meg vele? én evvel próbálkoztam eddig hogy
start /wait explorer -D:\PRÓBA\PRÓBA\De sajnos nem definiált az explorernek ez hogy -D:\PRÓBA\ szóval tovább kísérletezgettem most már total commanderrel és az érti amit akarok!
és abban működik csak evvel szükséges hogy a kollegának legyen total commanderje
az így néz ki amúgy...start /wait C:\totalcmd\TOTALCMD.exe -D:\Próba\Próba
persze ha nem ide van telepítve a totalcommandered vagy esetleg más az indító alkalmazás neve nem fog működni de ez működik amúgy! A működési elve meg egyszerű.... a program nem fut tovább amíg be nem zárod a total commandert ! -
Csontikka
aktív tag
válasz
latyika1994 #418 üzenetére
legegyszerűbb ha kipróbálod:
írd be ezt egy batch-be:
start /wait c:\windows\system32\calc.exe
start /wait notepad
start /wait c:\windows\system32\calc.exe
cls
start /?
pauseA felnyíló programot amikor bezárod akkor ugrik a következőre.
start - indítsd el és menj a következő parancsra
start /wait - indítsd el, várd meg míg bezáródik és menj a következő parancsra -
Csontikka
aktív tag
válasz
latyika1994 #416 üzenetére
Szia,
nincs itt semmi lehetetlen
start /wait lesz a te barátodÜdv,
Csontikkapicit olvass feljebb: itt körül...
-
latyika1994
tag
válasz
latyika1994 #415 üzenetére
Egy kicsit módosítanék az előzőekben leírtakról, mivel infót kaptam róla hogy ez így lehetetlen
.
Mozilla Firefoxxal nyitom meg ezt például:
E:\Program Files\ és ehhez az útvonalhoz csináltam egy parancsikont aminek a neve proba.htmnah megnyitom a batch fájllal a proba.htm-et ( Ez ügye egy firefox böngésző program ami külön process a feladatkezelőben is). És akkor hogy lehetne azt hogyha bezárom a firefoxot (firefox.exe) akkor a .bat fájl megnyitja ezt :
cd /d d:
start probamegnyitja a proba mappát miután bezártam kézzel a firefoxot.
Ezt egy bat fájlba szeretném megvalósítani ha lehetséges.
Előre is köszönöm a segítségedet.
-
latyika1994
tag
válasz
sztanozs #414 üzenetére
Megpróbálok nekifutni még egyszer. Az előző kódból kifelejtettem valamit szóval kezdem előröl.
Van ez a .bat fájl tartalma:
@echo off
cd /d d:
start probaVagyis megnyitja a proba mappát a D meghajtón.
Arra lenne szükségem hogy a .bat fájl várjon addig amíg én ezt a proba mappát/ablakot/ windows intézőt vagy mit be nem zárom és akkor ha ez a bezárás megtörtént akkor például jön egy új parancs a .bat fájlban például hogy nyissa meg a zene mappát a D meghajtón.cd /d d:
start zene.Vagyis a(z)
@echo off
cd /d d:
start probacd /d d:
start zeneközötti részbe kellene nekem olyan hogy várjon a program amíg a proba mappa be nem záródik aztán megnyitja a zene mappát. Már ha lehetséges-e ilyen.
Köszi a segítséget.
-
sztanozs
veterán
válasz
latyika1994 #413 üzenetére
Nekem nem egészen kerek, amit itt leírtál - a cd /d sem nyit meg semmi böngésző-ablakot, amiben "szaladgálni" lehetne - sőt így bezárni sem lehet.
Mit is szeretnél pontosan csinálni?
Megnyitni egy fájl böngészőt, és ha az becsuktad, akkor nyitni egy másikat? -
latyika1994
tag
Sziasztok. Eléggé kezdő vagyok a témában és kellene nekem egy kis segítség.
Valaki tudna olyanban segíteni hogy .bat fájlal megnyitok egy mappát így :@echo off
cd /d d:megnyités ebben elkezdek almappákban szaladgálni.
Be lehet-e olyat állítani a .bat fájlban hogyha bezárom az ablakot amit megnyitottam ( vagyis a megnyit mappát ). Akkor lefuttatja ezt a parancsot például:
@echo off
cd /d e:program filesvagyis miután bezártam a megnyit mappát akkor behozza nekem az e meghajtón lévő program files mappát.
Előre is köszönöm
-
bpx
őstag
válasz
Baryka007 #410 üzenetére
Nagios/Icinga-hoz telepítettem NRPE plugint, hogy Windows hostot is tudjak monitorozni (a hostra meg NSClient++-t)
a Windows-os gépen futnak Oracle adatbázisok, és ezekhez írok scripteket
egyik script belép lokálisan az adatbázisba sqlplus-szal (adatbázis saját command line kliense), lefuttat pár dolgot (ez a több soros input, ami nem statikus, de batch-ből könnyű összerakni), majd az eredményt kiértékeli, és visszatér az annak megfelelő kimenettel és exit code-dal (ok/warning/critical) -
bpx
őstag
lehet olyat csinálni, hogy egy hívott programnak magában a batch file-ban adom meg, hogy mi kerüljön a standard inputjára úgy, hogy az több soros és közben változóktól függ az értéke?
pl. shell scriptben van ilyen:
#!/bin/sh
export PATH=/usr/local/myprog/bin:$PATH
export MYARG1=hello
export MYARG2=world
myprog << EOF
command1;
command2($MYARG1,$MYARG2);
exit;
EOFerre van alternatíva batch-ben?
(igen tudom, echo-zzam bele soronként egy file-ba és aztán myprog < commands.txt, de engem most konkrétan ez a verzió érdekelne
)
-
Csontikka
aktív tag
Szia,
az alábbi batch ellenőrzi 60 mp-enként, hogy a TASKNAME változóban megadott program fut-e, ha nem fut elindítja a STARTPROGRAM változóban megadott programot.
Azt a 3 sort ami SET-el kezdődik kell neked beparaméterezned, valamint ezt a .bat kiterjesztésű filet beraknod az indítópultba.
Üdv,
Csontikkarem @echo off@
SETLOCAL EnableDelayedExpansion
set TASKNAME=calc.exe
set STARTPROGRAM=c:\windows\system32\calc.exe
set DELAY_TIME=60
:try
set ISRUNNING=NO
PING 1.1.1.1 -n %DELAY_TIME% -w 1000 >NUL
tasklist /FI "IMAGENAME eq %TASKNAME%">TESZT.txt
for /f "tokens=1-4 delims= " %%a in (TESZT.txt) do (if %%a==%TASKNAME% set ISRUNNING=YES)
IF !ISRUNNING!==NO start %STARTPROGRAM%
if exist TESZT.txt del TESZT.txt
goto try -
5766
csendes tag
Üdv!
Köszi a hozzászólást sztanozs és Csontika!
Hát én annyira balfék vagyok ehhez, hogy ezennel akkor megkérdem, van-e valaki aki megcsinálná nekem ezt a programot vagy mit, természetesen kifizetem a munkáját, persze ha valami reális árat mond!
Részletezném egy picit bővebben : Egy VPS-en futó programot kéne ellenőriznie a kódnak, ha újraindul a VPS autómatikusan fusson a program a háttérben, és megadható időegységenként ellenőrizze a cél programot, ami ha nem fut, elindítja!Előre is köszi, ha valaki vállalkozik rá!
Privátba írjon aki megcsinálná! -
Csontikka
aktív tag
-
sztanozs
veterán
vbs + wmi - win32_process
-
5766
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, nem tudom jó helyen-e , de remélem....
Egy olyan kis programra lenne szükségem, amit bemásolok a windows adott könyvtárába, és induláskor lefut, megnézi, hogy a benne megadott program aktív-e, vagyis fut-e. Ha nem fut, akkor elindítja.....
Ennyi lenne, nem tudom ez hogyan és miként oldható meg, ha valaki segítene azt már most megköszönöm!
Legalább valami ötlettel merre induljak....
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest